Gość: drukarka IP: *.jota.za.digi.pl 06.07.07, 18:43 Jaką drukarkę(niedrogą) polecacie do użytku domowego? Zalezy mi na dośc dobrej jakości wydruku,niewysokiej cenie. Najlepiej laserowa. Z góry dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: edek Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.za.digi.pl 07.07.07, 19:36 dlaczego zdecydowałeś się na drukarkę laserową? zdajesz sobie sprawę z kosztów eksploatacji? Ja osobiście do użytku domowego polecam japońską drukarkę (urządzenie wielofunkcyjne...) firmy brother - np. model 115c - zerknij na allegro jak tanie są do niej tusze - tusz LC-900 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drukarz Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.07, 20:25 popieram tez mam DCP 115 brother jest super:drukuje, powiela, wyswietla z karty filmy aparatu cyfrowego itd jest super i super cena ponizej 300.- Odpowiedz Link Zgłoś
yakoob77 Re: Jaka drukarkę poleciacie? 09.07.07, 10:57 > zdajesz sobie sprawę z kosztów > eksploatacji? Właśnie koszty eksploatacji w przypadku laserówek są znacznie niższe niż w atramentach... fakt - jednorazowo trzeba wydać więcej bo toner kosztuje ok. 120-200zł... tyle że wydrukujesz na nim kilka tysięcy stron, atrament starcza na kilkaset (a oryginalny w podobnej cenie)... Autor wątku zapomniał napisać czy potrzebuje drukarki kolorowej czy cz-b. Jak cz-b laser to całkiem tanie "urządzenia drukujące" (dla "normalnego" użytku w windows nie robi różnicy czy to drukarka czy urz. drukujące) ma ostatnio HP, seria 1018, 1020 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drukarka Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.jota.za.digi.pl 09.07.07, 12:48 Dzięki:) najlepsza byłaby drukarka kolorowa:) Niekoniecznie musi być laserowa,pytam o nią,bo słyszałam że jest dużo lepsza i na dłużej wkład starcza:) a czy moglibyście podać mi oreientacyjne ceny,np.za toner kolorowy ?:) mam na razie drukarę atramentową,wystarczyło trochę upałów i nie używałam jej przez kilka dni...no i zaschło wszystko w środku.Naboje napełniam już coraz częściej,bo na coraz mniej starczą...a praktycznie przed każdym wydrukiem trzeba lekko nabój zwilżyć wodą,aby dało się coś wydrukowac... Dzięki za odpowiedzi:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.za.digi.pl 09.07.07, 20:54 tak jak pisałem wcześniej...polecam drukarkę - urządzenie wielofunkcyjne firmy brother np. model dcp-115c - najbardziej ekonomiczna drukarka na rynku...Tusz 22ml kosztuje niewiele ponad 5zł!!! Zestaw 5-ciu tuszy na allegro kupisz juz za 25zł... Drukarkę tą kupisz za niecałe 300zł... z tego co wiem drukarki laserowe drukują tylko w czerni...więc skoro chcesz drukować w kolorze to pozostaje ci wyłacznie atramentowa... Brother to najbardziej optymalny według mnie wybór... Przy wyborze innej marki zwróć koniecznie uwagę na koszty eksploatacji...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drukarz Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:07 komplet tuszy do brother 115C 4 kolory kosztuje 4 x 8.- + 5.- przesylka na allegro, w sklepie 12.- brutto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drukarka Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.jota.za.digi.pl 10.07.07, 18:11 Dzięki za wszystkie odpowiedzi:) W sumie takie urządzenie 3w1 to ja mam na razie,więc będę wykorzystywac je do skanowania itp. Bardziej zależy mi na samej drukarce,bez tych wszystkich bajerów..Bo po co sie powielać;) No i sama drukarka mniej miejsca zajmuje:) Precyzując moją prośbę:interesuje mnie sama drukarka,kolorowa,dobra jakość wydruku no i cena przystępna:) Obojętnie czy laserowa czy atramentowa,byle bym mogła drukowac dłużej niż miesiąc na jednym naboju...Dzięki:* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szoilowyhajama Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:21 Tylko "TOLEK" w Mikołów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drukarka Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.jota.za.digi.pl 10.07.07, 21:52 Nono,zainteresowałam się tym sprzęcikiem:) Czy ktoś z was moze posiada to urządzonko w domu? Co możecie o nim powiedziec z własnego doświadczenia? Opinie użytkowników na forach są różne,choć w większości raczej pozytywne. No i najważniejsze-w jakim sklepie można ją kupić? Wolę nie w sklepie internetowym,lepiej zobaczyć na własne oczy co sie kupuje:) Gdzie można kupić tusze(pewnie taniej wychodzą zamienniki,ktoś wie jakie to są?)? Proszę o bliższe informacje,bo na tych wszystkich serwisach internetowych raczej sa dane techniczne,proszę o ocenę:) Obecnie jestem w posiadaniu urządzonka typu Lexmark X1170...No cóż,od dłuższego czasu nie mogę drukować...W serwisie(bez sprawdzenia sprzętu) "zdiagnozowano" zatkane dysze,które mogą zostać wyczyszczone za 60 zl,aczkolwiek bez żadnej gwarancji że będzie działało wogóle...próbowałam sama przezczyszczać co się da,no i efekt był taki,że przez dwa tygodnie drukowało bardzo dobrze,po czym (bez żadnych oznak wcześniej,że tusz się kończy)na kartce,po połowie wydrukowanego dokumentu nie został żadny ślad po tuszu...A na wskażniku oczywiście był pełny. Po uzupełnieniu naboi do pełna wydrukowała kilka stron po czym zastrajkowała i do dziś nie umiem z nia nic zrobić...Wcześniej można było przed drukowaniem zwilżyć nabój wodą co pozwalało na wydrukowanie 2-3 stron i znów nic... Dlatego wolę kupić następną drukarkę znając opinie innych na jej temat:)Wcześniej popełniłam błąd i nikogo nie zapytałam,teraz czytam bardzo negatywne opinie innych na jej temat,wszędzie to samo co dzieje sie z moją,więc chyba taki ich urok:) Dzięki z góry:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drukarka Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.jota.za.digi.pl 12.07.07, 11:56 Nikt nie wie gdzie można ją kupić?;> Pilnie potrzebuję nowego sprzętu:) Proszę o doradę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 14:12 www.ekotoner.pl może tu pomogą , to firma z Zabrza, można wysłać maila lub zapytać na Gadu pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edek Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.za.digi.pl 12.07.07, 19:44 w każdym sklepie komputerowym...jeśli nie mają na stanie to zamówią w hurtowni...ale najtaniej na allegro...kupuj u "super sprzedawcy" - bo serwis i tak jest centralny - w razie czego kurier zabierze ja do serwisu i przywiezie naprawioną na koszt firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kahtek Re: Jaka drukarkę poleciacie? IP: *.stk.vectranet.pl 16.07.07, 19:32 na ekotoner.pl to tusze sie kupuje a nie drukarki :P:P:P chociaż maila zawsze mozna napisac - pewnie beda dobrze zorientowani beda a na allegro to roznie bywa, ja nie slyszalem o zadnym serwisie Odpowiedz Link Zgłoś