Dodaj do ulubionych

Żeby wszystko było jasne...

14.03.04, 16:20
Pisząc swoje post w sprawie glodnego vel paan.paana chciałabym aby wszystko
było jasne.Nie uważam,ze w wirtualnej - tu forumowej rzeczywistości wszyscy
muszą byc tacy sami jak w realu.Właśnie po to isnieją takie fora,aby w
naszej, jakże ciasnej rzeczywistości, znaleźć czas i miejsce np. dla swoich
skrywanych pragnień czy marzeń.Jesli ktoś z racji zawodu czy stanowiska musi
być twardy i decyzyjny,a ma duszę poety,to własnie tu może sobie pobyć
Puszkinem.Jak ktoś jest niezdarny a bardzo chce byc wiotką tancerką-to
własnie tu.Nic w tym złego,dopóki nasze drugie ja nie atakuje i nie obraża
PERSONALNIE innych uczestników forum.
Niestety na forach otwartych aż roi sie od takich osobników i paan.paan nie
jest akurat najgorszym z nich.Jednak w/g mnie nie wiadomo co zrobi i co z
niego wyjdzie skoro na innych forach prezentował taką a nie inną postać.
Obserwuj wątek
    • jej_maz Re: Żeby wszystko było jasne... 14.03.04, 22:20
      Dziekuje Olga; zainspirowalas mnie i tez mam ochote na wyjasnienie moich
      reakcji. Jestem zwyklym facetem i jak kazdy facet mam swoje wady i zalety.
      Mysle kategoriami mezczyzny a jak wiadomo, my mezczyzni, wolimy prosto z mostu
      a panie jednak preferuja wycieczki ogrodkami. Powoduje to wiele niedomowien,
      ale my, faceci, nauczylismy sie machac na wiele rzeczy reka... no... chyba, ze
      jest przegiecie. Uwazam ze sprawa Glodnego ujawnila takie przegiecie i
      spowodowala uzycie przezemnie dobitnych i obrazowych sformuowan. Wyszukiwanie
      wpisow Pann.Paan zaprowadzilo mnie na forum pt; "Spokojny kat". Juz pisalem, ze
      nazwanie kogos per kretyn jest nie fair, ale tez i pisalem, ze moim zdaniem
      wynikalo to z niedomowienia. Paan.Paan bronil na swoj sposob uczestniczke
      naszego forum i to powinno byc poczytane za cos pozytywnego. Nie wazne. Co jest
      najwazniejsze to zrodlo tej wiewiorczanej afery. To dlatego... no... zrobilo mi
      sie niedobrze w kontekscie tamtego forum. Jestesmy tutaj duza grupa ludzi i
      jest rzecza naturalna, ze nie wszyscy musza od razu sie lubiec. Normalne. Ale
      uwazam, ze jest bardzo zle, jak idzie sie na inne forum aby uzewnetrznic swoja
      niechec do kogos. Mam tu na mysli wpis zadajacy pytanie; "Mam alergie na
      wiewiorki, a wy tez?". Nie trzeba byc geniuszem, aby zrozumiec aluzje, ale
      takie ogrodkowe podchody za plecami sa bardzo nie ladne. Swoja droga byl to
      poczatek wiewiorczanego problemu. Jako facet, wole jednak beposredni, nawet
      niewybredny atak niz taka dwulicowosc.

Chcialbym zaznaczyc, ze nie mam nic przeciw "Spokojnemu Katu" i jego
      zalozycielowi; przeciwnie - szczerze zycze powodzenia a moja rakcja byla i jest
      to sprawy a nie do forum jako takiego. Powtorze rowniez raz jeszcze; nic zlego
      w wykonaniu Glodnego nie znalazlem, ale ja mysle innymi kategoriami... moze
      dlatego nie rozumiem o co po niektorym paniom tu chodzi... a moze chodzi
      wlasnie o to ze Glodny mial czelnosc powiedziec prawde prosto z mostu... jak
      normalny facet... Tak czy inaczej przykre.

PS. Pytanie bardzo hipotetyczne; czy jest ktos kto ewentualnie bylby
      zainteresowany przejeciem administracji naszego forum?
      • mammaja Re: Żeby wszystko było jasne... 14.03.04, 22:35
        Nie bede odpisywac na twoj szowinistyczny post.Jezeli myslisz,ze wy "mezczyzni
        walicie prosto z mostu,a panie preferuja wycieczki ogrodkami" ,to jestes w
        bledzie i naiwny.Zwracam uwage ,ze to wylacznie z powodu awantur pomiedzy
        panami zaczely sie niesnaski - a jezeli proby taktownego rozladowania atmosfery
        uwazasz za ogrodki - to poprostu sie z toba nie zagadzam.
        Po drugie nie widzialam zadnych aluzji w zadnych wiewiorkach.I normalnie
        odpisalam na ten post, dopiero jak komus sie "wszystko kojarzy" - to zaczyna
        kombinowac.
        Nie chce ,zebys odebral to co pisze jako atak na siebie -zawsze cie popieram i
        twoj wklad pracy w to forum i w strone - innych spraw nie bede komentowac.
        No ale juz nie moge pozwolic na takie prymitywne podzialy - panowie "po
        mesku" - panowie bardziej pokretni sa od prostolinijnych pan! I przestancie
        wreszcie grzebac sie w tym bagienku!
      • warum Re: Żeby wszystko było jasne... 14.03.04, 22:37
        No Mark... ani sie waz!Pozbywac klopotusmileNajpierw musisz sobie wyhodowac
        nastepce, zaszczepic przeciw ... nerwowowsci i .. dopiero wtedy mozesz pisac
        podanie o urlopik/ krotkismile/
      • omeri Re: Żeby wszystko było jasne...do jej meza 14.03.04, 22:46
        Jesteś mistrzem w odwracaniu wiewiórce ogana. Przepraszam Rudakitko!
        • omeri Re: Żeby wszystko było jasne...do jej meza 14.03.04, 22:46
          ogona
          • marialudwika Re: Żeby wszystko było jasne...do jej meza 14.03.04, 22:57
            Problem zaczal sie od momentu pojawienia sie postu Glodnego kierowanego do
            Feline a z nickiem Paan-paan.Post zostal szybciutko i soldarnie/po mesku/
            usuniety.Na forum ja i inne osoby prosily o wyjasnienie tego,ale bez
            skutku.Uwazam,ze mezczyzni powinni wlasnie sprawe PO MESKU zalatwic i ja z
            miejsca wyjasnic,ewentualnie przeprosic za podszywanie sie kogos pod kogos.Bo
            skoro kogos znam 8 m-cy jako sympatycznego GLodnego a potem okazuje sie,ze to
            jest zupelnie kto inny mam prawo doznac ,powiedzmy,zdziwienia.I tak jak
            poprzednio napisalam dwa razy sie zawiodlam.Pozdro
            ml
            P.S. A wizyty tutaj adminow z innego forum i pogrozki to juz wogole jest szczyt.
            • wedrowiec2 Re: Żeby wszystko było jasne...do jej meza 14.03.04, 23:02
              Wrzućmy panów do gaju oliwnego, na udeptaną ziemię, niech tam załatwiają swe
              sprawy. Proponuję ogłosić spokój i zawieszenie broni. Zakopmy tomahawki i
              wypalmy fajkę pokoju (ML pewnie papierosasmile).
            • jej_maz Re: Żeby wszystko było jasne...do jej meza 14.03.04, 23:06
              ML - usuniecie wpisu wyjasnilem i nie ma to nic wspolnego z meska solidarnoscia
              a jedynie ze spelnieniem prosby. Na taka samo reakcje moze liczyc kazdy z nas,
              jezeli zajdzie potrzeba. Ja tylko staram sie zrozumiec, dlaczego lubiana przez
              wszystkich osoba nagle zostala uznana wrogiem publicznym numer jeden - jest to
              wszystko co chce osiagnac. Jak na razie jedynym zarzutem jest to, ze Glodny
              uzywal innego nicka i nie wspinal sie na szczyty dyplomacji, ale jak sama Olga
              tu pisze, nie bylo to az takie zle.
              • omeri Re: Żeby wszystko było jasne...do jej meza 14.03.04, 23:09
                Spełnienie prośby - to żadne wyjaśnienie
                • jej_maz Re: Żeby wszystko było jasne...do jej meza 14.03.04, 23:15
                  omeri napisała:

> Spełnienie prośby - to żadne wyjaśnienie

Dlaczego nie? A jaki bylby inny motyw?
              • marialudwika Re: Żeby wszystko było jasne...do jej meza 14.03.04, 23:10
                Ja ,tak jak Mamaja mam juz dosyc grzebania sie w tym bagienku.I jak mozesz
                powiedziec,ze nic nie masz przeciw adminowi SK,skoro on tutaj zaczyna
                straszyc???? Tego juz nie rozumiem
                ml
                • jej_maz Re: Żeby wszystko było jasne...do jej meza 14.03.04, 23:14
                  Straszyc? A to musialem cos przeoczyc. Gdzie i czym?
              • jej_maz PS 14.03.04, 23:12
                Poza tym, usuniety wpis byl bardzo mily w swojej tresci a usuniety jedynie za
                pomylke w logowaniu. Zreszta, teraz jak juz wszyscy o tym wpisie wiedza, nie ma
                sensu go chowac, potrzebuje jednak autoryzacje autora na powtorna publikacje.
                • marialudwika Re: PS 14.03.04, 23:18
                  Wczoraj straszyl!!!Poczytaj wieczorne posty wczorajsze.Bagienko i koniec.Ci
                  dwaj Roski i Vicay maja jakies rozrachunki z jednym uczestnikiem naszego forum
                  a racczej jego alterego.Dobranoc
                  ml
                  • jej_maz Re: PS 14.03.04, 23:20
                    Juz pisalem, ze czyjes porachunki mnie nie interesuja, ale tez podkreslilem, ze
                    nie pozwole na rozrube na naszym forum.

Dobrej nocy wink
                    • omeri Re: PS 14.03.04, 23:22
                      na pewno rozróbę
                      • jej_maz Re: PS 14.03.04, 23:25
                        Dziekuje i przepraszam za bledy.
                      • omeri Re: PS 14.03.04, 23:25
                        naprawdę Clausewitz
                  • jej_maz Re: PS 14.03.04, 23:31
                    Znalazlem i rzeczywiscie masz racje. Mysle, ze teraz Glodny moze spac spokojnie
                    jako ze ten wpis gwarantuje mu nietykalnosc - inaczej prokurator bedzie mial
                    dowody.

40+

Re: GLODNY!! PS!!
                    Autor: rosko1
                    Data: 13.03.2004 23:58 + dodaj do ulubionych wątków

+ odpowiedz na list

--------------------------------------------------------------------------------
                    Teraz nie ma czasu na zajmowaniem sie tym elementem ale za kilka dni postaram
                    się wam podać dokładniusieńki adresik tego faceta włącznie z pięterkiem na
                    którym mieszaka, od dzisiaj kilku mądrych ludzi się nim zajeło tak ze spokojnie
                    poczekamy aż go zlokalizują. Mam nadzieję że mnie nie zawiodą a potem zrobimy
                    sobie ucztę z Głodnego vel Pann -Pana. No cóz idiotów trzeba eliminować z
                    normalnego społeczeństwa.

• jej_maz Re: Żeby wszystko było jasne... 14.03.04, 22:59
          Nie wywracam; tak to widze. Najgorsze, ze Wy, Drogie Panie, wcale nie pomagacie
          w zrozumieniu calosci. Napiszcie prosze konktetnie, coz takiego Glodny zrobil,
          ze zostal przez Was odtracony od czci i wiary.

PS. Dlaczego od razu szowinizm? Toc wiadomo ze mezczyzni sa z Marsa a kobiety z
          Wenus i jednak roznimy sie nie tylko fizycznie.
          • marialudwika Re: Żeby wszystko było jasne... 14.03.04, 23:32
            Nic nie zrobil poza tym,ze nie wiem ktore wcielenie Glodnego jest prawdziwe a
            ktore jest falszywe.
            ml
          • lablafox Re: Żeby wszystko było jasne... 14.03.04, 23:48
            Podsumowując :
            1. Dowiedziawszy się ,że p.p to nasz Głodny można było doznać szoku , fakt.
            2. Szok ten spowodował całą tę aferę.
            3. Nie osądzam Głodnego - każdy sam ponosi konsekwencje swoich czynów - ale go
            rozumiem , na innych forach "bronił" nas. To jest fakt niezaprzeczalny. Styl ?
            To juz inna sprawa
            4. Inne fora były tworzone po to by ,jak to gdzieś kiedyś "poetycko" głodny
            powiedział obsmarowywać nas , równoczesnie wdzięcząc się do nas na naszym
            forum - to też fakty obecnie trudne do udowodnienia , bo te fora zostały
            skasowane.Na tym , które funkcjonuje obecnie zaczepki w naszym kierunku tez
            istnieją.
            Uwaga ta nie dotyczy Mamaji, która rozmawiając tam zawsze była wobec nas
            korekt, a nawet starała się o to by zaprzestano ataków na nas.
            5. Ten rodzaj postępowania nie był nigdy poddawany naszym osadom , a wydaje mi
            się ,że był godny takiego osądzania bardziej od drugiego nicku głodnego.
            6. Uważam ,że każdy ma prawo rozmawiać na innych forach z kim chce i kiedy
            chce , ale nie powinno to przybierać formy pokazanej w pkt. 5.
            7. Też uważam ,że należałoby mówić wprost , wówczas nie byłoby takich dyskusji.
            8. Dla mnie osobiście fałsz jest bardziej podłym zachowaniem od prymitywnego
            wyrażania swoich uczuć.
            To tyle uwag własnych na temat problemu .
            Lx
            • ewelina10 Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 00:06
              lablafox napisała:
              > Uwaga ta nie dotyczy Mamaji, która rozmawiając tam zawsze była wobec nas
              > korekt, a nawet starała się o to by zaprzestano ataków na nas.
              > 5. Ten rodzaj postępowania nie był nigdy poddawany naszym osadom , a wydaje
              mi
              > się ,że był godny takiego osądzania bardziej od drugiego nicku głodnego.

Chyba rzeczywiście ktoś nie jest korekt. I tak oto sposobem "kowal zawinił, a
              cygana powiesili" Kiedyś jedna osoba odeszła z forum, dzisiaj Omeri się żegna,
              Lx kto następny ? Uważasz, że to już jest korekt ?
              • lablafox Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 00:17
                ewelina10 napisała:

> lablafox napisała:
                > > Uwaga ta nie dotyczy Mamaji, która rozmawiając tam zawsze była wobec nas
                > > korekt, a nawet starała się o to by zaprzestano ataków na nas.
                > > 5. Ten rodzaj postępowania nie był nigdy poddawany naszym osadom , a wydaj
                > e
                > mi
                > > się ,że był godny takiego osądzania bardziej od drugiego nicku głodnego.
                >
                > Chyba rzeczywiście ktoś nie jest korekt. I tak oto sposobem "kowal zawinił, a
                > cygana powiesili" Kiedyś jedna osoba odeszła z forum, dzisiaj Omeri się
                żegna,
                > Lx kto następny ? Uważasz, że to już jest korekt ?
                >
                Przypisujesz mi te wszystkie zachowania?
                Przecież ja się dopiero włączyłam i to w celu wyciszenia emocji.
                Jedna osoba nie odeszła , zamknięto jej drzwi.
                Pkt, 5 dotyczył fałszu.
                Lx
                • lablafox Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 00:22
                  lablafox napisała:

> ewelina10 napisała:
                  >
                  > > lablafox napisała:
                  > > > Uwaga ta nie dotyczy Mamaji, która rozmawiając tam zawsze była wobec
                  > nas
                  > > > korekt, a nawet starała się o to by zaprzestano ataków na nas.
                  > > > 5. Ten rodzaj postępowania nie był nigdy poddawany naszym osadom , a
                  > wydaj
                  > > e
                  > > mi
                  > > > się ,że był godny takiego osądzania bardziej od drugiego nicku głodne
                  > go.
                  > >
                  > > Chyba rzeczywiście ktoś nie jest korekt. I tak oto sposobem "kowal zawinił
                  > , a
                  > > cygana powiesili" Kiedyś jedna osoba odeszła z forum, dzisiaj Omeri się
                  > żegna,
                  > > Lx kto następny ? Uważasz, że to już jest korekt ?
                  > >
                  > Przypisujesz mi te wszystkie zachowania?
                  > Przecież ja się dopiero włączyłam i to w celu wyciszenia emocji.
                  > Jedna osoba nie odeszła , zamknięto jej drzwi.
                  > Pkt, 5 dotyczył fałszu.
                  > Lx

Omeri obwieściła nam swoją decyzję o 23:36 , ja wypowiedziałam się o 23:48 .
                  Jak więc moja wypowiedż mogła wpłynąć na decyzję Omeri?
                  Lx
    • ewelina10 Re: Żeby wszystko było jasne... 14.03.04, 23:55
      Czy człowiek, który pisze publicznie oszczerstwa, wyjawiając prawdziwe lub nie
      fakty z czyjegoś życia prywatnego na forum publicznym, używając najgorszych
      wulgaryzmów, epitetów pod czyimś adresem może spać spokojnie !!!
      To chyba są jakieś kpiny. Paan.paan stworzył specjalne forum do przyjmowania
      oszczerstw i bluźnierstw na temat admina. To co wypisywał pod adresem różnych
      osób nie potrafię wytłumaczyć racjonalnie. Ty to nazywasz mówieniem prawdy,
      bronieniem swoich racji ? Jego postępowanie było "chore" przepełnione
      nienawiścią do innych. Którą jego osobowość można przyjąć: Glodnego czy chorej
      osoby z nienawiści Paan.panna ?
      Czy w tej sytuacji nie budzi niepokoju jego zachowanie w albumie ? Nawet jako
      Glodny nie potrafi się z tego wytłumaczyć. Czy myślisz, że można oddzielić od
      siebie te dwie postaci.
      Jeśli to, co on pisał w specjalnie stworzonym przez siebie forum do wpisywanie
      negatywnych opinii, dotyczyłoby Twojej osoby również popierałbyś solidarność
      męską ?
      Ciekawe czy byłbyś w stanie zachować taki spokój nadal ? Wątpię !!!
      • lablafox Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 00:13
        1.Wybacz , nie cztałam forum spacjalnie załozonego dla przyjmowania oszczerstw
        i blużnierstw na temat admina.
        2.Zastanawiam się czym różnią się oszczerstwa Głodnego na temat admina ( nie
        wiem jakiego) od oszczerstw i pomówień i bluźnierstw pod adresem naszego admina
        czyli Marka.
        3. Dlaczego oszczerstwa Głodnego są złe , oszczerstwa Popeya nie przeszkadzają.
        Czy to wynika z tego ,że są one , Popwyowe, wypowiadane przez "elitę
        intelektualną"do "elity intelektualnej"?
        4. Co to wszystko ma wspólnego z męskim szowinizmem, czy męską solidarnościa?
        Chyba ,że uważasz ,iż posługiwanie się stylem takim samym jak ten ,za który
        Popey vel Piesnakotlety został usunięty z naszego forum jest solidarnością.
        Lx
        • ada296 Lx 15.03.04, 00:17
          postanowiłam nie wypowiadać się w tym wątku
          ale coś napisać muszę
          jesteś mądra i już
        • ewelina10 Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 00:25
          Lx. Każde oszczerstwa są czymś niedobrym. Nigdy i nigdzie inaczej nie
          twierdziłam. Tutaj, czy tam na forum ktokolwiek wracał do tamtej sprawy, zawsze
          przerywałam temat. Pisanie gdzieś tam o naszym forum, uważam za naganne.
          Nie czytałaś Paan.panna. To dobrze. Nie warto. Chyba opiekunowie portalu to
          wykasowali w grudniu. Mogę tylko porównać: to co było kiedyś tutaj pisane
          podczas pierwszego "rozłamu" to "pryszcz" w porównaniu z tym do czego jest
          zdolny Glodny vel paan.paan. Jego zachowanie jest odrażające.
          Uważam, że już wystarczająco brniemy w to. Wyjaśnienie dalsze nie mają już
          sensu.
          Dobranoc Lx.
      • jej_maz Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 00:18
        Poczekaj - o kim piszesz mowiac o uzywaniu epitetow, oszczerst, bluznierstw,
        chorym, przepelnionym nienawiscia do innych, postepowaniu? O Glodnym czy Popaye
        bo juz sie gubie. Nic nie zalazlem takiego przy pierwszym a przy drugim to ten
        Spokojny Kat jest pelen tego o czym piszesz i jak widzisz ja ciagle zachowuje
        spokoj wink

Ewelino, piszesz swoimi emocjami a nie podajesz nic konkretnego. Ja nikogo nie
        bronie tylko przez meska solidarnosc, ale staram sie dowiedziec co sie stalo.
        Konktrety. Jak na razie to jedynym konkretem jest grozba rekoczynow - czy to
        jest ok?
      • instant Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 00:28
        Pozwólcie, że i ja dołożę tu swoje trzy grosze. Moje, być może dość
        kotrowersyjne i prowokacyjne pojawienie się na tym forum napotkało różne
        reakcje z Waszej strony. I do dziś z tego powodu czuję się tu trochę
        outsiderką. Jednakże, poza nickami-efemerydami, których juz nigdy więcej tu nie
        spotkałam wszyscy, oprócz bohatera tego tematu potraktowaliście mnie w sposób
        kulturalny, bądź wchodząc w dyskusję, którą wówczas rozpoczęłam, bądź nie
        uczestnicząc w niej z braku zainteresowania. Jedyną osobą, która potraktowała
        mnie tu dość parszywie był głodny. Sprawił mi swoimi postami autentyczną
        przykrość, chociaż być może nie dałam tego po sobie poznać. Były to bowiem
        posty ewidentnie chamskie, nazywając rzecz po imieniu, w których dawał mi do
        zrozumienia, że uważa mnie za....Dziwiło mnie, dlaczego ten facet jest przez
        Was wszystkich aż tak bardzo lubiany, że z zyczliwą pobłażliwością przyglądacie
        się jak niesforny chłopczyk używa sobie na "kobiecie upadłej". To mnie nieco
        zraziło do pisania na tym forum, jednak nie przestawałam Was czytać i doszłam
        do wniosku, że jednak nie warto sobie odpuszczać, bo w sumie stanowicie grono
        niezwykłe i niepowtarzalne, chociaz nieco hermetyczne i nie wolne od "wzajemnej
        adoracji".forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=12248&w=8073190&a=8079445
        Nie piszę jednak tego postu po to, zeby dolać oliwy do ognia, jednak po to,
        zeby oddac głodnemu sprawiedliwość. Wiem, że nie pała do mnie sympatią od
        samego początku, mnie również zraził na starcie...jednak nasza obecność na
        forum od pewnego czasu może stanowić wzór pokojowej koegzystencji. I za to Ci
        głodny dziękuje. Nie wiem, czy odpuściłeś świadomie, czy po prostu mnie
        ignorujesz, ale teraz juz wiem, jaki potrafisz być, kiedy nie odpuszczasz.
        Pozdrawiam Ciebie i pozostałych forumowiczów.
    • foxal Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 04:31
      > Nie uważam,ze w wirtualnej - tu forumowej rzeczywistości wszyscy
      > muszą byc tacy sami jak w realu.Właśnie po to isnieją takie fora,aby w
      > naszej, jakże ciasnej rzeczywistości, znaleźć czas i miejsce np. dla swoich
      > skrywanych pragnień czy marzeń.<olga55

Z calej tej i innej dyskusji wynika, ze nie jestesmy waszyscy tacy sami, ale
      wiecej wydajemy sadow nz powinnismy i to w imie indywidualnosci.

Mnie sie wydaje, ze znakomita wiekszosc forumowiczow i to ni etylko tego forum
      szuka miejsca, gdzie bedzie wysluchana i ewentualnie rozpoznana jako czesc tego
      zgrupowania, niezaleznie od opinii jak dana osoba glosi. Ponadto sa osoby na
      kazdym forum i to nie jest wyjatkiem, ktore nie odnosza swojego komentarza do
      tresci a do autora, usilujac go zdyskredytowac, co wprowadza niepotrzebne kwasy.

Juz kiedys raz pisalem, ze uczestnicy forum nie zawsze czytaja to co jest tam
      napisane, bo maja odpowiedz nie zastanawiajac sie na tym o co w danym
      komentarzu chodzilo, inaczej mowiac piszemy czasami szybciej niz myslimy, co
      zawsze wprowadza nie porozumienia.

Ja przeczytalem komentarze na stronie SK i znalazlem niektore wpisy przesaczone
      zolcia, za jakas przegrana na naszym forum. Musimy zdawac sobie sprawe, ze sa
      ludzie wsrod nas, ktorzy nie potrafia spojrzec na siebie a juz napewno ni
      epotrafia przegrac z gracja, tylko beda chodzili gdzi eich wzrok poniesie i
      wylewac swoja zolc, bo ktos kiedys ich obrazil, nie zaleznie od powodu.

To tak ogolnie, bez specjalnych adresow, choc, kiedys gdzies tez przeczytalem,
      ze moj pies nasiusial na trawnik za parkanem tego forum. Musze w tym miejscu
      sie przyznac, ze nie mam psa - nawet takiego wirtualnego, ktory chodzi i
      podlewa forumowe trawniki. Kiedys mialem psa, ale byl wytrsowany i posluszny i
      nigdy go sie nie wstydzilem, ale musialem go oddac ze wzgledy na wyjazd i to
      ylo bardza dawno temu. I tu dodam, ze mam nadzieje, ze ten moj stary pies nie
      zrobil tego z tesknoty za mna, jako ze my obydwaj dobrze zesmy sie rozumieli i
      on by mi tego nie zrobil.

Teraz jest pytanie: czy to jest jasne co napisalem, jako odpowiedz na dany
      temat, bo to podobno jest moja wada, ze pisze duzo i nie na temat, ale to
      potwierdza tylko ludowe porzekadlo, ze nie bedziesz prorokiem we wlasnym kraju.

A tak na marginesie, to fora sa po to, aby wchodzic i wychodzic i nie zawsze
      trzeba glosno na ten teamat trabic, jako, ze kazda zabawa kiedys musi sie
      skonczyc.
      • foxal Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 04:44
        Po wyslaniu zauwazylem, ze w moim tekscie sa bledy ortograficzne, a niektorzy
        forumowicze bardzo tego nie lubia, wiec z gory ich przepraszam, bo moje bledy
        sa zlem koniecznym, bo jak rozpoczne sprawdzac, to serwer mnie poprostu
        wyrzuca. Tak wiec, nie chcac walczyc z serwerem, pozwalam sobie zaniedbywac
        nasz jezyk. Mam nadzieje, za wszyscy purytanie Polskosci zdobeda sie na
        odrobine poblazliwosci i wybacza mi to niechlujstwo jezykowe, nie mowiac juz o
        tych ogonkach i innych esiach floresiach.
        • warum Re: Żeby wszystko było jasne...Foksal:) 15.03.04, 07:04
          Jestem chyba jakas masochistka,ze Cie lubie. Wciaz krytykujesz, a robisz to z
          takim wdziekiem,ze... czytam z uwaga, zamiast sie obrazic. Szkoda,ze wciaz
          mijamy sie w czasie- bo zawzse mam ochote kontynuowac dyskusje.Pozdrawiam
          serdecznie za ten glos z oddali. Czy wiesz czym rozni sie kobieta od faceta?
          szybkoscia reakcjismile
          • ewelina10 Re: Żeby wszystko było jasne...Foksal:) 15.03.04, 07:59
            Czytuję Ciebie, bo piszesz ciekawe rzeczy. Nie zawsze temat jest na bieżaco,
            ale cóż, może to ta różnica czasu, która nas dzieli.
            Wprawdzie swój post kierujesz do innych osób, ale końcowy fragment sprawił mi
            ogromną przyjemność. To miłe, że pamiętasz moją opinię i zgadzasz się z nią.
            Ta opinia jest wciąż aktualna.
            Pozdrawiam.
          • foxal Re: Żeby wszystko było jasne...Foksal > Warum:) 17.03.04, 04:35
            > Wciaz krytykujesz, a robisz to z takim wdziekiem,ze... czytam z uwaga,
            zamiast sie obrazic.< warum

Warum,

Czy mogla bys spojrzec na sprawe z innego punktu widzenia, np.ze wypowiadam
            swoje lagodne i krytyczne uwagi na temat a nie krytykuje. Po dokladnym
            przyjrzeniu sie sprawie, to jest w tym jakas roznica. Napewno spotkalas sie w
            zyciu zawodowym, gdzie proszono kogos w branzy, aby napisal swoje krytyczne
            uwagi na dany projekt, aby podbudwac wartosc zagadnienia a nie zdyskredytowac
            go calkowicie.

Najtrudniej jest powiedziec swoje krytyczne uwagi w takiej formie, aby nie byly
            personalne i obrazliwe, dlatego tak trudno jest pisac dobre komentarze
            krytyczne, ktore sa tworcze a nie destrukcyjne. Staram sie zawsze utrzymywac
            swoje komentarze krytyczne w strefie przyzwoitej tolerancji. Mysle, ze
            potakiwanie z nadmiarem lukru jest rownie szkodliwe jak ogrodkowa i
            bezposrednia wulgarnosc.

> Szkoda,ze wciaz mijamy sie w czasie- bo zawzse mam ochote kontynuowac
            dyskusje.<warum

Zaprawszam do dyskusji na dany temat, nie koniecznie ten z poslizgiem w czasie,
            jako ze forum to nie jest "czat" gdzie krotkie zdawkowe odpowiedzi sa konieczne
            ze wzgledu na specyfike i format czatow. Ja przeczytam Twoje komentarze o innej
            porze dnia lub nocy.

> Czy wiesz czym rozni sie kobieta od faceta? szybkoscia reakcjismile<warum

Momo, ze jestem dziesci lat zonaty i ciagle mam wrazenie, ze wiem na czym
            polega roznica plci, to czesto sie lapie na tym, ze tak naprawde to nie wiele
            wiem na ten temat. Pocieszam sie jednak, ze nie jestem odosobniony w tym
            wzgledzie i przyjdzie mi umrzec w blogiej nieswiadomosci. Mimo wielu
            niedociagniec w tej wiedzy, uwazam, ze kobiety oprocz swoich urokow fizycznych
            nie sa w pelni doceniane przez otaczajacy nas swiat w ktorym zyjemy. Dlaczego
            tak jest to chyba jest dobry temat do dyskusji.

Czytalem jakis artykul na temat "Niewiesciej Plochosci", z ktorego wynika, ze
            juz w 2 i 3 wieku naszej ery madrzy tamtych czasow zdefiniowali, ze "kobieta
            jest brama diabla a malzenstwo jest darem grzechu" a mezczyzna natomiast jest
            dusza dobra. Takie sformulowania przedostaly sie do wielu religii swiata, co
            mozna i dzis zaobserwowac w zwnetrznych formach ubioru kobiety. Teraz to mi sie
            napewno posypia gromy na moja skromna osobe.

Rowniez pozdrawiam wiosennie,
    • petromin Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 10:25
      Piszę tu niezbyt często, ale pewne rzeczy potrafię zauważyć. A teraz ktos
      perfidnie się podszywa pod marieludwikę pisząc jako marialudvvika. Z daleka
      wygląda na ten sam nik ale jest pisany przez dwa v.
      Ktos usilnie próbuje siac tu zamęt
    • edeka5 Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 10:43
      To też jest wpis fałszywej "mariiludvviki" przez 2v.
    • olga55 Re: Żeby wszystko było jasne... 15.03.04, 14:30
      Po załozeniu tego watku czekalam na jakis odzew i pomyślała,hmmm moze
      niepotrebnie jątrzę,ale już poszło.Poszłam wcześnie spać a dzis w
      pracy "zasuwałam jak mały samochodzik".
      Teraz jestem i jeszcze wtrącę swoje trzy grosze.
      -Forum 40+ jest mi najbliższe, w nim tak naprawde rozpoczęłam swoje forumowe
      życie
      -inne fora odwiedzam sporadycznie,więc na pewno admin "Spokojnego Kąta" nie
      jest dla mnie kimś ważnym,
      - nie interesują mnie personalne rozgrywki paan.paana i admina tamtego forum,
      -GLODNY JAKO PAAN.PAAN NIE WYSTĄPIŁ BYNAJMNIEJ W OBRONIE RUDEJ - ON ZNAJDUJE
      ZAWSZE PRETEKST ABY PO CHAMSKU DOWALIĆ ADMINOWI, zresztą ten post nie był
      najbardziej napastliwy,należał do tych łagodniejszych.
      -MIMO WSZYSKO POZOSTANEĘNA FORUM I PROSZĘ INNYCH FORUMOWICZÓW O
      POZOSTANIE,OKAŻMY SIE PONAD TO,
      -PO BURZY ZAWSZE JEST SŁOŃCE I TĘCZA...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka