bozen.g 30.05.09, 16:58 na tej stronie znalazłam informację na temat nowego leku czy ktoś zna nazwę czy w ogóle jest on już dostępny na rynku www.doz.pl/newsy/a592-Nowe_leki_przeciw_bolom_migrenowym piszą tu że to mieszanka tryptanu i naproksenu Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
teresa995 Re: nowy lek ? 30.05.09, 20:29 Na temat nowych leków migrenowych wiem tyle, co usłyszałam ostatnio od swojego neurologa, który wrócił niedawno ze Stanów z testem na nowy lek przeciwmigrenowy i zaproponował mi przetestowanie tego nowego leku . Miałam dostawać przez kilka miesięcy tabletki: jedne: placebo, drugie: lek przeciwmigrenowy i trzecie: lek przeciwmigrenowy połączony z lekiem przeciwbólowym (na bazie paracetamolu), oczywiście nigdy nie wiedziałabym jaką tabletkę na ból w danym momencie biorę. Wszystkie 3 tabletki są podobno bezpieczne dla zdrowia. Zgodziłabym się na to testowanie na sobie nowego leku, ale w trzecim przypadku tabletka przeciwmigrenowa połączona byłaby z lekiem na bazie paracetamolu, a niestety mam chory żołądek i nie mogę brać paracetamolu, więc odmówiłam udziału w tych testach. Test ten ma na celu sprawdzenie czy nowy lek byłby skuteczniejszy w połączeniu z lekiem na bazie paracetamolu. Tyle mi wiadomo o ostatnio wprowadzanych nowych lekach przeciwmigrenowych. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: nowy lek ? 31.05.09, 01:17 Pewnie chodzi o Treximet - imtrex z naproxenem. lek ten jest na rynku gdzies od 2007/08, jakos tak. o gotowej mieszance tryptan/paracetamol nie slyszalam, ale jesli chodzi o ten ostatni to jest akurat najlagodniejszy na zoladek, jestes Tereso pewna ze nie mozesz go brac? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
eni40 Re: nowy lek ? 03.06.09, 18:27 mnie tez mój neurolog jakis czas temu powiedział ze paracetamol jest bardzo łagodny na zoładek..z wlasnego doswiadczenia wiem ze biorąc tabletki pbolowe w postaci drazetek, kapsułek miałam klopoty z zoładkiem..przerzuciłam sie na wersję musującą paracetamolu i jest ok..zupełnie ok.. Odpowiedz Link Zgłoś
rejana2 Re: nowy lek ? 03.06.09, 14:29 Troche mnie dziwi fakt tego,bo dużo ludzi zażywa tryptany właśnie z paracetamolem, mnie też najbardziej pmaga, a 2 sprawa o do testu, paracetamol właśnie nie jest szkodliwy na żołądek, więc niewiem czemu nie sprobowałas......? Odpowiedz Link Zgłoś