Dodaj do ulubionych

migrena - nerwica

07.12.11, 17:07
Witam wszystkich:) jestem nowa. Choruje na migrenę chyba ze 12 lat od jakis 3 mam problemy z nerwicą nie wiem czy to powikłanie migren czy też nie?chciałabym zapytać czy ktos z Was ma podobnie i chciałabym wymienić się swoimi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • Gość: leo Re: migrena - nerwica IP: *.lublin.mm.pl 07.12.11, 19:48
      Ostatnio nie miewam bóli głowy (albo bardzo słabe, bo biorę codziennie, od 2 miesięcy biotropil i ból zniknął, tylko inne objawy migreny pozostały), ale mam cały zestaw objawów towarzyszących migrenie (o jej fazach napisała minniemouse tuż pod nagłówkiem naszego forum).

Do owych objawów w pierszym rzędzie muszę zaliczyć nerwicę depresyjną: załamanie, brak energii życiowej, odczucie bezsensu wszystkiego, "pusta" głowa, nerwowość i podejrzliwość wobec najbliższych osób (często o dramatycznym przebiegu), itp.

Po paru dniach przechodzi migrena i przechodzi depresja. Zaczyna działać serotonina.

Znam osoby cierpiące na depresję, moja sytuacja różni się od ich sytuacji tym, że mi owa depresja przechodzi wraz z migreną. Pozostaje jakaś niejasność zaistniałych sytuacji, jakieś mgliście obrazujące się kłótnie i emocjonalne, dramatyczne przejścia.

Dodam jeszcze, że gdy miewam migrenę z bólem głowy, skupiam się na bólu i choćby wojna wybuchła obchodzi mnie wówczas tylko to, aby mój ból przeszedł. Z nikim się wtedy nie kłócę, bo nie mogę słowa wypowiedzieć z bólu.

Zaczyna mnie zastanawiać jaki jest wpływ sumigry na ową depresję, którą przeżywam coraz dotkliwiej podczas migren.
      Odkąd biorę biotropil, i bóle ucichły, zaczęłam dostrzegać drugą postać migreny, tę o wiele bardziej okrutną niż ból, bo ogarniającą moją psychikę.
      Sumigra jest agonistą receptora serotoninowego, więc ma jakiś wpływ na sztuczne wytwarzanie hormonu. Zażycie sumigry poprawia humor, ale jakie daje objawy uboczne po wieloletnim braniu?
      • blue-fiolka35 Re: migrena - nerwica 07.12.11, 20:40
        U mnie jest teraz tak,że zelżały bóle głowy występują rzadziej i są słabsze ...lecz mam masę innych dziwnych rzeczy.Wyliczyłabym tu sporo tego depresja, ataki paniki,lęki,euforia tez się zdarza,problemy z błędnikiem i równowagą co za tym idzie mdłosci.Dostałam lek citabax ale po seratinie boje się skutków ubocznych mam też neotropil i betaserc ,Czy ktoś z Was stosował takie połączenie leków??
        • minniemouse Re: migrena - nerwica 08.12.11, 09:43
          Witam! mialas robione jakies badania?- krew, rezonans? nie zapamietalam w jakim jestes wieku - czy nie przed- przekwitania?
          Bierzesz jakies leki codziennie, jesli tak to jakie?
          a jakie doraznie? (i nie tylko na migrene)

Minnie
          • blue-fiolka35 Re: migrena - nerwica 08.12.11, 15:27
            Minnie mam 34 lat.Jeśli chodzi o badania miałam ich wiele rezonans w maju nic nie wykazał ,usg tętnic szyjnych,rtg kręgów szyjnych ,badanie dna oka i tk głowy z 6lat temu tam też nic nie wyszło oraz eeg bez zmian.Jeśli chodzi o hormony i tu może tkwi problem miałam badane i wyszedł za niski poziom progesteronu i lh.Dostałam Qlaire ale i tu jest to ale p.nerolog stwierdził ,ze przy migrenach nie powinno stosować się antykoncepcji.Teraz zupełnie nie wiem co mam juz od migren i czy te hormony mogły wywołac u mnie nerwice??wyżej wypisalm jakie dostalam leki no i nie wiem co z tą antykoncepcją czy zacząć boje się ze pogorszą mi się ataki ...dodam ,że w okresie kiedy karmiłam piersią (rok czasu)przeszły zupełnie mi migreny nerwicy także nie miałam.Byłabym wdzięczna za jakąkolwiek porade.
            • blue-fiolka35 Re: migrena - nerwica 08.12.11, 15:33
              jeszcze chciałam dodać ,że na migrenę obecnie nie stosuje leków jak pisałam ataki zupełnie zelżały co mnie cieszy bardzo jeśli się pojawiają da mi się z tym funkcjonować nie tak jak kiedys mdlałam od bólu głowy,wymioty czysta tragedia.
              • ktkm Re: migrena - nerwica 08.12.11, 16:35
                Hej. Mam bardzo podobny problem, migrenowe bóle głowy miewałam od dawna, w sierpniu pojawiły się u mnie zawroty głowy, później silne bóle uciskowe głowy, chodziłam od lekarza do lekarza i nikt nie potrafił postawić mi diagnozy, w końcu trafiłam do prywatnej przychodni gdzie stwierdzono u mnie migrenę niedokrwienną. Biorę betaserc, notropil, nilogrin i objawy bólu i zawrotów głowy w znacznym stopniu ustąpiły ale pojawiło się gorsze - stany depresyjno-nerwicowe. Nie wiem co gorsze - w każdym razie bywają dni, że czuję się dobrze, a bywają takie, że mam kompletnego doła i na dodatek jestem strasznie nerwowa. Nie wiem gdzie się udać, tracę już nadzieję że się z tego wyleczę :(
                • blue-fiolka35 Re: migrena - nerwica 08.12.11, 17:36
                  no właśnie też nie wiem czy ta strona migreny nie jest aby gorsza bóle u mnie są słabsze da się wytrzymać ale to co dzieje się z psychiką to coś strasznego.Mam wielką nadzieje do leku citabax jesli on mi nie pomoże to ja juz nie wiem...
                  • mama2b Re: migrena - nerwica 10.12.11, 22:10
                    dziewczyny, zajrzyjcie na nerwicowe forum:
                    forum.gazeta.pl/forum/f,50412,ZA_SZAFA.html
                    • minniemouse Re: migrena - nerwica 11.12.11, 11:17
                      wyszedł za niski poziom progesteronu i lh.Dostałam Qlaire

no dobrze, a czy wyjasniano z jakiego powodu mialas za niski?

poza tym - no dobrze, owszem w mihrenie hormony sa niewskazane ale skoro masz za malo
                      progest, to trzeba. nieraz migrenicy musza brac cos co normalnie nie jest wskazane
                      i jakos trzeba to rozwiazywac.

Minnie
                      • blue-fiolka35 Re: migrena - nerwica 11.12.11, 21:00
                        Minnie właśnie pan doktor nic mi nie wyjaśnił powtórze badanie dla pewności jeszcze raz ,wiem Minnie ,że o migrenie wiesz bardzo dużo i chciałam Cię zapytać czy niski progesteron i lh może wywoływać migrene i nerwice??
      • zdrowieonline Re: migrena - nerwica 16.12.11, 23:16
        Witam,

Znam osobę która miała wiele lat silne migreny. Wyleczyła się ziołami. Jest na prawdę specjalistą w tej dziedzinie. Jeżeli jesteś zainteresowana/ny leczeniem metodą naturalną napisz do mnie: zdrowieonline@gazeta.pl tel: 533 577 812

Pozdrawiam
        Renata

• minniemouse Re: migrena - nerwica 18.12.11, 10:04
          Nie spotkalam ani jednej osoby ktora by wyleczyla migrene ziolami.

Gdyby to byla prawda, to taki wynalazca juz by byl bogatszy od Gatesa
          a firmy sprzedajace owe ziola jednymi z najbogatszych przedsiebiorstw na kuli ziemskiej,
          wiec nie pieprz Renata, dobra.

czy niski progesteron i lh może wywoływać migrene i nerwice??

Moze dzialac jako wywolywacz, tak, absolutnie,
          i jednym z objawow niskiego poziomu progestronu jest migrena wlasnie.
          a czy nerwice tez to nie wiem, mozliwe ze tak.

Minnie
          • blue-fiolka35 Re: migrena - nerwica 18.12.11, 12:28
            Dziękuje Minnie:) wybieram się do gin,endokrynologa odnowie wyniki i napisze co i jak
            pozdrawiam
          • zdrowieonline Re: migrena - nerwica 18.12.11, 14:47
            Pieprze tylko potrawy moja droga. Napisałam posta bo znam taką osobę i jest bogata jak o to Ci chodzi. Ja wyleczyłam się z nerwicy natomiast ta osoba latami miała migrenę. Nie będę tu opisywała co przeżywała i jak to się objawiało, bo skoro masz migrenę to wiesz co to znaczy. Może warto pomyśleć co to jest ból, dlaczego boli ? Bo nie ma lekarstwa na migrenę.
            No ale nic, dziękuje za odpowiedź i powodzenia .

• minniemouse Re: migrena - nerwica 19.12.11, 04:47
              . Może warto pomyśleć co to jest ból, dlaczego boli?

co ty nie powiesz? ale jestes potwornie inteligentna!
              nas tak boli ze wyjemy z bolu, nawet samobojstwa sie zdarzaja z powodu migren
              ale jakos nikt jeszcze nie wpadl na to zeby pomyslec "co to jest bol"
              a juz "dlaczego boli" to calkiem! -
              dopiero Renata tu przyszla i takie genialne pytania zadaje,
              patrzcie patrzcie...
              Nobla jej trzeba dac!

Bo nie ma lekarstwa na migrenę

no wlasnie. to co pieprzysz ze "sie wyleczyla z migreny" jak na to nie ma lekarstwa.

Minnie
              • blue-fiolka35 Re: migrena - nerwica 19.12.11, 19:20
                do Renaty
                chciałabym dodać ,że przez 12 lat jakoś mi nic nie zdołało pomóc w walce z migreną,a tym bardziej,,zioła,, i jeszcze piszesz,że zioła pomogły Ci w nerwicy ,a na jaką cierpisz?
                tylko nie myl stanów nerwowych z chorobą !bez obrazy piszesz bzdury przeszłaś chodź jeden raz! atak paniki i stany lękowe ,że nie potrafisz normalnie funkcjonować na co dzień?.Taki chory ma problemy z wychodzeniem z domu na zakupy itp.nie sądze, ze z takiej nerwicy te owe zioła Cię wyciągnęły i do tego ma się masę dolegliwości somatycznych i tak jak pisze Minnie nie raz myslałam ,żeby zrobić sobie coś ,zeby tylko mnie juz nie bolało i nie czuć tak jak się czuje..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka