Dodaj do ulubionych

Videograf II raz jeszcze

14.05.13, 14:22
Przepraszam, że się naprzykrzam, ale może ktoś z Was dysponuje wiedzą na interesujący mnie temat. Czy da się jeszcze coś wyciągnąć od Videograf II?
Nie zapłacili mi honorarium za książkę, dla mnie to dość duże pieniądze. Mam już nakaz sądowy, czekam na klauzulę wykonalności. Czy warto się wykosztowywać na komornika? Czy oni coś jeszcze maja, czy to już wydmuszka?
Obserwuj wątek
    • isa1001 Re: Videograf II raz jeszcze 14.05.13, 14:32
      Nie baw się w komornika. Wynajmij firmę od windykacji. Oni mają sposoby na wyciągnięcie pieniędzy. Czarny samochód z czterema smutnymi panami w środku, zupełnie przypadkowo parkujący przez kilka dni w pobliżu domu pana X, błyskawicznie odświeża pamięć o niezapłaconych honorariach :)
      • svetomir Re: Videograf II raz jeszcze 14.05.13, 14:44
        Pewnie tak, ale koszta będą pewnie nieporównywalnie większe od komorniczych
        • isa1001 Re: Videograf II raz jeszcze 14.05.13, 15:08
          Z tego, co wiem, to takie firmy biorą procent od odzyskanej kwoty. Nie odzyskają dla ciebie pieniędzy - nie płacisz. A komornikowi na dzień dobry płacisz bodaj 100 zł, a on ci napisze po miesiącu, że niestety, ale egzekucja była bezskuteczna.
          • echtom Re: Videograf II raz jeszcze 27.05.13, 13:40
            Mam nakaz z klauzulą wykonalności - w ciągu miesiąca od podjęcia czynności komornik odzyskał 182 zł, więc pewnie coś tam jeszcze mają ;)
            • svetomir Re: Videograf II raz jeszcze 27.05.13, 13:43
              Dziękuję za bardzo konkretna odpowiedź. Mnie co prawda wiszą znacznie więcej, ale odzyskanie nawet części kwoty będzie miłe.
              • echtom Re: Videograf II raz jeszcze 27.05.13, 14:05
                Mnie też wiszą więcej, ponad 3 tysiące - ale 6 % już odzyskałam :)
                • echtom Aktualizacja 29.06.13, 08:57
                  Odzyskałam już 10 % ;)
                  • peter_piotr Re: Aktualizacja 01.07.13, 15:08
                    komornik?
                    • echtom Re: Aktualizacja 01.07.13, 15:11
                      Tak, bardzo aktywny - dziś wpłynęło następne 10 % kwoty. Nie wiem, jakie znaczenie ma fakt, że to znajomy znajomego windykatora - tzn. czy obcy "z urzędu" też by się tak starał.
                      • peter_piotr Re: Aktualizacja 01.07.13, 16:18
                        w sumie to z tego żyją, więc staranie się jest w ich interesie.

Też miałem przeprawy z videografem, ale na szczęście skończyło się na telefonach do redaktorzyny i postraszeniu tego całego żałosnego prezesika. To było ze 3 lata temu, ale kasę wyrwałem całą, chociaż z dużym poślizgiem. Oby nigdy więcej takich "wydawnictw". Ale to właśnie tacy szmaciarze wypisują potem na forach, że robią przekłady po 100 zł za 1aw, a tłumoki to łykają.
                      • marat1 Re: Aktualizacja 21.08.13, 11:32
                        Czy Videograf nadal nie płaci?
                        • svetomir Re: Aktualizacja 21.08.13, 11:35
                          Mnie nadal nic nie zapłacił, od prawie dwóch lat
                          • mutant12 Re: Aktualizacja 30.07.14, 15:41
                            Podbiję temat - przymierzam się do wytoczenia sprawy Videografowi i chciałabym się skontaktować z osobami, które mają to za sobą lub są w trakcie. Nie wiem, czy używacie maili gazetowych - jeśli ktoś chciałby się ze mną powymieniać doświadczeniami, może skrobnąłby na mutant12@gazeta.pl albo dał znać tutaj, jak się z nim skontaktować mailowo?
                          • nomina Re: Aktualizacja 31.07.14, 11:50
                            Przypominam Ci, że po trzech latach roszczenie się przedawnia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka