IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 21:25
Witam mam pytanie odnsnie soczewek surevue. Czy jeżeli dla mocy dodatnich krzywizna wynosi tylko 9,1 to znaczy że pasuje wszystkim co mają nadwzrocznośc?? No bo to trochę dziwne ze dla plusów zrobiono tylko jeden wariant. Proszę o pomc eksperta. Przecież kiedyś jak te soczewki były wypuszczone to wszystkim pasowały, tak jak teraz acuvie oasys. Czy jeśli założe te soczeki (surevue) to nie wypadną mi z oczu?? ogóleni okulistka powiedziałą mi że mam bardzo płaską rogówkę wię mam nosic soczewki od 8,7 do góry. (znam się na chorobach oczu i aplikacji soczewek kontaktowych) Ale chciałbym się poradzic w tej kwestii
Obserwuj wątek
    • wypowiedz.eksperta Re: surevue 26.10.08, 19:47
      Witam
      Soczewki o których Pan pisze są w promieniu 9.1 i oznacza to tylko tyle, że albo
      pasują albo nie i należy wybrać soczewkę z innej rodziny. Poza tym jest to
      bardzo stary typ soczewki.
      Proszę założyć soczewki próbne w gabinecie i ocenić ich dopasowanie przez
      specjalistę to jedyne słuszne rozwiązanie. Ponieważ na dopasowanie soczewki nie
      składa się jedynie promień ale również średnica.
      Pozdrawiam
      Sławomir Bis
      • Gość: Arek Re: surevue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.08, 14:10
        Ale czy nikt ie rozumie że nie ma toakiego czegoś jak soczewka próbna w gabinecie... przecież pójdę do jednego okulisty to wcisnie mi 3- miesięczną optimę, a inny tylko i wyłącznie acuvue oasys - bo przecież wszystkim pasują bez wyjątku nie ważen że kroś maiał wcześniej krzywiznę 8,3 lub 8,8 jak to jest w moim przypadku, mogę tylko takie nosic soczewki a okulusta będzie mi wpierał że oasys bedą idealne, przecież to są jakieś kpiny i tyle. Okulista podpisuje umowę i koniec, ma tylko aplkowac johnsona, acytgmatyzm to oczywiście acuvue for astigmatizm, a starowzrocznoś acuvue multifocal, nawet nie wspomni o innej firmie więc w jaki sposób mam się dowiedziec taki prosty człowiek o istniejących innych firmach produkujących soczewki, jaja sobie wszyscy robia. I co z tego że ta soczewka jest stara kiedyś wszyscy taką nosili i było wszystko ok.
        • Gość: Ania Re: surevue IP: *.magma-net.pl 23.11.08, 18:07
          Surevue jest tak stara ze już ją wycofali ze sprzedaży. Kiedyś robili samochody z drewna. Myślisz że nie robią takich bo drewno droższe od stali? Podnosi się jakość i to co już nie spełnia wymogów to się to wycofuje. Tak jak wycofano Focusa Visitint, za chwilę wycofają Acuvue 2, Soflens 59 itd. Normalna kolej rzeczy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka