13.03.05, 13:39
A jak sobie moje drogie radzicie z krostkami po depilacji?
JA pilinguje, nawilzam, odkazam, dbam, przemywam, daje alantan.
A i tak psia kosc robia mi sie takie krostki z ropna wydzielina. Nie musze
dopdawac, ze wyglada to fatalnie :(

Aga
Obserwuj wątek
    • megi_21 Re: krostki 15.03.05, 17:37
      Ja mam ten sam problem,po depilacji krostki sa tak widoczne,ze w minione wakacje
      nie moglam wogole chodzic w bikini!Juz mam tego dosc i chce sie pozbyc!Te
      ochydne krosty utrzymuja mi sie juz od roku,i po goleniu wlosy wrasstaja!:-(
      Wyglada to fatalnie!:(A teraz zbliza sie wiosna,lato i znow bedzie masakra!:(
      Moze znacie jakies sprawdzone metody na pozbycie sie krostek po depilacji i jak
      mozna usunac wrosniete wlosy?:( Bo penseta juz nie pomaga,bo pozniej znow
      wrastaja:( Zastanawialam sie ostatnio czy pantenol moglby byc skuteczna metoda
      na pozbycie sie tego..! A co Wy kolezanki o tym myslicie?Pozdrawiam:)
    • czarodziejka24 Re: krostki 16.03.05, 00:33
      te krostki to takze moja zmora ale mam nadzieje, że znalazłam sposób tzn ostatnio 2 dni temu najpierw ogoliłam maszynka nogi i bikini potem nałozyłam piling na te miejsca Nogi były dość czerwone a zanaczam, ze mam dość wrażliwą skórę Nastepnie dobrze osuszyłam i posmarowałm się balsamem Ziaja bronzujacym ona zawiera chyba samoopalacz. Prawie dwa dni mineły krostek nie ma a nogi maja ładny estetyczny kolor narazie jestem w szoku nie wiem czy ten sposób jest dobry ale czytałm na Onternecie, ze wiele dziewczyn tak robi. Wyglada to niezle powtórze to za 2 dni i zobaczymy. Kiedys po depilacji miałm multum czerwonych krostek, które ropiały po pewnym czasie no i włosy wrastały tragedia teraz narazie odpukać nie mam. Moze się udało. :)
      • nathural Re: krostki 16.03.05, 18:40
        heheh faktycznie czarodziejka z Ciebie, tez sprobuje tak zrobic.:) Ostatnio sie
        posmarowalam tym balsamem nie wiedzialam ze jest z dodatkiem samoopalacza i
        mialam zacieki na calym ciele :P Ale teraz jest ok nawet fajny kolor nadaje
        skorze jak prawdziwa opalenizna, a nie taki chamski zolty jak po samoopalaczu.
        Najlepiej chyba stosowac go na noc bo troszke smierdzi, a przynajmniej mi ten
        zapach nie pasuje :( No i trzeba go ostroznie nakladac zeby nie miec plam :)
        Pozdrawiam pap
    • kroplla Re: krostki 17.03.05, 21:50
      hej hej!!! z nieba spadl mi ten post!!! moje kochane! wyrywam penseta wloski z
      'dolnej' czesci brzucha... od stycznia zaczely mi tak strasznie wrastac ze
      masakra po prostu:( (i owe paskudne krostki robia sie przy w niektorych
      miejscach); coraz cieplej - bedzie sie pokazywalo co nieco ..... albo i nie:/
      bardzo bardzo prosze o pomoc!!!!!!! z peelingiem sprobuje... ale moze wiecie o
      jakims specyfiku na te przypadlosc? pozdrawiam serdecznie!
    • kroplla Re: krostki 24.03.05, 14:32
      hej, dziewczeta!
      naprawde nikt nie wie co poczac z wrastajacymi wlosami??? (robie akcje peeleng +
      balsam.. nawet pomaga... ale to jeszcze nie cuda na kiju:/) pozdrawiam i zycze
      wesolych swiat!!:)
    • malgosia1983 Re: krostki 24.03.05, 15:12
      Hmm ale faktycznie może to jakaś alergia? Niektóre osoby maja po prostu
      nadwrazliwą skórę i nie moga stosować depilatora (np moja siostra). Spróbuj tego
      co poradziły dziewczyny ale jeżeli nie będzie dobrych efektów musisz to
      zarzucić. Od czegoś takiego moga rozwinąc sie poważniejsze choroby skóry. Oby
      się udało! ;-)
      • kaczryka Re: krostki 22.01.06, 21:33
        ja z kolei na piersiach mam czerwone kropki-krostki,tuż pod zakończeniem
        włosa,są one mimo że nie wszystkie włosy wyrywam:/po prostu bierze mnie już z
        tym szlag,nie dośc,że mam włosy to jeszcze jakieś krostki,co nie mogę się ich
        pozbyć:/
        • mondey9999 Re: krostki 23.01.06, 09:59
          mialam to samo jak dekolt sobie woskowalam czy depilowalam to zawsze nastepnego
          dnia az prawie do calkowitego odrosniecia wlosow byla masakra....

miesiac temu cos mi przyszlo do glowy (ah te eksperymenty) i jak sobie zrobie
          ta depilacje czy wosk...i pozniej ide sie kompac to jak wyjde to biore ze 2
          kostki lodu ijade ta kostka tam gdzie depilowalam...noi coz....niema
          masakry...nic...hmm :) ..jesli zazimne to mozna przez "szmatke" tylko trzeba
          poczekac chwile az zimno przejdzie przez ta szmatke
          • kaczryka Re: krostki 23.01.06, 17:39
            spróbuję,ale jak mówię-u mnie np.to nie jest od depilacji,bo dekoltu nie
            depiluję,chyba że pojedyncze włosy,a cały dekolt to mniej więcej-
            >........................... (tylko,że czerwone:D i nie takie równe)
    • agatka555555 Re: krostki 25.01.06, 12:33
      Sama też szukam jakiegoś odpowiedniego specyfiku na krostki na twarzy które
      powstają w wyniku golenia :-//
      Nio i nie wiem...w sumie co by bło najlepsze....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka