Dodaj do ulubionych

Ominelam prawde

18.05.13, 19:45
Troche ominelam prawde piszac o obiekcie moich uczuc. tak sie stalo ze mokja milosc to przeczytala - i czuje sie teraz fatalnie, okropnie zle. balam sie pouczen, rad, myslalam ze jak omine troszeczke prawde wszystko bedzie latwiejsze.
A teraz siedze i rycze i nie moge sie uspokoic, tak strasznie mi zle...
Obserwuj wątek
    • agata.em Re: Ominelam prawde 18.05.13, 19:48
      oj Madzia
      a co się stało? bardzo tą prawdę omijałaś? co tam?
      • madau Re: Ominelam prawde 18.05.13, 19:58
        nie no Agatko troche - bo balam sie pisac prawdy na forum otwartym, na dodatek redakcyjnym. Myslalam ze to jakos przejdzie, ze nie bedzie pouczen, rad... bo ja jestem opewna na sto procent obiektu moich uczuc. Niestety stalo sie ak, ze owy obiekt moich uczuc te wiadomosc przeczytal - i najnormalniej w swiecie, cierpial. Czuje sie tak podle, tak okropnie, ze rycze i nie potrafie sie uspokoic. A wszystko to wynikalo z mojego braku odwagi by napisac wprost - ale Agatko znasz troche sprawe - mysle ze domyslisz sie o co chodzi, bo o kogo chodzi - to troche skomplikowane...
        I dlatego nie pisalam wprost bo wiadomo to moze budzic kontrowersje...
        • varna771 Re: Ominelam prawde 18.05.13, 20:03
          Madau! po co piszesz o swoich sprawach prywatnych? a potem płaczesz? nawet jeśli ktoś Cię życzliwie podpuszcza...
          • agata.em Re: Ominelam prawde 18.05.13, 20:07
            to racja. co innego zamkniete forum ale tutaj na otwartym?
            • madau Re: Ominelam prawde 18.05.13, 20:10
              Nie wiem po co o napisalam. Po prostu milosc rozpierala mi serce. teraz sie boje ze ja strce, lykam tranxene ale za nic nie potrafie sie uspokoic - jestem glupia baba i tyle! A jesli moj obiekt uczuc placze przeze mnie to jestem niewarta tej milosci - co, w rzeczywistosci - sklania mnie do ucieczki w chorobe. Bo gdybym obiekt mej milosci stracila - nie mialabym po co zyc.
              • varna771 Re: Ominelam prawde 18.05.13, 20:15
                madau! uspokuj się!! jeżeli chcesz to wejdż tam gdzie zawsze rozmawiamy!!
                • madau Re: Ominelam prawde 18.05.13, 20:21
                  Wzialam spora dawke tranxeny. najprawdopodobniej mnie ona wkrotce uspi. Ale varno, chetnie skorzystam z Twojej propozycji - jutro bedziesz wolna? Bo ja juz naprawde jestem splakanym zombie...
                  • madau Re: Ominelam prawde 18.05.13, 20:26
                    Odpisalam Varno.
                    Sorki ale tak mna telepie i takim jestem zombie po tej tranxenie ze chyba pojde spac. Sen przyniesie ulge bo serce mi krwawi...
                    • varna771 Re: Ominelam prawde 18.05.13, 20:33
                      tylko się nie otruj od tych tabsów !
                      • madau Re: Ominelam prawde 18.05.13, 20:39
                        Nie, nie spoo; Wzielam trzy tranxeny zamiast jednej ale to tylko 10 mg a wczesniej bralam nawet po 50.
                        Tylko tak mnie zamula ze chyba pode spac, kwetiapinke tez wzielam dzis wczesnie niz zykle i jestem chodzacym trupem...
                        Dziekuje z troske, Varno, Agatko :)
                        • mantra1 Re: Ominelam prawde 19.05.13, 00:08
                          Nie powinnaś się obwiniać, Madau. To chyba normalne, że nie napisałaś całej prawdy i nie podałaś wszystkich informacji, zwierzając się na forum publicznym. Nie wiem, dlaczego Twój ukochany cierpi, skoro tak ładnie pisałaś o nim i o waszych uczuciach. A przecież to się liczy najbardziej. Nie zauważyłam też, żeby ktokolwiek Cię podpuszczał. Zadałam Ci zwykłe pytanie (z zastrzeżeniem, że możesz nie odpowiadać), czy to miłość z "reala", czy wirtualna, bo sama mam od roku męża "z internetu", a wcześniej byłam w związku na odległość, który się rozwalił przez te tysiące kilometrów i mil morskich właśnie, których nijak nie dało się zwinąć w rulon jak dywan. Pouczeń i rad się nie bój - olewaj je po prostu, albo przyjmuj wybiórczo to, co dobre dla Ciebie. Nie jesteś tu po to, żeby wszystkim się podobać i pisać "pod publiczkę". Trzymaj się!
                          • madau Re: Ominelam prawde 19.05.13, 09:56
                            Dzieki Mantro:)
                            Juz duuuuuzo lepiej. Balam sie ze ta panika przerodzi sie w jakis stan przedpsychotyczny bo naprawde cierpialam katusze. I balam sie ze skoro jestem az tak wrazliwa - to choroba wezmie gore.
                            Ale nie.
                            Przespalam tel lzy i ten bol i dzis czuje sie dobrze. tak ze coraj bardziej wierze w to, ze moge pozwolic sobie na "odkrywanie uczuc i emocji" tak, jakbym byla "normalsem". To dla mnie nowosc bo wczesniej po tak silnym przezyciu emocjonalnym wpadalam w chorobe od razu.
                            A tu nie. remisja trwa :)
    • mskaiq Re: Ominelam prawde 20.05.13, 09:26
      Miłość posiada zdolność do wybaczenia. Największym zagrożeniem dla miłości
      jest lęk, o to że ktoś kto Ciebie kocha może odejść, że możesz go stracić bo
      na przykład popełniłaś błąd.
      Czy potrafiłabys wybaczyc komuś kogo kochasz to, że nie napisał całej prawdy
      o miłości na publicznym forum ?
      Myslę, że dostrzegasz jak duży wpływ na chorobe ma miłość ? Jak wiele lęków
      znika kiedy sie pojawia, jak wszystko nabiera sensu, jak wszystko cieszy i ile
      ma sie energii.
      Pozdrawiam serdecznie.
    • wlam4 Re: Ominelam prawde 22.05.13, 15:22
      Nie rozumiem tego. Oklamalas ze znasz tego faceta od bardzo dawna bo balas sie pouczen ? Ale sama zalozylas watek o tym, ze sie zakochalas. Po co ? Chcialas sie z ludzmi podzielic szczesciem ale tylko pod warunkiem, ze nikt nie powie swego zdania ? Nie musialas klamac. Przeciez cie mantra spytala jak dlugo go znasz, ale napisala, ze nie musisz na jej pytanie odpowiadac. Bo przeciez nikt nie musi mowic o tym o czym nie chce. No to czemu sklamalas, zamiast powiedziec ze nie chcesz o tym mowic ?
      • piranie.i.motyle Re: Ominelam prawde 22.05.13, 15:44
        wlam4 napisał(a): No to czemu sklamalas,

a Ty, wlam, dlaczego jesteś taka ciekawa?
        I dlaczego takie obcesowe pytanie zadajesz?
        Każdy, tak w realu, jak i na forum może fantazjować na swój temat i nie musi się nikomu z tego tłumaczyć.
        Jak widać, doskonale znasz to forum jednak nick Twój utworzony na tę chwilę bicia piany.
        Bez jątrzenia żyć nie potrafisz?
        • wlam4 Re: Ominelam prawde 22.05.13, 15:57
          Jestes bardzo napastliwa choc nie ciebie pytam tylko madau. Jatrzenie ?! Obcesowe pytanie ? Bicie piany ? Bo pytam grzecznie o rzeczy o ktorych madau sama pisala ? Twoje zachowanie sie wobec mnie jest zaskakujace i absurdalne. Nie zamierzam wiec z toba dalej rozmawiac tym bardziej, ze nie do ciebie a do madau kierowalam pytanie.
          • piranie.i.motyle Re: Ominelam prawde 22.05.13, 16:04
            Nie pytasz "grzecznie o rzeczy o ktorych madau sama pisala", tylko pytasz ją, dlaczego skłamała.
            Masz bardzo mierne, by nie napisać, że żadnego, pojęcie o grzeczności.
            • leonardo_gotti Re: Ominelam prawde 22.05.13, 16:10
              piranie.i.motyle napisała:

> Nie pytasz "grzecznie o rzeczy o ktorych madau sama pisala", tylko pytasz ją, d
              > laczego skłamała.
              > Masz bardzo mierne, by nie napisać, że żadnego, pojęcie o grzeczności.

Piranie, ona ma rację, przykro to stwierdzić bo wolę twoją mańkę trzymać ale ma prawo zapytać.
              • leonardo_gotti Re: Ominelam prawde 22.05.13, 16:11
                I jeszcze małe pytanie po czym stwierdziłaś że to ona? ja raczej twierdze że to on.
            • wlam4 Re: Ominelam prawde 22.05.13, 16:38
              piranie.i.motyle napisała:

> Nie pytasz "grzecznie o rzeczy o ktorych madau sama pisala", tylko pytasz ją, d
              > laczego skłamała.

Owszem. Pytam w odniesieniu do watku madau o tym, ze ominela prawde. Jak wyjasnia ominiecie prawdy polega na tym, ze napisala o obiekcie milosci ze znaja sie od dawna. Czyli sklamala. Nie jest niegrzecznoscia nazywanie klamstwa klamstwem zamiast "omijaniem prawdy"

> Masz bardzo mierne, by nie napisać, że żadnego, pojęcie o grzeczności.

Nie masz ani jednego powodu, by tak o mnie pisać.
              Projekcja ?
              Podtrzymuje zdanie, ze jestes dziwnie napastliwa. To inaczej nic ja. Ja chce sie dowiedziec czemu madau, moze inni tez, choc moga odmowic odpowiedzi wola sklamac. Obawa przed krytyka czy utrata popularnosci ? Nie wiem i nie ciebie pytam tylko madau. Nastepne twe wpisy pod mymi postami do innych pozostawie bez odpowiedzi, bo wyraznie masz ochote sie klocic a ja nie.
              • leonardo_gotti Re: Ominelam prawde 22.05.13, 17:07
                wlam4 napisał(a):

> piranie.i.motyle napisała:
                >
                > > dlaczego skłamała.
                > Nie masz ani jednego powodu, by tak o mnie pisać.

Więc skoro wiesz czemu pytasz?

> Projekcja ?

Trudno żeby tak nie pomyśleć.

> Podtrzymuje zdanie, ze jestes dziwnie napastliwa. To inaczej nic ja. Ja chce si
                > e dowiedziec czemu madau, moze inni tez, choc moga odmowic odpowiedzi wola skla
                > mac.

A grzecznie sformułowane pytanie jest w porządku?
                Skoro uważnie czytasz to skąd wiesz że inni też uważnie nie czytają, no chyba że ma się w tym swój cel.
      • leonardo_gotti Re: Ominelam prawde 22.05.13, 16:14
        wlam4 napisał(a):

> Nie rozumiem tego. Oklamalas ze znasz tego faceta od bardzo dawna bo balas sie
        > pouczen ? Ale sama zalozylas watek o tym, ze sie zakochalas. Po co ? Chcialas s
        > ie z ludzmi podzielic szczesciem ale tylko pod warunkiem, ze nikt nie powie swe
        > go zdania ? Nie musialas klamac. Przeciez cie mantra spytala jak dlugo go znasz
        > , ale napisala, ze nie musisz na jej pytanie odpowiadac. Bo przeciez nikt nie m
        > usi mowic o tym o czym nie chce. No to czemu sklamalas, zamiast powiedziec ze n
        > ie chcesz o tym mowic ?

No fakt bardzo kobieco napisane:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka