majsik 27.09.05, 18:48 Czy moglibyście wpisać leki które wam pomagają? Mnie Migea i Sumamigren. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jajacek36 Re: skuteczne:) leki 27.09.05, 19:41 majsik napisała: > Czy moglibyście wpisać leki które wam pomagają? Mnie Migea i Sumamigren. Czy chodzi ci o p/bolowe? Migea,Mig-priv, ketanol A jakie leki skuteczne w profilaktyce? Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: skuteczne:) leki 27.09.05, 20:34 W moim przypadku leki profilaktyczne okazaly sie zbyt malo skuteczne aby mi sie chcialo je zazywac. zrezygnowalam z nich, wychodzac z zalozenia ze jak mam sie "truc" to czyms co pomaga. Po co mi brac np leki p/padaczkowe ktore maja swoje skutki uboczne plus tryptany plus p/bolowe skoro tylko te dwa ostatnie pomagaja a biore je rownie czesto jak i bez srodkow profilaktycznych? Zeby chociaz zniosly bole w 30% ale nie mialam nawet tyle szczescia. Z profilaktycznymi, of course. Zostalam wiec przy: Zomig, Zomig Rapimelt, Maxalt MLT, czasami Amerge, dodatkowo paracetamol z kodeina, rzadziej paracetamol z kodeina i kofeina. czasami dodaje Ibuprofen ale to rzadko bo szkodzi mi na zoladek. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
kajteczek Re: skuteczne:) leki 28.09.05, 09:41 Migrenę przerywa mi tylko Sumamigren i Imigran. W lżejszych bólach głowy czasami pomaga mi Mig_Priv i Ibuprom-Max. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
suchyxxx Re: skuteczne:) leki 30.09.05, 18:53 Ibuprofen bardzo dobry bo po godzinie działa i na cały prawie dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
majsik Re: skuteczne:) leki 30.09.05, 19:53 Tradycyjne przeciwbólowe nie pomagają. Jedyny środek p/bólowy, który minimalnie zmniejsza ból to Solpadeina (tabletki musujące) Odpowiedz Link Zgłoś
deindra Re: skuteczne:) leki 01.10.05, 11:51 Leki któe działają to sprawa indywidualna. Ja np. musze mieć kombiancję paracetamol+kodeina+kofeina. Przy aurze i małym początkowym bólu biorę 1-2 tabletki Saridonu. Czasem to wystarcza. natomiast przy kilkudniowej migrenie, kiedy to ostatni dzień jest u mnie kulminacją bólu sięgam po Ketonal Forte, który u mnie świetnie uśmiecrza ból i nie ma u mnie skutków ubocznych. Przy bardzo dużym bólu (całodniowym i naprawdę ciężkim) biorę Tramal - na noc, bo mnie ogłupia potwornie. Staram się jednak ograniczać do tych "zwykłych" przeciwbólowców, a coięższy kaliber brać w wyjatkowych sytuacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
dynnia Re: skuteczne:) leki 03.10.05, 18:20 Czasem na początku ataku pomaga mi paracetamol,ew + kodeina lub mafacit. Jednak najczęściej i tak kończy się zażyciem tryptanu (wszystkie preparaty sumatriptanu-np.Imigran,Imitrex,Sumamigren,ewentualnie inne tryptany- Zomig,Maxalt,bardzo dobry jest Relpax, a Amerge moim zdaniem jest najmniej skuteczny) Odpowiedz Link Zgłoś
dziubasekk Re: skuteczne:) leki 02.11.05, 16:31 SOLPADEINE-tabletki musujące-i tylko to!Próbowalam wielu rzeczy ale to działa w 15 min-NAPRAWDE Odpowiedz Link Zgłoś
alkop5 Re: skuteczne:) leki 03.11.05, 14:17 Witam. Brałam tryptany, owszem pomogły, ale to nie na moją kieszeń:( Potrafię mieć 2 ataki migreny w tygodniu. Pomaga mi niezawodnie coffecorn forte+ibuprofen. O niebo tansze, a moim przypadku równie skuteczne, co tryptany. Życzę jak najmniej migren:) Odpowiedz Link Zgłoś
kajteczek Re: skuteczne:) leki 08.11.05, 13:38 "Pomaga mi niezawodnie coffecorn forte" Czy ten coffecorn forte jest na receptę i jaką bierzesz dawkę? Odpowiedz Link Zgłoś
alkop5 Re: skuteczne:) leki 08.11.05, 15:46 kajteczek napisała: > "Pomaga mi niezawodnie coffecorn forte" > > > Czy ten coffecorn forte jest na receptę i jaką bierzesz dawkę? Jest na receptę, ale jak masz znajomości w aptece, to dostaniesz bez recepty:) Ja biorę 1 tabletkę coffecornu i 2 ibuprofenu(2x200mg). Kiedyś brałam 2 tabl. coffecornu, ale skutki uboczne były nie do zniesienia. Odpowiedz Link Zgłoś