Dodaj do ulubionych

wolnośc bez granic

19.02.13, 08:16
zawsze mnie uczono, że wolność, to również odpowiedzialność za swe czyny i słowa itd.
niektórym jednak jakby więcej wolno...
Obserwuj wątek
    • ditta12 Re: wolnośc bez granic 19.02.13, 09:05
      Komu więcej wolno Mifredo?
      Wydaje mi się że masz jakieś zahamowania wynikające z Twojej wiary może czy też innych przyczyn jak wychowanie w ścisłych regułach w domu rodzinnym.
      Tak mi przyszło do głowy jak sobie przypomniałam ten nieszczęsny żurek postny który Twój syn"musiał"spożyć koniecznie bo to taki rytuał.Wybacz.
      U mnie w domu też panują jakieś dziwne nawyki że trza święta robić w określony sposób bo taki obyczaj i trza tak się ubrać,uczesać bo jak nie to kicha.Jakby matka wyznaczała jakieś normy nieprzekraczalne i musowo się ich trzymać a moje niesforne włosy nie chcą się słuchać porad na fryzurę i robią co chcą no to je ścięłam już prawie że na łyso by nie wydawać się wciąż nieuczesaną.
      Druga sprawa dotycząca tych "kamiennych tablic" w Twej kuchni to pomyślałam sobie że Syna Twego głowa może boleć gdy w nie walisz młotem kotlety ubijając dlatego też znikły i już.
      • mifredo Re: wolnośc bez granic 19.02.13, 11:46
        żurku jeść nie musiał, nie zmuszam go do niczego,
        w ogóle domowników nie zmuszam do jedzenia,
        akurat taka potrawa była, bo to zgodne z moja tradycja, wolno mi ją mieć
        na tablicach nie tłukłam się, on uznał je jako coś obcego od "nich", "tych jego prześladowców,
        którzy to ostatnio budują, rozbudowują, domy powiększają i takie inne bzdety...
        Matki nie słuchałaś to twoja sprawa, mi nic do tego
        a w ogóle to nie zrozumiałaś o co mi chodzi:

o pisanie na tym forum tylko, o to, że jest jakaś netykieta i trzeba jej przestrzegać,
        jak się nie chce być banowanym i wycinanym,
        przecież tak strasznie walczyliście o to WASZE FORUM!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka