Dodaj do ulubionych

IPL/laser - czy komus pomógł?

29.04.05, 17:05
pisałam juz o tym wczesniej, że u mnie efekty marne. ale nie moge się z tym
pogodzić, ze mam tak wyglądac do końca życia...czy tylko mnie te włoski
odrastają?! czy może którejś z Was udało się ich pozbyć przez laser/IPL?
prosze o odpowiedz, bo nie wiem czy jest sens dalej oszczędzać na laser,
który może nic nie dać...
Obserwuj wątek
    • agastorrada Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 30.04.05, 13:57
      Cześć
      Ja stosowałam ipl i też mi nie pomógł, mimo iż moje włosy są ciemne. Nie wiem
      czy to z powodu zaburzeń hormonalnych bo nie robiłam żadnych badań, ale ja mam
      te włosy odkąd sięgam pamięcią, oczywiście nie w takim natężeniu jak teraz.
      Oprócz włosków nie mam innych zaburzeń typu nieregularne miesiączki czy trądzik
      choć cerę mam tłustą, z moimi jajnikami też jest chyba ok - miałam robione usg.
      Czytając wasze posty doszłam do wniosku, że to chyba hirsutyzm idiopatyczny,
      jednak to tylko takie moje gdybanie. Reasumując wydaje mi się, że z tymi
      laserami to jest jedna wielka lipa. Owszem przez jakiś czas po zabiegu mam
      spokój, ale na pewno to nie jest na stałe,a po jakimś roku wszystko wraca do
      stanu poprzedniego. Sama już nie wiem co robić bo podobnie jak wy nie mogę
      znieść tych kudłów i mogłabym chodzić na ten ipl, lecz niestety jest to dla
      mnie finansowa studnia bez dna. Nie próbowałam jeszcze light sheer'a, ostatnio
      czytałam, że ten jest podobno najskuteczniejszy. No cóż może to będzie następny
      krok w tej mam wrażenie walce z wiatrakami....
    • medzi1 Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 30.04.05, 15:38
      nefi jedynym skutecznym laserem jest laser diodowy ja go stosowalam i mi pomogl
      usunal ciemne wlosy. jest to laser tylko do ciemnych wlosow laser ten maja w
      der med na tomasza jesli oczywiscie jestes z krakowa. mozesz poczytac dokladnie
      o ich laserze na ich stronie jaki to doklanie laser www.derdem.pl
      • nefi11 Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 01.05.05, 00:04
        medzi, powiedz cos więcej o tym laserze diodowym. tzn. z jakich partii skóry
        udało Ci się usunąć owłosienie, po ilu zabiegach i jak dawno temu to było? ja
        teoretycznie tez usunęłam włosy np. z brzucha, ale efekt net trwał zaledwie 3
        miesiące..
        • medzi1 Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 01.05.05, 13:38
          ja usuwalam wasika. po pierwzsej seri mialm ok5 zabigow potem jak bralam leki
          mialam zwykly meszek.zapomnialam o chorobie. jednak potem jak odstawilam leki
          ciemne nowe wlsoki pojawily sie.laser ten jest dobry do wlsoow ciemnych
          najlepiej takich jak u faceta ja mam mialam nie za cimne dlatego takie wloski
          jest ciezej usunac.jesli bedziesz miec jakis pytania to mozesz pisac moje
          gg6671386pozdrawiam trzymaj sie.
          • nathural Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 02.05.05, 23:13
            Jestem po 3 zabiegu IPL,wlosy sie przezedzily i sa o wiele ciensze ale niestety
            nadal odrastaja, podobno 3 zabiegi nie wystarcza zeby sie pozbyc wlosow. Jak
            dla mnie to i tak dobry jest efekt taki jak jest ( juz nie mam szorstkiej
            szczoty na twarzy) zobaczymy jeszcze mam odlozona kase na 3 zabiegi jak po 6 mi
            nie pomoze to sobie dam z tym spokoj. Jak na razie jedynym plusem jest
            oslabienie tych wloskow sa o wiele ciensze niz przed zabiegiem.
            • sussi Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 03.05.05, 00:08
              ja bylam na ponad 10 zabiegach laserem diodowym na warge gorna i tyle samo
              czyli ponad 10 na brode. chodze na laser juz pare lat i stwierdzam fakt extra
              dziala jak sie bierze jakies leki a jak sie odstawi to niestety problem znowu
              sie pojawia. Ja wlasnie jestem po odstawieniu lekow i zalamana jestem stanem
              moich wlosow po laserze..wydawac by sie moglo ze w konu sie ich pozbylam a tu
              dupa. laser, mikroliza nic nie daly. ale stwierdzilam tez ostatnio inna
              rzecz.... ostatnio rozmawialam z wybitym lekarzem z niemiec. byl w polsce
              zaledwie pare dni i mialam to szczescie sie z nim spotkac i porozmawiac z tej
              sprawie. wiedze ma ogromna co chwile sie szkoli i jezdzi na rozne
              sympozja...nie musialam mu nic tlumaczyc wszystko wiedzial:) i powiedzial mi
              jedna ciekawostke o ktorej nikt mi wczesniej nie powiedzial ani lekarz ani na
              mikrolizie czy laserze. ze wlos tak naprawde rosnie 100 dni. dlatego tez on
              poradzil mi zebym chodzila na laser IPL - powiedzial ze jest najlepszy i w
              niemczech on tylko wysyla pacjentki na ten laser - nie co 6 tyg ale rzadziej.
              Co bylo dla mnie szokiem ale argumenty mial nie do przebicia. udowodnil mi na
              przykladzie najnowszych badan ze laser owszem zabija cebulki wlosa ale skora
              jest podatna i taki laser pobudza nowe wlosy. takze im czesciej laser tym moze
              sie okazac ze trzeba czesciej chodzic bo wiecej wlosow. Mowie wam dziewczyny
              takie dziwne rzeczy ale ten lekarz jest naprawde swietny, szkoda ze nie ma w
              polsce gabinetu:(
            • sussi Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 03.05.05, 00:13
              a dodam jeszcze ze wlosy sa rzeczywiscie ciensze!! ale niestety jedno jest nie
              fajne...niektore wloski satly sie bialusienkie ale sa twarde i juz ich laser
              diodowy nie lapie;/ a we wrocku nie ma lasera do jasnych wlosow. co do lasera
              diodowegoo to on lapie najlepiej typy urody krolewny sniezki. blada cera ciemne
              wlosy.

i jeszcze jedna dygresja. moja kolezanka ktora studiuje kosmetologie i miala
              praktyki w centrum laserowym dowiedziala sie od tych lekarzy ze jesli po 10
              razach dalej bede wloski oznacza to ze nie pozbedziemy sie ich a nawet jesli to
              kazda ciaza czy inne zmiany hormonalne moge te wloski znowu "powrocic". takze
              widzicie nam klientom mowia co innego a co innego "personelowi". wartoo sie nad
              tym zastanowic ...jak juz dawno zauwazylam ze u mnie we wrocku to chyba im
              chodzi tylko o kase!! ehhh
              • medzi1 Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 03.05.05, 15:52
                mi laser diodowy pomogl jak by nie on chodzilabym z ciemnymi klakami.cos mi sie
                wydaje ze nie ma tak na prawde dobrego lasre kazdy ma swoje wady i zalety moze
                kiedys wynajda cos lepszego
                • nefi11 Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 03.05.05, 23:06
                  medzi, napisz cos wiecej o laserze - po ilu zabiegach, na jakiej czesci ciała i
                  czy masz jakies problemy z hormonami. z gory dziekuje.pozdr
                  • medzi1 Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 04.05.05, 13:46
                    usuwałam wasika pisalm ci juz wczesniej ile zabiegów ostatnio bylam na zabiegu
                    23.03.zazywam androcur i nie mam prawie wogole wlosków tylko pare jasnych ale
                    pewnie wyrosnie wiecej jasnych bo przy zagiegu byly one podciete i jeszcze nie
                    odrosly.jestem zadowolona z tego laseru ale jak sie odlozy leki wyrastaja nowe
                    ciemne wloski.jesli chodzi o moje problemy z hormonami to mam pco a kazda
                    kobieta ktora ma pco ma hirsutyzm mam podwyzszony testosteron.
                    • magda9720 Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 22.10.05, 15:59

Mam pytanie : czy skuteczny będzie laser jak mam PCO i nie stosuję żadnych
                      tabletek antykoncepcyjnych, ponieważ chcę zajść w ciąże
                      Proszę o odpowiedź. Dziękuję
                      • landm Re: IPL/laser - czy komus pomógł? 05.11.05, 23:10
                        diodowy jest znacznie skuteczniejszy niz IPL. pomaga na te wlosy niepotrzebne,
                        ale rzeczywiscie trzeba powtarzac. na slasku medestetica. tanio i komfortowo.
                        inne miasta juz chyba podane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka