Dodaj do ulubionych

Nowy dzien

08.01.13, 11:11
Przy herbatce i papierosie. Wczoraj po tym myolastanie na kregoslup bylo mi tak fajnie blogo wieczorem. Spalam dobrze i kregoslup nie bolal. Wlasnie sie obudzilam, juz jestem po kawie.
Co tam u Was slychac? U mnie ponury dzien i do natepnego poniedzialku ma tak byc: szaro i deszczowo. Az sie nie chce z domu wychodzic a tu trzeba isc po zakupy.
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: Nowy dzien 08.01.13, 11:25
      Siadam sobie na fotel masujący ilekroć w sklepie jestem.Coś pięknego.Szkoda ze drogi to sprzęt.
      • madau Re: Nowy dzien 08.01.13, 11:28
        A jak dziala taki fotel?
        • ditta12 Re: Nowy dzien 08.01.13, 11:33
          Porusza się od góry w dół i masuje Ci kręgosłup.To raczej taka nakładka elektryczna na fotel.
          • madau Re: Nowy dzien 08.01.13, 11:35
            O rany jak fajnie. U nas w menton nie ma takich sklepow, to znaczy sa ale na peryferiach i trzeba miec samochod zeby pojechac do meblowego. taki fotel by mi sie przydal na te moja cholerna skolioze. Tylko wstawic bym go nie miala gdzie w moim malym mieszkanku :)
            • ditta12 Re: Nowy dzien 08.01.13, 11:37
              Taki fotel w elektronicznym sklepie znajdziesz.Tam gdzie komputery i inne precjoza .
              • madau Re: Nowy dzien 08.01.13, 11:40
                Elekronicznego tez nie ma w poblizu :(. Menton to male miesteczko, sa sklepiki z zywnoscia, na deptaku sklepy z odzieza, kosmetyczne, apteki, sklepy z pamiatkami. jak mieszkalam z B. to doslownie kolo nas byl sklep elektroniczny ale tam same telewizory byly. Fotela nie bylo :(
                • ditta12 Re: Nowy dzien 08.01.13, 13:27
                  To Ty mieszkasz w Lwiej Zatoce :)
                  • madau Re: Nowy dzien 08.01.13, 13:30
                    Mieszkam w malej miescinie ktora ma swoje niepowtarzalne uroki ale zeby cos konkretnego nabyc typu pralka trzeba miec samochod i jechac na peryferia a to i tak daleko.
                    • ditta12 Re: Nowy dzien 08.01.13, 13:33
                      Ja zamówiłam pralkę przez internet to mi owszem przywieźli ale okazało się że nie mogą wnieść na górę,był jeden starszy facet i nawet za dopłatą nie chciał.Nic o tym nie wiedziałam wcześniej i co miałam zrobić???????Windy u mnie nie ma.
                      • madau Re: Nowy dzien 08.01.13, 13:44
                        I jak, udalo Ci sie wniesc te pralke?
                        Popatrz ja nawet nie pomyslalam ze rzeczy mozna kupic przez Internet. Nigdy sie w to nie "bawilam" a to moze blednie
                        • ditta12 Re: Nowy dzien 08.01.13, 13:50
                          Było taniej niż w sklepie.Tyle że zawsze trzeba się upewniać co do szczegółów.Ktoś mi pomógł wnieść ale myślę ze jak sklep internetowy prowadzi sprzedaż to powinien zapewnić i transport na górę.
                          Teraz już nie stać mnie na sprzęt AGD,mam zepsutą lodówkę,w pralce coś wali.Czekam na decyzję z Instytucji charytatywnej gdzie złożyłam podanie o przyznanie zgody na dofinansowanie.Nigdy nie prosiłam o to ale oni wciąż odpisują ze brak funduszy unijnych mają.
                          • madau Re: Nowy dzien 08.01.13, 13:55
                            No to trzymam kciuki za to dofinansowanie.

Wiem, ze bywa ciezko. ja np. nie mam pralki w mieszkaniu i musze chodzic do dosc daleko oddalonej pralni publicznej i tam czekac dwie godziny az sie wypierze, wysuszy, masakra.
                            jak mieszkalam z B; to nie zwracalam uwagi na finanse a teraz zauwazylam ze musze bardzo uwazac. Bo renta idzie na rozne wydatki typu internet, telefon ( tu duzo, bo dzwonie do Polski), ubezpieczenie, dlug, ktory splacam. Ani sie obejrze a juz jestem na debecie.
                            • ditta12 Re: Nowy dzien 08.01.13, 14:27
                              Tata Twój ma neta to nie możesz gadać on line i przez kamerkę się widzieć jeszcze?
                              Telefon bardzo drogi.Ja mam umowę z zetafonem na 25 zł miesięcznie ale muszę pamiętać o doładowaniu.Na trzy lata się wrobiłam bo myślałam ze będzie korzystnie.tam dodają 10 zł i orange ma jeszcze darmowych 1000 minut ale na raoming to nie wiem czy to działa czy już nie ma raoming.Głupia jestem w temacie .Trza iść do salona i pytać.
                              Internet mam w pakiecie z telewizją 70 parę złotych.
                              Ubezpieczenie mam bo rentę mam.Na usługi medyczne czy życie?polisa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka