mammaja 18.03.04, 21:16 Tak - polowalam na to ! Witam w kolejnych dzisiejkach! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
em_em Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:04 przepraszam, że odpowiedziałam jeszcze w "tamtych" Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:07 Ale za to w tamtych mialas pierwszy i ostatni post! A z ta myjnia to zawsze tak mam ! Dzisiaj nie zdazylam ,choc mialam w planie i nie padalo.Jutro napewno jak umyje - popada. trudnO! Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:21 Troche wam ponudze. Gdy budowalismy dom, zostawilismy w dachu (a wlasciwie w "podbitce") otwory dla ptakow. I w ten sposob nabylismy 4 rodziny ptasie. 3 szpacze i 1 mazurkowo/rudzikowa. Wczoraj wszystkie "nasze" szpaki wrocily z wakacji w pld. Afryce, odspiewaly hymn godowy i zabraly sie do dziela. Dzis wszystkie szpacze wybranki juz zajmowaly sie gniazdkami. Czekamy na nasze kosy, zawsze gniazduja nad wejsciem do domu. A pogoda byla dzis taaaaka, zyc nie umierac!!! Wszystkie smieci spalone, psie g.. wyzbierane, po prostu super.... Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:24 Ciekawe bo u nas i kosy i szpaki sa caly okragly rok!!!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:27 Kosy u nas tez, ale tylko wpadaja, szpaki zas odlatuja i wracaja na wiosne. Pewnie u ciebie jest cieplej... Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 12:19 Cudnie, poprostu prawdziwa wiosna ! Niestety w domu harmider i balagan ,jeszcze tylko jutro ,mam nadzieje. Szkoda ze nie mozna wziac kompa do ogrodu i przy pracach ogradniczych zerkac na monitor .Wymienilismy piec - i to jest najwieksze bohaterstwo tego roku! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 15:50 Za oknem chury przykryły niebo, ale cieszę się z tego powodu, słońce nie świeci prosto w monitor i mogę spokojnie czytać dzisiejsze posty. Ich produkcja była tak wielka, że przed wieczorem chyba nie zdążę Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 15:59 Na pogode sie juz "wynarzekalam" w innym watku.Teraz reszta zali.Bylam w bibliotece,ale nie bylo Sagi rodu Forsyte'ow.Ksiazka nie wydawana od lat dziesieciu,idzie serial w tv i nie ja jedna chce ja wypozyczyc))).Zapisalam sie wiec grzecznie w kolejce,jak bedzie dostane zawiadomienie.Pozyczylam dwie inne,ciekawe,mam nadzieje, ksiazki.Papierosy podrozaly do 4,20 euro.POzdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 19:17 Wedrowcze ,czy u ciebie "chury anielskie" przeslaniaja niebo?))) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 19:31 Godzinę temu przesłaniały. Teraz "światła wielkiego miasta" zamazują obraz sklepienia. Odpowiedz Link
warum Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 19:34 "Chury",czy chmury?nie grzmialoNa wschodzie pogoda wiosenno-jesienna ,jakos tak mgliscie ale bylo slonce. Chyba bedzie wiosna... na ulicach zaroilo sie od rowerzystow i deskarzy- w spodniach do kolan, a nizej gole nogi Odpowiedz Link
em_em Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 20:13 powinnam zmienić nick na "anteuszka" - kontakt z ziemią przywraca mi siły (psychiczne) rzuciłam się dziś na ogródek - skoro jutro ma padać .... Odpowiedz Link
warum Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 06:58 Na wschodzie pochmurno, wczoraj w nocy zagrzmialo 3x, krotko popadalo, i chyba cisnienie spadlo.Wczorajszy dzien byl "udany" i "zobowiazujacy"- mam teraz tylko wiecej obowiazkow sob-niedzielnych ale jak dotrwam do lipca- to powiem wam skoro swit/wekeendowy/- Ufff, wreszcie mam to za soba. Milego dnia wszystkim forumowiczom 40+zycze, A Te-tetce/, gratuluje podtrzymywania wlasciwego klimatu na forum))Tak trzymac! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:08 Na granicy Warszawy pada deszcz..... a ja czuję się tak, jak Don Lockwood w "Deszczowej piosence". A może nawet jeszcze lepiej, bo byłam przed chwilą na spacerze bez parasola. W realu udało się pozytywnie pchnąć pewną sprawę, stąd moje zadowolenie. Wpadłam tylko na moment, aby Wam napisać, że w tej chwili moja nieobecność wynika tylko i wyłącznie z tego, że jestem ostatnio mocna zapracowana. Pozdrawiam wszystkich gorąco, a szczególnie Bodzia - toć to jego święto było wczoraj. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:23 Fajny wiosenny deszczyk,chyba bardzo potrzebny na ten cału brud,jaki nas zalewa.Nastrój też niczego sobie i do tego ptaszki za szeroko otwartym oknem świrgolą.Wpadłam tu tak wczas,bo moj dostawca netu po ósmej tak curkuje,ze ani czytać ,ani pisać sie nie daje.Lecę więc moze chociaż uda mi się cały wczorajszy dzień przeczytać.Całuski). Odpowiedz Link
takataka Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:37 Na dzisiaj mam cieka JESTEM IGA - SYNOWA TAKATAKIEJ. pOGOTOWIE ZABRAŁO MAMUŚ DO SZPITALA, BO STRACIŁA PRZYTOMNOŚĆ. Tatko i paweł pojecali z nią. cHCIAŁAM WYŁACZYĆ KOMPUTER I ZOBACZYŁAM, ŻE ZACZęła pisać post. Sama też korystam z forum. Nie znam jej hasła, znajdę sposób, żeby was powiadomić, bo wiem, ze to forum było dla niej b. ważne. Iga. Odpowiedz Link
rudakitka1 Do Igi 20.03.04, 07:42 Aż mnie zmroziło i od razu dobry nastrój poszedł precz.Ryczeć nie bedą ,chociaz mam ochote.Bedzie dobrze,trzymam kciuki i zaraz dziesiatke rożanca odmówie,bo nawet niewierzacym pomaga).Daj znać jak sie sprawy potoczyły.R. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:43 Czekam z zaniepokojeniem o jej stanie zdrowia. Proszę pozdrów ją od nas. Jak tylko będziesz mogła, daj znać. Odpowiedz Link
lablafox Do Igi 20.03.04, 07:52 Pozdrów Mamę jak będziecie w szpitalu.Życz zdrowia. Powiedz ,że czekamy.Niech szybko wraca. Lx Ja tak nie chcę! Odpowiedz Link
em_em Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:51 MUSI być dobrze przy tak optymistycznym usposobieniu po prostu NIE MOŻE być inaczej Odpowiedz Link
em_em Re: do Igi 20.03.04, 07:54 >...znajdę sposób, żeby was powiadomić, bo wiem, ze to forum było dla niej > b. ważne. bardzo prosimy Odpowiedz Link
marialudwika Re: do Igi 20.03.04, 09:27 Ingo!!!Koniecznie napisz,jak Mama sie czuje.Napewno bedzie dobrze,pozdrow ja i napisz co i jak.Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: do Igi 20.03.04, 10:07 Takataka wracaj do zdrowia! Z Twoja energią i zapałem dasz radę zwalczyć każdą chorobę. Odpowiedz Link
mammaja Re: do Igi 20.03.04, 10:41 Calkiem mnie powalilo. Jeszcze zaczela pisac ze ma ciekawe (ciekawy) / pewno program albo cos - mam nadzieje ,ze dowiemy sie niedlugo co to bylo. Siadlam do kompa z zamiarem napisanie kilku wiosennych postow ,ale narazie musze ochlonac. Trzymaj sie,Takataka - wspieram cie moimi najlepszymi myslami. Odpowiedz Link
jej_maz Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 18:05 Dopiero teraz zobaczylem wpis o takataka. Iga - prosze przekaz mamusi nasze wyrazy sympatii i zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia. W miare mozliwosci daj nam znac szybciutko co sie dzieje, prosze. Odpowiedz Link
liloom TAKATAKA 20.03.04, 11:48 sobie to wszystko przeczyta jak przyjdzie, trzymamy za nia kciuki i dzieki za synowa Iga sie odezwala. Czekamy na wiesci i pozdrawiamy serdecznie! I ZADNYCH SMUTKOW. WSZYSTKO BEDZIE OK Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 18:30 Dzis odeszla Krolowa Matka holenderska Juliana,miala 94 lata.Byla ukochana krolowa Holendrow i panuje tu zaloba.Wielokrotnie w ciezkich momentach byla razem z narodem,ktory ja uwielbial.POzdro ml Odpowiedz Link
jej_maz Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 18:39 Ciekaw jestem, jakie jest podejscie w Holandii do monarchi. U nas to pol na pol i ciagle jestem lojalnym poddanym Jej Krolewskiej Mosci. Mnie osobiscie to nie przeszkadza, a nawet uwazam, ze jest mila forma zachowania tradycji. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 18:45 Jest bardzo zroznicowane,jedni sa monarchistami a inni smieja sie z tego,ale jedno jest pewne Krolowa Juliane kochali wszyscy od najmlodszych do najstarszych.Jej corka nie jest zbytnio lubiana,nie wdala sie w Matke,niestety a w ojca.Pozdro ml Odpowiedz Link
warum Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 19:17 Nie mamy monarchii, ale mamy ...demokracje parlamentarna?Czyli co?Em_Em na innych watkach poruszala ten temat , ale ...ja juz nie wiem jak to okreslic co czuje patrzac na to co sie dzieje w naszym kraju: "„W rankingu 2003 roku, ta międzynarodowa organizacja wzięła pod uwagę 133 kraje, po raz pierwszy uwzględniając nawet tak egzotyczne jak Oman, Bahrajn, Katar, Kubę. W skali 0-10 (10 kraj najmniej skorumpowany) Polska uzyskała zaledwie 3.6 punktów, podczas gdy rok temu została oceniona na 4.2 punkty, a w 1996 na 5.6. Warto przytoczyć przykłady aktualnych ocen stopnia korupcji: Finlandia 9.7 Islandia 9.6 Dania 9.5 Wielka Brytania 8.7 Niemcy 7.7 USA 7.5 Francja 6.9 Węgry 4.3 Czechy 3.9 Polska 3.6 Ten aksjologiczny deficyt wiąże się również z akceptacją zasady, że to co nie jest przez prawo zabronione, jest moralnie dozwolone. Przyjęcie tej zasady w administracji publicznej doprowadza do zagubienia niezbędnego imperatywu, że pewnych zachowań nie można akceptować pomimo, że formalne prawo ich nie reguluje. Chodzi tu o tzw. przyzwoitość, która oceniana była w greckiej tradycji sądu skorupkowego. Tutaj ostracyzm opinii publicznej powinien stymulować utrzymanie wysokiego poziomu "przyzwoitości" kadry administracyjnej. Jednak, jak wykazały badania oceny opinii społecznej w jakich sytuacjach urzędnik administracyjny winien sam zrezygnować ze swego stanowiska, istnieje daleko idący liberalizm opinii publicznej. Odsetek odpowiedzi, że powinien zrezygnować ze stanowiska w przypadku gdy przyjął łapówkę wynosi 78%, popełnił oszustwo podatkowe 66%, publicznie skłamał 51%, zdradzał współmałżonka 20%. W tym samym badaniu na pytanie czy wysoki urzędnik państwowy przeciwko któremu toczy się śledztwo powinien zrezygnować ze swego stanowiska - 50% badanych odpowiada - nie, dopóki nie skaże go sąd. Skądinąd słuszna zasada domniemania niewinności kłóci się tu z zasadą szczególnej odpowiedzialności osób piastujących stanowisko publiczne. www.prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=480 Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 19:58 Wybacz warum, ze nie odnosze sie do twojego postu, ale przy sobocie jakos mi nie idzie. Jest u nas tak do d.., ze gorzej jest tylko na Bialorusi. Ale bedzie lepiej. Teraz bardziej mnie interesuje czy sa jakies wiadomosci o tt? Informacje o tym co u nas jakos nie bardzo sa na miejscu... Odpowiedz Link
warum Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 20:10 Mysle,ze kazdego na forum poruszyla sprawa T-T, ale... czy iloscia postow cos zmienimy? czekajamy cierpliwie na wiadomosc od I. lub samej T-T. Dzis rano jeszcze tak aktywnie sie udzielala,ze jej zaslabniecie to szok dla wszystkich. Tylko czy pisanie wciaz o tym cos zmieni? Musimy czekac i trzymac kciuki za szybki powrot T-T do zdrowia. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 20:17 Bardzo pesymistyczne dane przedstawiłaś nam Warum. Co innego wiedzieć o tym i mieć z tym kontakt na codzień, a co innego zobaczyć w postaci analizy statystycznej. Najbardziej smutna jest dwoistość w wystawianych ocenach. I łagodne spojrzenie na zdradę małżeńską, jakby ludzie nie wiedzieli, że polityk zdradzający staje się gotowym łupem dla szantażystów Odpowiedz Link
terem Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 19:58 Takataka, zdrowiej szybciutko! Czekamy tu na Ciebie!T. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 09:49 Przez godzine próbowałam dostać się na internet,wczoraj po południu też nie działał i chyba dla mnie lepiej. Za oknem deszcz,wiatr ale moje mysli gdzieś tam w górze bładzą. Smutno! Słucham teraz Kukiza,pomaga mi w smutnych chwilach Mówisz mi, że ty Od życia masz za mało Że ci smutno, że ci źle Nie wiesz dokąd iść I że coś ci się stało Że masz dosyć nawet mnie Patrzysz gdzieś tam w dal I jesteś nieobecna W swoim świecie sobie śnisz W oczach widzę strach Przykryty łzami z lekka Nie bój się, zaśpiewam ci, że: Jest taki dzień I każdy tak ma Że czasem jest źle Że jakoś nie tak A potem jest noc I znowu jest dzień I uwierz mi, że Uśmiechniesz znów się Proszę słuchaj już Ja też czasami płaczę Kiedy mnie nie widzi nikt Dzisiaj jakoś źle A jutro jest inaczej Przestań już ! Zaśpiewam ci, bo: Jest taki dzień I każdy tak ma Że czasem jest źle Że jakoś nie tak A potem jest noc I znowu jest dzień Uwierz mi, że Uśmiechniesz znów się Wszystko, co na świecie Wszystko ma swój czas Raz jest dobrze, a raz nie Czasem krzykniesz: "nie" A czasem cichuteńko powiesz: "tak" Tak jest Bo jest taki dzień I każdy tak ma Że czasem jest źle Że jakoś nie tak A potem jest noc I znowu jest dzień Uwierz mi, że Uśmiechniesz znów się Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 10:01 Całą noc wył wiatr. Miałam wrażenie, że okna uginają się pod jego naporem. Wieje do teraz. Czuję się, jak podczas potężnego halnego; gdzież te miłe zakopiańskie czasy.... Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 10:33 Huragan trwa juz wiele godzin,na morzu sztorm.Wycie wiatru jest deprymujace,wywoluje niepokoj i zle samopoczucie.Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 11:05 Slonce wyszlo z za chmur - spokoj, lekki wiaterek - jakby te wszystkie huragany byly bardzo daleko. Wczoraj nie bylam na forum i jestem calkowicie zaskoczona. Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 11:20 Przeżyliśmy okropną noc. Za każdym huraganowym porywem wiatru , który zatrzymywał się na naszym bloku i sprawiał wrazenie ,że tym razem zwycięży i wciśnie okna do mieszkania , siadałam słupka i nasłuchiwałam czy udało mu się do nas wedrzeć. Blok nasz stoi na linii zachodnich wiatrów , za otwartą przestrzenią i stanowi pierwsza przeszkodę ,zwłaszcza teraz , gdy tak okropnie "ogolono" topole. Bepeef miała chyba jeszcze gorzej , bo ona mieszka wyżej, a pustać przed nią od zachodu jeszcze większa. Lx Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 12:04 Cala noc wialo i lalo. Kilka razy wstawalam i domykalam kolejne okna. Psy zaczely wyc o 5 rano i trzeba bylo je wyprowadzic. Teraz wiatr troche oslabl, ale nadal jest niezbyt przyjemnie. Jedno jest mile - powietrze jest krysztalowo czyste, wymyte i wywietrzone. Odpowiedz Link
bet-ka Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 12:47 Po kilkudniowej nieobecności na forum nadrabiam, czytając kolejne wątki. Dopiero teraz dowiedziałam się o TT. Brak mi słów. Odpowiedz Link
em_em Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 06:35 wstał nowy dzień motto na dziś: "róbmy swoje" Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 07:43 Właśnie dzisiaj z całą mocą robię swoje. Można tak powiedzieć, że zaczyna się nowy etap w moim życiu Dzień słoneczny, w sam raz na to. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:15 ewelina10 napisała: > Właśnie dzisiaj z całą mocą robię swoje. Można tak powiedzieć, że zaczyna się > nowy etap w moim życiu Cieszę się, że jestes pełna optymizmu. Ostatnio enigmatycznie pisywałaś o ryzku podejmowania decyzji. Jak widać zadecydowałaś, i jesteś zadowolona Na zachodzie bez zmian - deszcz popaduje, wiatr wieje, listki na krzakach rozwijają się. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 08:14 Fajny dzień.Wiatr już ustał,temperatura +8 a powietrze po deszczu bardzo rześkie.No, niestety pies puścił takiego "cichacza",że zaraz stąd uciekam.PA. Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:25 No i takie sloneczko bylo do rana,ze wreszcie umylam samochod.A teraz oczywiscie nadciagaja chmury podszyte deszczem. Czy juz odkryliscie roze ? Pytanie oczywiscie do mieszkajacych w kraju Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:25 Ajajaj - oczywiscie sloneczko bylo od rana ,nie do!!! Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:27 mammaja napisała: Czy juz odkryliscie roze ? To chyba pytanie do Małego Ksiecia Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:50 Dzien bardzo sloneczny,9 stopni plus,ptaki treluja prepieknie.WIOSNA cala geba. Zdobylam ostatnio nowa kwalfikacje)))) lapaczki ptakow!!Kiedys sie balam a teraz rekawiczke na reke i lapie profesjonalnie.Chodzi oczywiscie o moje papuzki.Pozdro ml Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 15:10 Nawet nie wiem jaka pogoda, ale dzieki wynalzcy znieczulenia!!!! Rwanie bylo mniej straszne niz strach przed. Teraz zesztywniala twarz wraca do normy i to juz calkiem nie jest przyjemne. Bateria pr. p/bolowych czeka. Corka twierdzi, ze jej dobrze poszlo. Zobaczymy... Odpowiedz Link
ada296 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 15:18 u mnie dołek moja sekretarka poroniła w piątym miesiącu dziewczynkę strasznie to boli tak się wszyscy cieszyliśmy na maleństwo mi i drugiej sekretarce jest źle - popłakiwałyśmy sobie przez cały dzień ale co musi przeżywać Monika (( Odpowiedz Link
bodzio49 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 20:55 A u nas dzisiaj była chyba pierwsza wiosenna burza. Przepływały po niebie takie ciężkie, ołowiane chmury, błyskało i grzmiało gdzieś w oddali. A ja w marynareczce ale na szczęście z parasolem, wyciągałem nogi żeby zdążyć przed deszczem do domu. Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 21:09 Nie byl to dobry dzien w zadnej jego czesci! Wyrwano mi zab, dziecko mialo trudne tematy na probnej maturze! Sic! A jeszcze na dodatek dowiedzialam sie, ze moj I chlopak zmarl nagle w wieku 46 lat. Podejrzewam, ze na alkoholizm, bo okropnie naduzywal od dawna. Ale, tak jakos przykro, ze taki mlody i zdolny facet... Od lat nie myslalam o tamtych dniach i nagle okazalo sie, ze tak wiele pamietam... Jestem okropnie zdolowana.... Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 21:47 Dado, nie doluj sie! Jutro juz miejsce po zebie,nie bedzie bolalo ,okaze sie ,ze dziecko napisalo dobrze - a co do sympatii - to juz sie nie zmieni,ale dla ciebie i tak pozostanie mlodym chlopcem.Taka watla pociecha,ale z serca.Mm Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 22:54 Wczoraj byla okropna burza,jak walnelo i huknelo to az psy zaczely ujadac!!A byla to 12 w nocy. Dado wspolczuje Ci,ale zostaly Ci wspomnienia!POzdro ml Odpowiedz Link
foxal Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 23:46 Zeby Wam nie bylo przykro, to u mnie w pierwszy dzien wiosny padl snieg 5 cm i temperatura minus 9 St C i silny wiatr. W drugi dziec wiosny jest minus 12 z bardzo silnym wiatrem i slonce swieci, az zal dusze sciska, ze ladnie a zimno jak cholera. W trzeci dzien wiosny zapowiadaja minus 5 St C i slonce z przejsciowym opadami mroznego deszczu, co powoduje slizgawice dla samochodow i pieszych - "tluczydupa" jak Pan Bog pryzkazal. To "aby do wiosny", to tylko pocieszenie, ale malo w tym prawdy. Zima nam sie zadomowila i nie bardzo chce nas opuscic - czyja to wina, jak nie tych grzesznikow z poludnia. Odpowiedz Link
bepeef Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 07:12 Słońce zagląda przez okno - zapowiada się nieźle Wczoraj wróciłam z pracy, szybki prysznic i - pod kołdrę. Dziecko wpadło w panikę (to niesłychane u mnie, żeby nawet nie włączyć komputera co godzinę przychodził do mnie sprawdzić, czy na pewno nie musi dzwonić po pogotowie...Koty się darły jakby je ktoś ze skóry obdzierał(aż miałam skojarzenia z wyciem psów w pewnych okolicznościach Sen jest u mnie najlepszym lekarstwem gdy czuję, że coś nie tak. Żadne tam prochy Milego dnia! B. Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 08:18 Chłodno,tylko +2.powietrze rześkie ptaszki swiergolą,słoneczko świeci nad ślicznymi "barankami". Odbija mi nadal.Napisałam rapa na władze mojego miasta i umiesciłam na forum Mysłowice,bo wiem że urzedasy czytaja. tylko nie wiem jak zareaguja,bo to bywa róznie. Ale co mi tam,jak rewolucja to rewolucja. Odpowiedz Link
verbena1 Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 08:47 Dzien dobry wszystkim rannym ptaszkom. Dzisiaj mgla ,chlodno ale slonce zaczyna sie pomalu przebijac i niech tak zostanie.Mam dosyc deszczu. W ogrodzie lekki szron ,zakwitl piekny bialy hiacynt. Wsiadam na mojego rumaka i pedaluje do pracy.Pooddycham rzeskim powietrzem. Odpowiedz Link
ewelina10 Do verbeny 23.03.04, 09:14 Wybrałaś najodpowiedniejszy środek lokomocyjny do przebycia drogi do pracy. Świetny. Holendrzy dbają o drogi rowerowe, chyba bardziej niż o piesze. Wiem coś na ten temat, bo byłam tym "pieszym" )) U nas też pod tym względem zmieniło się i coraz częściej się o nich pamięta w projektach. Mam jednak to szczęście, że korzystam z dróg szutrowych. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 10:58 Dzis pogoda typowo marcowa,slonce a po nim czarne chmury i znow slonce,raczej chlodno.Pozdro ml Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 10:59 Kak post "poszedl" walnal taki piorun,ze az podskoczylam do gory!!!Burza jest bardzo niedaleko.Pozdro ml Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 14:19 Piekny dzien w Warszawie - chociazw nocy bylo -2 i juz sie martwie ,ze wczoraj odkrulismy te roze (mowilam,zeby troche,ale m-zonek poszedl na calosc!). Bylam od rana na dosc ciekawej konferencji ,moze cos pozniej o tym napisze! Teraz trzeba zaraz obiadek! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 15:09 Dowiedziałam się, że ZUS, od wrzesnia ubiegłego roku, nie przelewa moich składek emerytalnych do II filara. Każda złotówka jest dla mnie cenna, bo jako ryzykant zdecydowałam się na przystąpienie do Otwartego Funduszu Emerytalnego, mimo że byłam na wiekowej granicy opłacalności. Wizyta w ZUS-ie była przyjemna!!! Wprawdzie po rękach nie całowali, ale zostałam dziesięciokrotnie przeproszona, i obiecany szybko wyjasnic sprawę. Niestety nie podali definicji słowa "szybko". Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 18:38 Rano w celu wyprostowania dola (psychicznego) wzielam aparat foto i wypstrykalam do konca film na temat "Wiosna - ach to ty". Jutro beda odbitki i CD, dziecko powiedzialo ze wyniki z 1 dnia probnej matury sa "kiepske", ale nie uscislilo. Pyszczydlo juz nie boli, serce tez troszke mniej... W poniedzialek idziemy na pogrzeb, trudno jakos nad tym przejsc do porzadku... Aha, pogoda byla sliczna przez caly dzien. Odpowiedz Link
ewelina10 do Dodo 23.03.04, 18:44 Może część uda Ci się zamiesćić ze swoim zdjęciem w albumie albo o wiosence na stronce www Jest okazja. Odpowiedz Link
dado11 Re: do Dodo 23.03.04, 18:50 Kochana Ewelino, z radoscia, ale nie mam pojecia jak to sie robi! Jesli jest jakas dobra i wyksztalcona dusza to poprosze o wskazowki. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: do Dodo 23.03.04, 18:54 Wyślij zdjęcia e-mailem do em_em. Ona zajmie się resztą Odpowiedz Link
dado11 Re: do Dado 23.03.04, 20:14 Dzieki Wedrowcze, jeszcze jedno pytanie - w formacie jpg czy pdf? a moze w jakims innym? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: do Dado 23.03.04, 20:16 Ja wysyłałam w jpg. Inne mogą nie zmieścić się w skrzynce Odpowiedz Link
em_em Re: do Dado 23.03.04, 20:31 dado11 napisała: > Dzieki Wedrowcze, jeszcze jedno pytanie - w formacie jpg czy pdf? a moze w jak > ims innym? zdecydowanie jpg czekam ))) Odpowiedz Link
rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 24.03.04, 08:40 Pogoda deszczowa,znowu szaro i mało wiosennie. Mojego rapowania ciąg dalszy-taka szajbeczka wiosenna. I choć czasami sobie tu żartuje A ludzie myślą: ta tylko rapuje I chociaż świat pełen jest debili To ja Wam powiem: moi drodzy, mili Nie warto świata tego kontestować Należy myśleć-bo od czego głowa? I chociaż kraj nasz pełen populistów Świat ciągle w strachu-szuka terrorystów My się nie dajmy, co nam tam Bin Laden? Nie straszny Lepper chociaż jego śladem Podążać chcą i inni- damy radę!!!!!!!!! Bądźmy radośni, weseli i mili Kochajmy ludzi-bo cóż nam zrobili? Cieszmy się życiem ,bo tak krótkie przecież I bądźmy razem, na tym biednym świecie Kiedyś i my tu razem porządzimy Że to marzenia ?Nic to-byle były. Odpowiedz Link
witekjs Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 10:19 Ma na pewno rację piękna Rudakita Mało że bać się nam każe Bin Laden W nocy spać nie daje i budzi nas Lepper Z którym przegrywa nasz miły J.M.Rokita To straszy nas jeszcze wszędzie taki jeden Chyba pamiętacie ten jak on tam no Alzheimer A my nie chcemy cieszmy się bo już wiosna rozkwita I chociaż wiemy że nasz Świat to jednak nie jest Eden Chciało by się aby zegar co nam czas odmierza był jak stoper... Dzień dobry. Witek Odpowiedz Link
mammaja Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 11:10 Krokusy zakwitly masowo. Widze z okna.Cala noc lal deszcz i to jak! Ale teraz to slonko ,to chmurka ,w sumie niezle. Biegne za sprawami - do zobaczenia po poludniu! Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 11:43 Chlodny dzien a kwitnie wszystko,jest bajecznie kolorowo.Do zobaczenia po poludniu!!Pozdro ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 16:25 Słońce świeci całą mocą w monitor, ale za oknami wieje zimny, północny wiatr. Sporo czasu zajęło mi dziś skompletownie paczki świątecznej dla zagranicznej rodziny. Bardzo trudno jest kupić cokolwiek dla ludzi, którzy wszystko mają. Skończyło się na skórzanych porfelach na karty bankowe dla panów, a panie dostaną jedwabne szaliki i wisiorki (matowe korale oprawione w srebro). Odpowiedz Link
dado11 Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 16:38 Czesc kochani, pogoda mocno usredniona, tzn. bylejaka. Do mojej zagranicznej rodzinki wysylamy moje przetwory, za ktorymi przepadaja, bo takich tam nie ma. Powidla, konfitury wisniowe i sliwkowe, dzem jagodowy i grzybki. To u nich atrakcja. M-k oprawia sloiczki zabawnymi naklejkami i jest wesolo. Odpowiedz Link
marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 16:56 Udany/jak dotad / dzionek.Wyprawa do polskiego sklepu uwienczona sukcesem.W jednym malym sklepiku kupilam wszystko,o czym tak dlugo marze.Nie musze odwiedzac supermarketu!!!Po drodze podziwialam pola tulipanowe i narcyzowe,poniewaz sklep jest w "zaglebiu cebulkowym" kolo Lisse i Sassenheim.Tam jest doskonala ziemia do tych upraw.Inna mila sprawa -moge dzwonic do Polski w cenie 3eurocenty/min.Do tego byc moze niebawem zjedzie tu wnunia na tydzien/ale beda boje o komp(((/.Wrazen dzis moc.POzdro ml Odpowiedz Link
ewelina10 Szukam Edenu 24.03.04, 17:17 witekjs napisał: > I chociaż wiemy że nasz Świat to jednak nie jest Eden > Chciało by się aby zegar co nam czas odmierza był jak stoper... Dzisiaj posty jakieś "smutaśne", tylko Ty dajesz nadzieję. Dołączam się do Ciebie. Ołowiane niebo, siąpiący deszczyk dodaje uroku pierwszym dniom wiosennym. Nareszcie mogę popatrzeć sobie na tę "zieloność", która jeszcze tak niedawno przykryta była śniegiem. Wstyd mi, bo dopiero dzisiaj mam zdjęcia do strony www "widok z okien", Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Szukam Edenu 24.03.04, 17:20 Dokończenie, bo portal sam wysłał mój post .... no więc, te zdjęcia przedstawiają porę zimową, i śmiesznie byłoby, aby teraz straszyć nią wiosnę )) Takim jestem ignorantem fotograficznym Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Szukam Edenu 25.03.04, 12:05 Ziąb przenikliwy, wiatr północny, temperatura bliska zeru. Znikam do wieczora. Miłych dyskussji Odpowiedz Link
marialudwika Re: Szukam Edenu 25.03.04, 12:20 Paskudny ziab,bol glowy i dolek/choc lykam tabletki z wyciagiem z dziurawca cala zime/.Snilo mi sie /chyba/ forum.Byl w tym snie Wedrowiec,galazki oliwne,okulary,ale nie rozowe...POzdro ml Odpowiedz Link
kanoka Re: Szukam Edenu 25.03.04, 12:44 Nie szukam Edenu. Od dwóch dni realizuje "pracę u podstaw", czyli wiosenne porządki, a w przerwach na złapanie oddech, siadam do kompa. Pogoda pochmurna, ale nie pada, więc lecę myć dalej okna, bo potem na spacer z czterołapem ). knk Odpowiedz Link
ada296 Szukam zdrowia 25.03.04, 12:51 mam zapalenie gardła jakieś wirusowe nie mogę mówić kara boska i cisza w domu jedno dziecko ma anginę drugie grypę ot...wiosna... pozdrawiam Odpowiedz Link
witekjs Re: Szukam zdrowia 25.03.04, 12:57 ada296 napisała: > mam zapalenie gardła jakieś wirusowe > nie mogę mówić > kara boska i cisza w domu > jedno dziecko ma anginę > drugie grypę > ot...wiosna... > pozdrawiam > Jaka kara? Przecież możesz się "wygadać" tutaj. Cisza w domu to być może czasami miła sprawa, dla wszystkich... ) Pozdrawiam, całą Rodzinkę. Witek Odpowiedz Link
verbena1 Re: 25.03.04, 13:53 Telepatycznie zlapalam pewnie od Was dolek bo tez nie mam humoru. W dodatku dobila mnie Ml wiadomoscia ,ze kupila w Holandii chalwe, moj bardzo ulubiony przysmak. Ja tez chce! Nigdzie tutaj nie mozna jej kupic,jedynie w tureckim sklepie ale to nie to. Ml,nie drecz mnie juz wiecej takimi wiadomosciami. Poza tym swieci sloneczko ,co troszke poprawia mi samopoczucie. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: 25.03.04, 19:59 Wiosenny przegląd techniczny dokonany, czyli mam za sobą kontrolną wizytę u dentysty. Na szczęście wszystko jest całe Odpowiedz Link
mammaja Re: - juz prawie minal 25.03.04, 20:18 _nawet nie wiem jaka byla pogoda,taka bylam zabiegana.Ale ochlodzilo sie znacznie! Verbeno! Przeciez chalwa turecka jest doskonala! Jak mnie skusi to kupuje wlasnie turecka albo grecka - ale jest duza drozsza od wedlowskiej. Mnie mozna by przekupic chalwa ,gdyby nie zelazny charakter! Odpowiedz Link
alfredka1 Re: - juz prawie minal 25.03.04, 20:41 Witajcie "Siostry w chalwie", bardzo lubię a charakteru żelaznego nie mam ))) Test mi wypadł nieszczególnie / 8/11 / więc smutek zagryzłam ... oczywiście CHALWA. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marialudwika Re: do Verbeny 25.03.04, 20:45 Moge Ci podac namiary polskiego sklepu!!!I bedziesz miala chalwe i wiele innych pysznosci!!!Pozdro ml Odpowiedz Link
verbena1 Re: do Ml 25.03.04, 23:03 Ten sklep jest w okolicach Amsterdamu, musialabym jechac 200km po chalwe, az tak nie bede sie poswiecac. Turecka chalwa jest obrzydliwie slodka, najlepsza jest polska w malych opakowaniach. Do tej pory pamietam chalwe z Peweksu ,za dolary,w polkilowych puszkach, wspominamy ja z corka do dzisiaj. To byly czasy! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: DZISIEJKI XXIII 26.03.04, 07:48 Miałam już wyjechać, ale postanowiłam się jeszcze wpisać, aby "zainaugurować" innym tutaj wejście na forum "dzisiajkami" Mi też dokuczył już ten deszczyk, właściwie deszczyk ze śniegiem. Na działce tworzy się biało-szara maź. Troszkę już za dużo tej "wody". Chyba jakieś modły trzeba odczynić, ale pod gołym niebem, może będą bardziej skuteczne )) "Nie chcem, ale muszem" wyjechać na cały dzień. "będem" wieczorkiem. Życzę Wam miłego dnia. Dzisiaj piątek, a ja lubię piątki ML, mam nadzieję, że teraz poranna kawa będzie Ci lepiej smakowała Pozdrówki. Odpowiedz Link
lablafox Re: DZISIEJKI XXIII 26.03.04, 09:10 Swiat ujrzał mą postać o godz. 7:45. Na ten widok ani słońce nie wyszło zza chmur , ani się nie ociepliło , ani się deszczem nie popłakało. Okrutnie zimno. Lx Odpowiedz Link