lablenka_x 21.07.11, 10:14 w którym byłam i wczoraj i porobiłam , specjalnie dla Was fotki. Miejsce, ktore zawsze odwiedzam, już za Czaczem - Karsnice wygląda tak: Z powodu pogody wystawki przed "pawilonami" malutkie, za to wsrodku: Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lablenka_x Re: Mityczny Czacz 21.07.11, 16:55 Czacz właściwy, czyli jak widzice , wies ulicówka, po obu stronach domy, między nimi blaszaki, wystawki mieszcza sie tez w stodołach, byłych chlewach itp. To zdjęcie przedstawia końcówkę Czacza - jadę od Karsnic, w kierunku A5Poznań- Leszno Odpowiedz Link
verbena1 Re: Mityczny Czacz 21.07.11, 18:55 Dziwnie to wyglada, na zewnatrz blaszane budy a w srodku antykwariat. Podejrzewam, ze czesc z tych mebli to podrabiane na stare ale sa tez ciekawe rzeczy. Mnie spodobalo sie to okragle lustro na toaletke. Poza tym co za radocha wyszukiwac w tym balaganie czegos oryginalnego. Gdybym miala dwa domy to jeden zapelnilabym starociami w roznym stylu Lablenko, co kupilas tym razem? Odpowiedz Link
mammaja Re: Mityczny Czacz 21.07.11, 20:45 Bardzo chetnie pobuszowalabym w tym Czaczu! napewno mozna znalezc ciekawe drobiazgi, ja mam fiola na temat cienkich filizanek. Moze lepiej, ze to tak daleko Odpowiedz Link
lablenka_x Re: Mityczny Czacz 21.07.11, 21:15 Tam nie ma podróbek, to są oryginały przywożone z Niemiec, Holandii, Belgii,Francji ,a do tej budy z fortepianem przywożą aż z Wielkiej Brytanii.czasami bywa piekna procelana, az mnie czasami skręca ,bo ja nie mam miejsca na cokolwiek juz,poza tym co mam. Tym razem kupiłam dla pauli kule dla "dorosłych" czyli srebrne - za 10 zł i 2 fajne obrusiki dla Bulinki. Odpowiedz Link
monia.i Re: Mityczny Czacz 21.07.11, 21:24 Rany - świetne )) Aż oczy się śmieją...a dusza łka, he he. Może to i lepiej, faktycznie, że nie gdzieś pod bokiem. Ale jakie fajne dzbanki porcelanowe...Na którymś zdjęciu taki zielonkawy, oj...)) Nie dziwię się, Lx, że często tam zaglądasz Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mityczny Czacz 22.07.11, 08:03 Boskie:-0 Ale Moniu jak bardzo chcesz to Cię zabiorę do "naszego". Mamy dwa takie miejsca pod nosem. Koło, gdzie można naprawde "wybuszować" sobie niezłe rzeczy i Bronisze. Bronisze przypominają trochę Czacz. Opłaca się tam być wczesnym rankiem w sobotę. Wtedy przed halą pojawiaja się autentyczni nie zawodowi sprzedawcy śmieciow" i można ustrzelić coś extra. W przeciwnym wypadku ci z hali którzy maja sklepiki i opłacone miejsca kupią i wystawią u siebie za potróją wartość Niestety Bronisze sa rozpuszczone i droższe nic Konstytucja przewiduje. A z tego co pisze Lx, Czacz jest i tańszy i uczciwszy, bo u "nasz" podróby są na pożądku dziennym. Odpowiedz Link
lablenka_x Re: Mityczny Czacz 22.07.11, 18:01 Kolejna porcja tym razem rowerowa Te sa po 550 zł ale należy się targować i cymes Odpowiedz Link
felinecaline Re: Mityczny Czacz 22.07.11, 21:18 Lablenko, Witaj po dlugiej ciszy. Mam nadzieje, ze nie bedziesz mi miala (za bardzo) za zle, jesli do Twojego "Mitycznego Czacza" dojleje moj nie mityczny, ale ...magiczny, wciagajacy mnie nader czesto jak istna "czarna dziura" w drodze powrotnej z pracy do domu, Wychodze stamtad, kiedy przemily dzierzawca tej "Caverne" - zaiste, prawie kawerny Ali-Baby, Nicolas zaczyna podzwaniac kluczami. Oto dzisiejsze migawki: Jak widac jest nawet ...pianino marki "Legnica", obecnie 1 z 2 dostepnych w miescie (Polak potrafi, sa tez nowoczesne komplety "wypoczynkowe" z Polski, ktorych nie fotografowalam, bo znacie az nader dobrze. W imieniu Nicolasa zapraszam. Odpowiedz Link
monia.i Re: Mityczny Czacz 22.07.11, 21:28 Też cudnie To pierwsze - to klęcznik czy fotel? Odpowiedz Link
felinecaline Re: Mityczny Czacz 22.07.11, 21:40 Klecznik, niestety niezbyt udana renowacja, czesciej i lepsze, bo zazwyczaj nieodnawiane bywaja w "Emmausie", o 20 km ode mnie, jade jutro. Juz jestem "glodna" Odpowiedz Link
monia.i Re: Mityczny Czacz 22.07.11, 21:25 fedorczyk4 napisała: > Boskie:-0 Ale Moniu jak bardzo chcesz to Cię zabiorę do "naszego". Mamy dwa tak > ie miejsca pod nosem. Koło, gdzie można naprawde "wybuszować" sobie niezłe rzec > zy i Bronisze. O Kole wiedziałam, rzecz jasna, o Broniszach nie. Fedo, jak kiedyś umyślę zrobienie sobie prezentu, to popędzę do Cię i się razem na Koło wybierzemy Odpowiedz Link
lablenka_x Re: Mityczny Czacz (Moniu) 22.07.11, 21:41 Feline czyli tam gdzie Polak , tam wszystko możiwe, Twój N. też fajny. Moniu , zadzwoniłam do budy z dzbankami. Ten zielonkawy jest w środku z rysą sugerująca peknięcie, więc raczej ozdoba niż narzędzie.Laska chce na dziś 30 zł.Unówiłam się z nią,że jesli byłabyś zainteresowana, a w międzyczasie nie sprzeda, to może go kupię, oczywiście za mniej niz 30 zł - bo nikt nie kupił i stoi, może 25-20 .Napisz co myslisz.Jutro , jak czerwoniec wyparuje Odpowiedz Link
monia.i Re: Mityczny Czacz (Moniu) 22.07.11, 21:48 Rany. Lx - aż mnie zatchnęło i jestem w tym zatchnięciu w dodatku pod wrażeniem. A na pewno o tym samym zielonym dzbanku mówimy? Kojarzysz go (z widzenia "na żywca")? Ten mój jest chyba drugi od prawej na...przedostatnim zdjęciu? Odpowiedz Link
lablenka_x Re: Mityczny Czacz (Moniu) 22.07.11, 21:54 monia.i napisała: > Rany. Lx - aż mnie zatchnęło i jestem w tym zatchnięciu w dodatku pod wrażeniem > . A na pewno o tym samym zielonym dzbanku mówimy? Kojarzysz go (z widzenia "na > żywca")? > Ten mój jest chyba drugi od prawej na...przedostatnim zdjęciu? Sądze,że myslisz o tym zielonozółtym : Odpowiedz Link
monia.i Re: Mityczny Czacz (Moniu) 22.07.11, 22:14 lablenka_x napisała: > > Sądze,że myslisz o tym zielonozółtym : > Nie nie Chociaż ten też jest piękny. Wpadła mi w oko zieloność tego z drugiej fotki z 16.60, po lewej stronie na takim jakby podwyższeniu.... No sama widzisz - tam po prostu trzeba być. Ale dzięki. I się wzruszyłam normalnie Odpowiedz Link
joujou Re: Mityczny Czacz (Moniu) 23.07.11, 09:35 Myślę,że przez tydzień bym tam buszowała,ale chociaż popatrzę-dzięki Lablenko Nam też udało się coś zakupić na starociach we Włodawie,ale o tym,jak znajdę wolną chwilę. Odpowiedz Link
felinecaline Re: Mityczny Czacz (Moniu) 22.07.11, 21:50 Na zdjeciu to nie Nicolas a jakis "chineur" (tzn poszukiwacz skarbu o zgietych plecach". Nicolas to stosunkowo mlody czlowiek, szalenie sympatyczny i przyjacielski, uwielbia, jak "pstrykam" u Niego rozne roznosci, bo wie, ze to leci internetem do moich znajomych zwarriowanych na tle starzyzny. Odpowiedz Link
lablenka_x Re: Mityczny Czacz (Moniu) 29.07.11, 11:06 Moniu , w środe jadę do Czacza, to ktory z tych dzbanków się Tobie spodobał?? Ten pierwszy- biało zielony czy trzeci, licząc od lewej, a 2 licząc od prawej? Odpowiedz Link
monia.i Re: Mityczny Czacz (Moniu) 29.07.11, 14:41 Lx - jesteś niemożliwym rajskim wężem Dobra - intrygująco wyglądają 2 i 3 od lewej. Ten trzeci jest zielony a ten drugi - ma jakieś różowe maziaje na brzuchu. Pierwszy wygląda jak biało-niebieski. Pamiętaj - nic nie rezerwuj i nie targuj Co najwyżej zrób im fotkę - na pewno są wyjątkowo brzydkie )) Matko - ja bym nie mogła mieszkać w pobliżu..A z motywami zimowymi też się skorupki trafiają? Jeju, jaki kiedyś uroczy talerz na allegro widziałam, gile albo inne ptaszory, nie pamiętam - siedzące na jarzębinie Ach - sama słodycz... Odpowiedz Link
lablenka_x Re: Mityczny Czacz (Moniu) 29.07.11, 17:09 Moniu, jesli chcesz, to podaj mi mailem nr. telefonu Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Mityczny Czacz (Moniu) 29.07.11, 21:10 Moniu, jak tylko zechecesz. Wsiegda gatow))) Odpowiedz Link
dado11 Re: Mityczny Czacz 31.07.11, 23:18 Lx, Czacz jest niezwykle podniecający dzięki za zdjęcia! rozumiem twoją potrzebę bywania w tym uroczo-koszmarnym przybytku, jak ja się cieszę, że to tak daleko)) coś mi się wydaje, że bym przymierała głodem... Odpowiedz Link
lablenka_x Re: Mityczny Czacz 06.08.11, 10:29 Ja tez obecnie staram sie wybierac jak najmniej. Moniu te dzbanki okazały sie w realu duze i brzydkie i facet za nie chciał po 20 zł od sztuki, ale nie było warto .Poza tym nic nowego ,bo towar dopiero ma przyjechać. Odpowiedz Link
monia.i Re: Mityczny Czacz 07.08.11, 00:21 Dzięki, Lx Generalnie - to całe szczęście, że duże i brzydkie Odpowiedz Link