Dodaj do ulubionych

elektro smieci

IP: *.3s.pl 01.07.08, 08:34
Witam gdzie na terenie zabrza mozna skladowac zepsute telewizory.i
inne tego typu rzeczy??
Obserwuj wątek
    • Gość: Klientka Re: elektro smieci IP: *.gprs.plus.pl 01.07.08, 19:11
      Oddbierają je w sklepach RTV
      • Gość: gabcia78 Re: elektro smieci IP: *.3s.pl 05.07.08, 11:46

tak tyle ze biora za to kase!!!aja chce oddac od tak za friko!!
        • Gość: muchozol Re: elektro smieci IP: *.adsl.inetia.pl 06.07.08, 11:45
          Biorą za to kasę? A jak się kupuje nowy telewizor to nie mają
          obowiązku odebrać starego darmo?
          • Gość: marta Re: elektro smieci IP: *.3s.pl 07.07.08, 12:50
            Własnie kupowoałam nowa lodówke i chcialam od razu pozbyc sie
            starej a pan w sklepie ze owszem wezma ale za opłata!!!
            • Gość: retro Re: elektro smieci IP: *.gprs.plus.pl 07.07.08, 17:22
              Więc nie kupuj u sprzedawcy, który nie chce odebrać starej lodówki.
              • Gość: gosciuuuu Re: elektro smieci IP: *.3s.pl 07.07.08, 19:51

super odpowiedz !pogratulowac:):)
          • Gość: Kupująca Re: elektro smieci IP: *.gprs.plus.pl 08.07.08, 21:26
            No... mają obowiązek przyjać podobno!
            • Gość: muchozol Re: elektro smieci IP: *.adsl.inetia.pl 10.07.08, 23:46
              Podobno... Może ktoś zna przepis?
              • Gość: gabi78 Re: elektro smieci IP: *.3s.pl 11.07.08, 08:56
                pisalam w tej sprawie do strazy miejskiej i dostałam te oto
                odpowiedz:Na terenie miasta Zabrze prawny obowiązek darmowego
                odbioru "elektro-śmieci" mają sklepy handlujące towarem audio,
                elektro, jednakże przyjmuja one stary sprzęt nieodpłatnie pod
                warunkiem, gdy klient kupuje u nich nowy towar. Poza sklepami
                istnieją jeszcze firmy zajmujące się utylizacją elektro sprzętu, ale
                niestetyj est to usługa płatna" wiec niestety niemozemy sobie
                swobodnie znalezc miejsca gdzie darmowo przyjmuja zepsuty sprzet!!
                • z_rokitnicy Re: elektro smieci 11.07.08, 20:07
                  Kiedyś w Media Markt chyba za darmo odbierali. Albo w Euro AGD?
                  • krepelx Re: elektro smieci 11.07.08, 21:37
                    Za friko to możesz ją zostawić w lesie !
                    Podczas wycieczki rowerowej z rodziną znalazłem ciekawe miejsce.
                    Jadąc z Bytomia - Miechowic do Stolarzowic ulicą Stolarzowicką w
                    pewnym momencie po prawej stronie kończy się las i jest dróżka w
                    prawo. Na końcu tej miedzy w lesie znaleźliśmy jedno wielkie
                    śmietnisko ze starymi lodówkami i zużytym sprzętem RTV i AGD
                    jednakże są tam też zbieracze złomu, którzy rozkładają ten sprzęt na
                    części i sprzedają w skupach złomu. Podobno jak mówili to z tego
                    można nawet utrzymać rodzinę. Jeśli nie masz co zrobić ze swoją
                    starą lodówką to zawieź ją tam do lasu i niech a chłopaki ją tam
                    rozłożą i zarobią sobie ze sprzedaży posegregowanego złomu. Ja też
                    zawiozłem im moją starą zamrażarkę i telewizor. Ciekawy jestem
                    dlaczego w Zabrzu nie otworzą małej firmy zajmującej się rozbiórką
                    starego sprzętu RTV i AGD ? Nasi radni woreczkami foliowymi się
                    przejmują a większych problemów nie dostrzegają ?
                    • Gość: Peter Re: elektro smieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.08, 00:00
                      Nie raz się zastanawiałem jak to możliwe że Polacy w Unii Europejskiej, naród
                      katolicki, wierzący, praktykujący a grzeszy bo wyrzuca śmieci do lasu a w
                      Niemczech kościoły prawie puste i niema mowy o wyrzucaniu śmieci do lasu w
                      dodatku w sklepach mają urządzenia do odbierania plastikowych i szklanych butelek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka