Dodaj do ulubionych

Botox na migrenę

07.03.07, 19:16
Właśnie wyczytałam w prasie kobiecej,że wstrzyknięcie botoxu w skronie i kark
daję przerwę w bólu na 3m-ce.
Wiecie coś na ten temat???
Pozdrówka;)
Obserwuj wątek
    • venus22 Re: Botox na migrenę 07.03.07, 21:12
      Tak, temat byl poruszany kilka razy. Mialam robiony Botox i przynioslo poprawe-
      czesciowo. moim zdaniem warto probowac.

Venus
      • teresa995 Re: Botox na migrenę 04.04.07, 17:24
        Ja mam już trzecią serię zastrzyków z botoxu (u nasady włosów na czole, z tyłu
        głowy, za uszami), mnie pomaga bardzo. Migrenki wcześniej miałam ok 16 razy w
        miesiącu, a po botoxie mam 3-4 razy w miesiącu. Ulga wielka.
        Warto próbować, chociaż taka jedna seria zastrzyków kosztuje w Łodzi ok. 1000-
        1200 zł, ale jeśli migrenki są bardzo częste, warto wydać te pieniądze, żeby
        pozbyć się chociaż na jakiś czas bólu.
        pozdr.
      • eni40 Re: Botox na migrenę 28.04.07, 08:27
        venus22 napisała:

> Tak, temat byl poruszany kilka razy. Mialam robiony Botox i przynioslo
        poprawe-
        >
        > czesciowo. moim zdaniem warto probowac.
        >
        > Venus

venus.. pewnie przeczytalas juz wczesniej ze przymierzam sie do botoxu, bo juz
        nie mam sil znosic tej migreny a i zoładek powoli zaczyna wysiadac od
        pbólowych.. prosze Cie napisz wszystko co wiesz na temat tych zastrzyków..gdzie
        sie zgłosic aby je dostać, na recepte czy bez, jakie sa przeciwskazania,
        ewentualnie jakie dzialania uboczne(jesli sa)..do kogo sie zgłosić by wykonał
        te zastrzyki? no wszystko co wiesz z wlasnego doswiadczenia.. Prosze nie
        odsylaj mnie do Internetu bo jak wiesz w reklamach zawsze same superlatywy a ja
        pragne wiarygodnej opini..moj @ eni35@wp.pl
        • venus22 Re: Botox na migrenę 28.04.07, 09:35
          Eni, bardzo cie przepraszam ale ja nie mieszkam w PL tylko w Kanadzie wiec
          niestety nie jestem w stanie ci pomoc.

Tyle tylko ze jesli chodzi o o mnie to zastrzyki mialam robione cieniutka i
          krotka igla, w czolo (po bokach, miedzy brwiami po trzy razy),
          w skronie -tez po trzy, z tylu glowy (trzy) i na szyi (tez trzy). razem jakies
          17 zastrzykow.
          niezbyt bolesne, jakby piekace.

nastepne mialam po trzech miesiacach, wszystko w szpitalu w Vancouver. robil to
          neurolog do ktorego skierowal mnie lekarz rodzinny na moje wlasne zyczenie.

poprawa byla jakies 50%. mysle ze warto bylo.

W Polsce chyba wlasnie Tereska moglaby ci najwiecej powiedziec jak zaczac.

Venus

• eni40 Re: Botox na migrenę 28.04.07, 11:37
            bardzo Ci dziekuę venus za szczegoly.. naprawde mi pomoglas.. do Teresy tez
            pisalam ale chyba nie zaglądała ostatnio tutaj bo mi nie odpisała.. poczekam
            jeszcze..moze sie odezwie..
    • salma123 Re: Botox na migrenę 24.05.07, 01:13
      Owszem to prawda ze botox jest pomocny na migrene. Oczywiscie ta metoda nie jest
      jeszcze rozpowrzechniona w naszym kraju ale kto wie moze niebawem bedzie to
      bardzo popularne:)
      • natkaa66 Re: Botox na migrenę 28.05.07, 20:46
        No i jak się okazało teresa wypróbowała botox:)
        • salma123 Re: Botox na migrenę 29.05.07, 23:28
          natkaa66 napisała:

> No i jak się okazało teresa wypróbowała botox:)
          I jak efekty jeśli mozna wiedziec??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka