dapop Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 07.03.04, 17:20 No to jestem z Wami, też miewam migreny ale jakoś sobie radzę. Odpowiedz Link Zgłoś
quasthoff Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 07.03.04, 23:13 No to się wpisuję. Proponuję tak. Wszystkie Panie (panowie również), o godzinie np. 22,00 jutro pomyślą tak: od dzisiaj do zawsze migreny niet. Może do myślowe zjednoczenie pomoże. Czego życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
nessq Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 10.03.04, 16:25 Jestem nowa... Nowa na forum!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 12.03.04, 18:40 Zdaje sie,ze sa nowi!!Wpiszvcie sie tutaj,to wazne by wiedziec ile nas jest raem!!!Pozdro ml Odpowiedz Link Zgłoś
ania_n Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 13.03.04, 21:09 No i ja Ania. Glowa mnie od czasu do czasu pobolewa. Z zawodu jestem technikiem medycznym. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna.mucha Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 06.06.05, 21:17 ja, dolaczylam miesiac temu... Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 07.06.05, 00:52 Witamy serdecznie, mam nadzieje ze w tylu juz watkach kazdy cos dla siebie znajdzie :) Bardzo prosze dzielcie sie swoimi historiami migreny, jej objawami - kazda jest inna.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
mamao2 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 18.03.04, 09:27 dopisuję i siebie, niestety..... dzięki venus za skierowanie na to forum! Odpowiedz Link Zgłoś
ulala72 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 22.03.04, 10:09 Witajcie! Wygląda na to, że tez powinnam sie tu dopisać. Przedstawiam się zatem: mam na imię Ula, mam 32 lata, jestem mamą dwóch uroczych i upiornych zarazem dzieciaków,mieszkam w Wawie. Pochodzę z migrenowej rodziny, ale zawsze opowieści cierpiących ciotek i kuzynek uważałam za mocno przesadzone. Do czas. Tydzień temu po raz pierwszy doświadczyłam koszmarnego ataku migreny. Oczywiście miewałam, nawet dość często, lekkie i średnie bóle głowy, ale zazwyczaj wystarczały jakieś dwa popularne przeciwbólowce, godzina leżenia i było po sprawie. Tym razem nie wystarczyło, niestety. Wczoraj wieczorem miałam powtórkę z rozrywki, ale trwało to tylko 4 godz i jakoś wytrzymałam. Będę więc do Was zaglądać, bo już po przeczytaniu kilkunastu postów wiele się nauczyłam. Pozdrawiam siostry i bracia w cierpieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kuragan Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 23.03.04, 17:57 I ja sie wpisuje, choc migreny w porownaniu z opisywanymi tutaj mam nie za ciezkie. na szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 23.03.04, 19:48 Nie szkodzi, niemniej serdecznie witamy!! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 07.04.04, 16:39 I zobaczcie jak nas jest duzo!!!!!POzdr ml Odpowiedz Link Zgłoś
krycha222 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 04.05.04, 23:47 Chcialam Wam powiedziec, ze choroba nie dotyka tylko Was, ale i najblizszych i rodziny... jak kazda choroba :-) Oni cierpia z Wami i sa nieszczesliwi z tego powodu, ze nie moga Wam pomoc, ulzyc :-)Dlatego sie tutaj odezwalam, Pozdrawiam zycze mniej bolu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bogna108 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 19.01.11, 12:34 A ja mam sukcesy terapeutyczne jeśli chodzi o migreny. Polecam- terapia cranio-sacral! W Polsce wciąż nie wielu mamy terapeutów ale na szczęście coraz więcej :) Można żyć bez bólu, tego wam wszystkim życzę Bogna Listewnik (Gdańsk) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH IP: *.smrw.lodz.pl 26.11.07, 22:22 Witam wszystkich.Jak się dzisiaj czujecie? Mam nadzieję, że migrena nikogo dziś nie odwiedziła. Ja staram się o niej nie myśleć, chociaż tydzień zaczęłam pięknie bo wylądowałam na pogotowiu ( podali mi tramal i powoli wracam do siebie. ) Życzę Wam jak najwięcej dni BEZ bólu. meg22 Odpowiedz Link Zgłoś
spinnnka Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 13.08.10, 13:55 i ja sie dopisuje :) migreny od ok 14 lat :( Odpowiedz Link Zgłoś
madziuffna Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 27.07.12, 09:30 witam Was wszystkich:) mam na imię magda, 26 lat, świętokrzyskie. na migrenę cierpię od ok. 5 lat. popularna migrena z aurą: najpierw drętwienie rąk i twarzy, później niedowidzenie lub totalna ślepota, zaburzenia mowy i koncentracji, światłowstręt a później....wiadomo BÓÓÓÓÓL przez kolejne trzy dni:( nigdy nie sądziłam, że to jest tak wstrętna choroba. pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
skygirl Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 12.04.04, 04:32 To ja tez dolaczam sie do migrenowcow Jak sobie z tym radzicie? Pozdrowienia Beata Odpowiedz Link Zgłoś
badziul Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 15.04.04, 10:19 kłania sie obolały badziool dzisiaj szósty ranek z rzędu i chyba póje do zaopatrzeniowca po nową głowę:))) szkoda, że poznałyśmy sie z takiego powodu, ale wiadć tak musi być :(( causki wiosenne badziool Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 15.04.04, 19:15 Witamy Badziul! a napisz nam w nowym watku jak wyglada twoja migrena.. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
kanoka Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 03.05.04, 16:23 Jestem tu od końca marca. Od zawsze chorowałam na migrene, taką z aurą, ale w ostatnich 4 latach mnie opuściła - myślałam, że na zawsze. Od wielu lat przyjmowałam leki na nadciśnienie - pół roku temu odstawiłam, bo w związku ze spadkiem ilości stresów, myślałam, że się bez nich oobejdę. Niestety, właśnie z końcem marca migrena do mnie wróciła, a ja byłam zupełnie nieprzygotowana (leki), na jej przyjęcie..... Teraz wróciłam do leków na nadciśnienie, czytam nasze forum i Maxalt mam w torebce.... Jestem kobietą po 50, obecnie nie pracuję. Pozdrawiam migreników i hortonowców kanoka Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 03.05.04, 18:29 Witamy, Kanoko! A jak sie ten lek nazywa? Wyglada na to ze tez pomagal ci na migreny, zapobiegawczo. Moze tez to byc zwiazane byc moze z menopauza, ktorejs z jej faz. Nic nie szkodzi brac ten lek na migrene jesli ci pomaga. Tzn lepiej go brac niz masz tak cierpiec. Pozdr Venus Odpowiedz Link Zgłoś
kanoka Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 03.05.04, 19:25 Na nadciśnienie brałam/biorę Amlozek - amlodypinę. Może ma działanie zapobiegawcze? Wróciłam do niej - to zobaczę. Pozdrawiam knk Odpowiedz Link Zgłoś
kanoka Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 03.05.04, 19:43 O, rany, Venus, ale wyczułaś! Zaraz sprawdziłam i rzeczywiście , Amlodypina(=Amlozek=Norvask0, skuteczna w profilaktyce migreny..... O propranololu w profilaktyce słyszałam wielokrotnie, ale o Amlodypinie - nie. Szczerze mówiąc, myślałam, to moje rozstanie z migreną spowodowała menopauza, bo wiem, że tak bywa (hormony). A tu jeden z wielu linków nt. profilaktyki migreny i oczywiście moja amlodypina, z którą już się nie rozstanę;)). www.umm.edu/patiented/articles/what_specific_drugs_used_prevent_migraines_000097_9.htm pozdrawiam knk z amlodypiną Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenax Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 10.06.08, 21:52 Magdalenax, mam 33 lata. Głowa bolała mnie już w dzieciństwie. Zdiagnozowaną migrenę bez aury mam od 12 lat. Miewam 2-3 ataki w miesiącu. Czasami głowa potrafi mnie boleć przez 2 tygodnie do miesiąca bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 11.06.08, 03:17 Monika, Anna, Magdalena- witamy w klubie migrenowcow! Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
rejana2 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 07.11.08, 14:12 HEJ ! kilkunastoletni staż migrenowy się melduje!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
yellowgirl Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 16.03.09, 14:05 witam tu bol nonstop 27 lat we dnie i w nocy boli ciagle z roznym natezeniem z wiekiem boli coraz bardziej tak ze powoli przestaje funkcjonowac jestem szcesliwa i bardzo chciala bym jeszcze cos w zyciu zrobic ale nienadaje sie bo bol nie pozwala :( szukam kogos kto pomoze w maloposce blackfullstop@onet.eu Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 21.03.09, 22:28 Sporo was nowych, serdecznie was witamy :) Pod naglowkiem sa dwa linki z podstawowymi informacjami o migrenie, a nasze forum ma juz kilka lat i sadze ze na kazdy interesujacy was temat znajdziecie cos przez wyszukiwarke :) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
agnese79 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 04.05.04, 19:13 Witajcie! Niestety po 10-letniej przerwie od migreny (mialam w wieku dojrzewania) dolaczam do Waszego grona i ja. Czemu to cholerstwo wrocilo? Mial ktos z Was tez podobna sytuacje? Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
ajusia1986 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 04.05.04, 21:03 az sie boje tu wpisac, ale wyglada na to, ze niestety tu dla mnie miejsce Witajcie wiec, a ponieważ jestem wykończona całodziennym bólem, to w jednym zdaniu żegnam sie również. Aja Odpowiedz Link Zgłoś
anmanika Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 05.05.04, 11:46 Przylaczam sie, miewam migrene rzadko ale skutecznie;-). Wlasnie zepsula mi weekend majowy:((((( Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 05.05.04, 19:31 Witamy serdecznie wszystkich nowych!!! szkoda ze i was dopadla migrena, niemniej jednak lepiej jest miec jakies oparcie, prawda, niz sie meczyc samemu - jak to mowia "w kupie" sila :))) Zapraszam do brania udzialu w dyskusjach i zakladania nowych watkow. Migrene ma sie raczej cale zycie, i roznie ona przebiega. Niestety zdarzaja sie przypadki powrotu po dluzszym czasie. Dlaczego tak sie dzieje, nie wiem - na pewno zalezy to od wielu czynnikow. Migrena przewaznie pomalu ustepuje w starszym wieku, ale zdarzaja sie wyjatki. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
jagienka.harrison Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 11.05.04, 10:05 No i Ja-gienka;) Jagienka Odpowiedz Link Zgłoś
nela12 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 11.05.04, 13:14 hej:)witam ja tez z tych,,cierpiacych''wlasnie mnie dopada i dlatego tu zajrzalam:(((((((Kornelia Odpowiedz Link Zgłoś
marysia9931 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 19.06.07, 23:32 także Marysia...niestety ---- www.spawpolsce.pl www.spainpoland.com Odpowiedz Link Zgłoś
moleslaw Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 19.05.07, 12:49 Witam dziś właśnie odkryłam to forum o migrenach.Boli mnie głowa ale to norma,mam migrenowe,napięciowe i psychosomatyczne bóle głowy.Na dodatek jestem meteoropatką i to piekielnie wrażliwą,mam nadzieję że nie wyrzucicie stąd takiej biednej obolałej kruszynki. Odpowiedz Link Zgłoś
toolkien Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 19.05.07, 15:43 dzien dobry :) witamy w klubie obolałków :). Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
joopiterka Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 11.05.04, 20:10 Zajrzałam tu pierwszy raz, ale nie pozostaje mi nic innego jak się wpisać. Witam. Jupiterka Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 11.05.04, 20:50 Witam serdecznie! razem jakos damy sobie rade z tym wstretnym chorobskiem!! :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 11.05.04, 21:03 Duzo nas jest!!!Tez witam! ml Odpowiedz Link Zgłoś
ha_linka Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 11.05.04, 23:18 Przez pomyłkę podpięłam się do trzeciego postu, ale chyba dopiszę się też na końcu :))) Halina Odpowiedz Link Zgłoś
trika13 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 14.11.05, 16:35 Ja też, niestety :( Od dwóch tygodni migrena praktycznie non stop :( Odpowiedz Link Zgłoś
cocochanel77 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 09.02.07, 21:10 Witam wszystkich którzy muszą się męczyc z migrenami bez tabletek jak ja i resztę oczywiście też witam Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 05.03.07, 21:31 Cieplutkie migreniczne powitania :) z zyczeniami aby nie bolalo. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
agroturystyka.podbrzozkami Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 11.11.06, 18:47 Ja także chciałabym do Was dołączyć. Dzisiaj znowu bolala mnie głowa. Tabletki mi nie pomagają. Leżę w ciemnym pokoju z lodem na głowie. Tylko to mi pomaga. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
sephorah Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 12.05.04, 18:27 I jeszcze ja..przylaczam sie do Was. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 12.05.04, 18:44 Witamy serdecznie! dzielcie sie swoimi bolami, doswiadczeniami a przede wszystkim narzekajcie ile wlezie na to wstretne migrenisko! Venus Odpowiedz Link Zgłoś
gete Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 04.06.04, 22:31 Witam wszystkich. Jestem tu nowy, właśnie dzisiaj miałem "porządny" atak i szukam czegoś w internecie na temat migreny i trafiłem na to forum. Odpowiedz Link Zgłoś
foczka4 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 08.06.04, 00:10 a ja moge w imieniu meza??? on narazie nawet nie chce czytac o M... mniej wiecej wiem o co w tym wszystkim chodzi! Renata Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 08.06.04, 00:14 WItajcie,pewnie Twoj maz woli nie czytac by nie wywolywac wilka z lasu!!! Nowi piszcie tez!!! Pozdrawiam ml-jedna z tych z M... Odpowiedz Link Zgłoś
alan.g Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 13.06.04, 04:01 Witam serdecznie, jestem nowy, ze starą migreną. Na szczęście ostatnio coraz rzadziej kłaniam się pisuarowi, ale za to jak już dopadnie... Alan Odpowiedz Link Zgłoś
kate_16 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 17.06.04, 22:00 witam, jestem nowa, (no prawie - od dawna czytam) Odpowiedz Link Zgłoś
myszka1976 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 04.01.06, 13:59 I ja witam serdecznie.. myszka Odpowiedz Link Zgłoś
pusica Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 19.06.04, 08:50 Ja też, niestety - właśnie wracam do życia po kilkudniówce Ania Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 19.06.04, 10:36 Serdecznie witamy wszystkich nowych! :) Panie - jest nas wiecej, ale panowie- nie jestescie sami! jest tu juz kilku panow tak samo cierpiacych, trzeba tylko aby sie przypomnieli :) Mam nadzieje ze wszyscy znajdziecie tutaj pomocne informacje i rady jak kontrolowac migrene a przede wszystkim wsparcie, a pozalic sie mozna zawsze i ile potrzeba! kto jak kto, ale migrenik migrenika zawsze doskonale zrozumie :) Zachecam do zakladania nowych watkow, nawet jesli tematy byly juz "przerabiane". Odswiezenie pamieci zawsze sie przyda (a ta jak wiadomo w migrenie lubi nawalac), a watkow mamy juz tyle ze "nowym" latwiej bedzie zadac pytanie niz przeszukiwac nasze juz spore :) forum! Zycze dni i nocy bez bolu, Venus Odpowiedz Link Zgłoś
ena28 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 23.06.05, 12:44 jestem nowa dzisiaj Was znalazłam Odpowiedz Link Zgłoś
ikaria3 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 27.09.05, 23:00 Ja niestety też mam migrenę, ale teraz rzadszą na szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
jolcia201 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 14.11.05, 13:41 to ja też się wpisuje Jolka Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 02.07.04, 10:29 Niech to szlag... Znowu mam atak... Odpowiedz Link Zgłoś
vinja Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 02.07.04, 10:31 vinja napisała: > Niech to szlag... Znowu mam atak... sorry ,cierpię ... witam oczywiście serdecznie ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
botazka Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 16.08.04, 22:14 cierpię coraz mniej!polecam medycynę chińską Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 18.08.04, 20:28 Rowniez witam wszystkie nowe i nowych!!! a prosze nie krepujcie sie, bierzcie udzial w dyskusjach, zadawajcie pytania! A szepnijcie tez pare slowek o sobie! Smialo, smialo zaczynajcie nowe watki! Venus :) Odpowiedz Link Zgłoś
ania261 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 22.09.04, 13:01 Chce sie wpisac jako nowicjuszka. Witam! Odpowiedz Link Zgłoś
curiously_green Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 02.10.04, 20:12 witam. ja tez sie dolaczam. jestem asia - 22 lata. towarzysz waszej niedoli. pani M neka i mnie. od 12go roku zycia. zdazylam w tym czasie, jak pewnie wiekszosc z nas, polknac cala apteke lekow przeciwbolowych i wyciac dwa razy tyle dni w bolu z zyciorysu. ale dzisiaj bez bolu! przesylam wszystkim dobre fluidy zwalczajace nieznosne chorobsko! Odpowiedz Link Zgłoś
mieszko34 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 05.12.04, 19:09 Widze, ze sporo ludzi ma to co i ja. mieszko 34 Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo1 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 21.03.05, 21:37 Chyba jestem jedynym facetem, który przyznaje się do tej przypadłości.Niestety, jeden ale za to często bolący. Ktoś kiedyś zasugerował, że jak fazy księżyca. Odpowiedz Link Zgłoś
angel171 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 28.12.04, 19:56 Witamy rodzinnie - czyli ja i moja mama . Odpowiedz Link Zgłoś
evivi Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 17.08.04, 11:27 To i ja się dołączam Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
5krynia Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 20.08.04, 13:20 Pozdrawiam wszystkich cieplutko i łączę w migrenowym bólu. Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 29.08.04, 02:43 Milo mi was widziec, chociaz najlepiej by bylo aby takie forum nie musialo istniec, prawda? Wszystkich nowych zapraszam do dyskusji. Nie mam nic przeciwko ponawianiu tematow- wiem ze bedac nowym, nie wie sie co bylo a co nie. Zawsze mozna podsunac stary watek, a i przypomniec cos starego nie zaszkodzi :) Venus Odpowiedz Link Zgłoś
zla_baba Re: Wpiszcie sie do NOWYCH 30.08.04, 15:29 witam serdecznie, swietny pomysł z tym forum:) tu wszyscy wiedza co znaczy migrenowy bol głowy :( Uroczyscie przysięgam słuzyc radą i byc wierna wątkowi :) gosia Odpowiedz Link Zgłoś