Dodaj do ulubionych

Z reka na sercu

29.06.03, 16:37

Czy moglybyscie odpowiedziec:
Ile funtow wam przybylo od przyjazdu do USA? Czy upodobnilyscie
sie do amerykanskich wielorybek?
Obserwuj wątek
    • nineczkas Re: Z reka na sercu 29.06.03, 17:49
      z reka na sercu.. jak przylecialam to wazylam ok 54 55kg a teraz 57kg.. chce
      zgubic 5kg i jakos ciezko. Choc waga nie leci w dol, to stare ubrania
      zaczynaja pasowac (chodze na gym.. moze miesnie zaczynaja wiecej wazyc)
      • ellenai Re: Z reka na sercu 29.06.03, 18:00
        nie zamierzam upodabniac sie do zadnego wieloryba,ale przynaje na poczatku
        mialam problem teraz zrzucilam wage i juz jest tak jak powinno:))))))))))))
        pozdrowka
    • elwira27 Re: Z reka na sercu 30.06.03, 15:04
      szcerze mowiac to nic sie nie zmienilo jezeli chodzi o moja wage obzeram sie
      strasznie tutaj a nadal waze 48-49 kg moze dlatego ze mam dobra przemiane
      materii i mam chora tarczyce spaceruje tez duzo:))
      • bozena73 Re: Z reka na sercu 30.06.03, 15:10
        A ja wlasnie przyjechalam tutaj i przez pierwszy rok naprawde duzo przytylam..a
        potem zaczelam chodzic na silownie i duzo schudlam..i jakos na szczescie caly
        czas utrzymuje stala wage..Znajomi moi sie dziwia gdyz ja kocham jesc.. :-)) a
        jakos nie tyje..No ale to moze dlatego ze moim ulubionym jedzeniem jest sushi a
        ono podobno nie tuczy.. :-)))
    • sublustris Re: Z reka na sercu 30.06.03, 15:10
      schudlam - stres w pracy, duzo obowiazkow i tak poszlo. dodatkowo jem zdrowo,
      nie lubie amerykanskich kanapowych i fastfoodowych "przysmakow za $1.50"
      • jaga_nj Re: Z reka na sercu 30.06.03, 21:46
        Wydaje mi sie, ze trudno spotkac Polke wieloryba i niby dlaczego od razu mamy
        tak wygladac?
    • dyplomata Odwaznych brakuje? 02.07.03, 22:25

Jak na razie mamy same laski co w Stanach... schudly.

Wielorybek wsrod Polek w Stanach nie ma.

Czyli Polki w Stanach widac na odleglosc bo sa nieprzecietnie
      chude w porownaniu do przecietnych Amerykanek.
      • i.p.freely Re: Odwaznych brakuje? 02.07.03, 23:56
        Nie, nie sadze. "Swiezoprzyjezdni", czy jak to sie zwykle mowi, pierwsze
        pokolenie, z regoly nie cierpi na powazna nadwage (morbid obesity).
        Sytuacja zmienia sie diametralnie w drugim pokoleniu. Takie sa moje
        wieloletnie obserwacje.
      • warchol3 Re: Odwaznych brakuje? 21.07.03, 19:16
        dyplomata napisał:

>
        > Jak na razie mamy same laski co w Stanach... schudly.
        >
        > Wielorybek wsrod Polek w Stanach nie ma.
        >
        > Czyli Polki w Stanach widac na odleglosc bo sa nieprzecietnie
        > chude w porownaniu do przecietnych Amerykanek.

to sie zgadza bo maja wszystkie fizyczne roboty - sprzataja domki - wiec duzo
        ruchu
        • sublustris Re: Odwaznych brakuje? 21.07.03, 19:48
          nie mierz swoja miara.
      • sublustris Re: Odwaznych brakuje? 21.07.03, 19:57
        Zalezy w jakim ototczeniu przebywasz, moje to akurat same szczuple Amerykanki,
        kobiety nawet i pow 40tki- aktywne zawodowo jak i w silowni. Stanowia wlasnie
        ten slawny (jesli chodzi o styl zycia) procent spoleczenstwa: takiej kondycji
        i figury moga jedynie pozazdrosci "przecietne" (szczuple?) Polki ktore jako
        jedyny ruch maja bieganie z siatami od spozywczego do spozywczego:-/ w sumie
        mieszkasz na Jackowie czy innym Dziadowie ze masz takie tluste i smetne
        spostrzezenia co do amerykanskich (czarnych?) kobiet-zujac swego taniego
        hamburgera w McDonaldsie? ;-)
        • maruda78 Re: Odwaznych brakuje? 21.07.03, 20:30
          Racja, Subi. Czasy kiedy dodatkowe kilogramy swiadczyly o tym, ze sie komus
          dobrze powodzi uz dawno minely. Teraz jest odwrotnie - najczesciej biedota ma
          klopoty z otyloscia bo nie stac ich na dobre jedzenie tylko na smiecie z
          mcdonalda.
          • sublustris Re: Odwaznych brakuje? 21.07.03, 20:38
            Dodatkowo to wlasnie USA jest epicentrum tego maniakalnego life style gdzie
            okreslone grupy zawodowe/spoleczne za obowiazek (pisany lub nie) podaja, ze
            MUSISZ byc szczuply, miec biale-blekitne wrecz zeby, byc opalonym sprayem w 15
            min za 50$ seans i nie palic. To gwarant sukcesu i tak zadbanych ludzi to ja
            wlasnie spotykam w US.
    • mka16 tez schudlam! 07.07.03, 03:33
      Powaznie. Najpierw przytylam (pierwszy rok)ok. 5 kg, a pozniej zmobilizowalam
      sie i zrzucilam 10! Sam sie zastanawiam jak to sie stalo, ze wlasnie tu
      schudlam, bo w Polsce jakos nie moglam sie zmobilizowac. Moze widok pan, ktore
      maja o wiele za duzo tak mnie przestraszyl? Poza tym mam tu dostep do basenu
      silowni, wiec bylo latwiej. Za tutejszym jedzeniem tez nie przepadam to
      poczatkowe przytycie to glownie za sprawa slodyczy. A teraz wole zjesc jakis
      owoc niz tutejsza kanapke.
      • jaga_nj Re: tez schudlam! 07.07.03, 20:33
        naprawde nie rozumiem dlaczego od razu mamy sie spasc jak prosiaki. Przeciez
        to jest indywidualna sprawa i naprawde nie spotkalam jeszcze zadnej Polki
        tutaj ktora ledwo moze sie poruszac. Czy od razu musimy byc grube brzydkie i
        zaniedbane bo jestesmy w usa?
        Nie wiem, ale te Polki ktore znam to bardzo zadbane i eleganckie kobiety, jak
        rowniez moje amerykanskie kolezanki. Przeciez nie wszystkie amerykanki sa
        grube. Tylko kto naprawde jest amerykaninem?
        • bozena73 Re: tez schudlam! 07.07.03, 21:33
          Naprawde nie wiem jak my Polki to robimy ale wlasnie wrocilam z trzydniowego
          wypadu do polskiego osrodka nad jeziorkiem i z kolezanka wlasnie rozmawialysmy
          o tym ze naprawde czujemy sie jak w Polsce. Wszystkie, doslownie wszystkie
          dziewczyny i nawet kobiety grubo po 40tce byly szczuple..!!! A te mlode
          dziewczyny to az nawet zbyt szczuple..Czesto jezdze do amerykanskich osrodkow
          i tam wieksza polowa ludzi to sa ludzie otyli, z jednej strony to nawet dobrze
          bo tam sie czuje naprawde jak niezla laska, a w Polskim osrodku niestety gine w
          tlumie.. :-((((
          • marta_urszula Re: tez schudlam! 09.07.03, 22:36
            Bozenko, co to jest ten polski osrodek nad jeziorkiem? Bo ja tak tesknie za PL
            ze moze bym sie wybrala.
            • bozena73 Re: tez schudlam! 09.07.03, 22:52
              Ten osrodek sie nazywa Harrisburg Lake Resort. Znajduje sie w NY, przy
              Warrensburg. Telefon518 696 2868.
              Najgorsze w nim jest to ze miejsca/domki trzeba rezerwowac szczegolnie na
              dlugie weekendy rok z wyprzedzeniem..ale wlasciciel obiecuje ze postawi wiecej
              domkow...
              • kropisia u mnie roznie bywa 10.07.03, 01:22
                W dzien po przyjezdzie do USA zwazylam sie i bylo 135 funtow - wzrost 5'8. Po
                miesiacu bylo 129, po dwoch 126 potem znowu podskoczylo do 130. Potem byly dwa
                chude lata miedzy 121-125. Obecnie jest 127, ale planuje schudnac 118, ktore
                pewnie nigdy sie nie zdarzy, ale pomarzyc chyba wolno! Piszac to wcinam kromke
                chleba z zoltym serem.
    • maruda78 Re: Z reka na sercu 10.07.03, 02:04
      Ja tez po przyjezdzie poczatkowo troche przytylam, ale potem szybko zaczelam
      chudnac.
      Teraz jestem 5'8", a waze 112 funtow.
      W pierwszej chwili chyba tak organizm reaguje na zmiane - wiadomo inny rodzaj
      jedzenia, otoczenie i w ogole. No a potem czlowiek sie przystosowuje i wie co
      jak i gdzie jesc :-)))
      • kropisia Re: Z reka na sercu-maruda78 11.07.03, 05:47
        Jezu...ale Ci zazdroszcze!
        • maruda78 Re: Z reka na sercu-maruda78 11.07.03, 06:03
          Kropisia - nie ma czego, naprawde, ja bym chetnie sobie troche ciala dokleila,
          ekhem, ekhem... tu i owdzie :-))))
    • martyna14 Re: Z reka na sercu 12.07.03, 02:15
      dyplomata napisał:

>
      > Czy moglybyscie odpowiedziec:
      > Ile funtow wam przybylo od przyjazdu do USA? Czy upodobnilyscie
      > sie do amerykanskich wielorybek?

Jak mnie takie watki draznia. Czemu my Polacy nie jestesmy bardziej
      tolerancyjni i nie mozemy zaakceptowac roznych figur , szczuplych, srednich,
      grubych. Co to wam przeszkadza?

Ja tego nie moge zrozumiec.

Co do mnie to po roku pobytu tutaj sporo przytylam ale nie ze wzgledu na
      jedzenie ale na depresje pozniej schudlam i to sporo teraz 5.7/ 130 .

• corn_flake Re: Z reka na sercu 21.07.03, 19:37
        doszlo do 250 funtow, zaczalem krav maga i samo zeszlo na 215. Oczywiscie
        zmienilem sposob jedzenia. Wg BMI to mam miec 190 ale to chyba ci sami
        opracowuja ktorzy pisza o piramidzie zywienia. Dietetycy to chyba wieksi
        cyganie niz politycy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka