Gość: gabi IP: *.3s.pl 01.07.08, 08:34 Witam gdzie na terenie zabrza mozna skladowac zepsute telewizory.i inne tego typu rzeczy?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Klientka Re: elektro smieci IP: *.gprs.plus.pl 01.07.08, 19:11 Oddbierają je w sklepach RTV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabcia78 Re: elektro smieci IP: *.3s.pl 05.07.08, 11:46 tak tyle ze biora za to kase!!!aja chce oddac od tak za friko!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol Re: elektro smieci IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.08, 11:45 Biorą za to kasę? A jak się kupuje nowy telewizor to nie mają obowiązku odebrać starego darmo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: elektro smieci IP: *.3s.pl 07.07.08, 12:50 Własnie kupowoałam nowa lodówke i chcialam od razu pozbyc sie starej a pan w sklepie ze owszem wezma ale za opłata!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: retro Re: elektro smieci IP: *.gprs.plus.pl 07.07.08, 17:22 Więc nie kupuj u sprzedawcy, który nie chce odebrać starej lodówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosciuuuu Re: elektro smieci IP: *.3s.pl 07.07.08, 19:51 super odpowiedz !pogratulowac:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kupująca Re: elektro smieci IP: *.gprs.plus.pl 08.07.08, 21:26 No... mają obowiązek przyjać podobno! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muchozol Re: elektro smieci IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 23:46 Podobno... Może ktoś zna przepis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi78 Re: elektro smieci IP: *.3s.pl 11.07.08, 08:56 pisalam w tej sprawie do strazy miejskiej i dostałam te oto odpowiedz:Na terenie miasta Zabrze prawny obowiązek darmowego odbioru "elektro-śmieci" mają sklepy handlujące towarem audio, elektro, jednakże przyjmuja one stary sprzęt nieodpłatnie pod warunkiem, gdy klient kupuje u nich nowy towar. Poza sklepami istnieją jeszcze firmy zajmujące się utylizacją elektro sprzętu, ale niestetyj est to usługa płatna" wiec niestety niemozemy sobie swobodnie znalezc miejsca gdzie darmowo przyjmuja zepsuty sprzet!! Odpowiedz Link Zgłoś
z_rokitnicy Re: elektro smieci 11.07.08, 20:07 Kiedyś w Media Markt chyba za darmo odbierali. Albo w Euro AGD? Odpowiedz Link Zgłoś
krepelx Re: elektro smieci 11.07.08, 21:37 Za friko to możesz ją zostawić w lesie ! Podczas wycieczki rowerowej z rodziną znalazłem ciekawe miejsce. Jadąc z Bytomia - Miechowic do Stolarzowic ulicą Stolarzowicką w pewnym momencie po prawej stronie kończy się las i jest dróżka w prawo. Na końcu tej miedzy w lesie znaleźliśmy jedno wielkie śmietnisko ze starymi lodówkami i zużytym sprzętem RTV i AGD jednakże są tam też zbieracze złomu, którzy rozkładają ten sprzęt na części i sprzedają w skupach złomu. Podobno jak mówili to z tego można nawet utrzymać rodzinę. Jeśli nie masz co zrobić ze swoją starą lodówką to zawieź ją tam do lasu i niech a chłopaki ją tam rozłożą i zarobią sobie ze sprzedaży posegregowanego złomu. Ja też zawiozłem im moją starą zamrażarkę i telewizor. Ciekawy jestem dlaczego w Zabrzu nie otworzą małej firmy zajmującej się rozbiórką starego sprzętu RTV i AGD ? Nasi radni woreczkami foliowymi się przejmują a większych problemów nie dostrzegają ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: elektro smieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 00:00 Nie raz się zastanawiałem jak to możliwe że Polacy w Unii Europejskiej, naród katolicki, wierzący, praktykujący a grzeszy bo wyrzuca śmieci do lasu a w Niemczech kościoły prawie puste i niema mowy o wyrzucaniu śmieci do lasu w dodatku w sklepach mają urządzenia do odbierania plastikowych i szklanych butelek. Odpowiedz Link Zgłoś