Dodaj do ulubionych

o IPLdo Nathurel

24.01.05, 15:38
właśnie sobie poczytałąm o tej metodzie usuwania owłosienia i jestem na nia zdecydowana w 100%.prosze jak juz bedziesz po to napisz mi jak wszystko sie odbyło.czy najpierw trzeba udac sie na konsultacje a potem dopiero na zabieg?jak czy po zabiegu nie ma przebarwień ?czy mozna od razu za jednym razem usunąć włoski z wiekszych powierzchni ciała?Prosze napisz mi to wszystko ja tez niedługo sie tam wybiorę.
Obserwuj wątek
    • bella20 Re: o IPLdo Nathurel 24.01.05, 18:39
      Niestety ale muszę popsuć wam trochę humor. Ja o tej metodzie dowiedziałam się
      jakiś czas temu i też czytałam na ten temat także na stronach angielskich i
      amerykańskich i wypowiedzi na ten temat nie są 100 % optymistyczne. IPL jest na
      pewno lepszy, tzn. zdrowszy niż laser diodowy, ale dowiedziałam się że
      nieumiejętnie przeprowadzony zabieg może prowadzić do poparzenia skóry. Na
      jednej stronie, gdzie były porównywane różne wyniki laserów i IPL było
      napisane, że jednak nie działa on tak dobrze na jasne włoski jak na ciemne,
      chociaż prawdą chyba jest, że działa na jasne włoski lepiej niż diodowy.
      Niestety nie podam wam linku do tych stron, bo naprawdę czytałam o laserach na
      wielu anglojęzycznych stronach i musiałabym dużo szukać, aby znów tam trafić.
      • nathural Re: o IPLdo Nathurel 24.01.05, 19:45
        Na razie umowilam sie telefonicznie na konsultacje, pierwsza wizyta bedzie
        kosztowala 100zl, jezeli zdecyduje sie na zabieg wtedy zostanie to wliczone w
        cene usuwania. Ale pni z ktora rozmawialam uprzedzila mnie ze najpierw musza
        ocenic czy wogole jest sens robic zabieg, bo w niektorych przypadkach nie daje
        rezultatu.( np w takich gdzie przyczna hirsutyzmu sa zaburzenia hormonalne ) Na
        razie nic wiecej nie powiem chyba ze mi sie cos przypomni, ale w sobote mam ta
        konsultacje i na peno opisze wszystko czego sie dowiedzialam. Mam nadzieje ze w
        moim przypadku mozna wykonac ten zabieg, bo jezeli nie to szykujcie dla mnie
        biala sale i kaftan bezpieczenstwa :( Pozdrawiam
    • nathural Re: o IPLdo Nathurel 24.01.05, 19:56
      Ach znalazlam link tego centrum medycznego do ktorego sie wybieram, szukajac
      jakiegos gabinetu ktory wykonuje te zabiegi znalazlam duzo ofert w necie, ale
      ta najbardziej mnie przekonuje, bo w innych przypadkach to byly gabinety
      kosmetyczne a to jest centrum medyczne wiec ludzie pewnie bardziej znaja sie na
      rzeczy niz zwykle kosmetyczki Pozdrowionka jescze raz
      • nathural Re: o IPLdo Nathurel 24.01.05, 20:06
        Shit ale ja zamotana jestem jak lato z radiem oto link www.medispa.pl pappa
    • mika261 Re: o IPLdo Nathurel 25.01.05, 13:53
      ja i tak pójde na ten zabieg IPL bo to jedyny sposób dla mnie .nawet jesli nie działa tak rewelacyjnie to myslę że i tak mi jakąś część owłosienia zlikwiduje,na pewno nie będize tak ze zero efektów, a kupa kasy w błoto.
      A ty nathurel gdzie sie wybierasz na ten zabieg?ja do katowic.Prosze poinformuj mnie jak juz będziesz po ,jakie są efekty i jeszcze mi powiedz jakie msz owłosienie?jasne czy ciemne?
      • nathural Re: o IPLdo Nathurel 25.01.05, 22:57
        Ja wybieram sie do Warszawy, na razie zdecydowalam sie tylko na twarz czyli
        policzki broda i szyja, wasow na szczescie nie mam. Moje owlosienie jest
        ciemne, wiec wlosy sa bardziej podatne na dzialanie tej lampy :) To jest jeden
        plus z tych wszystkich minusow. Zeby bylo widac efekt trzeba zrobic okolo 6
        zabiegow, w miesiecznych odstepach, wiec na sama twarz bede potrzebowala pol
        roku mam nadzieje ze odrazu beda widoczne jakies efekty. W sobote dowiem sie
        wiecej na ten temat i odrazu jak wroce napisze relacje. Pozdrowionka
        • medzi1 Re: o IPLdo Nathurel 07.02.05, 13:27
          Niewiecie gdzie robią taki zabieg w Krakowie???Dlaczego nie ma rezultatu w
          przypadku gdy przyczyną hirsutyzmu są zaburzenia hormonalne???.
    • mika261 Re: o IPLdo Nathurel 27.01.05, 11:09
      no to sobie poszłam na laserowe usuwanie..dzwoniłam tam dzisiaj i dowiedziałam sie że laser IPL działą na włoski raczej ciemniejsze a nie takie jasne jak ja mam i cienkie.
      Będe dzwonic jeszcze do gabinetu gdzie robia mikrolize może to usuwa włoski jasne...
      • nathural Re: o IPLdo Nathurel 27.01.05, 15:21
        Mam zla wiadomosc slyszalam ze po mikrolizie zostaja dzioby na skórze. Taki mi
        sie obilo o uszy ale to bylo dawno temu moze teraz maja jakies nowsze
        urzadzenia. Pozdrawiam
      • bella20 Re: o IPLdo Nathurel 27.01.05, 18:48
        Napisz Nathurel ile dokładnie zapłacołaś za jeden zabieg, tzn. broda, policzki
        i szyja ?
    • nathural Re: o IPLdo Nathurel 05.02.05, 20:10
      No i jestem juz po pierwszym zabiegu, troche bolalo, ale dalo sie przezyc. Na
      razie nie widze zadnych efektow tylko skora jest troche podrazniona i wloski
      tak jakby wrastaja pod skore co mnie senerwuje bo bardziej je widac :( Musze
      nakladac 10 kg tapety :( zaplacilam 400 zl za baczki, brode i szyje, pani
      powiedziala ze najabrdziej boli usowanie wasika ja na szczescie go nie mam wiec
      jak kto sie wybiera niech lepiej zaopatrzy sie w masc znieczulajaca chociaz nie
      jest to koneczne bo bol jest do zniesienia. Szkoda ze nie ma na razie zadnych
      efektow. Pozdrowionka Jak cos chcecie wiedziec to piszcie odpowiem
      • bella20 Re: o IPLdo Nathurel 05.02.05, 21:17
        Ile trwał zabieg ? Czy musiałaś mieć gładko ogoloną skórę, czy można mieć
        włoski ? Wydaje mi się, że nie zapłaciłaś drogo za tak dużą powierzchnię,
        chyba, że się mylę. Czy miałaś epilowaną całą szyję i połowę policzków ?
        I jeszcze jedno, czy kazali używać ci teraz kremu z wysokim filtrem codziennie
        aż do następnego zabiegu ?
        • nathural Re: o IPLdo Nathurel 06.02.05, 00:10
          Skore mialam ogolona, ale dlatego ze wczesniej sama zaczelam sie golic :( A jak
          juz zaczelam to pozniej musialam caly czas ( to byla zla decyzja). Nie wiem jak
          jest w innym przypadku ale chyba musi byc skora ogolona. Sam zabieg trwal
          jakies 15-20 min, ale wczesniej mialam konsultacje. Pani ktora robila zabieg
          wyjasniala mi wszystkie + i -
          Masz racje spowdziewalam sie ze zaplace wiecej i tu zostalam mile zaskoczona,
          bo dowiedzialam sie ze w przypadku gdy ktos jest naprawde chory wtedy robia jak
          najtanszym kosztem i nie jest to cena katalogowa ( zdzieraja z tych co maja
          nadmiar kasy w portfelu i chca sobie robic pasek w bikini albo epilowac
          pachy :P heh ) z kazdym zabiegiem bedzie sie zmiejszal koszt :) Ale jest jeden
          minus w przypadku owlosienia hirsutycznego tych zabiegow trzeba wiele 5 albo 6
          moze nie wystarczyc. Wogole jest ryzyko ze nic nie da sie zrobic z wlosami,
          bojak ktos ma za duzo hormonow to i tak bede odrastaly, wtedy jedynie mozna je
          oslabic i rozrzedzic.
          Mialam epilowana cala szyje, brode no i baczki ( czyli troche mniej niz polowa
          policzka )
          O kremie z filtrem nic mi nie wspominala, mam tylko uzywac pantenolu, zeby
          usunac podraznienie. Jak na razie moja skora strasznie wyglada, wloski wractaja
          mi pod skore i nawet nie moge ich ogolic mam takie czerwone kropy blee :( (
          tzw. obrzek mieszka wlosowego) co jest podobno bardzo dobra reakcja :( Po
          tygodniu prawdopodobnie wszystko wroci do normy. Tylko ze jak ja mam isc do
          szkoly z taka twarza chyba kominiarke naloze. Pozdrowionka
          • bella20 Re: o IPLdo Nathurel 06.02.05, 20:30
            Czy mogłabyś podać adres tego gabinetu gdzie są tacy wyrozumiali ludzie, że nie
            żerują na nas jeśli chodzi o kasę ? A tak w ogóle to ty masz ciemne włoski czy
            jasne ?
            • nathural Re: o IPLdo Nathurel 06.02.05, 21:12
              Mam ciemne wlosy, podobno ciemne wlosy sa bardziej podatne na dzialanie lasera.
              Prosze to sa wszystkie namiary do tego centrum medycznego.
              01-518 Warszawa, ul. Gen. J. Zajączka 9a, dzielnica: Żoliborz
              telefon (0-22) 330-90-35
              fax (0-22) 330-90-35
              e-mail: medi-spa@wp.pl
              Adres WWW: www.medispa.pl
              Na razie nie chce zachwalac tego centrum, ale mysle ze znaja sie na rzeczy.
              Zobaczymy jak bedzie po caleje terapii :) Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka