irenkap Re: koncerty i inne 01.08.06, 05:45 W piątek, 4 sierpnia od godz. 22.00 w Lurze gra kwartet Macieja Barabasza. Barabasz - gitara, Jeff Morrison (sax tenor), Charls Heath(perkusja) oraz Junies Paul (kontrabas). Gorąco polecam i w imieniu Macieja Barabasza zapraszam!!!! Warto. Odpowiedz Link
irenkap Re: koncerty i inne 03.09.06, 01:15 4 września - Grażyna Auguścik www.greenmilljazz.com/phpBB2/cal_display.php?id=1564&day=4&month=9&year=2006&category=&sid=11df0af5be98a6d1b7fe27062f193fa8 Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: koncerty i inne 07.09.06, 20:09 Z wlasnego doswiadczenia polecam "Around the Coyote", czyli Jesienny Festiwal Sztuki 8,9,10 wrzesnia. Jest to wielomiejscowa wystawa tworczosci chicagowskich artystow. Wielomiejscowa, bo prezentacje odbywaja sie w kilku miejscach na terenie Buck Town i Wicker Park. Najwazniejszym miejscem na mapie jest FlatIron przy 1579 N. Milwaukee, gdzie w w budynku po starej fabryce zelazek mieszcza sie galerie i pracownie wystawiajacych artystow. Wejsciowka $5, u niektorych artystow wino i przekaski ;-) Sa tez artysci z Polski (przynajmniej byli ostatnio). Sztuka przerozna: akwarele, olej, rzezba, fotografia, wyszywanki, zupelna abstrakcja z realizmem. Gdyby ktos sie zdecydowal, to uprzedzam, ze w budynku klimatyzacja jest zjawiskiem rzadkim i polecam przewiewne, bo mozna czasem ducha wyzionac. Bede tam najprawdopodobniej w piatek wieczorem. Wiecej na www.aroundthecoyote.org/festivals/2006_fall/ Odpowiedz Link
irenkap Re: koncerty i inne 08.09.06, 05:56 wow - to ja napewno się tam wybiorę.. a czy jest taka możliwość, żebyśmy się umówiły, bo ja tam nigdy nie byłam, a jestem malutka, to mogę się zagubić:) A przy okazji - ja napewno wybieram się w sobotę 7.30 pm. do Parku Milenijnego na koncert na trawce - arie operowe m.in. z "Romeo i Julia":).. wogole to bardzo lubie to miejsce, szczegolnie. gdy koncerty odbywają się już o zmroku.. dla mnie to niepowtarzalne klimaty.. Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: koncerty i inne 11.09.06, 19:32 irenkap napisała: > wow - to ja napewno się tam wybiorę.. a czy jest taka możliwość, żebyśmy się > umówiły, bo ja tam nigdy nie byłam, a jestem malutka, to mogę się zagubić:) Ooo, przepraszam, ale nie widzialam tego postu :-((( Szkoda, bo miejsce warte zobaczenia. Kilka fotek na moim blogu. Link do bloga w sygnaturce. Odpowiedz Link
irenkap Re: koncerty i inne 10.09.06, 06:54 no i bylam.. na "Liryc Opera at Millennium Park".. i jestem pełna zachwytu.. i nic więcej nie napiszę, bo będą to slogany.. ależ był tłum ludzi, młodzi, starzy, dzieci.. wszyscy zasłuchani.. ostatnio tyle osób widziałam na Santanie. Odpowiedz Link
evek Re: Stonesi w Chicago. 17.09.06, 19:53 sroda, 11 pazdziernika o 6.00 wieczorem - Soldier Field, Chicago Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: Stonesi w Chicago. 04.10.06, 21:13 > sroda, 11 pazdziernika o 6.00 wieczorem - Soldier Field, Chicago Wybiera sie ktos? Ja myslalam, zeby dziadkersow w akcji zobaczyc, ale nie znalazlam chetnych, a sama na Soldier Field nie pojde. Na Ticketmaster sa jeszcze bilety po $60 i $100. Odpowiedz Link
ubukrool Re: Stonesi w Chicago. 05.10.06, 01:50 Chyba sie bileciki na Stonesow nie sprzedaja, bo za 199 mozna kupic 4-pak - 4 bilety +4 t-shirty Odpowiedz Link
ubukrool Day of the Dead Exhibition 22.09.06, 05:04 The Mexican Fine Arts Center Museum cordially invites you to join us for our 20th annual exhibition: Dia de los Muertos 2006: Rooted in Tradition Friday, September 22, 2006 1852 W. 19th Street 6:00 - 8:30 pm Exhibition continues through Sunday, December 10th For more information copy and paste this link: www.mfacmchicago.org/flash_vds/dod.htm or visit www.mfacmchicago.org Odpowiedz Link
ubukrool Tomasz Stanko, Wednesday, October 18, 7pm & 10pm 04.10.06, 01:53 Jak w temacie. HotHouse 31 E. Balbo @ Wabash, Downtown Chicago Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: Tomasz Stanko, Wednesday, October 18, 7pm & 1 04.10.06, 16:52 A mnie nie bedzie w Chicago :-( Odpowiedz Link
gdansk70 Re: koncerty i inne 05.10.06, 02:21 co chcesz dwa razy w jednym roku sa w Chicago i w miedzyczasie nie wydali nowej plyty to po co ? Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: koncerty i inne 05.10.06, 16:55 Soldier Field to w koncu nie United Center i troche luda trzeba, zeby go zapelnic. Odpowiedz Link
niezalezni.org Re: koncerty i inne 26.10.06, 03:48 proponuje portal mlodej polonii chicagowskiej: www.niezalezni.org tam zawsze mozecie dowiedziec sie co i jak w chicago. na glownej stronie jest sekcja "imprezy w chicago", tam kazdy z was moze dodac info, wystarczy kliknac na: "dodaj impreze" pozdro www.niezalezni.org Odpowiedz Link
ubukrool Paul Barker 12.12.06, 06:33 Paul Barker(Ministry, Revolting Cocks)w ostatnio sobote zawital do neo-chicago.com/. Imprezka byla przednia, muzyka jeszcze bardziej. Playlist: 1. Lead Into Gold - Faster Than Light 2. TKK - First Cut 3. DAF - Die Rauber Und Der Prinz 4. Kraftwerk - Man Machine 5. Mark Stewart - Hypnotized 6. Battles - Traus 7. Laibach - Transnational 8. Paul Barker - Perfect Pair 9. Public Image Limited - Graveyard 10. Neubauten - Die Interimsliebenden 11. Revolting Cocks - No Devotion 12. The Cure - The Hanging Garden 13. Ministry - Golden Dawn 14. Iggy Pop - China Girl (Mistake) 15. Princess TinyMeat - #2 16. Thanatos - Splinters 17. Swans - Mona Lisa 18. Joy Division - She Lost Control 19. PTP - Rubber Glove Seduction 20. Acid Horse - No Name No Slogan 21. DAF - Der Mussolini 22. Revolting Cocks - 38 (Mistake) 23. Young Gods - Lucidogen 24. Controlled Bleeding - Words of the Dying 25. Ministry - Faith Collapsing 26. 1000 Homo DJs - Better Ways 27. Ministry - Lava 28. Swans - A screw 29. Laibach - Decree 30. Mark Stewart - Passification (?) 31. Jesus and Mary Chain - Just like Honey 32. My Bloody Valentine - Only Shallow 33. Girls Against Boys - Bulletproof Cupid 34. Jesus Lizard - One 35. Lard - Forkboy 36. Young Gods - Envoye 37. Lard - War Pimp 38. Pailhead - Surrender 39. Revolting Cocks - Stainless Steel Providers 40. Front 242 - Quite Unusual 41. KMFDM - Virus 42. Revolting Cocks - Do Ya Think I'm Sexy? 43. Pailhead - I will Refuse 44. Killing Joke - The Pandys Are Coming 45. Blackouts - Happy Hunting 46. Birthday Party - Nick The Stripper 47. The Pop Group - She Is Beyond Good and Evil 48. Public Image Limited - Banging The Door 49. God - Lord, I'm On My Way 50. Ministry - NWO ======== Last Call - Coat Check ======= 51. John Carpenter - Themed Halloween 52. Barry Adamson - Dead Heat 53. David Shire - The Taking Of Pelham 123 54. Barry Adamson - Something Wicked This Way Comes 55. Barry Adamson - Je T'aime ======== Last Call ==================== 56. Kraftwerk - Tour de France 57. Kraftwerk - Computer Welt 58. Kraftwerk - It's More Fun To Compute 59. Kraftwerk - Metal Auf Metal 60. Kraftwerk - Die Robotor Odpowiedz Link
darecky111 Re: Paul Barker 12.12.06, 18:07 Witam, Bede w styczniu na 2 tygodnie.Gdzie mozna znalesc jakies info nt koncertow w Chicago? Odpowiedz Link
marxx Re: Paul Barker 12.12.06, 20:23 Ubu jak Ciebie dorwe...nawet nie napisales wczesniej wzmianki o tej imprezie! Darecky szukaj tu www.chicagoreader.com/ i tu po wpisaniu nazwy miasta np; Chicago www.ticketmaster.com/ Odpowiedz Link
aniabuzuk Looptopia 10.01.07, 19:43 Na 11 maja zapowiedziano calonocny festiwal we wschodniej czesci "Petelki": pokazy tanca, opera uliczna, Jeffery Balet nad ranem w Millennium Parku i darmowy bufet ze sniadaniem. Art Insitute bedzie otwarty do wczesnych godzin porannych. To moze byc calkiem fajna impreza. Pisze o niej dzisiejsza Tribune Odpowiedz Link
aniabuzuk Wystawa w Art Institute 19.02.07, 20:18 To moze byc najbardziej goraca wystawa tej zimy i wiosny! Otwarta w ostatnia sobote przedstawia postac Ambroise Vollarda, marszanda i mentora sztuki przelomu XIX i XX wieku, ktory sprzedawal dziela Cezanna, Gaugaina i Picassa, zeby wspomniec najbardziej znanych. Widzialam ja wczoraj i jest absolutnie godna polecenia: 250 obrazow i grafik z najwyzszej polki, glownie trzech wymienionych powyzej panow, ktore Vollard albo wystawial albo kupowal albo sam byl ich bohaterem. Bilety nie sa najtansze ($15 od poniedzialku do srody, $18 w pozostale dni), ale naprawde warto. Dla osob z chicagowskim adresem w dowodzie, sa znizki: $12 od poniedzialku do srody i $14 w pozostale dni. Wiecej szczegolow tutaj Odpowiedz Link
marxx Morrissey! 30.03.07, 20:32 Bilety od jutra na M ale tez bedzie Air , Bjork, manu Chao Ticketmaster-Czy kupujac bilety bezposrednio w okienku zawsze jest taniej niz poprzez internet??? Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: Morrissey! 13.04.07, 17:09 Ticketmaster za dwa bilety po $15 dolcow i po uwzglednieniu wszystkich durnych oplat chcial 50 dolarow. W okienku zaplacilam 30. Mysle, ze w okienku zawsze wyjdzie taniej. Odpowiedz Link
marxx Lollopalooza 2007 20.04.07, 23:22 www.lollapalooza.com Pearl Jam, Daft Punk, Iggy Pop, Muse, LCD Soundsystem, Patti Smith, Regina Spector .....i wieeeele innych zespolow. Czy mozna kupic bilet na pojedynczy dzien , czy trza caly klarnet? Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: Lollopalooza 2007 20.04.07, 23:39 W zeszlym roku mozna bylo kupic bilet na jeden dzien, cos ze $60. Odpowiedz Link
aniabuzuk Re: Lollopalooza 2007 20.04.07, 23:50 Na razie nie wiadomo, co z tymi biletami. Na jednym z forum znalazlam odpowiedz jakiegos menadzera, ze "We're expecting a line-up announcement on April 12, but don't expect single day tickets to be made available (if at all) for many weeks if not months into the future. Last year, single day tickets were made available on June 23. There's no guarantee single day tickets will be made available this year." Czyli moga byc albo i nie. Odpowiedz Link
marxx Re: Lollopalooza 2007 21.04.07, 01:48 Na ich stronie juz je sprzedaja, przynajmniej taka jest informacja. Co za smutasy jeszcze sluchaja Pearl Jam ? Odpowiedz Link
samo Re: Lollopalooza 2007 26.04.07, 16:47 Ooo, a ja wlasnie mialam pisac o Lollapaloozie i sie pytac czy ktos z Was sie wybiera w tym roku i czy ktos byl w poprzednich latach. Jakie wrazenia? Odpowiedz Link
rafalafar Re: Lollopalooza 2007 26.04.07, 23:30 Bylem w zeszlym roku, glownie zeby zobaczyc po latach Manu Chao (btw - 17 czerwca bedzie w Aragon). Typowa masowka, kiepskie naglosnienie, zespoly grajace po 30-40 minut, drogie piwo (piwo to slowo na wyrost - byly w sprzedazy tylko 3 rodzaje millera). A tegoroczny "lineup" szczerze mowiac wyglada tak sobie. Wiekszosc zespolow koncertowala lub bedzie w ciagu ostatnich 3 miesiecy(Daft Punt i Muse sa tu wyjatkami, no ale do sierpnia jeszcze troche czasu pozostalo). I nie wyobrazam sobie Iggiego Popa oddzielonego od publicznosci kilkoma rzedami barierek, jak on bedzie w tlum skakal? Odpowiedz Link
irenkap Ravinia 2007 19.05.07, 23:06 www.ravinia.org/BuyTickets/largecalendar.aspx?month=6&year=2007 przejrzałam cały program i stanę na głowie, żeby ktoryś z tych koncertów zobaczyć: - 17.06. Evora Cesaria - odkrycie z Wysp Zielonego Przylądka, byłam w Polsce na jej koncercie, dla mnie rewelacyjna!! - 18.06. Chopin i Rachmaninow - chętnie posłuchałabym, jak w Ameryce grają Chopina - 30.07. - Natalie Cole - 4.08. - Placido Domingo - 21.08. - Areta Franklin - 28-29.08. - BB King - 2.09. - Diana Krall to moje gwiazdy, a kogo Wy polecacie? Odpowiedz Link
gdansk70 Re: Ravinia 2007 20.05.07, 00:13 nie pamietam dat ale Philip Glass'a chcialbym zobaczyc i chyba bedzie Chris Botti Odpowiedz Link
samo Pitchfork Music Festival 08.06.07, 19:56 4 razy tansza alternatywa dla Lolipaluzy, Sonic Youth mozna posluchac za $15 w piatek, ja jade! www.pitchforkmusicfestival.com/ Odpowiedz Link
ladybug Dolores O'Riordan w HOB 08.06.07, 21:26 Dla wszystkich fanow The Cranberries i samej wokalistki: koncert 15 lipca o 7:30. Bilety po $35.00. Odpowiedz Link