Gość: meg22 IP: *.smrw.lodz.pl 19.02.11, 22:35 Cześć Mam pytanie. Czy często pierwsze ataki migreny diagnozuje się jako padaczkę? Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
minniemouse Re: diagnoza 20.02.11, 09:59 A wiesz ze nie wiem, Meg. sadze ze pewnie nieporozumienia moga byc jesli w gre wchodza tzw silent migraines, czyli tez bez bolow glowy ale statystyk doprawdy nie znam.. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: diagnoza IP: *.smrw.lodz.pl 16.03.11, 18:57 Dzięki minnie Odpowiadam strasznie późno ale kompletnie zapomniałam o pytaniu. Jak byłam mała to zdiagnozowano u mnie padaczkę. Kilka razy straciłam przytomność i miałam obniżony próg drgawkowy. Przy tym wszystkim oczywicie ból głowy, wymioty, światłowstręt i parę innych. Potem wszystklo ucichło na wiele lat a teraz jest jak jest. Co sądzisz? Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: diagnoza 16.03.11, 22:38 Meg, naprawde trudno mi cokolwiek powiedziec. w zwiazku z niedawno przytoczonym przez ciebie osobiscie artykulem o drgawkach i utracie przytomnosci jako jednym z rodzajow migren, jakby to tak nazwac, szanse ze mozesz miec albo to albo to lub nawet i to i to - jest- 50-50, moim zdaniem. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: diagnoza IP: *.smrw.lodz.pl 16.03.11, 23:45 Minnie... Wiem, że sama przytoczyłam ten artykuł o napadach drgawkowych w trakcie napadów migreny. Dzisiaj przeanalizowałam sobie swoje ataki z wczesnego dzieciństwa i dotarło do mnie, że prawie na pewno były to migreny. Problem w tym, że w Polsce, kiedy dziecko jest w takim wieku jak ja wtedy, nikt nie bierze tego pod uwagę. Dzięki. Pozdrawiam meg22 Odpowiedz Link Zgłoś