milkowski 01.08.03, 07:23 czesc koniarze czy spotkał się ktoś z Was z drukiem lub wzorem druku BHP w stadninach koni? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olga55 Re: jazda konna - BHP 01.08.03, 08:09 Czy chodzi ci o druk dotyczący pracy w stadninach,gdzie hoduje się konie, czy o druk bezpieczeństwa jazd w stajniach??? Jesli chodzi o ten drugi, to nie wiem, czy cos takiego istnieje, spróbuje sie dowiedzieć.Wiem,że stajnie mają swoje regulaminy, gdzie jest m. in. mowa o bezpieczeństwie prowadzenia jazd, ale czy istnieje jakiś druk "ogólny"??? Odpowiedz Link
milkowski Re: jazda konna - BHP 01.08.03, 20:38 dzięki za odpowiedź generalnie chodzi mi o ten drugi druk. wydaje mi się, że powinno to być coś między regulaminem stajni a obowiązki uczestnika jazd. coś podobnego jak się podpisuje w pracy. hej Odpowiedz Link
olga55 Re: jazda konna - BHP 01.08.03, 21:04 O ile mi wiadomo, to nie ma czegoś takiego "odgornie". W kazdym zakladzie pracy istnieje wewnętrzny regulamin pracy ogólny i dotyczący poszczegolnych stanowisk. Sądzę, że podobnie powinno być w ośrodkach jeździeckich.Czyli stajnia ma taki wewnętrzny regulamin np. dla instruktorów, oraz zasady dla uczestników jazd, ktore muszą wisiec w widocznym miejscu, a stali kursanci powinni np. je podpisywać. Ponadto każdy instruktor powinien mieć polisę OC.Jeśli stajnia nie ma wykupionej polisy NW (nie ma takiego obowiązku-ale jest mile widziane, koszty nie są wielkie i oczywiście umieszcza sie to w kosztach jazd), to uczestnicy jazd powinni o tym być uprzedzeni.Jeśli coś więcej, to później. Na razie przez dwa tygodnie nie będe miala kontaktu ze sprawami stajennymi. Odpowiedz Link