sofi11 19.06.05, 10:53 hej, czy któraś z Was bierze ten lek i jak długo? jakich efektów mogę się spodziewać i po jakim czasie? czy to prawda, ze depilowane włosy odrastają wolniej i jest ich mniej? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
awanturka Re: verospiron 19.06.05, 23:52 Możesz spodziewać się jakiegoś zauważalnego efektu po minimum roku brania, jeżeli oczywiście lek został dobrany prawidłowo i "utrafi" w przyczynę Twojego hirsutyzmu. Ja brałam ten lek około półtora roku, efekty niewielkie, ale były. Potem przerwałam bo lek wchodził w interakcję z innymi lekami, które przyjmowałam. Własnie po trzech latach "niebrania" zaczynam od nowa. awanturka Odpowiedz Link
sofi11 Re: verospiron 20.06.05, 14:16 awanturko - a czy po tym jak przestałaś, włosy zaczęły Ci odrastać ze zdwojoną siłą? bo ja się boje właśnie tego najbardziej..a przeciez kiedys bede musiala odstawic ten lek Odpowiedz Link
awanturka Re: verospiron 20.06.05, 22:30 Nie, zaczęły odrastać, ale nie "ze zdwojoną siłą", poprostu po ponad pół roku stan mojego owłosienia wrócił do stanu sprzed leczenia. No i rzeczywiście, jest się nad czym zastanawiać, czy takie leczenie hirsutyzmu ma sens. A może jest tak, że można swój organizm po długotrwalym leczeniu tak "przestawić", że włosy nie odrastają? Nie wiem. Pytałam endokrynologa jak z tym jest, ale zręcznie uchylił się od odpowiedzi na to pytanie. W jakiej dawce dobowej bierzesz verospiron? Ja biorę 100 mg na dobę. awanturka Odpowiedz Link
czarodziejka24 Re: verospiron 20.06.05, 23:43 hey Ja własnie zaczynam leczenie verospironem, kiedyś robilam ankiete kto na nasztm forumi bierze i kto brał i okazałao sie, iz sporo dziewczyn no i w sumie nie wiele z nich miało negatywne wrażenia raczej cos tam im pomagał, ale reakcja widoczna staje sie po kilki miesiacach. Kilka dziewczyn wskazywało, żeby chronić wątrobe biorąc go. Ja mam brać tylko pierwsze 10 dni cyklu 2 razy dziennie dawke 25 mg wiec nie wiele i na nie wielka licze poprawe ale może, zwłaszcz, że bede brała tylko to. pozdrawiam czarodziejka24 Odpowiedz Link
sofi11 Re: verospiron 21.06.05, 10:15 więc ja mam brać ten lek od 16 do 26 d.c. po jednej tabletce rano. to jest chyba tez niewielka dawka.. Marzę nie, żeby te włosy zniknęły (bo na to nie ma co liczyć) ale żeby nie urosło ich więcej!! iczę że verospiron zatrzyma wzrost. To koszmar, że z każdym tygodniem obserwuje nowe - pojedyncze włoski - broda, klatka piersiowa, brzuch... za 5 lat może być już tragedia. Odpowiedz Link
sulak Re: verospiron 24.03.06, 12:08 Hej dziewczyny! Wygrzebałam ten wątek w wyszukiwarce i ciekawa jestem jakie są w tej chwili Wasze odczucia związane z tym lekiem, bo właśnie zapisał mi go lekarz (2 tabletki 0,025 mg dziennie) i zastanawiam się czy go zacząć brać... Najbardziej zaniepokoiła mnie wzmianka o ewentualnym negatywnym wpływie na wątrobę i intereakcjach z innymi lekami....możecie mi coś więcej na ten temat napisać? Odpowiedz Link
awanturka Re: verospiron 24.03.06, 18:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11944&w=38266072&v=2&s=0 Odpowiedz Link
monikawalc Re: verospiron 20.06.16, 12:18 ja brałam verospiron + tabletki Syndi-35 na owłosienie przez 9 miesięcy , tyle trwa kuracja. ogólnie to zauważalne jet to , że włoski stają się słabsze i nie są takie ciemne grube tylko jasne i słabe. jest ich nadal sporo ale nie sa widoczne jak kiedyś więc już mi ulżyło . Odpowiedz Link