Dodaj do ulubionych

Przedwiosennie , na przekór faktom

07.03.05, 19:38
Mimo zasp na 1.5 metra u Eweliny i Mammajki orazna 5 m w Afganistanie
informuję ,że powróciły do nas szpaki.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=638&w=20017174&a=21338458
Chciałabym prosić o zamieszczanie tutaj zauważanych przez Was symptomów
wiosny.
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 07.03.05, 20:14
      A u nas sa szpaki caly okragly rok!!!
      ml
      • mammaja Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 07.03.05, 21:00
        Bo nie czytaly lektury szkolnej z czasow komuny pt."Szpak, ptak wiosenny!"
        (Ja zreszta tez nie, ale pamietam ze brat mial taka z piekna okladka z
        czerwonym sztandarem smile))
        • lablafox Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 07.03.05, 21:32
          hahaha ML -wniosek- zimą szpaki odlatują do ciepłych krajów - czyli do Holandii.
        • magtomal Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 07.03.05, 21:35
          Tak chciałabym zobaczyć JAKIEKOLWIEK symptomy wiosny!!! Ale przed oknami mam 2
          metry śniegu (w nocy dosypało ok.0,5 metra - i sypie dalej!!! Nie lubię zimy!!!-
          zwłaszcza w marcu.
          • lablafox Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 07.03.05, 21:39
            To obejrzyj sobie fotki ze szpakami - im musi być zimno i jakie to dla nich
            zaskoczenie.
            2 metry śniegu - imponująco/przerażajace - czy jesteś zasypana aż po dach?
            Czy cokolwiek widzisz przez okna ?
            • ewelina10 Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 07.03.05, 21:41
              Wczoraj u mnie ptaszki po wiosennemu śpiewały ... dzisiaj była cisza crying
              • magtomal Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 07.03.05, 21:52
                Przed oknami mam tylko śnieg, a największe wrażenie robi jazda samochodem-
                przegarnięty śnieg tworzy potężne zaspy, tak więc jezdnia wygląda jak lodowa
                rynna. Chyba rzeczywiście obejrzę zdjęcia ptaszków w albumie... Pozdrawiam -
                mimo wszystko - wiosennie.
                • ada296 Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 07.03.05, 21:58
                  podobno bociany już do nas lecą
                  mam nadzieję, że przeczuwają odwilż
                  • lablafox Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 08.03.05, 10:18
                    Ado moze instynkt samozachowawczy nakaże im sie gdzies , w tych przelotach
                    zatrzymać, a moze one juz wiedzą to o czym my myślimy.
                    W Poznaniu , na ośniezonych skwerach , pojawiły się różnokolorowe łany
                    kwiatów.Jeszcze nie wiem , kto i dlaczego ,ale na bieli śniegu są radosne.
                    Może uda mi się zrobić zdjęcia.
                    • marialudwika Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 08.03.05, 11:08
                      A u nas wiosna,cala geba!!Przylecialy sznury gesi!Ptaki tarasowe juz nie
                      interesuja sie jedzeniem.
                      ml
                      • mammaja Re: Przedwiosennie , na przekór faktom 08.03.05, 16:02
                        Wyszlo slonce i snieg szybko topnieje, przynajmniej na drzewach. Dzisiaj
                        przylebialy przepiekne gile i dwa grubodzioby. Ruch przy karmniku
                        ogromny.Jeszcze siedze w domu, ale powoli sie dzwigam smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka