al.1 12.11.06, 19:46 Wydalem ksiazke, ktorej - rzecz oczywista - nadano nr ISBN. Czy wprowadzajac drobne uzupelnienia do ksiazki, otrzyma ona nowy ISBN? Zalezy mi na tym samym ISBN-nie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trutka.na.szczury Re: ISBN 14.11.06, 13:45 Mam taką broszurkę z BN i tam piszą tak: "(...) nowy nr ISBN otrzymuje ksiązka przy ponownej publikacji wtedy, gdy dochodzi do zmian w jej treści (wydanie zmienione, poprawione, rozszerzone itp.) lub w jej postaci zewnętrznej (opracowanie graficzne, nowy skład, rodzaj papieru, oprawy itp): do zmian zalicza się także zmianę wydawcy". Więc raczej w tym przypadku ISBN byłby do zmiany; taki sam ma prawo zostać tylko w dodrukach nowej partii niezmienionego tekstu. Odpowiedz Link
al.1 Re: ISBN 14.11.06, 13:54 trutka.na.szczury napisała: > Mam taką broszurkę z BN i tam piszą tak: > > "(...) nowy nr ISBN otrzymuje ksiązka przy ponownej publikacji wtedy, gdy docho > dzi do zmian w jej treści (wydanie zmienione, poprawione, rozszerzone itp.) lub > w jej postaci zewnętrznej (opracowanie graficzne, nowy skład, rodzaj papieru, > oprawy itp): do zmian zalicza się także zmianę wydawcy". > > Więc raczej w tym przypadku ISBN byłby do zmiany; taki sam ma prawo zostać tylk > o w dodrukach nowej partii niezmienionego tekstu. Serdeczne dzieki (chodzi o drobne poprawienie i rozszerzenie). Odpowiedz Link