Dodaj do ulubionych

szybka akcja

14.05.07, 13:54
w piątek miałam błyskawiczny atak migreny, od kilku dni dziwnie ćmiła mnie głowa, więc podejrzewałam atak i byłam bardzo czujna:) obserwowałam sama siebie i w piątek rano wzięłam tabletkę, bo zaczynała boleć coraz mocniej, poszłam do pracy i wtedy zdarzenia potoczyły się błyskawicznie: gwałtowne wymioty, ogólne osłabienie i.... cudowne ozdrowienie, sama nie wiem czy to była madam migrena czy jakaś zmyłka, nie miałam większości objawów typowych dla mnie, ale po wszystkim czułam się jak wykręcona ścierka.
Obserwuj wątek
    • eni40 Re: szybka akcja 14.05.07, 15:35
      moj migrenowy bol gdy konczy sie wymiotami( nie zawsze) to wlasnie po nich za
      chwile ustepuje..tzn bezposrednio po wymiotach przez chwile boli jeszcze
      bardziej ale w ciągu 10-20 min przechodzi zupełnie.. zostaje wlasnie tylko
      uczucie "wypranej i wykręconej ścierki" :)
      kiedyś gdzies czytałam ze ten mijajacy bol po wymiotach to taka prawidłowośc,
      cecha migreny.. moze..
      • niutaki Re: szybka akcja 14.05.07, 16:50
        ja prawie zawsze wymiotuję w trakcie ataku, ale nie przynosi mi to nigdy ulgi, wręcz przeciwnie wykańczające to jest bardzo i wlecze się bardzo długo, a tym razem "rzyg", że tak brzydko powiem i prawie od razu poczułam się lepiej.
        • eni40 Re: szybka akcja 14.05.07, 18:35
          no to moze byla to niedyspozycja zołądkowa?
          • niutaki Re: szybka akcja 14.05.07, 21:28
            no ale dlaczego łeb mnie ćmił od kilku dni? sama nie wiem, w każdym razie czułam się jakbym zdychała dwa dni, a nie dwie godziny.
            • eni40 Re: szybka akcja 15.05.07, 06:46
              no coż.. u mnie z dolegliwosciami zoladkowymi to jest wlasnie tak.. nie boli
              mnie nigdy zoladek tylko glowa.. nawet bardzo.. czasami juz nie wiem czy to
              migrena czy cos innego.. biore nawet cos na zoładek..jakies krople, cos na
              niestrawnosc.. moze u ciebie bylo podobnie.. cos bylo w zoladku co ci
              zaszkodzilo.. byl bol glowy a w koncu wymioty.. po zwroceniu przeszlo.. moze to
              wlasnie tak... sama nie wiem..
              • venus22 Re: szybka akcja 15.05.07, 08:47
                czasami tak bywa- od paru do kilku jak nie kilkunastu dni cmiacy, uporczywy bol
                typu raczej napieciowego ktory w pewnym momencie przechodzi w typowo migrenowy
                polaczony ze zwyklymi towarzyszacymi jej objawami - mdlosci i/albo wymioty,
                wrazliwosc na swiatlo/dzwiek/zapach/ dotyk itd..., i jednym zwymiotowanie
                zwiastuje koniec ataku innym nie.

oczywscie moglo to byc tez "cos innego" - jakis wirus albo cos w tym stylu.
                tez moglo byc tak ze byla to jakas infekcja ktora zadzialala jak wywolywacz.
                i calkiem mozliwe ze faktycznie gastryczna.

czasami na takie bolesne cmiace bole probuje tryptan - ale rzadko bo zwykle nie
                jest to taki straszny bol jak typowa migrena, a tryptany trzeba nie tylko
                oszczedzac ale w ogole starac sie jak najmniej brac - i czasami mi pomaga.

Venus

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka