Dodaj do ulubionych

Jaka drukarkę poleciacie?

IP: *.jota.za.digi.pl 06.07.07, 18:43
Jaką drukarkę(niedrogą) polecacie do użytku domowego? Zalezy mi na dośc
dobrej jakości wydruku,niewysokiej cenie. Najlepiej laserowa. Z góry dzięki:)
Obserwuj wątek
    • Gość: edek Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.za.digi.pl 07.07.07, 19:36
      dlaczego zdecydowałeś się na drukarkę laserową? zdajesz sobie sprawę z kosztów
      eksploatacji? Ja osobiście do użytku domowego polecam japońską drukarkę
      (urządzenie wielofunkcyjne...) firmy brother - np. model 115c - zerknij na
      allegro jak tanie są do niej tusze - tusz LC-900
      • Gość: drukarz Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 20:25
        popieram tez mam DCP 115 brother jest super:drukuje, powiela, wyswietla
        z karty filmy aparatu cyfrowego itd
        jest super i super cena ponizej 300.-
      • yakoob77 Re: Jaka drukarkę poleciacie? 09.07.07, 10:57
        > zdajesz sobie sprawę z kosztów
        > eksploatacji?

Właśnie koszty eksploatacji w przypadku laserówek są znacznie niższe niż w
        atramentach... fakt - jednorazowo trzeba wydać więcej bo toner kosztuje ok.
        120-200zł... tyle że wydrukujesz na nim kilka tysięcy stron, atrament starcza na
        kilkaset (a oryginalny w podobnej cenie)...

Autor wątku zapomniał napisać czy potrzebuje drukarki kolorowej czy cz-b. Jak
        cz-b laser to całkiem tanie "urządzenia drukujące" (dla "normalnego" użytku w
        windows nie robi różnicy czy to drukarka czy urz. drukujące) ma ostatnio HP,
        seria 1018, 1020
        • Gość: Drukarka Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.jota.za.digi.pl 09.07.07, 12:48
          Dzięki:) najlepsza byłaby drukarka kolorowa:) Niekoniecznie musi być
          laserowa,pytam o nią,bo słyszałam że jest dużo lepsza i na dłużej wkład
          starcza:) a czy moglibyście podać mi oreientacyjne ceny,np.za toner
          kolorowy ?:) mam na razie drukarę atramentową,wystarczyło trochę upałów i nie
          używałam jej przez kilka dni...no i zaschło wszystko w środku.Naboje napełniam
          już coraz częściej,bo na coraz mniej starczą...a praktycznie przed każdym
          wydrukiem trzeba lekko nabój zwilżyć wodą,aby dało się coś wydrukowac... Dzięki
          za odpowiedzi:)
          • Gość: edek Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.za.digi.pl 09.07.07, 20:54
            tak jak pisałem wcześniej...polecam drukarkę - urządzenie wielofunkcyjne firmy
            brother np. model dcp-115c - najbardziej ekonomiczna drukarka na rynku...Tusz
            22ml kosztuje niewiele ponad 5zł!!! Zestaw 5-ciu tuszy na allegro kupisz juz za
            25zł... Drukarkę tą kupisz za niecałe 300zł... z tego co wiem drukarki laserowe
            drukują tylko w czerni...więc skoro chcesz drukować w kolorze to pozostaje ci
            wyłacznie atramentowa... Brother to najbardziej optymalny według mnie wybór...
            Przy wyborze innej marki zwróć koniecznie uwagę na koszty
            eksploatacji...pozdrawiam
        • Gość: drukarz Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:07
          komplet tuszy do brother 115C 4 kolory kosztuje 4 x 8.- + 5.- przesylka na
          allegro, w sklepie 12.- brutto
    • Gość: drukarka Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.jota.za.digi.pl 10.07.07, 18:11
      Dzięki za wszystkie odpowiedzi:) W sumie takie urządzenie 3w1 to ja mam na
      razie,więc będę wykorzystywac je do skanowania itp. Bardziej zależy mi na samej
      drukarce,bez tych wszystkich bajerów..Bo po co sie powielać;) No i sama
      drukarka mniej miejsca zajmuje:) Precyzując moją prośbę:interesuje mnie sama
      drukarka,kolorowa,dobra jakość wydruku no i cena przystępna:) Obojętnie czy
      laserowa czy atramentowa,byle bym mogła drukowac dłużej niż miesiąc na jednym
      naboju...Dzięki:*
      • Gość: Szoilowyhajama Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:21
        Tylko "TOLEK" w Mikołów
    • Gość: drukarka Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.jota.za.digi.pl 10.07.07, 21:52
      Nono,zainteresowałam się tym sprzęcikiem:) Czy ktoś z was moze posiada to
      urządzonko w domu? Co możecie o nim powiedziec z własnego doświadczenia? Opinie
      użytkowników na forach są różne,choć w większości raczej pozytywne.
      No i najważniejsze-w jakim sklepie można ją kupić? Wolę nie w sklepie
      internetowym,lepiej zobaczyć na własne oczy co sie kupuje:) Gdzie można kupić
      tusze(pewnie taniej wychodzą zamienniki,ktoś wie jakie to są?)? Proszę o
      bliższe informacje,bo na tych wszystkich serwisach internetowych raczej sa dane
      techniczne,proszę o ocenę:)
      Obecnie jestem w posiadaniu urządzonka typu Lexmark X1170...No cóż,od dłuższego
      czasu nie mogę drukować...W serwisie(bez sprawdzenia sprzętu) "zdiagnozowano"
      zatkane dysze,które mogą zostać wyczyszczone za 60 zl,aczkolwiek bez żadnej
      gwarancji że będzie działało wogóle...próbowałam sama przezczyszczać co się
      da,no i efekt był taki,że przez dwa tygodnie drukowało bardzo dobrze,po czym
      (bez żadnych oznak wcześniej,że tusz się kończy)na kartce,po połowie
      wydrukowanego dokumentu nie został żadny ślad po tuszu...A na wskażniku
      oczywiście był pełny. Po uzupełnieniu naboi do pełna wydrukowała kilka stron po
      czym zastrajkowała i do dziś nie umiem z nia nic zrobić...Wcześniej można było
      przed drukowaniem zwilżyć nabój wodą co pozwalało na wydrukowanie 2-3 stron i
      znów nic... Dlatego wolę kupić następną drukarkę znając opinie innych na jej
      temat:)Wcześniej popełniłam błąd i nikogo nie zapytałam,teraz czytam bardzo
      negatywne opinie innych na jej temat,wszędzie to samo co dzieje sie z moją,więc
      chyba taki ich urok:) Dzięki z góry:)
    • Gość: drukarka Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.jota.za.digi.pl 12.07.07, 11:56
      Nikt nie wie gdzie można ją kupić?;> Pilnie potrzebuję nowego sprzętu:) Proszę
      o doradę:)
      • Gość: pola Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 14:12
        www.ekotoner.pl może tu pomogą , to firma z Zabrza, można wysłać maila lub
        zapytać na Gadu

pozdrawiam
        • Gość: edek Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.za.digi.pl 12.07.07, 19:44
          w każdym sklepie komputerowym...jeśli nie mają na stanie to zamówią w
          hurtowni...ale najtaniej na allegro...kupuj u "super sprzedawcy" - bo serwis i
          tak jest centralny - w razie czego kurier zabierze ja do serwisu i przywiezie
          naprawioną na koszt firmy...
          • Gość: kahtek Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.stk.vectranet.pl 16.07.07, 19:32
            na ekotoner.pl to tusze sie kupuje a nie drukarki :P:P:P
            chociaż maila zawsze mozna napisac - pewnie beda dobrze zorientowani beda
            a na allegro to roznie bywa, ja nie slyszalem o zadnym serwisie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka