joanna224 Re: Wyniki....!!!!! 24.07.06, 20:01 Kurcze za szybko wcisnęłam enter:-) Wreszcie odebrałam wyniki , a pani doktor powiedziała,że lepszych już dawno nie widziała:-/ Nie jest to tez super wiadomość,bo usłyszałam -że taka moja uroda i tyle ,wszystko jest ok.Nie ma na co zwalić...:-( Mam do Was 3 pytanka i proszę bardzo jeśli macie czas i ochotę odpiszcie: Muszę wykupić lek o nazwie Yasmine; wiec czy warto skoro i tak pomoze mi dopóki dopóty bede go brała? Jaki jest cel?I czy nie ma skutków ubocznych? Drugie; kupiłam włłaśnie depilator Philips Satinelle Ice HP 6492, troche kasy włożyłam ,ale jeszcze nie rozpakowałam bo jakby co na Brauna wymienie, moje pytanko czy któraś uzywała i jakie wrażenia Trzecie ;dlaczego lekarka nie poleciłam mi badań na progesteron? Proszę bardzo o pomoc i pozdrawiam. Buziaki i optymizmu w te niemiłosiernie upalne(;-/) dni Odpowiedz Link
asia872 Re: Wyniki....!!!!! 24.07.06, 23:10 no ja usłyszałam taką samą wiadomośc:)) ja mam depilator philipsa nie powiem Ci dokładnie jakiego ale jestem zadowolona. a ja mam pytanko do Ciebie czy te tabletki zapapisał Ci doktor?? i na co one są?? Odpowiedz Link
joanna224 Re: Wyniki....!!!!! 26.07.06, 11:07 Dziękuje Wam dziewczyny za odpowiedzi. Asiu tak pani endokrynolog przepisała mi te leki,i jak sie dowiadywałam to jeteśmy królikami doświadczalnymi ,bo na kazdego działaja inaczej i czesto przeciwstawnie!Wiec trzeba bardzo pomyśleć zanim je sie weźmie.Jest taka zasada ,że działaja one na reduktaze ,czyli powinny powodować zmniejszenie ,a raczej osłabienie owłosienia,ale jak je odstawię wszystko powróci do normy.Ich plusy t o oczywiście antykocepcja,ochrona przed nowotworami (szyki macicy itp.) poprawa sóry i włosów, i bardziej indywidualne zwiększenie biustu:-)Nie wiem .powiem Ci ,że ciężko mi jest się zdecyować- bo istnieje małe ,ale istnieje pwdopodoienstwo ołabienie tego cholerstwa... A ten depilator -dokładnie rozprawia sie z włosami iczy na długo starcza? Słyszałam ,że boli kurcze -a ja jestem strasznie wrazliwa i mam obwawy-ale jk mus to mus:-) Podrawiam serdecznie Odpowiedz Link
asia872 Re: Wyniki....!!!!! 31.07.06, 22:32 nie wiem czy pisałam wczesniej ale pierwszy raz był najgorszy... płakałam jak to robiłam. ateraz czuje jak bym sie igłom dotykała. jestem ciekawa czy jak ja bym sie zapytała o takie tabletki to by mi przepisała... hmm ciekawe Odpowiedz Link
eeech Re: Wyniki....!!!!! 02.08.06, 21:11 Skomentuję pierwszą część Twojej wypowiedzi, która z lekka mnie zirytowała... Okazuje się, że jesteś zdrowa, że masz prawidłwoe wyniki, a Ty tak narzekasz... Powinnaś się cieszyć! Cieszyć się, że masz TYLKO problem natury kosmetycznej, że nie będziesz miała problemów z zajściem w ciążę, problemów z trądzikiem, problemów z sylwetką, problemów z wypadaniem włosów etc. (a przynajmniej nie będą to problemy o podłożu hormonalnym). Nie rozumiem Cię i pewnie niejedna CHORA dziewczyna z tego forum także... Szlachetne zdrowie, ile cię cenić trzeba, ten tylko się dowie... Odpowiedz Link
zanilk Re: Wyniki....!!!!! 25.07.06, 15:45 Yasmin-środek antykoncepcyjny i jak to takie środki zawiera określony hormon, tudzież ich mieszankę. Bezpośrednio Yasmin zawiera drospirenon (gestagen) i etynyloestradiol (estrogen). Wszelkie skutki uboczne, które są na pewno jak to w lekach, ale występuja rzadko, znajdziesz na uloce przy punkcie bodajże numer 2. Cel brania tabletek jest jasny-unormowanie poziomu konkretnych hormonów. Efekty są, choć zależy to od doboru leków. Jeśli są źle dobrane nie pomogą na pewno. Odpowiedź na pytanie 3: mogła nie zlecić badać progesteronu, ponieważ: -nie byłaś prywatnie, a państwo nie stać na płacenie za niezupełnie konieczne badania [taka jest teoria] -mogło nie być wskazań ku temu -by wykluczyć hirsutyzm zaleca się mnóstwo badań, jak: poziom testosteronu, androstendionu, estrogenu (w tym estradiolu), hormonów tarczycy TSH, [f]T3 i [f] T4, krzywej insulinowej i krzywej cukrowej, progesteronu również, DHEA[s]oraz USG lub tomografia nadnerczy. Tylko przy tym podstawowym spisie badań możesz mieć 100% pewność, że wszystko jest ok. Podlicz jednak ile to w sumie kosztuje. Trauma niestety. Odpowiedz Link