Dodaj do ulubionych

Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowania

10.02.05, 02:14

To narzędzie sprawdza, czy komputer nie został zainfekowany przez występujące
powszechnie, konkretne złośliwe oprogramowanie (takie jak Blaster, Sasser czy
Mydoom), a także pomaga w usunięciu znalezionej infekcji.
search.microsoft.com/search/results.aspx?st=b&na=88&View=pl-pl&qu=KB890830
Nazbierało się trochę ważnych aktualizacji systemu WindowsXP (9 pozycji).
Najlepiej jest kliknąć w swoim systemie na Windows-Update i wszystko zostanie
wykonane automatycznie.

Enjoy!
Obserwuj wątek
    • skynews Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 10.02.05, 02:17

Jeszcze jeden link na ten temat:
      www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=ad724ae0-e72d-4f54-9ab3-75b8eb148356&displaylang=pl
      • jutka1 Niebianski masz @ -- ntxt 10.02.05, 02:23

• skynews Re: Niebianski masz @ -- ntxt 10.02.05, 02:32

LLLLLLLLLLL&TTTTTTTTTTTT
    • jej_maz Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 10.02.05, 02:22
      Dzieki, przy okazji przypomniales mi o absolutnie fantastycznym programie Anti-
      Virus AVG. Uzywam go od dluzszego czasu i jestem bardzo zadowolony; wszystkie
      updates zarowno samego programu jak i jego funkcjonalnosci sa automatyczne i po
      zainstalowaniu mozna praktycznie zapomniec o virusach. Co jest jednak w nim
      najfajniesze to to ze jest za darmo do uzytku indywidualnego. Goraco polecam;
      free.grisoft.com/doc/2/lng/us/tpl/v5
      • skynews Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 10.02.05, 02:38

Witaj Mark,
        no wlasmie walcze z trojanem,ktory przy kazdej probie kasowania...kopiuje sie
        automatycznie,ale juz go chyba dopadlem.

Dzieki za link do AVG.
        Zaraz wyprobuje.
        • jej_maz Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 10.02.05, 02:42
          Ciekaw jestem Twojej opinii - przyznam, ze wszyscy zawodowcy ktorych znam
          przeszli na AVG.
          • skynews Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 10.02.05, 02:50

Oczywiscie,
            podziele sie "wrazeniami" tym bardziej ze moj Norton Internet Security Pro
            zrobil sie troche "ociezaly" i zaczyna sie "stawiac".
            • nokata Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 10.02.05, 20:32
              Amatorzy tez smile
              Do tego Outpost jako FireWall i Pest Patrol na robaki
              • ada296 Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 10.02.05, 22:20
                nie chce mi sie otwierac strona z Windows update
                znaczy sie otwiera ale pusta sad
                • skynews Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 11.02.05, 03:02

ada296 napisała:

"nie chce mi sie otwierac strona z Windows update
                  znaczy sie otwiera ale pusta sad"

To pewnie dlatego ze zbytnio koncentrujesz sie na alternatywach.
                  Akceptuje tylko oryginaly.
                  Zadnych podrobek i drugich gatunkow.
                  • witekjs Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 11.02.05, 10:40
                    Po zainstalowaniu AVG spytano mnie czy chcę to uruchomić, bo jest "nieznany
                    wydawca", nie ma cyfrowej identyfikacji, sugestia aby nie uruchamiać.
                    Wstrzymałem się.
                    Co robić?
                    Pozdrawiam. Witek
                    • nokata Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 11.02.05, 10:48
                      uruchomic. Glupia windoza Micro$oftu zawsze pyta.
                      • witekjs Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 11.02.05, 11:39
                        Zaufałem Ci jak Zawiszy i zainstalowałem wink
                        Pozdrawiam, dziękuję Markowi i Skyowi. Witek smile)
                        • ada296 Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 11.02.05, 21:14
                          "To pewnie dlatego ze zbytnio koncentrujesz sie na alternatywach.
                          Akceptuje tylko oryginaly.
                          Zadnych podrobek i drugich gatunkow".
                          to cytat, który mi się nie podoba sad
                          i już sad
                          • skynews Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 13.02.05, 21:34

Ada,
                            oryginal jest i pozostanie zawsze oryginalem...
                            "i juz"smile))
    • jej_maz Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 13.02.05, 04:10
      Mamy juz swietny i darmowy program anty-virusowy (moim zdaniem i czekam na
      Panstwa opinie) a teraz cos, co ja osobiscie bardzo lubie. Jest to forma
      nakladki na wszystkie, najpopularniejsze komunikatory swiata; msn, yahoo, icq,
      irc i aim. Oznacza to, ze jak ktos ma znajomych, gdzie jedni uzywaja yahoo inni
      msn itd, ten program jest jedyna rzecza potrzebna do rozmowy z pozostalymi
      platformami. Tak a propos; czy ktos zna adres servera gg?
      www.ceruleanstudios.com/
      • nokata Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 13.02.05, 09:38
        Adresy GG:
        217.17.41.82 i 217.17.41.84
        Proponuje nie nakladke na cos, tylko samodzielny program Miranda
        Ma duzo wtyczek, w tymm Tlen, GG. ICQ, Yahoo, Jabber i inne
        A jaki to antywir?
        • jej_maz Re: Narzędzie do usuwania złośliwego oprogramowan 15.02.05, 20:26
          Ciekawy ten Miranda - moze jakis link ze szczegolami?

Trillian jest w samodzielnym programem. Nazwalem to "nakladka" aby jepiej
          zobrazowac dzialanie. Bardzo go lubie i szkoda ze gg nie jest jego czescia.
          Uzywa on programu antyvirusowego, ktory zostanie "wrzucony" do jego pilnowania.

Szukam jakiegos ciekawego oprogramowania ASP na strone (oczywiscie w miare
          rozsadnego cenowo) aby zrobic tam cos ciekawego. Galeria zdjec jest w albumie,
          tak ze nie ma co sie powielac. Forum jest tutaj, a sondaze nie wzbudzaly
          emocji. Mam konfiguracje na prowadzenie blog - czy kogos by to interesowalo?
          Moze jakies inne propozycje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka