Dodaj do ulubionych

Babyliss - domowa elektroliza???

22.05.04, 12:10
Witam, wiele czytałam o aparacie do domowej elektrolizy Babyliss. Nakłada się
na skórę elektrody, i po kilku razach nie odrastają.

Tyle w skrócie można wyczytać z ich reklamy. Jak sie o tym dowiedziałma to
oczwiście zapragnęłam to mieć. Ale opinie o tym są tak rózne, z przewgą
negatywnych, że trudno coś konkretnego powiedzeć. Nie ma tego w sklepach
(jak dzwoniłam do Mediamarkt,sprzedawczyni znaczaco wspomiala,ze ostatnia
sprzedaż była w grudniu 2002 - raczej nie ma wziecia), cena jest duża jak na
bubel, ale mała jak na pozbycie sie włosów (300-400 zł).

Czy coś słyszałyście o tym? Pozdrawiam :)
Obserwuj wątek
    • oleee Re: Babyliss - domowa elektroliza??? 22.05.04, 14:41
      Cześć Karusia4, zobacz na stronie www.quelle.pl

"Opis artykułu:
      Bezbolesny system do depilacji włosów "Easy Free Ultra". Dzięki metodzie
      wysokiej częstotliwości osłabia wzrost włosa. Pojedyncze włoski są usuwane za
      pomcą pęsety. Na większe powierzchnie należy nałożyć 4 samoprzylepne plastry.
      Regulacja natężenia. Z zasilaczem i pudełkiem. "

Wejdź na:
      Kategoria "sport i wypoczynek" dalej "zdrowie i uroda" i "piękne ciało" . Jest
      to tańsze od babyliss, chyba 129zł. Nie stosowałam, ale wydaje mi się bardziej
      opłacalne niż 300-400 zł za babyliss (nawet jakby miało nie zadziałać - chociaż
      byłoby super gdyby działało :-))
      pozdrawiam @-->->--
      • ttpib Re: Babyliss - domowa elektroliza??? 22.05.04, 22:22
        Hej,
        a ja sie boje elektrolizy bo toz przeciez prad. Pozniej jakies dziury w mozgu
        moga powstac. A owlosiona z brakujacymi klepkami w glowie - oj cizko byloby;-)))

pozdro

ttp
        • karusia4 Re: Babyliss - domowa elektroliza??? 23.05.04, 13:16
          Heloł...
          Ten aparacik nie robi dziur: są to elektrody, które nakłada sie na skórę. Prąd
          przepływający między nimi niszczy cebulki.

Aparat z quella działa na innej zasadzie; to pęsetka, którą się ujmuje włos i
          prąd prowadzony jest do cebuli. Na tlenie sa topiki na ten temat, dziewczyna
          pisze, że to z quella nie działa bo działac nie może, ponieważ zgodnie z
          prawami fizyki nie ma szans, żeby prąd przez pesetę dopłynął do cebulki.

Natomiast depilator na elektrody takie szanse daje. Można sie obawiać co robi z
          mózgiem i nie tylko prąd przepływajacy przez ciało, ale na pocieszenie dodam,
          ze natężenie tego pradu jest b. małe. (moze byc tak, że więcej prądu trzeba,
          żeby zaszkodzić cebulkom niż mózgowi...;)

Nie wiem, czy warto zainwestować w to ustrojstwo. Kusi, bo jest ładnie
          udowowdniona "naukowo" skuteczność. Poza tym nie ma krostek, podrażnień. ALe
          jak na g... to cena zaporowa.
          • oleee Re: Babyliss - domowa elektroliza??? 24.05.04, 14:25
            Karusia to ja pisałam o tej pęsetce z prądem :-) Ale napisałam o tym aparacie z
            quella bo on oprócz tej pęsetki ma samoprzylepne plastry (przeczytaj - jest
            napisane w opisie produktu) nie wiem czy to są te elektrody. Ja miałam tylko tę
            pęsetkę, ale nie z tego zestawu tylko to BARE&BEAUTIFUL. pozdrawiam.
    • karusia4 o czymś zapomniałam 24.05.04, 10:28
      nie powidzialam najważniejszego
      zgodnie z obietnicami producenta jest to DEPILACJA PERMANENTNA, tj. po kilku
      sesjach wlosy nie odrastają.

Nie chce mi się wierzyć, ze po miesiącu coś byloby w stanie je powstrzymać, ale
      jakby dłuzej je prądem dusić, to moze by pozdychały...;)

Prosze, napiszcie, jeżeli macie to urządzenie. Zastanawiam sie nad zakupem...i
      jezli jest do luftu to dajcie znać. Pozdrawiam
    • heather_morris Re: Babyliss - mam na sprzedaz 24.05.04, 10:55
      Kiedys moja kuzynka kupila Babyliss. Nawet nie zdazyla go uzyc, bo zdecydowala
      sie na laser. Urzadzonko jest zapakowane, jedynie chyba jedna elektroda jest
      rozpakowana, bo chcialam sie jej blizej przyjrzec ;) Ja tego nie uzywam, bo
      jakos nie wierze ze usunie wlosy na stale dlatego tez od niej nie kupuje ;)
      Wole juz co te 2 tygodnie meczyc sie z depilatorem elektrycznym ;)
      O ile sie nie myle chciala to sprzedac za jakies 250zl. Wiec jak ktoras z was
      jest zainteresowana to niech do niej pisze na maila sunderlund@tenbit.pl

Pozdrowionka

• gryka1 Re: Babyliss - mam na sprzedaz 24.05.04, 19:49
        To urządzenie wcale nie robi elektrolizy.Klasyczna elektroliza polega na tym
        że do mieszka włosowego wprowadza się cieniuteńką igiełkę, która jest elekrtodą
        aktywną drugą owiniętą wilgotą watą trzyma się w ręku.I włącza prąd. Prąd
        niszczy mieszek włosowy.Jeżeli włosek był bardzo mocny jedno nakucie nie
        wystarczy. Po jakimś czasie włosek odrośnie ale już wyraźnie słabszy. Pierwszą
        elektrolizę rozbiłam 20 lat temu.Walczyłam z owłosieniem na twarzy ( sypnęło mi
        urodzenia dziecka).Pocżątkowo dwa razy w tygodniu, obecnie raz na dwa
        miesiące.Sama elektrolizy tą metodą nie jesteś w stanie zrobić. Powinna to
        robić wprawna kosmetyczka. Przy niewprawnej ręce można dorobić się szram. Ja
        trafiłam na wprawną i nigdy nie miałam najmniejszych problemów. W/w urządzeń
        nie używałam więc nie wiem czy to co obiecują jest prawdą.
        • karusia4 Re: Babyliss - mam na sprzedaz 24.05.04, 22:44
          Babyliss robi "domową eletrolizę" za pomcą elektrod.
          Gryka, czy przez 20 lat elektroliza nie zniszczyła wlosków?
          Pozdrufffka
          • gryka1 Re: Babyliss - mam na sprzedaz 25.05.04, 09:39
            Zniszczyła. Ale zawsze coś małego wyrasta.Dużo mamy tych mieszków.Poza tym ja
            nie niszczyłam wszystkich włosków tak jak rosły tylko te które były bardzo
            mocne ciemne i widoczne. Oprócz tego rosły sobie takie, które były
            cienkie,jasne prawie puszek i to te teraz podnoszą głowę, wzmacniają się i jest
            je widać i to te od czasu do czasu muszę przetrzebić.
            • karusia4 Re: Babyliss - mam na sprzedaz 25.05.04, 15:18
              Gryka, a czy do elelktrolizy trzeba zapuszczać jak do lasera tj. nie można
              usuwać cebulki na dłuższy czas przed zabiegiem?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka