Gość: ewel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.12, 15:35 Mam dwa martwe zęby, czy paski wybielające będą działać ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e.iwanicka-grzegorek Re: wybielanie 07.05.12, 20:09 Gość portalu: ewel napisał(a): > Mam dwa martwe zęby, czy paski wybielające będą działać ?? Wybielanie zębów jest trudne,jeżeli do zmiany ich koloru doszło np.na skutek leczenia kanałowego.Podejmuje się próby wybielania zębów martwych za pomocą aplikacji preparatów wybielających aplikowanych do wnętrza komory zęba.Decyzję o takim "wewnętrznym" wybielaniu podejmuje i przeprowadza lekarz stomatolog. Zatem w opisanej sytuacji paski wybielające nie będą działały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewela Re: wybielanie IP: *.gorzow.mm.pl 05.07.12, 10:11 witam, tez mam martwego zęba dlatego moj dentysta ostrzegł mnie ze te zeby z czasem moga czernieć ponieważ nie sa juz odżywione i nie moga czerpać witamin z korzenia. wystarczy isc do dentysty a on wprowadzi w ten ząb taki lek wybielajacy. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
e.iwanicka-grzegorek Re: wybielanie 06.08.12, 11:56 Gość portalu: ewel napisał(a): > Mam dwa martwe zęby, czy paski wybielające będą działać ?? Odpowiedż: Szanowna Pani, niestety ,muszę Panią zmartwić. Zęby pozbawione miazgi kanałowej i komorowej,tzw.martwe nie da się wybielić za pomocą pasków wybielających. Odpowiedz Link Zgłoś