Dodaj do ulubionych

CZY TO OKRES ?

20.07.05, 12:49
14 lipca mialam 28 dzień cyklu. Czekałam na okres bez leków. Od tego 14
lipca zauważam codzień jakieś MIKROSKOPIJNE ilości czegość brązowego. Dziś
nawet spora ( wielkości dużego paznokcia) plamka czerwona rano byla.
Myślalam, że zacznie się w końcu a tu teraz nic nie ma.
Co to jest? Mam przyjąć ze to okres czy nie okres ?
Gin powiedziala, że jak do 25 lipca nie będzie to mam brać luteinę przez 7
dni. A potem w następnym cyklu od 16 dnia mam brać luteinę przez 10 dni.
I teraz nie wiem czy dziś to pierwszy dzień, czy 25 zacząć brać luteinę?
Poobserwuję jeszcze te kilka dni, ale ja dalej będzie tylko taki lekko
brązowy śluz ( bo tak to wyglądało kilka dni temu) to jak mam to traktować ?
Obserwuj wątek
    • anastazja51 Re: CZY TO OKRES ? 20.07.05, 21:54
      Po zakończeniu antykoncepcji ten pierwzy cykl jest z reguły inny.Lekarze zwykle wtedy nie polecają wykonywania badań hormonalnych,zachdzenia w ciążę u zdrowych kobiet(niektórzy nawet radzą odczekać 3 m-ce).Wydaje mi się,że jajniki są ogluszone i nie podejmują prawidlowej pracy.Błona sluzowa macicy też jest cieńsza po atykoncepcji.Ja bym sie na razie tym nie przejmowała,tylko czekała na rozwój wydarzeń.Tak też zresztą robiłam,az brązowe plamienia w przeciągu 3-4 tygodni przeobrażały się w obfite krwawienia.I wtedy szłam do lekarza po raz drugi(bo za pierwszym raze lekceważył to) i po wypróbowaniu różnych leków działały hormony.Z tym,że krwawienia u mnie pojawiały się nie po antykoncepcji,tylko tak sobie.Az w ońcu jeden lek.wpadł na to,że może to być pco.
      • kwiatuszekxx Re: CZY TO OKRES ? 21.07.05, 08:47
        ale ja po odstawieniu tabletek 3 okresy mialam sama z siebie, czwarty był
        wywołany luteiną a ten miał być bez luteiny i nie ma go... ( albo było coś nie
        wiem czy to to). I teraz nie wiem czy to traktować jako okres i nie brać już
        tej luteiny 25 lipca czy to nie był okres i brać ją. A może najlepiej teraz
        zacząć ją brać nie czekać do 25 lipca ?
        Nie mam pojęcia co robić.
        • anastazja51 Re: CZY TO OKRES ? 21.07.05, 13:42
          Hmmm...Tego też nie wiem.Niektóre dziewczyny mają skąpe miesiączki trwające po 3 dni.Najlepiej będzie wiedział twój ginekolog co to było.Myślę,ze na Twoim miejscu jeszcze bym się wstrzymała z luteiną.Bo może to być taka dziwna miesiączka.
          • dagps Re: CZY TO OKRES ? 21.07.05, 21:11
            kwiatuszku pierwszy dzien krwawienia jest wtedy kiedy jest pierwszy dzien krwawienia, a nie plamienia. takie plamienia moga byc przed mieisaczka, ale sa tez znakiem zaburzen hormonalnych, niekoniecznie powaznych. dopiero jesli przed 25 to plamaienie sie zmieni w czerwona, prwadziwa krew, nawet jak jej nie bedzie za duzo, to uznaj je za mieisaczke. tak mi radzil lekarz w identycznej sytuacji. jesli nie bedzie sie zmienialo - luteina. u mnie sie nie zmienialo przez 20 dni, wiec mieisaczka nie bylo na pewno.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka