17.01.05, 17:13
mam pytanie: czy włoski cienkie takie raczej szarawe niz czarne i mające
dlugość ok. 0.5cm to jeszcze meszek?
ja mam nimi pokryty brzuch szczególnie pod pępkiem i pomiedzy piersiami no i
plecy... lekarka twierdzi ze taka moja "uroda"
Obserwuj wątek
    • misia454 Re: meszek 18.01.05, 14:38
      Ja mam taki meszek prawie na całym ciele. Jak poszłam na laser to pani doktor
      powiedziała że to nie hirsutyzm tylko właśnie meszek i laser tu nie pomoże bo
      włoski są za mało czarne. Zabawne nie? Nie wiem co z tym zrobić, bo
      ten "meszek" ciągle rośnie. Chyba pozostaje mi depilacja woskiem. Mnie też
      powiedziano że taka moja uroda, ale co to za uroda?? Dzięki niej nie mam faceta
      bo każdego chętnego muszę skreślić. Nie chcę żeby się mnie wstydził. A teraz z
      innej beczki: mikrodermabrazja. Myślę że niektóre z Was mają też trądzik, ja w
      każdym razie miałam ale po Flutamidzie cera mi się poprawiła tylko że pozostały
      przebarwienia i blizny no i chcę się tego pozbyć. Czy któraś z Was może była na
      takim zabiegu i jakie są skutki?? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam. :0)
      • malina1414 Re: meszek 18.01.05, 19:33
        dzieki. nie pomoge ci niestety bo nie mam pojecia choć syfki tez mnie troche
        męczą. bede próbowała rozjaśnić jakos te włoski. skoro to jest normalny meszek
        to nichce wiedzieć jaki jest ten nienormalny i niechce miec z nim nic do
        czynienia. mam nadzieje ze da sie go rozjasnić...daj szanse facetom bo ja dałam
        i narazie nieżałuje, mój facet tez raczej nie=)
        • misia454 Re: meszek 19.01.05, 08:10
          Ja też mam zamiar spróbować to rozjaśnić. Widziałam nawet w drogerii taki płyn
          czy krem do rozjaśniania włosów na twarzy i ramionach. Kosztowało to 32 zł.
          Dzisiaj idę obczaić co i jak, tylko nie wiem czy nie lepiej kupić rozjaśniacz
          do włosów Joanny tak jak inne dziewczyny. Zobaczę co jest w składzie tego
          płynu. A co do facetów to cieszę sie że Tobie się udało:) Ja teraz spotkałam
          fajnegona dyskotece ale jak pomyślę że on ma mnie zobaczyć w jasny dzień to
          ogarnia mnie przerażenie i rozpacz :(( Zobaczymy, podświadomie mam nadzieję że
          mu to nie będzie przeszkadzało :0)
          • malina1414 Re: meszek 19.01.05, 16:46
            daj znac czy sie powidło rozjasnianie. dzieki, tobie tez sie uda na pewno,
            wierze w to=)za kazdym razem jak mój chłopak dotyka mnie po brzuchu to mam
            zacisniete zęby ze strachu przed jego reakcja,ale cóz taki juz nasz los....
      • aga174 Re: meszek 20.01.05, 21:08
        Misia, odpowiadam Ci na pytanie związane z mikrodermabrazją. Mam trądzik, który
        się zalecza na szczęście, czwarty miesiąc biorę Roaccutan. Mam też mnóstwo
        blizn. Jeśli chodzi o mikrodermabrazję, to niestety na blizny potrądzikowe, w
        szczególności głębokie nie pomoże. Jedyne co może przynieść efekt to
        złuszczanie chemiczne i to dość głębokie. To spłyca blizny, zmniejsza
        przebarwienia, ale też nie likwiduje całkowicie. Ja miałam cztery peelingi TCA,
        średnio - głebokie. Skóra była po nich nieco wyrównana, jaśniejsza, ale blizny
        zostały. Poza tym trądzik wrócił, jak zwykle, więc cały efekt diabli wzięli. No
        a peelingi nie są tanie. Zastanawiam się, czy w naszym przypadku, kiedy trądzik
        pomimo leczenia wraca, to złuszczanie ma w ogóle sens. No cóż, jak człowiek nie
        spróbuje to się nie dowie.
        Niektórzy lekarze usuwają jeszcze zmiany potrądzikowe laserem, ale na temat
        skuteczności tego sposobu nic nie wiem. Na pewno też żaden cud.
        Pozdrawiam

Agnieszka
        • misia454 Re: meszek 25.01.05, 13:23
          Też mam obawy że po wygładzeniu cery trądzik wróci i diabli wezmą 25o zeta za
          zabieg. Byłam w piątek na tej mikro i wcale nie było przyjemnie a po zabiegu
          jak zobaczyłam swoją cerę to wydawało mi się że te blizny są jakby rozleglejsze
          ale wczoraj jak się przyjrzałam to wydawało mi się że są mniej widoczne jak
          przed zabiegiem. W sumie pani doktor tak mówiła że za 2, 3 dni będzie widać
          poprawę. No i rzeczywiście mam gładszą bużkę i przebarwienia jakby jaśniejsze
          (a może to fatamorgana??). Wiemże zbaczam trochę z tematu ale wydaje mi się że
          hirsutyzm wiąże się z trądzikiem w 80 %. A zwłaszcza trądzikiem hormonalnym.
          Mogłabyś mi powiedzieć czy Ty brałaś jakies hormony i jak długo? Bo skoro
          bierzesz Roacutan to musiało być bardzo poważnie. Ja brałam Flutamid przez 2
          lata i po odstawieniu był horror :0! Potem wróciłam na 3 mies do Flut. a teraz
          od 2-ch mies mam Dianę, ale strasznie naprawdę strasznie się boję co będzie po
          odstawieniu tym bardziej że już tego zakosztowałam. Nie wiesz czy jest na to
          jakiś ratunek??
          • aga174 Re: meszek 30.01.05, 19:48
            Sorki, że dopiero teraz odpowiadam - sesja :)
            Nie mam pojęcia, co zrobić, żeby trądzik nie wracał. Dałabym wszystko, żeby
            znać sposób. No bo to naprawdę jest za dużo - i cholerne włosy i jeszcze te
            pryszcze. Człowiek całkowicie zeszpecony.
            Hormony brałam ok. 1,5 roku - Diane, Androcur, Verospiron. Po odstawieniu
            trądzik wrocił. Więc znowu antybiotyki, potem pigułka anty. Po odstawieniu
            pigułki znowu powolutku, stopniowo coraz więcej pryszczy. Zdecydowałam się więc
            na Roaccutan. Tylko, że i Roaccutan na początku powoduje pogorszenie, wysyp
            pryszczy i naprawde mozna sie tym załamać. No ale teraz jest już lepiej. Tylko
            co z nowymi bliznami? I czy po zakończeniu leczenia pryszcze znów nie wrócą?
            Pozdrawiam

Agnieszka
    • heather_morris Re: meszek 25.01.05, 15:50
      Malina! Pociesz sie tym, ze meszek na calym ciele ma kazda kobieta! Jest to
      calkowicie normalne i lekarka ma racje mowiac, ze "taka twoja uroda" :) Ja taki
      meszek tez mam i inne kobiety tez. To jest bardziej kwestia twojej psychiki niz
      jakiejkolwiek nieprawidlowosci w organizmie. Moge cie zapewnic, ze tylko ty go
      widzisz. Inni nawet na niego nie zwracaja uwagi. Poza tym ktos juz na tym forum
      pisal, ze widac wloski na jakims zdjeciu Angeliny Jolie. I ja sie z tym
      zgadzam! Poszukaj zdjec znanych kobiet robionych "pod swiatlo", a zobaczysz, ze
      maja taki meszek na twarzy i ogolnie calym ciele :)

Pozdrowionka
      • malina1414 Re: meszek 26.01.05, 16:26
        dieki za pocieszenie heather, ale czemu one sa takie ciemne?
        komu sie spodoba ciemny "mech" na całych piersiach i bruchu?
        pozdrówka i buziaki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka