Dodaj do ulubionych

jazda konna - BHP

01.08.03, 07:23
czesc koniarze
czy spotkał się ktoś z Was z drukiem lub wzorem druku BHP w stadninach koni?
Obserwuj wątek
    • olga55 Re: jazda konna - BHP 01.08.03, 08:09
      Czy chodzi ci o druk dotyczący pracy w stadninach,gdzie hoduje się konie, czy o
      druk bezpieczeństwa jazd w stajniach??? Jesli chodzi o ten drugi, to nie wiem,
      czy cos takiego istnieje, spróbuje sie dowiedzieć.Wiem,że stajnie mają swoje
      regulaminy, gdzie jest m. in. mowa o bezpieczeństwie prowadzenia jazd, ale czy
      istnieje jakiś druk "ogólny"???
      • milkowski Re: jazda konna - BHP 01.08.03, 20:38
        dzięki za odpowiedź
        generalnie chodzi mi o ten drugi druk. wydaje mi się, że powinno to być coś
        między regulaminem stajni a obowiązki uczestnika jazd. coś podobnego jak się
        podpisuje w pracy.
        hej
        • olga55 Re: jazda konna - BHP 01.08.03, 21:04
          O ile mi wiadomo, to nie ma czegoś takiego "odgornie". W kazdym zakladzie pracy
          istnieje wewnętrzny regulamin pracy ogólny i dotyczący poszczegolnych
          stanowisk. Sądzę, że podobnie powinno być w ośrodkach jeździeckich.Czyli
          stajnia ma taki wewnętrzny regulamin np. dla instruktorów, oraz zasady dla
          uczestników jazd, ktore muszą wisiec w widocznym miejscu, a stali kursanci
          powinni np. je podpisywać. Ponadto każdy instruktor powinien mieć polisę
          OC.Jeśli stajnia nie ma wykupionej polisy NW (nie ma takiego obowiązku-ale jest
          mile widziane, koszty nie są wielkie i oczywiście umieszcza sie to w kosztach
          jazd), to uczestnicy jazd powinni o tym być uprzedzeni.Jeśli coś więcej, to
          później. Na razie przez dwa tygodnie nie będe miala kontaktu ze sprawami
          stajennymi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka