Dodaj do ulubionych

DZISIEJKI XXIII

18.03.04, 21:16
Tak - polowalam na to ! Witam w kolejnych dzisiejkach!
Obserwuj wątek
    • em_em Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:04
      przepraszam, że odpowiedziałam jeszcze w "tamtych" sad
      • mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:07
        Ale za to w tamtych mialas pierwszy i ostatni post! A z ta myjnia to zawsze
        tak mam ! Dzisiaj nie zdazylam ,choc mialam w planie i nie padalo.Jutro napewno
        jak umyje - popada. trudnO!
    • dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:21
      Troche wam ponudze. Gdy budowalismy dom, zostawilismy w dachu (a wlasciwie w "podbitce")
      otwory dla ptakow. I w ten sposob nabylismy 4 rodziny ptasie. 3 szpacze i 1 mazurkowo/rudzikowa.
      Wczoraj wszystkie "nasze" szpaki wrocily z wakacji w pld. Afryce, odspiewaly hymn godowy i
      zabraly sie do dziela. Dzis wszystkie szpacze wybranki juz zajmowaly sie gniazdkami. Czekamy na
      nasze kosy, zawsze gniazduja nad wejsciem do domu. A pogoda byla dzis taaaaka, zyc nie umierac!!!
      Wszystkie smieci spalone, psie g.. wyzbierane, po prostu super....
      • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:24
        Ciekawe bo u nas i kosy i szpaki sa caly okragly rok!!!!!Pozdro
        ml
        • dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 18.03.04, 22:27
          Kosy u nas tez, ale tylko wpadaja, szpaki zas odlatuja i wracaja na wiosne. Pewnie u ciebie jest
          cieplej...
          • mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 12:19
            Cudnie, poprostu prawdziwa wiosna ! Niestety w domu harmider i balagan ,jeszcze
            tylko jutro ,mam nadzieje. Szkoda ze nie mozna wziac kompa do ogrodu i przy
            pracach ogradniczych zerkac na monitor .Wymienilismy piec - i to jest
            najwieksze bohaterstwo tego roku!
            • wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 15:50
              Za oknem chury przykryły niebo, ale cieszę się z tego powodu, słońce nie świeci
              prosto w monitor i mogę spokojnie czytać dzisiejsze posty. Ich produkcja była
              tak wielka, że przed wieczorem chyba nie zdążęsmile
              • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 15:59
                Na pogode sie juz "wynarzekalam" w innym watku.Teraz reszta zali.Bylam w
                bibliotece,ale nie bylo Sagi rodu Forsyte'ow.Ksiazka nie wydawana od lat
                dziesieciu,idzie serial w tv i nie ja jedna chce ja wypozyczycsmile))).Zapisalam
                sie wiec grzecznie w kolejce,jak bedzie dostane zawiadomienie.Pozyczylam dwie
                inne,ciekawe,mam nadzieje, ksiazki.Papierosy podrozaly do 4,20 euro.POzdro
                ml
              • mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 19:17
                Wedrowcze ,czy u ciebie "chury anielskie" przeslaniaja niebo?smile)))
                • wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 19:31
                  Godzinę temu przesłaniały. Teraz "światła wielkiego miasta" zamazują obraz
                  sklepienia.
                • warum Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 19:34
                  "Chury",czy chmury?smilenie grzmialosmileNa wschodzie pogoda wiosenno-jesienna ,jakos
                  tak mgliscie ale bylo slonce. Chyba bedzie wiosna... na ulicach zaroilo sie od
                  rowerzystow i deskarzy- w spodniach do kolan, a nizej gole nogismile
    • em_em Re: DZISIEJKI XXIII 19.03.04, 20:13
      powinnam zmienić nick na "anteuszka" - kontakt z ziemią przywraca mi siły
      (psychiczne)
      rzuciłam się dziś na ogródek - skoro jutro ma padać ....
      • warum Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 06:58
        Na wschodzie pochmurno, wczoraj w nocy zagrzmialo 3x, krotko popadalo, i chyba
        cisnienie spadlo.Wczorajszy dzien byl "udany" i "zobowiazujacy"- mam teraz
        tylko wiecej obowiazkow sob-niedzielnych ale jak dotrwam do lipca- to powiem
        wam skoro swit/wekeendowysmile/- Ufff, wreszcie mam to za soba. Milego dnia
        wszystkim forumowiczom 40+zycze, A Te-tetce/smile, gratuluje podtrzymywania
        wlasciwego klimatu na forumsmile))Tak trzymac!
    • ewelina10 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:08
      Na granicy Warszawy pada deszcz..... a ja czuję się tak, jak Don Lockwood
      w "Deszczowej piosence". A może nawet jeszcze lepiej, bo byłam przed chwilą na
      spacerze bez parasola. W realu udało się pozytywnie pchnąć pewną sprawę, stąd
      moje zadowolenie.
      Wpadłam tylko na moment, aby Wam napisać, że w tej chwili moja nieobecność
      wynika tylko i wyłącznie z tego, że jestem ostatnio mocna zapracowana.
      Pozdrawiam wszystkich gorąco, a szczególnie Bodzia - toć to jego święto było
      wczoraj.
      • rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:23
        Fajny wiosenny deszczyk,chyba bardzo potrzebny na ten cału brud,jaki nas zalewa.Nastrój też niczego sobie i do tego ptaszki za szeroko otwartym oknem świrgolą.Wpadłam tu tak wczas,bo moj dostawca netu po ósmej tak curkuje,ze ani czytać ,ani pisać sie nie daje.Lecę więc moze chociaż uda mi się cały wczorajszy dzień przeczytać.Całuskismile).
    • takataka Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:37
      Na dzisiaj mam cieka

JESTEM IGA - SYNOWA TAKATAKIEJ. pOGOTOWIE ZABRAŁO MAMUŚ DO SZPITALA, BO
      STRACIŁA PRZYTOMNOŚĆ. Tatko i paweł pojecali z nią. cHCIAŁAM WYŁACZYĆ KOMPUTER
      I ZOBACZYŁAM, ŻE ZACZęła pisać post. Sama też korystam z forum. Nie znam jej
      hasła, znajdę sposób, żeby was powiadomić, bo wiem, ze to forum było dla niej
      b. ważne.
      Iga.
      • rudakitka1 Do Igi 20.03.04, 07:42
        Aż mnie zmroziło i od razu dobry nastrój poszedł precz.Ryczeć nie bedą ,chociaz mam ochotesad.Bedzie dobrze,trzymam kciuki i zaraz dziesiatke rożanca odmówie,bo nawet niewierzacym pomagasmile).Daj znać jak sie sprawy potoczyły.R.
      • ewelina10 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:43
        Czekam z zaniepokojeniem o jej stanie zdrowia. Proszę pozdrów ją od nas. Jak
        tylko będziesz mogła, daj znać.
        • lablafox Do Igi 20.03.04, 07:52
          Pozdrów Mamę jak będziecie w szpitalu.Życz zdrowia. Powiedz ,że czekamy.Niech
          szybko wraca.
          Lx
          Ja tak nie chcę!
      • em_em Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 07:51
        MUSI być dobrze
        przy tak optymistycznym usposobieniu po prostu NIE MOŻE być inaczej
      • em_em Re: do Igi 20.03.04, 07:54
        >...znajdę sposób, żeby was powiadomić, bo wiem, ze to forum było dla niej
        > b. ważne.

bardzo prosimy

• marialudwika Re: do Igi 20.03.04, 09:27
          Ingo!!!Koniecznie napisz,jak Mama sie czuje.Napewno bedzie dobrze,pozdrow ja i
          napisz co i jak.Pozdrawiam
          ml
          • wedrowiec2 Re: do Igi 20.03.04, 10:07
            Takataka wracaj do zdrowia! Z Twoja energią i zapałem dasz radę zwalczyć każdą
            chorobę.
            • mammaja Re: do Igi 20.03.04, 10:41
              Calkiem mnie powalilo. Jeszcze zaczela pisac ze ma ciekawe (ciekawy) / pewno
              program albo cos - mam nadzieje ,ze dowiemy sie niedlugo co to bylo.
              Siadlam do kompa z zamiarem napisanie kilku wiosennych postow ,ale narazie
              musze ochlonac. Trzymaj sie,Takataka - wspieram cie moimi najlepszymi myslami.
              • ada296 Re: do Igi 20.03.04, 11:21
                będzie dobrze
                musi być i już

...smutno mi...
      • jej_maz Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 18:05
        Dopiero teraz zobaczylem wpis o takataka. Iga - prosze przekaz mamusi nasze
        wyrazy sympatii i zyczenia szybkiego powrotu do zdrowia. W miare mozliwosci daj
        nam znac szybciutko co sie dzieje, prosze.
        • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 18:09
          Wszyscy na to czekamy Igo!!!
          ml

• liloom TAKATAKA 20.03.04, 11:48
      sobie to wszystko przeczyta jak przyjdzie, trzymamy za nia kciuki i dzieki za
      synowa Iga sie odezwala. Czekamy na wiesci i pozdrawiamy serdecznie!
      I ZADNYCH SMUTKOW. WSZYSTKO BEDZIE OK
    • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 18:30
      Dzis odeszla Krolowa Matka holenderska Juliana,miala 94 lata.Byla ukochana
      krolowa Holendrow i panuje tu zaloba.Wielokrotnie w ciezkich momentach byla
      razem z narodem,ktory ja uwielbial.POzdro
      ml
      • jej_maz Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 18:39
        Ciekaw jestem, jakie jest podejscie w Holandii do monarchi. U nas to pol na pol
        i ciagle jestem lojalnym poddanym Jej Krolewskiej Mosci. Mnie osobiscie to nie
        przeszkadza, a nawet uwazam, ze jest mila forma zachowania tradycji.
        • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 18:45
          Jest bardzo zroznicowane,jedni sa monarchistami a inni smieja sie z tego,ale
          jedno jest pewne Krolowa Juliane kochali wszyscy od najmlodszych do
          najstarszych.Jej corka nie jest zbytnio lubiana,nie wdala sie w Matke,niestety
          a w ojca.Pozdro
          ml
          • warum Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 19:17
            Nie mamy monarchii, ale mamy ...demokracje parlamentarna?Czyli co?Em_Em na
            innych watkach poruszala ten temat , ale ...ja juz nie wiem jak to okreslic co
            czuje patrzac na to co sie dzieje w naszym kraju:
            "„W rankingu 2003 roku, ta międzynarodowa organizacja wzięła pod uwagę 133
            kraje, po raz pierwszy uwzględniając nawet tak egzotyczne jak Oman, Bahrajn,
            Katar, Kubę. W skali 0-10 (10 kraj najmniej skorumpowany) Polska uzyskała
            zaledwie 3.6 punktów, podczas gdy rok temu została oceniona na 4.2 punkty, a w
            1996 na 5.6.

Warto przytoczyć przykłady aktualnych ocen stopnia korupcji:

Finlandia 9.7 Islandia 9.6 Dania 9.5 Wielka Brytania 8.7 Niemcy 7.7 USA 7.5
            Francja 6.9 Węgry 4.3 Czechy 3.9 Polska 3.6

Ten aksjologiczny deficyt wiąże się również z akceptacją zasady, że to co nie
            jest przez prawo zabronione, jest moralnie dozwolone. Przyjęcie tej zasady w
            administracji publicznej doprowadza do zagubienia niezbędnego imperatywu, że
            pewnych zachowań nie można akceptować pomimo, że formalne prawo ich nie
            reguluje.

Chodzi tu o tzw. przyzwoitość, która oceniana była w greckiej tradycji sądu
            skorupkowego. Tutaj ostracyzm opinii publicznej powinien stymulować utrzymanie
            wysokiego poziomu "przyzwoitości" kadry administracyjnej. Jednak, jak wykazały
            badania oceny opinii społecznej w jakich sytuacjach urzędnik administracyjny
            winien sam zrezygnować ze swego stanowiska, istnieje daleko idący liberalizm
            opinii publicznej.

Odsetek odpowiedzi, że powinien zrezygnować ze stanowiska w przypadku gdy
            przyjął łapówkę wynosi 78%, popełnił oszustwo podatkowe 66%, publicznie skłamał
            51%, zdradzał współmałżonka 20%.

W tym samym badaniu na pytanie czy wysoki urzędnik państwowy przeciwko któremu
            toczy się śledztwo powinien zrezygnować ze swego stanowiska - 50% badanych
            odpowiada - nie, dopóki nie skaże go sąd. Skądinąd słuszna zasada domniemania
            niewinności kłóci się tu z zasadą szczególnej odpowiedzialności osób
            piastujących stanowisko publiczne.

www.prawica.net/modules.php?name=News&file=article&sid=480
            • dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 19:58
              Wybacz warum, ze nie odnosze sie do twojego postu, ale przy sobocie jakos mi nie idzie. Jest u nas
              tak do d.., ze gorzej jest tylko na Bialorusi. Ale bedzie lepiej. Teraz bardziej mnie interesuje czy sa
              jakies wiadomosci o tt? Informacje o tym co u nas jakos nie bardzo sa na miejscu...
              • warum Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 20:10
                Mysle,ze kazdego na forum poruszyla sprawa T-T, ale... czy iloscia postow cos
                zmienimy? czekajamy cierpliwie na wiadomosc od I. lub samej T-T. Dzis rano
                jeszcze tak aktywnie sie udzielala,ze jej zaslabniecie to szok dla wszystkich.
                Tylko czy pisanie wciaz o tym cos zmieni? Musimy czekac i trzymac kciuki za
                szybki powrot T-T do zdrowia.
                • wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 20:17
                  Bardzo pesymistyczne dane przedstawiłaś nam Warum. Co innego wiedzieć o tym i
                  mieć z tym kontakt na codzień, a co innego zobaczyć w postaci analizy
                  statystycznej. Najbardziej smutna jest dwoistość w wystawianych ocenach. I
                  łagodne spojrzenie na zdradę małżeńską, jakby ludzie nie wiedzieli, że polityk
                  zdradzający staje się gotowym łupem dla szantażystówsad
    • terem Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 19:58
      Takataka, zdrowiej szybciutko! Czekamy tu na Ciebie!T.
      • lablafox Re: DZISIEJKI XXIII 20.03.04, 23:24
        Właśnie dotarł do nas silny wiatr.
        Lx
    • rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 09:49
      Przez godzine próbowałam dostać się
      na internet,wczoraj po południu też
      nie działał i chyba dla mnie lepiej.
      Za oknem deszcz,wiatr ale moje
      mysli gdzieś tam w górze bładzą.
      Smutno!
      Słucham teraz Kukiza,pomaga mi w smutnych
      chwilach

Mówisz mi, że ty
      Od życia masz za mało
      Że ci smutno, że ci źle
      Nie wiesz dokąd iść
      I że coś ci się stało
      Że masz dosyć nawet mnie

Patrzysz gdzieś tam w dal
      I jesteś nieobecna
      W swoim świecie sobie śnisz
      W oczach widzę strach
      Przykryty łzami z lekka
      Nie bój się, zaśpiewam ci, że:

Jest taki dzień
      I każdy tak ma
      Że czasem jest źle
      Że jakoś nie tak
      A potem jest noc
      I znowu jest dzień
      I uwierz mi, że
      Uśmiechniesz znów się

Proszę słuchaj już
      Ja też czasami płaczę
      Kiedy mnie nie widzi nikt
      Dzisiaj jakoś źle
      A jutro jest inaczej
      Przestań już ! Zaśpiewam ci, bo:

Jest taki dzień
      I każdy tak ma
      Że czasem jest źle
      Że jakoś nie tak
      A potem jest noc
      I znowu jest dzień
      Uwierz mi, że
      Uśmiechniesz znów się

Wszystko, co na świecie
      Wszystko ma swój czas
      Raz jest dobrze, a raz nie
      Czasem krzykniesz: "nie"
      A czasem cichuteńko powiesz: "tak"
      Tak jest

Bo jest taki dzień
      I każdy tak ma
      Że czasem jest źle
      Że jakoś nie tak
      A potem jest noc
      I znowu jest dzień
      Uwierz mi, że
      Uśmiechniesz znów się

• wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 10:01
        Całą noc wył wiatr. Miałam wrażenie, że okna uginają się pod jego naporem.
        Wieje do teraz. Czuję się, jak podczas potężnego halnego; gdzież te miłe
        zakopiańskie czasy....
        • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 10:33
          Huragan trwa juz wiele godzin,na morzu sztorm.Wycie wiatru jest
          deprymujace,wywoluje niepokoj i zle samopoczucie.Pozdro
          ml
          • mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 11:05
            Slonce wyszlo z za chmur - spokoj, lekki wiaterek - jakby te wszystkie huragany
            byly bardzo daleko. Wczoraj nie bylam na forum i jestem calkowicie zaskoczona.
            • lablafox Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 11:20
              Przeżyliśmy okropną noc. Za każdym huraganowym porywem wiatru , który
              zatrzymywał się na naszym bloku i sprawiał wrazenie ,że tym razem zwycięży i
              wciśnie okna do mieszkania , siadałam słupka i nasłuchiwałam czy udało mu się
              do nas wedrzeć.
              Blok nasz stoi na linii zachodnich wiatrów , za otwartą przestrzenią i stanowi
              pierwsza przeszkodę ,zwłaszcza teraz , gdy tak okropnie "ogolono" topole.
              Bepeef miała chyba jeszcze gorzej , bo ona mieszka wyżej, a pustać przed nią od
              zachodu jeszcze większa.
              Lx
              • dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 12:04
                Cala noc wialo i lalo. Kilka razy wstawalam i domykalam kolejne okna. Psy zaczely wyc o 5 rano i
                trzeba bylo je wyprowadzic. Teraz wiatr troche oslabl, ale nadal jest niezbyt przyjemnie. Jedno jest
                mile - powietrze jest krysztalowo czyste, wymyte i wywietrzone.
                • bet-ka Re: DZISIEJKI XXIII 21.03.04, 12:47
                  Po kilkudniowej nieobecności na forum nadrabiam, czytając kolejne wątki.
                  Dopiero teraz dowiedziałam się o TT. Brak mi słów.
    • em_em Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 06:35
      wstał nowy dzień

motto na dziś: "róbmy swoje"
      • ewelina10 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 07:43
        Właśnie dzisiaj z całą mocą robię swoje. Można tak powiedzieć, że zaczyna się
        nowy etap w moim życiu wink
        Dzień słoneczny, w sam raz na to.
        • wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:15
          ewelina10 napisała:

> Właśnie dzisiaj z całą mocą robię swoje. Można tak powiedzieć, że zaczyna się
          > nowy etap w moim życiu wink

Cieszę się, że jestes pełna optymizmu. Ostatnio enigmatycznie pisywałaś o ryzku
          podejmowania decyzji. Jak widać zadecydowałaś, i jesteś zadowolonasmile
          Na zachodzie bez zmian - deszcz popaduje, wiatr wieje, listki na krzakach
          rozwijają się.
    • rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 08:14
      Fajny dzień.Wiatr już ustał,temperatura +8
      a powietrze po deszczu bardzo rześkie.No, niestety
      pies puścił takiego "cichacza",że zaraz stąd uciekam.PAsmile.
      • mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:25
        No i takie sloneczko bylo do rana,ze wreszcie umylam samochod.A teraz
        oczywiscie nadciagaja chmury podszyte deszczem. Czy juz odkryliscie roze ?
        Pytanie oczywiscie do mieszkajacych w krajusmile
        • mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:25
          Ajajaj - oczywiscie sloneczko bylo od rana ,nie do!!!
        • rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:27
          mammaja napisała:
          Czy juz odkryliscie roze ?

To chyba pytanie do Małego Ksieciasmile
          • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 13:50
            Dzien bardzo sloneczny,9 stopni plus,ptaki treluja prepieknie.WIOSNA cala geba.
            Zdobylam ostatnio nowa kwalfikacjesmile)))) lapaczki ptakow!!Kiedys sie balam a
            teraz rekawiczke na reke i lapie profesjonalnie.Chodzi oczywiscie o moje
            papuzki.Pozdro
            ml
            • dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 15:10
              Nawet nie wiem jaka pogoda, ale dzieki wynalzcy znieczulenia!!!! Rwanie bylo mniej straszne niz
              strach przed. Teraz zesztywniala twarz wraca do normy i to juz calkiem nie jest przyjemne. Bateria
              pr. p/bolowych czeka. Corka twierdzi, ze jej dobrze poszlo. Zobaczymy...
              • ada296 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 15:18
                u mnie dołek
                moja sekretarka poroniła w piątym miesiącu
                dziewczynkę
                strasznie to boli
                tak się wszyscy cieszyliśmy na maleństwo
                mi i drugiej sekretarce jest źle - popłakiwałyśmy sobie przez cały dzień
                ale co musi przeżywać Monika
                sad((
                • bodzio49 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 20:55
                  A u nas dzisiaj była chyba pierwsza wiosenna burza. Przepływały po niebie takie
                  ciężkie, ołowiane chmury, błyskało i grzmiało gdzieś w oddali. A ja w
                  marynareczce ale na szczęście z parasolem, wyciągałem nogi żeby zdążyć przed
                  deszczem do domu.
                  • dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 21:09
                    Nie byl to dobry dzien w zadnej jego czesci! Wyrwano mi zab, dziecko mialo trudne tematy na
                    probnej maturze! Sic! A jeszcze na dodatek dowiedzialam sie, ze moj I chlopak zmarl nagle w wieku
                    46 lat. Podejrzewam, ze na alkoholizm, bo okropnie naduzywal od dawna. Ale, tak jakos przykro, ze
                    taki mlody i zdolny facet... Od lat nie myslalam o tamtych dniach i nagle okazalo sie, ze tak wiele
                    pamietam... Jestem okropnie zdolowana....
                    • mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 21:47
                      Dado, nie doluj sie! Jutro juz miejsce po zebie,nie bedzie bolalo ,okaze
                      sie ,ze dziecko napisalo dobrze - a co do sympatii - to juz sie nie zmieni,ale
                      dla ciebie i tak pozostanie mlodym chlopcem.Taka watla pociecha,ale z serca.Mm
                      • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 22:54
                        Wczoraj byla okropna burza,jak walnelo i huknelo to az psy zaczely ujadac!!A
                        byla to 12 w nocy.
                        Dado wspolczuje Ci,ale zostaly Ci wspomnienia!POzdro
                        ml
                        • foxal Re: DZISIEJKI XXIII 22.03.04, 23:46
                          Zeby Wam nie bylo przykro, to u mnie w pierwszy dzien wiosny padl snieg 5 cm i
                          temperatura minus 9 St C i silny wiatr.

W drugi dziec wiosny jest minus 12 z bardzo silnym wiatrem i slonce swieci, az
                          zal dusze sciska, ze ladnie a zimno jak cholera.

W trzeci dzien wiosny zapowiadaja minus 5 St C i slonce z przejsciowym opadami
                          mroznego deszczu, co powoduje slizgawice dla samochodow i pieszych -
                          "tluczydupa" jak Pan Bog pryzkazal.

To "aby do wiosny", to tylko pocieszenie, ale malo w tym prawdy. Zima nam sie
                          zadomowila i nie bardzo chce nas opuscic - czyja to wina, jak nie tych
                          grzesznikow z poludnia.
                          • ada296 Foxal 22.03.04, 23:56
                            to ja już wolę moją wiosnę
                            pozdrawiam smile
    • em_em Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 04:46
      o rany już następny dzień...
      • bepeef Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 07:12
        Słońce zagląda przez okno - zapowiada się nieźle smile

Wczoraj wróciłam z pracy, szybki prysznic i - pod kołdrę. Dziecko wpadło w panikę
        (to niesłychane u mnie, żeby nawet nie włączyć komputera wink co godzinę
        przychodził do mnie sprawdzić, czy na pewno nie musi dzwonić po pogotowie...Koty
        się darły jakby je ktoś ze skóry obdzierał(aż miałam skojarzenia z wyciem psów w
        pewnych okolicznościachwink
        Sen jest u mnie najlepszym lekarstwem gdy czuję, że coś nie tak. Żadne tam
        prochy wink

Milego dnia!

B.
        • rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 08:18
          Chłodno,tylko +2.powietrze rześkie
          ptaszki swiergolą,słoneczko świeci nad ślicznymi "barankami".
          Odbija mi nadalsmile.Napisałam rapa na władze mojego miasta
          i umiesciłam na forum Mysłowice,bo wiem że urzedasy czytaja.
          tylko nie wiem jak zareaguja,bo to bywa róznie.
          Ale co mi tam,jak rewolucja to rewolucjawink.
          • verbena1 Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 08:47
            Dzien dobry wszystkim rannym ptaszkom. Dzisiaj mgla ,chlodno ale slonce zaczyna
            sie pomalu przebijac i niech tak zostanie.Mam dosyc deszczu. W ogrodzie lekki
            szron ,zakwitl piekny bialy hiacynt. Wsiadam na mojego rumaka i pedaluje do
            pracy.Pooddycham rzeskim powietrzem.
            • ewelina10 Do verbeny 23.03.04, 09:14
              Wybrałaś najodpowiedniejszy środek lokomocyjny do przebycia drogi do pracy.
              Świetny. Holendrzy dbają o drogi rowerowe, chyba bardziej niż o piesze. Wiem
              coś na ten temat, bo byłam tym "pieszym" wink))
              U nas też pod tym względem zmieniło się i coraz częściej się o nich pamięta w
              projektach.
              Mam jednak to szczęście, że korzystam z dróg szutrowych.
        • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 10:58
          Dzis pogoda typowo marcowa,slonce a po nim czarne chmury i znow slonce,raczej
          chlodno.Pozdro
          ml
          • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 10:59
            Kak post "poszedl" walnal taki piorun,ze az podskoczylam do gory!!!Burza jest
            bardzo niedaleko.Pozdro
            ml
            • mammaja Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 14:19
              Piekny dzien w Warszawie - chociazw nocy bylo -2 i juz sie martwie ,ze wczoraj
              odkrulismy te roze (mowilam,zeby troche,ale m-zonek poszedl na calosc!). Bylam
              od rana na dosc ciekawej konferencji ,moze cos pozniej o tym napisze! Teraz
              trzeba zaraz obiadek!
              • wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 15:09
                Dowiedziałam się, że ZUS, od wrzesnia ubiegłego roku, nie przelewa moich
                składek emerytalnych do II filara. Każda złotówka jest dla mnie cenna, bo jako
                ryzykant zdecydowałam się na przystąpienie do Otwartego Funduszu Emerytalnego,
                mimo że byłam na wiekowej granicy opłacalności.
                Wizyta w ZUS-ie była przyjemna!!! Wprawdzie po rękach nie całowali, ale
                zostałam dziesięciokrotnie przeproszona, i obiecany szybko wyjasnic sprawę.
                Niestety nie podali definicji słowa "szybko".
                • dado11 Re: DZISIEJKI XXIII 23.03.04, 18:38
                  Rano w celu wyprostowania dola (psychicznego) wzielam aparat foto i wypstrykalam do konca film
                  na temat "Wiosna - ach to ty". Jutro beda odbitki i CD, dziecko powiedzialo ze wyniki z 1 dnia
                  probnej matury sa "kiepske", ale nie uscislilo. Pyszczydlo juz nie boli, serce tez troszke mniej... W
                  poniedzialek idziemy na pogrzeb, trudno jakos nad tym przejsc do porzadku... Aha, pogoda byla
                  sliczna przez caly dzien.
                  • ewelina10 do Dodo 23.03.04, 18:44
                    Może część uda Ci się zamiesćić ze swoim zdjęciem w albumie albo o wiosence na
                    stronce www wink Jest okazja.
                    • dado11 Re: do Dodo 23.03.04, 18:50
                      Kochana Ewelino, z radoscia, ale nie mam pojecia jak to sie robi! Jesli jest jakas dobra i
                      wyksztalcona dusza to poprosze o wskazowki.
                      • wedrowiec2 Re: do Dodo 23.03.04, 18:54
                        Wyślij zdjęcia e-mailem do em_em. Ona zajmie się resztąsmile
                        • dado11 Re: do Dado 23.03.04, 20:14
                          Dzieki Wedrowcze, jeszcze jedno pytanie - w formacie jpg czy pdf? a moze w jakims innym?
                          • wedrowiec2 Re: do Dado 23.03.04, 20:16
                            Ja wysyłałam w jpg. Inne mogą nie zmieścić się w skrzyncesad
                          • em_em Re: do Dado 23.03.04, 20:31
                            dado11 napisała:

> Dzieki Wedrowcze, jeszcze jedno pytanie - w formacie jpg czy pdf? a moze w
                            jak
                            > ims innym?

zdecydowanie jpg smile
                            czekam smile)))
    • rudakitka1 Re: DZISIEJKI XXIII 24.03.04, 08:40

Pogoda deszczowa,znowu szaro i mało wiosennie.
      Mojego rapowania ciąg dalszy-taka szajbeczka wiosennasmile.

I choć czasami sobie tu żartuje
      A ludzie myślą: ta tylko rapuje
      I chociaż świat pełen jest debili
      To ja Wam powiem: moi drodzy, mili
      Nie warto świata tego kontestować
      Należy myśleć-bo od czego głowa?
      I chociaż kraj nasz pełen populistów
      Świat ciągle w strachu-szuka terrorystów
      My się nie dajmy, co nam tam Bin Laden?
      Nie straszny Lepper chociaż jego śladem
      Podążać chcą i inni- damy radę!!!!!!!!!

Bądźmy radośni, weseli i mili
      Kochajmy ludzi-bo cóż nam zrobili?
      Cieszmy się życiem ,bo tak krótkie przecież
      I bądźmy razem, na tym biednym świecie
      Kiedyś i my tu razem porządzimy
      Że to marzenia ?Nic to-byle byłysmile.
      • witekjs Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 10:19
        Ma na pewno rację piękna Rudakita
        Mało że bać się nam każe Bin Laden
        W nocy spać nie daje i budzi nas Lepper
        Z którym przegrywa nasz miły J.M.Rokita
        To straszy nas jeszcze wszędzie taki jeden
        Chyba pamiętacie ten jak on tam no Alzheimer
        A my nie chcemy cieszmy się bo już wiosna rozkwita
        I chociaż wiemy że nasz Świat to jednak nie jest Eden
        Chciało by się aby zegar co nam czas odmierza był jak stoper...

Dzień dobry. Witek
        • mammaja Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 11:10
          Krokusy zakwitly masowo. Widze z okna.Cala noc lal deszcz i to jak! Ale teraz
          to slonko ,to chmurka ,w sumie niezle. Biegne za sprawami - do zobaczenia po
          poludniu!
          • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 11:43
            Chlodny dzien a kwitnie wszystko,jest bajecznie kolorowo.Do zobaczenia po
            poludniu!!Pozdro
            ml
            • wedrowiec2 Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 16:25
              Słońce świeci całą mocą w monitor, ale za oknami wieje zimny, północny wiatr.
              Sporo czasu zajęło mi dziś skompletownie paczki świątecznej dla zagranicznej
              rodziny. Bardzo trudno jest kupić cokolwiek dla ludzi, którzy wszystko mają.
              Skończyło się na skórzanych porfelach na karty bankowe dla panów, a panie
              dostaną jedwabne szaliki i wisiorki (matowe korale oprawione w srebro).
              • dado11 Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 16:38
                Czesc kochani, pogoda mocno usredniona, tzn. bylejaka. Do mojej zagranicznej rodzinki wysylamy
                moje przetwory, za ktorymi przepadaja, bo takich tam nie ma. Powidla, konfitury wisniowe i
                sliwkowe, dzem jagodowy i grzybki. To u nich atrakcja. M-k oprawia sloiczki zabawnymi
                naklejkami i jest wesolo.
                • marialudwika Re: DZISIEJKI XXIII___________________Stoper 24.03.04, 16:56
                  Udany/jak dotad / dzionek.Wyprawa do polskiego sklepu uwienczona sukcesem.W
                  jednym malym sklepiku kupilam wszystko,o czym tak dlugo marze.Nie musze
                  odwiedzac supermarketu!!!Po drodze podziwialam pola tulipanowe i
                  narcyzowe,poniewaz sklep jest w "zaglebiu cebulkowym" kolo Lisse i
                  Sassenheim.Tam jest doskonala ziemia do tych upraw.Inna mila sprawa -moge
                  dzwonic do Polski w cenie 3eurocenty/min.Do tego byc moze niebawem zjedzie tu
                  wnunia na tydzien/ale beda boje o kompsad(((/.Wrazen dzis moc.POzdro
                  ml
        • ewelina10 Szukam Edenu 24.03.04, 17:17
          witekjs napisał:
          > I chociaż wiemy że nasz Świat to jednak nie jest Eden
          > Chciało by się aby zegar co nam czas odmierza był jak stoper...

Dzisiaj posty jakieś "smutaśne", tylko Ty dajesz nadzieję. Dołączam się do
          Ciebie. Ołowiane niebo, siąpiący deszczyk dodaje uroku pierwszym dniom
          wiosennym. Nareszcie mogę popatrzeć sobie na tę "zieloność", która jeszcze tak
          niedawno przykryta była śniegiem.
          Wstyd mi, bo dopiero dzisiaj mam zdjęcia do strony www "widok z okien",
          • ewelina10 Re: Szukam Edenu 24.03.04, 17:20
            Dokończenie, bo portal sam wysłał mój post smile
            .... no więc, te zdjęcia przedstawiają porę zimową, i śmiesznie byłoby, aby
            teraz straszyć nią wiosnę wink)) Takim jestem ignorantem fotograficznym crying
            • wedrowiec2 Re: Szukam Edenu 25.03.04, 12:05
              Ziąb przenikliwy, wiatr północny, temperatura bliska zeru. Znikam do wieczora.
              Miłych dyskussjismile
              • marialudwika Re: Szukam Edenu 25.03.04, 12:20
                Paskudny ziab,bol glowy i dolek/choc lykam tabletki z wyciagiem z dziurawca
                cala zime/.Snilo mi sie /chyba/ forum.Byl w tym snie Wedrowiec,galazki
                oliwne,okulary,ale nie rozowe...POzdro
                ml
                • kanoka Re: Szukam Edenu 25.03.04, 12:44
                  Nie szukam Edenu. Od dwóch dni realizuje "pracę u podstaw", czyli wiosenne
                  porządki, a w przerwach na złapanie oddech, siadam do kompa.
                  Pogoda pochmurna, ale nie pada, więc lecę myć dalej okna, bo potem na spacer z
                  czterołapem smile).
                  knk
                  • ada296 Szukam zdrowia 25.03.04, 12:51
                    mam zapalenie gardła jakieś wirusowe
                    nie mogę mówić
                    kara boska i cisza w domu
                    jedno dziecko ma anginę
                    drugie grypę
                    ot...wiosna...
                    pozdrawiam
                    • witekjs Re: Szukam zdrowia 25.03.04, 12:57
                      ada296 napisała:

> mam zapalenie gardła jakieś wirusowe
                      > nie mogę mówić
                      > kara boska i cisza w domu
                      > jedno dziecko ma anginę
                      > drugie grypę
                      > ot...wiosna...
                      > pozdrawiam
                      >
                      Jaka kara? Przecież możesz się "wygadać" tutaj.
                      Cisza w domu to być może czasami miła sprawa, dla wszystkich... wink smile smile)

Pozdrawiam, całą Rodzinkę. Witek
                      • verbena1 Re: 25.03.04, 13:53
                        Telepatycznie zlapalam pewnie od Was dolek bo tez nie mam humoru. W dodatku
                        dobila mnie Ml wiadomoscia ,ze kupila w Holandii chalwe, moj bardzo ulubiony
                        przysmak. Ja tez chce! Nigdzie tutaj nie mozna jej kupic,jedynie w tureckim
                        sklepie ale to nie to.
                        Ml,nie drecz mnie juz wiecej takimi wiadomosciami.
                        Poza tym swieci sloneczko ,co troszke poprawia mi samopoczucie.
                        • wedrowiec2 Re: 25.03.04, 19:59
                          Wiosenny przegląd techniczny dokonany, czyli mam za sobą kontrolną wizytę u
                          dentysty. Na szczęście wszystko jest całesmile
                          • mammaja Re: - juz prawie minal 25.03.04, 20:18
                            _nawet nie wiem jaka byla pogoda,taka bylam zabiegana.Ale ochlodzilo sie
                            znacznie! Verbeno! Przeciez chalwa turecka jest doskonala! Jak mnie skusi to
                            kupuje wlasnie turecka albo grecka - ale jest duza drozsza od wedlowskiej.
                            Mnie mozna by przekupic chalwa ,gdyby nie zelazny charakter!
                            • alfredka1 Re: - juz prawie minal 25.03.04, 20:41
                              Witajcie "Siostry w chalwie", bardzo lubię a charakteru żelaznego nie mam smile)))
                              Test mi wypadł nieszczególnie / 8/11 / więc smutek zagryzłam ... oczywiście
                              CHALWA. Pozdrawiam
                        • marialudwika Re: do Verbeny 25.03.04, 20:45
                          Moge Ci podac namiary polskiego sklepu!!!I bedziesz miala chalwe i wiele innych
                          pysznosci!!!Pozdro
                          ml
                          • verbena1 Re: do Ml 25.03.04, 23:03
                            Ten sklep jest w okolicach Amsterdamu, musialabym jechac 200km po chalwe, az
                            tak nie bede sie poswiecac. Turecka chalwa jest obrzydliwie slodka, najlepsza
                            jest polska w malych opakowaniach. Do tej pory pamietam chalwe z Peweksu ,za
                            dolary,w polkilowych puszkach, wspominamy ja z corka do dzisiaj. To byly czasy!
    • ewelina10 Re: DZISIEJKI XXIII 26.03.04, 07:48
      Miałam już wyjechać, ale postanowiłam się jeszcze wpisać, aby "zainaugurować"
      innym tutaj wejście na forum "dzisiajkami"
      Mi też dokuczył już ten deszczyk, właściwie deszczyk ze śniegiem. Na działce
      tworzy się biało-szara maź. Troszkę już za dużo tej "wody". Chyba jakieś modły
      trzeba odczynić, ale pod gołym niebem, może będą bardziej skuteczne wink))
      "Nie chcem, ale muszem" wyjechać na cały dzień. "będem" wieczorkiem.
      Życzę Wam miłego dnia. Dzisiaj piątek, a ja lubię piątki wink
      ML, mam nadzieję, że teraz poranna kawa będzie Ci lepiej smakowała smile Pozdrówki.
      • lablafox Re: DZISIEJKI XXIII 26.03.04, 09:10
        Swiat ujrzał mą postać o godz. 7:45.
        Na ten widok ani słońce nie wyszło zza chmur , ani się nie ociepliło , ani się
        deszczem nie popłakało. Okrutnie zimno.
        Lx
        • em_em Re: DZISIEJKI XXIII 26.03.04, 09:14
          100 - i szlus wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka