Dodaj do ulubionych

redakcja/korekta

24.02.05, 19:37
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy mam jakąś szansę , żeby zostać redaktorem
lub korektorem w wydawnictwie? Zawsze marzylam o tych zawodach, ale w życiu
inaczej sięułożyło. od czego zacząć? Mam stale łącze i np. moglabym pracować
w domu, a material dostawać internetem. Może ktoś wie, czy to realne?
Obserwuj wątek
    • millefiori Re: redakcja/korekta 24.02.05, 20:37
      Zdarzaja sie i takie ogloszenia. Sprawdzaj wielokrotnie tu polecana strone
      ogloszen Wirtualnego Wydawcy, tam tez mozesz zamiescic wlasne ogloszenie, ze
      szukasz takiej mozliwosci. szanse sa spore, bo duzo prac redaktorskich i
      korektorskich wykonuje sie na umowe o dzielo; tez tak pracowalam.
      • nikita181 Re: redakcja/korekta 25.02.05, 13:59
        dzięki bardzo, spróbuję...
        • malwinka_usenet Re: redakcja/korekta 25.02.05, 15:09
          millefiori dobrze mowi, sprawdzaj ogloszenia na Wirtualnym Wydawcy, aaaby.pl i w
          gazetach, sama pare razy wysylalam odpowiedzi na takie ogloszenia i nawet cos z
          tego wyszlo. Majac Internet spokojnie mozesz wspolpracowac, nie wychodzac z
          domu. Oczywiscie w ogloszeniach czesto pojawia sie wymaganie ilus tam lat praktyki
          i zawsze musisz wyslac cv, ale z drugiej strony jezeli firma zainteresuje sie Toba,
          dostaniesz mailem probke tekstu do korekty lub zredagowania i prawdopodobnie ta
          probka bedzie bajwazniejsza. Probki sa zazwyczaj w Wordzie, pracujesz z wlaczona
          rejestracja zmian.
          Z praca na etat nie jest za latwo, niestety :-| Ale wspolpraca z domu tez ma swoje
          dobre strony.
          Powodzenia!
          • barbara7 Re: redakcja/korekta 25.02.05, 15:59
            Odważnie odpowiadaj na ogłoszenia. Po wielu latach pracy z ludźmi bardzo
            chciałam podobnie jak Ty pracować nad tekstami we własnym domu. Udało się.
            Najtrudniej było o pierwsze zlecenie, bo nie mogłam wpisać nic do swojego
            dorobku redaktorskiego. Ale się udało. Za pierwszym zleceniem poszły następne i
            mam nadzieję, że tak zostanie. Życzę Ci powodzenia.
            • nikita181 Re: redakcja/korekta 25.02.05, 20:50
              dzięki wszystkim za słowa zachęty. Będę próbować, trzeba zmieniać swoje życie.
              Pozdrawiam
    • ardjuna Re: redakcja/korekta 01.03.05, 10:42
      Nikita, drobne pytanie - z jakiego Ty miasta? (Jeśli to tajemnica, wal na e-
      mail). Pozdro.
      • teano_laura Re: redakcja/korekta 18.03.05, 17:49
        Nikito i jak? Udało się? Ja już od dawna próbuję, ale moze za mało mam śmiałości
        (wyżej załozyłam nowy wątek z pytaniem czym trzeba się wykazać w CV zeby w ogóle
        chcieli współpracować).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka