aanabell 19.08.08, 21:08 Chciałabym podjąć studia podyplomowe w zakresie edytorstwa. Polecacie UKSW czy PAN? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawonka Re: edytorstwo-studia podyplomowe 21.08.08, 00:06 NIE polecam PAN. Za mało zajęć i po łebkach to robią. Studiów na UKSW nie znam. Odpowiedz Link
apteros Re: edytorstwo-studia podyplomowe 22.08.08, 18:24 słyszałam że studia na UKSW są fajne, zaglądałam im w program jakiś czas temu i rzeczywiście brzmiało kusząco. Z tego co wiem, podobno sporo miejsca poświęca się tam typografii jako takiej, w sensie nauki o krojach czcionek i tworzeniu czcionek, ale były to być może tylko plotki - na zasadzie ktoś od kogoś usłyszał że ktoś powiedział:) ale planuję się na te studia wybrać przy pomyślnych wiatrach w przyszłym roku. a jak będą niepomyślne, to za dwa lata:) jest być może problem z dostaniem się na nie, bo widziałam, że każą rezerwować sobie miejsce już w lutym... ale może to tylko taki chwyt marketingowy:) o studiach w PAN w ogóle nic nie słyszałam:( Odpowiedz Link
efefef Re: edytorstwo-studia podyplomowe 29.08.08, 13:08 Skończyłam te studia trzy lata temu, jeśli nic się nie zmieniło odradzam. Na stronie widziałam, że kierownik jest nadal ten sam, co nie wróży niczego dobrego (jego rodzina też się uchowała). Doskonałe były zajęcia Korpysza i Pawelca, w zasadzie tyle. A goście nadzwyczajni przychodzą raczej w charakterze gwiazd i opowiadają np. że telenowele to można reżyserować przez telefon i oni gardzą. Za to ludzie, z którymi studiowałam, byli fantastyczni. Odpowiedz Link
effa Re: edytorstwo-studia podyplomowe 04.09.08, 17:15 gwoli ścisłości, może mi umknęło, których nie polecasz, PAN czy USKW? dziękuję i pozdrawiam! Odpowiedz Link
efefef Re: edytorstwo-studia podyplomowe 05.09.08, 12:58 Przepraszam, cały wywód dotyczy UKSW, pozdrawiam Odpowiedz Link
birkin-bag Re: edytorstwo-studia podyplomowe 02.09.08, 09:11 zdecydowanie nie polecam PAN. studia nudne, raczej dla osób w wydawnictwach uniwersyteckich (mnóstwo zajęć o edycji tekstów staropolskich, romantycznych, źródeł historycznych, a współczesnych prawie wcale). UKSW - nie mam pojęcia Odpowiedz Link
pawelpiotrowicz Re: edytorstwo-studia podyplomowe 08.09.08, 12:26 Polecam studia "Biblioteki Analiz" na Warszawskiej Wyższej Szkole Humanistycznej Prusa. Doskonala kadra (prawie sami praktycy, lacznie z prezesami najwiekszych graczy na rynku), niezawodna kierownik studiow, p. Ania Pietruczak, terminy zjazdow dobrane z glowa (nie koliduja z najwazniejszymi wydarzeniami branzowymi w Polsce i Europie). Nie bylo zajec, o ktorych moglbym powiedziec, ze to strata czasu, choc dla mnie troche zbyt bardzo rozbudowany byl blok redakcji tekstu (malo mnie to nie interesuje). Skonczylem studia w zeszlym roku, studia trwaja dwa semestry. Odpowiedz Link