Dodaj do ulubionych

diane 35....hm

27.05.04, 21:11
dzieki Catherrine za polecenie tego forum... od razu lepiej sie poczylam
kiedy uswiadomilam sobie ze jest o wiele wiecej dziewczyn z takim
problemem... Wiele się tu dowiedzialam na ten temat. Ale pisze z pytaniem o
ten czesto wspominany lek Diane 35... i nasuwa mi sie w zwiazku z tym pewien
wniosek i pytanie... czy po odstawieniu tego leku (kiedy juz owlosienie
wystarczajaco ustąpi) problem nie powróci? A moze nawet owlosienie sie nasili?
Obserwuj wątek
    • catherrine Re: diane 35....hm 27.05.04, 23:10
      milo ze sie przysluzylam ludzkosci :))))

diane.. dla mnie diane to w ogole istnieje po to zeby nam beidnym wmowic ze cos
      sie dla nas robi :((( bo szczerze mowiac to efekty mam mizerne. nie wiem, jak
      inne dziewczyny, ale w pelni zadowolonej nie znam. kiedys tam gdzies jedna
      pisala ze jej zniknely wloski z piersi. jedna jedyna...
      diane u mnie troche hamuje to wszystko, ale po odstawieniu owlosienie moze
      wrocic i chyba nawet nasilic. to znaczy, jesli przyczyna jest
      hyperandrogenizacja. bo jak inna dolegliwosc i wyleczona, to chyba nie. ale to
      niech sie dziewczyny wypowiedza

przepraszam za chaos :)

pozdraiwam
      i zycze sukcesow w walce z tym paskudztwem obrzydliwym
      • turystka86 Re: diane 35....hm 28.05.04, 12:57
        a jezeli nie zazywam jeszcze srodkow antykoncepcyjnych i w najblizszym czasie
        nie planuje to czy lek Diane 35 ma duze dzialanie antykoncepcyjne i skutki po
        tego typu srodkach?
        • catherrine Re: diane 35....hm 28.05.04, 13:23
          ma takie dzialanie, jak inne. to samo ze skutkami ubocznymi- wszystko zalezy od
          organizmu.

pozdrawiam :)
    • heather_morris Re: diane 35....hm 28.05.04, 11:19
      Diane jest tylko pomocna w niektorych odmianach nadmiernego owlosienia. Dlatego
      tez zrob sobie badania hormonalne i z tym do dobrego endokrynologa lub
      ginekologa-endokrynologa. W czasie brania Diane powinnas zauwazyc poprawe :)
      Ale po odstawieniu niestety czesto problem wraca :(
      Dlatego tez wazne jest zdiagnozowanie skad biora sie wloski. Bo moze sie
      okazac, ze Diane bedzie zupelnie nieskuteczna i wowczas nie ma sensu truc sie
      ta bomba hormonalna...

Pozdrowionka
    • isiia Re: diane 35....hm 28.05.04, 13:23
      cześć dziewczyny!
      Mam też pytanko w związku z diane 35. Biorę ją od 1,5 miesiąca i czekam na
      jakiekolwiek efekty! Poszłam prywatnie do endo (bo oczywiście mój 1 i 2 gine
      stwierdzili że wyolbrzymiwm problem i jak da mi skierowanie do endo to lekarz
      go wysmieje - palant!)Pani endo dala mi skierowanie tylko na zabadanie poziomu
      testosteronu bo stwierdziła że innych andro nie potrzeba w moim przypadku
      badać. Wynik testosteronu 0,3 ng/ml, oględziny zewnętrzne i jej opinia "lekki
      hirsutyzm" Qrcze fajny mi "lekki" jak włoski mam wszędzie, co prawda nie grube
      ale za to cienki i dlugie :( Przepisała mi diane, podkreślając że efektów moge
      oczekiwać po 3 m-ach zazywania ale na zmiany pod tytułem że ich nie bedzie nie
      mam co liczyć, moga tylko opóźniac się w odrastaniu. Do tego poleciła mi
      zabiegi kosmetyczne -ez mi nowość. Więc faszeruje się danee a jej działanie
      jest dosyć odczuwalne - mam mdłości, czasami biegunki, bolą mnie jajniki. Wy
      też tak macie? (miałyście) Bo już sama nie wiem czy warto się tym świnstwem
      faszzerować jak i tak nie poskutkuje. Są jakieś widoczne efekty po diane, nie
      odrastaja tak szybko?, jest mniej włsoków? w których miejscach macie ich mniej?
      Z chęcią poczytam jakiś rewelacyjnych opinii na temat diane i pozytywnych
      efektów jej stosowania.
      Pozdrówki !! ;)
      isiia

• catherrine Re: diane 35....hm 28.05.04, 13:29
        rewelacji to nie ma... jem to od prawie dwoch lat z 6-miesieczna przerwa. ale
        wole nie wiedziec, jak bym wygladala, gydybm jej nie brala..
        mnie lekarka tylko obejrzala, wiec Cie rozumiem Isiiu :)
        skutkow ubocznych nie mialam, znaczy mialam i dalej mam bole glowy, ale
        wywolane czym innym. czuje sie dobrze i nawet nie tyje.
        a gdzie jest ich mniej? mam wrazenie, jakby sie rozjasnily nad gorna warga.
        prawie juz mi nie rosna takie grube i czarne dookola pepka i sutek- od czasu do
        czasu pojawia sie jeden, to go wyrywam. wolniej odrastaja na nogach i a jakby
        ciensze.. ale rece, brzuch i piersi dalej sa owlosione :(

nie wiem, jak lekarka mogla Ci powiedziec, ze efekty beda juz po 3 miesiacach..
        w 3 miesiace poprawia sie cera i wlosy (u mnie nieszczegolnie, ale bylo
        gorzej). a jesli chodzi o hirsutyzm to wiele miesicy musi minac.. niestety :(
        bu:(

pozdrawiam
        • isiia Re: diane 35....hm 28.05.04, 15:24
          Dzięki catherrine za odzew! ;)
          O jejku! tyle czasu trzeba to łykać :( żeby się pozbyć małego procentu włsoków,
          albo miec wrazenie że jest ich mniej. Coś mi się wydaje, że w moim przypadku ta
          daine nie poskutkuje, moja doagnoza jest taka że to po tatusi jestem
          taka "bujna", genetyczny psikus! Nie miałam nigdy problemów z cera i włosami,
          tymi na głowie oczywiście ;)
          No cóż będę musiała sie uzbroić w cierpliwość na parę miesięcy jak mówisz,
          przyzwyczaić się do mdłości i paru kg więcej (chociaz na razie przytyłam w
          granicahc rozsądku) może przynajmniej zamienią się w meszek, staną sie
          krótsze...
          Zobaczę, a na razie zastanawiam się co zrobić z tymi na pośladkach, brrr
          Nie mam odwagi ich wydepilować bo boję się że jak je juz raz ruszę izaczną
          odrastać to bedzie jeszcze gorzej, wrastanie, zgrubienia przy odrastaniu itd
          Ale jak sie wkurzę na maxa.... ;))) to juz mi bedzie wszystko jedno czy
          depilatorem pojade do konca uda czy zahaczę o pośladki ;)
          Pozdrowionka ;)
          pa
          • catherrine Re: diane 35....hm 28.05.04, 16:28
            te na posladkach ruszaj tylko jak koniecznie musisz- przed basenem czy
            spotkaniem z facetem... mam doswiadczenie...:(
          • heather_morris Re: diane 35....hm 28.05.04, 17:58
            Nadmierne owlosienie nie zawsze jest wina hormonow. Jesli masz
            hiperandrogenizacje (czy jakos tak) to Diana pomoze, ale jesli testosteron jest
            w miare OK to nie pomoze. Po prostu taka twoja uroda i juz - pomoze tylko
            (chwilowo) regularna depilacja :( Ja rowniez mam troche wiecej wloskow i mimo,
            ze kiedys (gdy mialam 18 lat) bralam Diane nic nie pomoglo. Potem bralam inne
            pigulki i tez bez zmian. Teraz pigulek nie moge juz brac (powody zdrowotne). Po
            prostu taka moja uroda, ze mam troche wiecej wloskow niz inne dziewczyny i juz :
            (

Pozdrowionka

Pozdrowionka
          • mika261 Re: diane 35....hm 05.10.04, 14:47
            diane brałąm 3 miesiace-nie wiem po co mi go przepisano skoro na ulotce jest
            informacja ze pomaga tylko w lekkich postaciach hirustyzmu, aja mam chyba 3 czy
            4 stopniaTestosteron baaaaaardzoo wysoki.Ale teraz ma dołożony androcurmoże
            pomoże..:)
    • paskalina Re: diane 35....hm 31.05.04, 18:01
      Stosowałam Diane pare lat temu. Moja opinia może nie jest zbyt znacząca bo
      brałam ten lek przez niecały rok. Zarost przez ten czas wcale nie przestał się
      rozwijać - rosnał sobie jakgdyby nigdy nic ;). Może czas był za krótki żeby
      cokolwiek zauważyć - za to był zdecydowanie długi by wystąpiło u mnie tycie,
      bóle głowy, ospałość itp. :( tak więc lek musiałam odstawić - nie wiem cieszyc
      sie czy płakać ;). Teraz włoski jak rosły tak rosną - jest ichw wiecej niż
      kiedyś ale może to tylko dlatego że wtedy byłam nieco młodsza, nie wiem :/.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka