Dodaj do ulubionych

sanatorium dla migrenika

09.08.06, 08:25
Witam i mam pytanie: czy ktoś kiedykolwiek starał się w Polsce dostać
skierowanie do sanatorium z powodu migren? Czy NFZ finansuje z tego powodu
sanatorium? Jeśli tak, to gdzie najlepiej lecza migreny?
Obserwuj wątek
    • mamakluska Re: sanatorium dla migrenika 09.08.06, 14:16
      hej,
      o tym amym myslałam, bo oprócz migren mam refluks żołądkowy i nadcisnienie.
      Moze to najwyższy czas skorzystać z sanatorium. Ale nic nie wiem na ten temat
      czy finansuja migrenikom sanatorium. Moze nam ktoś odpowie.
      pozdr.
      • chochlikj9 Re: sanatorium dla migrenika 14.09.06, 18:23
        nie ma sanatorium dla migrenowcow,przeciez w Polsce to nie choroba,traktuja nas
        jak bysmy udawali,a to koszmar!
        • venus22 Re: sanatorium dla migrenika 16.09.06, 00:26
          Ale fajnie by bylo jakby bylo.. ech marzenia..

Venus
          • mamakluska Re: sanatorium dla migrenika 23.09.06, 22:16
            hej,
            skoro nie ma to w tym momencie jakiejś sprytnej bestii podsuwamy pomysł na
            uruchomienie takiego sanatorium w postaci jakiegoś NZOZu, ale by mieli
            chętnych, no to panowie biznesmeni, czytajcie nasze forum i do dzieła...

dziewczyny za 2 lata jedziemy do sanatorium..... ha ale wymyśliłam!!
            • darkseptim Re: sanatorium dla migrenika 25.09.06, 15:06
              moge jechac z wami?:):) Jak mam euforie po migrenie, odczuwam niezwykle
              pobudzenie seksualne:D:D
              • venus22 Re: sanatorium dla migrenika 25.09.06, 22:08
                ale masz szczescie- na jednego migrenika przypadaja trzy migreniczki :)

Venus
                • darkseptim Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 23:58
                  hehe, czworokacik:) kurde jak fajnie ze mam migrene:D

a tak w ogole, to cos mam wrazenie, ze migrenikow mezczyzn jest tyle samo co
                  kobiet... ale wiekszosc sie nie przyznaje, takie mam wrazenie

a wracajac do sanatorium...:)
          • chochlikj9 Re: sanatorium dla migrenika 26.09.06, 09:35
            Marzenia czasem sie spelniaja,moze i nasze tez.Super by bylo odpoczac,poleczyc
            sie,wyluzowac a przede wszystkim byc wsrod swoich.Mysle ze byloby to swietne
            sanatorium.Moze jeszcze pomarzymy gdzie ma byc?
            • mamakluska Re: sanatorium dla migrenika 26.09.06, 21:35
              hej,
              utrzymując wątek chochlik, możemy pomarzyć, ciekawe jakie miejsca będą
              dominować, ja głosowałabym na jakąś miejscowość nad morzem albo w Bieszczadach.
              Morze bardzo lubię i jeździmy na urlop co roku a Bieszczady dlatego że nie znam
              bardziej urokliwego miejsca w naszym kraju, te połoninki, te dziewicze polanki
              i świerki jakich w życiu nie widziałam. Kiedyś tam jeżdziłam co roku na obozy
              prawie przetrwania, ech gdzie te czasy......

faktycznie pomarzyć możemy, może się nam spełnią te marzenia?? kto wie

pozdrówka
              • venus22 Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 02:27
                ja tez lubie morze. gory a przynajmniej zbyt wysokie sa niewskazane w migrenie.
                W Bieszczadach nie bylam ale slyszalam ze jest tam pieknie.

Venus
                • chochlikj9 Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 08:44
                  Mieszkalam kiedys nie daleko morza,znam nasze plaze na pamiec.Mozna dobrze sie
                  tam bawic,wypoczywac no i bardzo dobrze wplywa to powietrze na moja
                  glowe.Wracajac wiedzialam ze na jakis czas mam z "glowy migrene".W bieszczadach
                  nie bylam,ale ogladalam na zdieciach wypad brata w Bieszczady.Sa tam cudowne
                  miejsca.Bratowa tez miewa migreny i z tego co mowi to nie miala tam ani razu i
                  po powrocie jakis czas tez nie.Czasami slucham "Bieszczackie Anioly i
                  Wrzosowisko" i mam cicha nadzieje ze tam kiedys pojade.Zreszta moze my Mg tam
                  sie zjawimy.Przydalby sie sponsor ktory rozumie MG.Fajnie pomarzyc,jak pomysle o
                  neurologach{tych bez powolania i podejscia }to marzenia uciekaja.Przeciez oni
                  tez mogliby zrobic cos dla naszej choroby.Jest nas coraz wiecej.W latach 80-tych
                  malo kto wogle slyszal slowo migrena a co dopiero co to za choroba.Wiekszosc
                  znajomych mowila mi wtedy ze to hrabioski globus ha ha.....A moze Mazury tez
                  jest pieknie i nie ma jak sie nudzic tam?
                  • mamakluska Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 09:10
                    hej,
                    jak byłam ostatnio u neurologa swojego w lipcu to mi powiedział że w życiu
                    swoim zawodowym nie miał tylu pacjentów z migrenami, co w tej chwili, większość
                    to ludzie młodzi. Co do Bieszczad to jeździłam tam jak byłam młodziutka więc
                    wtedy nie wiedziałam nic o migrenie. Nie wiadomo jak by było teraz, moze
                    faktycznie Venus ma rację i nie byłoby tam odpowiednie miejsce. Natomiast
                    zachęcam bo jest pieknie, złaziłam je w szerz i wzdłuż. Aleśmy sie rozmażyły.

pozdrówka
                    • chochlikj9 Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 09:20
                      Kazdemu z nas ucieka tyle dni z zycia, wiec marzenia zastapia te luke.A moze sie
                      spelnia i nie bedzie tylko forum .Bedzie "sanatorium" migrenika.Milego dnia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka