janis4 09.08.06, 08:25 Witam i mam pytanie: czy ktoś kiedykolwiek starał się w Polsce dostać skierowanie do sanatorium z powodu migren? Czy NFZ finansuje z tego powodu sanatorium? Jeśli tak, to gdzie najlepiej lecza migreny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamakluska Re: sanatorium dla migrenika 09.08.06, 14:16 hej, o tym amym myslałam, bo oprócz migren mam refluks żołądkowy i nadcisnienie. Moze to najwyższy czas skorzystać z sanatorium. Ale nic nie wiem na ten temat czy finansuja migrenikom sanatorium. Moze nam ktoś odpowie. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
chochlikj9 Re: sanatorium dla migrenika 14.09.06, 18:23 nie ma sanatorium dla migrenowcow,przeciez w Polsce to nie choroba,traktuja nas jak bysmy udawali,a to koszmar! Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: sanatorium dla migrenika 16.09.06, 00:26 Ale fajnie by bylo jakby bylo.. ech marzenia.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
mamakluska Re: sanatorium dla migrenika 23.09.06, 22:16 hej, skoro nie ma to w tym momencie jakiejś sprytnej bestii podsuwamy pomysł na uruchomienie takiego sanatorium w postaci jakiegoś NZOZu, ale by mieli chętnych, no to panowie biznesmeni, czytajcie nasze forum i do dzieła... dziewczyny za 2 lata jedziemy do sanatorium..... ha ale wymyśliłam!! Odpowiedz Link Zgłoś
darkseptim Re: sanatorium dla migrenika 25.09.06, 15:06 moge jechac z wami?:):) Jak mam euforie po migrenie, odczuwam niezwykle pobudzenie seksualne:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: sanatorium dla migrenika 25.09.06, 22:08 ale masz szczescie- na jednego migrenika przypadaja trzy migreniczki :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
darkseptim Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 23:58 hehe, czworokacik:) kurde jak fajnie ze mam migrene:D a tak w ogole, to cos mam wrazenie, ze migrenikow mezczyzn jest tyle samo co kobiet... ale wiekszosc sie nie przyznaje, takie mam wrazenie a wracajac do sanatorium...:) Odpowiedz Link Zgłoś
chochlikj9 Re: sanatorium dla migrenika 26.09.06, 09:35 Marzenia czasem sie spelniaja,moze i nasze tez.Super by bylo odpoczac,poleczyc sie,wyluzowac a przede wszystkim byc wsrod swoich.Mysle ze byloby to swietne sanatorium.Moze jeszcze pomarzymy gdzie ma byc? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakluska Re: sanatorium dla migrenika 26.09.06, 21:35 hej, utrzymując wątek chochlik, możemy pomarzyć, ciekawe jakie miejsca będą dominować, ja głosowałabym na jakąś miejscowość nad morzem albo w Bieszczadach. Morze bardzo lubię i jeździmy na urlop co roku a Bieszczady dlatego że nie znam bardziej urokliwego miejsca w naszym kraju, te połoninki, te dziewicze polanki i świerki jakich w życiu nie widziałam. Kiedyś tam jeżdziłam co roku na obozy prawie przetrwania, ech gdzie te czasy...... faktycznie pomarzyć możemy, może się nam spełnią te marzenia?? kto wie pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 02:27 ja tez lubie morze. gory a przynajmniej zbyt wysokie sa niewskazane w migrenie. W Bieszczadach nie bylam ale slyszalam ze jest tam pieknie. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
chochlikj9 Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 08:44 Mieszkalam kiedys nie daleko morza,znam nasze plaze na pamiec.Mozna dobrze sie tam bawic,wypoczywac no i bardzo dobrze wplywa to powietrze na moja glowe.Wracajac wiedzialam ze na jakis czas mam z "glowy migrene".W bieszczadach nie bylam,ale ogladalam na zdieciach wypad brata w Bieszczady.Sa tam cudowne miejsca.Bratowa tez miewa migreny i z tego co mowi to nie miala tam ani razu i po powrocie jakis czas tez nie.Czasami slucham "Bieszczackie Anioly i Wrzosowisko" i mam cicha nadzieje ze tam kiedys pojade.Zreszta moze my Mg tam sie zjawimy.Przydalby sie sponsor ktory rozumie MG.Fajnie pomarzyc,jak pomysle o neurologach{tych bez powolania i podejscia }to marzenia uciekaja.Przeciez oni tez mogliby zrobic cos dla naszej choroby.Jest nas coraz wiecej.W latach 80-tych malo kto wogle slyszal slowo migrena a co dopiero co to za choroba.Wiekszosc znajomych mowila mi wtedy ze to hrabioski globus ha ha.....A moze Mazury tez jest pieknie i nie ma jak sie nudzic tam? Odpowiedz Link Zgłoś
mamakluska Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 09:10 hej, jak byłam ostatnio u neurologa swojego w lipcu to mi powiedział że w życiu swoim zawodowym nie miał tylu pacjentów z migrenami, co w tej chwili, większość to ludzie młodzi. Co do Bieszczad to jeździłam tam jak byłam młodziutka więc wtedy nie wiedziałam nic o migrenie. Nie wiadomo jak by było teraz, moze faktycznie Venus ma rację i nie byłoby tam odpowiednie miejsce. Natomiast zachęcam bo jest pieknie, złaziłam je w szerz i wzdłuż. Aleśmy sie rozmażyły. pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
chochlikj9 Re: sanatorium dla migrenika 27.09.06, 09:20 Kazdemu z nas ucieka tyle dni z zycia, wiec marzenia zastapia te luke.A moze sie spelnia i nie bedzie tylko forum .Bedzie "sanatorium" migrenika.Milego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś