Dodaj do ulubionych

Fotoradar!

IP: 212.106.128.* 21.07.04, 18:37
Witam! Czy są w Zabrzu bądż okolicy fotoradary? Jeśli tak to czy moglibyście
podać ich lokalizację? Napotkałem na swoich drogach już ich troszkę: Piasek
(trasa bielska), Skoczów (wiślanka), Ustroń (wiślanka), Włoszczyce
(wiślanka), Orzech (okolice Świerklańca), okolice Poczesnej (trasa
warszawska), kilka urządzeń w Krakowie, kilka przenośnych jest stawiane na
trasach (głównie dwupasmówki). Radzę zwalniać na ograniczeniach do 70 km/h i
tam się mieć na "baczności". Jeśli macie jakieś pytania to dokładnie
sprecyzuję ich lokalizację. Bardzo bym był wdzięczny gdybyście podali jakieś
nowe miejsca w województwie śląskim. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Andrzej Re: Fotoradar! IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 21.07.04, 20:05
      Jak będziesz stosował się do ograniczeń szybkości, to ta wiedza nie będzie Ci
      potrzebna.
    • Gość: godek Re: Fotoradar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.04, 20:35
      pytasz o rzeczy niemożliwe.Fotoradar nie ma stałego punktu.co kilka godzin
      ustawiją go w innych miejscach.Musisz stosować się do przepisów i nie będziesz
      miał problemu.
      • Gość: Mike Re: Fotoradar! IP: 212.106.128.* 21.07.04, 21:09
        A wyobraź sobie, że się mylisz. Chyba nie widziałeś jeszcze nigdy fotoradaru
        stacjonarnego. Proponuję się rozglądać na boki. Oczywiście są też przenośne,
        ale miejsc tych nie potrafimy zlokalizować, bo z dnia na dzień zlokalizowane są
        gdzie indziej-był już koło M1, a także koło Plejady. Bye
        • Gość: neo Re: Fotoradar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 00:07
          Podobno Straz Miejska posiada fotoradar i klika fotki
          • Gość: godek Re: Fotoradar! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.04, 08:53
            możliwe że się mylę nigdy nie zastanawiałem się nad foptoradarem .Co to za
            róznica gdzie jest.Trzeba jeździć przepisowo i po problemie.
    • Gość: bywalec... Fotoradar! IP: *.microchip.ltd.pl 22.07.04, 18:58
      Jako osoba, której oblicze trafiło na pamiątkowe zdjęcie ostrzegam: wydział
      ruchu jednej ze śląskich komend praktykuje domowe wizyty w celu wręczenia
      mandatu, bądż w razie nieobecności modela wezwania... Nie byłoby w tym nic
      niepokojącego gdyby nie to że podobiznę (zdjęcie auta wraz z godziną i wyrażnym
      kontrefektem osób, osoby) prezentują rodzinie mniej lub liczniej zgromadzonej w
      mieszkaniu. Co Wy na to?
      • Gość: stary szofer Re: Fotoradar! IP: *.interpc.pl / *.interpc.pl 22.07.04, 20:30
        Zdjęcia tych piratów drogowych (Mike) powinno się wywieszać na każdym słupie
        ogłoszeniowym.
    • Gość: Romek Re: Fotoradar! IP: *.neonet.slask.pl 24.07.04, 18:41
      Większość tych odpowiedzi tworzą małolaty, które muszą czekać jeszcze kilka lat
      na prawo jazdy. W Zabrzu należy uważać na pseudo-autostradzie Kraków-Wrocław,
      na wysokości Reala.
      • Gość: polski niemiec Re: Fotoradar! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 10:31
        A jaka teraz jest dopuszczalna prędkość u was w Polsce w obszarze zabudowanym?
        • Gość: polski polak Re: Fotoradar! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 12:32
          Gość portalu: polski niemiec napisał(a):

> A jaka teraz jest dopuszczalna prędkość u was w Polsce w obszarze zabudowanym?

Dla ciebie 0 km/godz. Masz swoją "przestrzeń życiową".
          • Gość: polski niemiec Re: Fotoradar! IP: *.bigserwis.zabrze.pl / 195.94.214.* 26.07.04, 11:07
            Normalna odpowiedź zawiedzionego polaka - wstydx się :(
            • Gość: Polak Polak Re: Fotoradar! IP: *.gl.digi.pl / *.gl.digi.pl 18.08.04, 13:21
              50 km/h, a miedzy 23 a zdaje sie 5 albo 6 rano 60 km/h
              • Gość: Klaus Re: Fotoradar! IP: *.bigserwis.zabrze.pl / 62.111.145.* 18.08.04, 14:22
                czesc.
                mieszkam w niemczech już 14 lat - dorobiłem się domu i oczywiście samochodu
                (BMW) ale jak przyjezdzam na odwiedziny do Zabrza ( teraz wlasnie jestem ) to
                szlak mnie trafia z tymi waszymi drogami - jedynie na korfantego mozna troche
                pojezdzic i to najlepiej w nocy.
                pozdro - Klaus
                • Gość: ciekawy Re: Fotoradar! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 19.08.04, 15:48
                  A jak się dorobiłeś ?? W niemieckiej fabryce - trzęsąc polską dupą przed
                  niemieckim szefem?? A nie wstydzisz się odezwać w urzedzie , na poczcie lub w
                  sklepie ?? Przecież na odległość słychać że jesteś "gupipolok"-przecież tak was
                  tam nazywają!! Czy nie dlatego przyjeżdzasz pojeździć sobie po Korfantego ??
                  Może tutaj zaszpanujesz autem na raty ale pomyśl jak bardzo przygnębia Cię myśl
                  że niedługo wrócisz do "rafchu" i znowu zrobisz się bardzo malutki !!
                  To żadna sztuka wyjechać za granicę gdzie życie jest dużo prostsze i łatwiejsze
                  i co miesiąc przyjeżdzać poszpanować tutaj (tam jesteś nikim) - sztuką jest żyć
                  tutaj w Polsce!!
                  • Gość: Mike Re: Fotoradar! IP: 212.106.128.* 19.08.04, 17:59
                    Piękne słowa. Dokładnie tak jest jak piszesz. Wiele na ulicach widać takich
                    szpanerów z zza zachodniej granicy. Przyjeżdżając do swej ojczyzny wszyscy
                    myślą, że za Odrą tacy są "businessmenami"-a tak na niewiele ich stać. Wróciłem
                    niedawno z wypoczynku z Międzyzdrojów, a tam masa samochodów z "D" na klapie
                    bagażnika. Wyjegują ję cały dzień "za darmo" na plaży, potem idą do jadłodajni,
                    kupują zestaw obiadowy za 10 PLN, pospacerują troszkę po
                    deptaku, "poszprechają" troszkę po niemiecku (bo przecież nie znają już
                    polskiego, bo wyjechali "aż" 4-5 lat temu z ojczyzny), a następnie idą na
                    kwatery prywatne się przenocować za 30-40 zł (około 8 euro). Czasem też widać
                    tych "Niemców" jak buszują w "exclusiv" supermarketach typu "Albert", "Netto"
                    czy "Biedronka"-a w koszyku same wykwintne towary "s" klasy "no-name". Wstyd.
                    Na wycieczki turystyczne swoimi brykami nie jeżdżą, bo paliwo przecież drogie-
                    więć BMK-I i Mercedesy stoją w ogródkach pozasłaniane roletami, atrapami i
                    ręcznikami od słońca, żeby im skóra nie wypłowiała na desce rozdzielczej.
                    Srasznie mnie to wkurza-ale cóż. W Niemczech w kurortach, bo byłem w takowych
                    (niestety tylko popatrzeć), za taki sam nocleg trzeba zapłacić ok 15-30 Euro, a
                    za obiad w knajpce np w nadbałtyckim Albeck 20 Euro (u nas 2,5 Euro za zupkę,
                    drugie, a czasem i kompot). Dlatego masa tych polskich Niemców "szpanerów"
                    obwieszonych "złotem" kupionym na metry na deptaku nadmorskim (12zł/10 cm), a
                    co bogatsi "złotem" próby 333 (u nas na szczęście takowego "szajsu" nie ma)
                    pozwala sobie na wypoczynek tylko w Polsce, a nie rzadko i pod namiotem. WSTYD!
                    Jak widzicie to jest straszne. Jednak myślę, że w najbliższych czasach się to
                    nie zmieni. Pozdrawiam i przepraszam tych których troszkę uraziłem tymi słowami-
                    ale szczerze napisałem jak to widzę i odbieram. Bye
                    • Gość: ciekawy Re: Fotoradar! IP: *.bigserwis.zabrze.pl / *.crowley.pl 12.09.04, 23:29
                      Chyba urażonych nie ma ... większość skuliwszy uszy po sobie wróciła
                      do "siebie"(?). Około 1.11 czeka nas kolejny nalot!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka