Gość: nina IP: *.internetia.net.pl 11.03.13, 20:53 Ostatnio w Kauflandzie kupiłam kabanosy miały biały nalot nie było etykiety producenta, ekspedientka powiedziała że to była sól a może plesń !? strasznie zle się czułam po zjedzeniu .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wędliniarz Re: Afera wędlin IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.03.13, 21:08 i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Afera wędlin IP: *.zabrze.vectranet.pl 11.03.13, 21:32 tanie mięso psy jedzą.... jaka cena, taka jakość... dyskontowa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zabrzanin Re: Afera wędlin IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.03.13, 13:33 tylko idiota kupuje wędliny w kauflandzie czy innych tego typu przybytkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Afera wędlin IP: *.zabrze.vectranet.pl 12.03.13, 18:21 a gdzie kupują "nie idioci" ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki sceptyk Re: Afera wędlin IP: *.wieszowanet.pl 01.09.13, 20:10 sami wędzą Odpowiedz Link Zgłoś
gotti7 Re: Afera wędlin 12.03.13, 19:18 dobra dobra ale w kauflandzie są dwa mięsne jeden na sali drugi przy kasach , dobrze wiedziec takie sprawy , bo widzę że sporo ludzi tam kupuje ... strach się bać ! Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: Afera wędlin 23.05.13, 21:48 najlepiej kupuj w tych autach gdzie nie ma biezacej wody i kibla ........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Afera wędlin IP: *.zabrze.vectranet.pl 23.05.13, 22:20 no ale chwila, jak ktoś już kupuje z nalotem będąc tego świadomym to do kogo tu pretensje? nie przekonuje mnie fakt, że pani sprzedająca mowi że to sól czy coś innego. Wystarczyło krótkie: nie, dziękuję i byłoby po sprawie. Ktoś kupił gó... a teraz płacze że je zjod. Żenada, nie kompromitowałby się człowiek... Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: Afera wędlin 23.05.13, 23:07 jaka chwila ???? sluszne pretensje a gdzie sanepid ? takiego czegos nie powinno byc w sprzedazy ! bardziej chodzi o to co maja w sprzedazy ? chyba ? sasiadka tez wyslala dziecko do sklepu i wiesz jakie ciu... mu wcisneli ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kabanosik Re: Afera wędlin IP: *.dynamic.chello.pl 15.01.18, 19:00 Juz to zamkneli .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Afera wędlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.13, 15:19 Nina, a gdzie kupiłaś? Na samym końcu, czy na początku przy kiosku z prasą? Sam tam parę razy kupiłem, ale byłem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Afera wędlin IP: *.zabrze.vectranet.pl 25.05.13, 20:29 Faktycznie afera jak ...j Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie-idiota Re: Afera wędlin IP: *.free.aero2.net.pl 27.05.13, 15:40 Tak przy okazji ostrzegam przed kupowaniem czegoś "na ząb" przy wejściu do Kauflandu gdzie kuszą zapachem pieczone kurczaki. Strzeżcie się dania pt. Mega kubek za 11,50, bo miła pani wsadzi do tego kubka ścinki skór kurzych (ohyda!) doda z 10 frytek i po brzegi nawali wszelkiej zieleniny. Najpierw zaboli Was szczęka od żucia tej ostatniej, a żuć będziecie chcąc się dostać do tego kurczaka, ale nie łudźcie się, to co jest na dnie kubka nie nadaje się do spożycia. Było to w sobotę ok. 20-tej więc za późno by złożyć skargę u Rzecznika Konsumentów, ale tej pani warto się przyjrzeć co pcha do tych mega kubków! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Afera wędlin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.13, 15:11 Ja tam kupuję czasami całego kurczka i są bardzo dobre, chociaż coraz mniejsze:) Natomiast dań typu kebaby, gotowe sałatki itp z zasady nie kupuję. Chyba, że w sprawdzonej knajpie. Natomiast ta "afera wędlin" to jakaś ściema. Nawet nie ma odpowiedzi na którym stoisku to było. Odpowiedz Link Zgłoś
boczek39 Re: Afera wędlin 16.09.13, 19:46 jak na jakim stoisku wędliniarskim pewnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcia Re: Afera wędlin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.13, 11:29 Madej &Wrobel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki sceptyk Re: Afera wędlin IP: *.wieszowanet.pl 16.11.13, 20:55 W tym kraju teraz to jest jedna wielka afera, która wędlin również dotyczy - nawet u Moja jest teraz wyłącznie niejadalna padlina. przestali zwracać uwagę na jakośc i obchodzi ich wyłącznie zysk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pleśń Re: Afera wędlin IP: *.gl.digi.pl 21.11.13, 14:25 To za to ze mie zjadłas Odpowiedz Link Zgłoś
pazdziochzabrze Re: Afera wędlin 27.11.13, 20:33 i ponownie mamy afere wedlin i miesa niewiadomego "taniego" pochodzenia w ekspresie reporterow tvp2 mowili aby ludzie nie kupowali miesa czy wedlin na bazarkach itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patriota Re: Afera wędlin IP: *.gl.digi.pl 17.01.18, 08:51 Kto normalny kupuje mięso i wędliny w markecie ! Ludzie pamiętacie czasy kiedy po ryby lub mięsko chodziło sie do sklepów jednobranzowych. Szkoda, ze te sklepy zostały zamknięte i to przez markety ale ludzie przyjdą po rozum do głowy i moze przestaną tania padlinę kupować w marketach, kazdy market negocjuje ceny z producentem a ten robi specjalne ceny a co za tym idzie i beznadziejną jakość ale jest tanio! Mały sklep zawsze miał towar dobrej jakości ale cena wyższa . Mało tego kierownik małego sklepu nie kupi taniego badziewia bo jest fachowcem w swojej dziedzinie a kierownik działu w markecie nie ma nic do gadania musi sprzedawać to co przyślą . Mam nadzieje ze powrócą sklepy typowo jednobranzowe jak jest na zachodzie. Tam sa markety ale nie w takiej ilości jak u nas i tam kupuje tylko ta cześć ludzi ktora nie ma pojęcia o jakości i sugeruje sie cena i tym aby cos było. Ludzie pamiętajcie obcy kapitał wciska nam szajs, zwracajmy uwagę na to co kupujemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty MOM Re: Afera wędlin IP: *.dynamic.chello.pl 24.02.14, 18:28 ostatnio kupiłam w Ham 'e kiełbase i zawsze była ok , a ostatnio wyczułam w niej jakby zmielone kosci chrząstki itp. dlaczego mozna tak psuć swoją jakość ? czy was też to spotkało wyczuwacie różnice ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wielki sceptyk Re: Afera wędlin IP: *.wieszowanet.pl 25.02.14, 18:17 Pewnie tym razem mniej dokładnie te kości zmielili - przykra sprawa Odpowiedz Link Zgłoś