Dodaj do ulubionych

KAWIARENKA 40+/21/

09.03.05, 09:29
Pijac kawe otwieram!
ml
Obserwuj wątek
    • skynews Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 09:33

Dzien dobry ML,
      ja juz druga dzisiaj...
      • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 10:09

Przysiadam się do Was, zmeczona smile nieco dwugodzinnym mówieniemsmile
        Ml, dawno Cię nie widziałam; Dzień dobrysmile)
        Sky, witajsmile)
        • dutchman Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 10:18
          A do kogo ta mowa jesli mozna spytac Ewapf smile ?
          • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 10:25

smile)

Mili, młodzi ludzie z V roku smile
            • fedorczyk4 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 10:51
              To ja tez, jesli mozna. Malo ortodoksyjnie, bo nie z kawaherbata a z kiliszkiem
              pysznego wina. Wiem ze to nie ta pora, ale wstalam o piatej i do tej pory
              zdazylo mnie zycie sponiewierac, wiec pije wino (rozsadnie)pod wczesny obiad,
              pozne sniadanie w kawiarence. Jesli jest to dopuszczalne.
              • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 11:18
                W kawiarence jest wszystko dopuszczalne smile)
                ML
                • fedorczyk4 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 11:31
                  marialudwika napisała:

> W kawiarence jest wszystko dopuszczalne smile)
                  > ML
                  Ojej zaraz sie rozbestwie i cos zjem!
                  • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 15:18
                    dzien dobry kawiarnianemu towarzystwu smile
                    ja obudzilam sie o 14:15.. wiec jestem przy drugiej, umowmy sie ze porannej, kawie.
                    Fedorczyk, wino mozna o kazdej porze, byle po porannej kawie smile)))

J.
                    • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 15:28

Kumo? smile)

Gdybym wiedziała, ze miałas, jak ja, równie "małosenną" noc - zaklikałabymsmile
                      • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 15:31
                        Kuzynko droga, noc mielam senna, jeno w innych godzinach: od 5:00 do 14:15 smile))

Czy na zywca to za wczesnie czy w sam raz? smile
                        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 15:32

Co to znaczy " na zywca"? smile
                          Bez anelgezji i anestezji?
                          smile)
                        • ewelina10 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 16:05
                          Witaj Jutko z dalekiej podróży smile
                          • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 16:16
                            Witajcie, Mm i Ew. smile)))
                            Tak, przestawiam sie na polski czas - zwykle zajmuje mi to 4-7 dni.

Ewka, zywca pije bez znieczulenia, dobrze gadasz smile
                            Puszczam bluesa: fajna plytka pana Howling Wolf. Smieszne kawalki.

saczac zywca (bez znieczulenia).... smile
                            Jutylda smile)) (bardzo mi sie podoba Jutylda... dzieki Moniu smile
                            • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 09:23
                              Pije samotnie kawe.Piekna pogoda,ale chlodno,czas na przeglad prasy.Pozdrawiam
                              ML
                      • mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 15:32
                        Witam z poobiednia herbatka, kawy juz dwie zaliczylam smileJutko, pewno trudno
                        jeszcze ci sie przestawic na polski czas smile)))
        • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+/21/ 09.03.05, 11:19
          Ewopf a ja spotykam Ciebie codziennie,czyzbym miala czaapke niewidke????
          ML
          • lablafox Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 09:45
            Piękny wschód słońca wybudził mnie wczesnie rano.Uczestniczyłam ochoczo w tym
            teatrze.
            Potem spojrzawszy na termometr -6 wkulnęłam sie do ciepłego łózeczka.
            Teraz pijąc pierwsza kawę, patrzę co słychać.
            Witajcie w ten mroźny i pruszący poranek.
            • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 10:21
              Pierwsze espresso z mlekiem dopijam, zaraz zrobie drugie.
              Slucham Zetki, na przemian z Michael Franks'em, zalezy czy jestem na gorze czy
              na dole smile

Do powiatu na zakupy zywieniowe trza pojechac, drogi chyba przejezdne.
              Chyba...
              smile))
              • monia.i Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 12:23
                Pierwsza kawa koło południa...Jak do tej pory udaje mi się realizować plany
                urlopowe..smile)) Realizacja innych planów mogłaby przychodzić mi z równą
                łatwością smile
                Dzisiaj zapowiada się bardzo leniwie - nawet jeścia robić nie muszę, bo mamy
                obiad czwartkowy u teściów. A potem - niewielkie piwko urodzinowe u szwagra...W
                marcu mamy urodzaj na urodziny.
                A teraz zrobię sobie drugą kawę smile
                • mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 12:40
                  Witaj Moniu i wszyscy! Ostatnia godzine spedzilam na smutnych czynnosciach
                  placenia rachunkow! Straszne te oplaty za gaz i energie i nawet telefon!
                  Sfrustrowana ide zrobic sobie kawe!
                  • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 12:48
                    Dzien dobry dwie panie M. smile

Ja juz po 2 kawach.. kiedy to bylo...
                    Niedlugo jade do Rodzicielki na ruskie pierogi smile
                    Jeszcze chwilke posiedze w sekcji dla palacych, poczytam zalegla prase.

J. smile
                  • monia.i Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 12:53
                    Witaj, mammajo! Dobra kawa powinna nieco podnieść cię na duchu.
                    Ja się okropnie zżymam, gdy spoglądam na fakturę za "kablówkę". Duża ta
                    faktura - bo i pakiet programowy mamy rozbudowany. W ramach oszczędności
                    powinniśmy nieco go zredukować - ale trochę szkoda - no i cały czas mamy
                    nadzieję, że już za miesiąc będzie łatwiej...
                    • monia.i Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 12:56
                      Cześć, Jutyldo smile Dobre pierogi nie są złe smile)))) Zwłaszcza, jeśli ktoś je
                      dla nas zrobi smile))
                      • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 13:09
                        to ostatnie u mnie najwazniejsze: brakuje mi i cierpliwosci, i umiejetnosci,
                        zeby samej pierogi ulepic.. smile
                        • monia.i Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 13:18
                          O ludzie...ależ się głodna zrobiłam sad Jutka - apetytu mi narobiłaś smile
                          • mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 13:46
                            I zapach pysznych ruskich ze skwareczkami wzbil sie az pod sufit kawiarenki smile
                            • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 14:18

Jest tu jakis odosobniony kącik dla mnie ? Bo męczy mnie dziś mątwa, glątwa i
                              głębia "pod mostem."sad(

Kieliszek porto, poproszesad
                              • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 15:11
                                Pierogi byly pyszne! przepraszam, jesli smaka narobilam wink

Ewka, co jest?
                                Chandra? Nienienienie!! Walnij kielicha i wracaj do normy, do pionu ale juz!
                                (jakby co, po glowinie poglaskac tez moge... smile
                                • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 15:23

Pogłaszcz, pogłaszcz droga Kumo..
                                  Nic nie lepiej sad
                                  • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 15:27
                                    głasku głasku...
                                    chlipu chlip...
                                    (solidarnosc jajnikow wink))

juz? lepiej?
                                    smile
                                    ps. mowie walnij kielicha!!
                                    • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 15:31

Walnęłam trochę czerwońca.
                                      Nie lepiejsad
                                      Za mało tych głaskówsmile

• marialudwika Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 15:44
                                        Wyslij i mnie te Twoje fluidy Jutko,czarownica by sie mi przydala!!
                                        Ale taka ,z dobrych!
                                        A narazie walne piwko,marki Zywiec!
                                        ml
                                        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 15:51

MarioLudwiko i Ciebie "tłucze"?smile)

Cały czas mnie wylogowuje, dlaczego?
                                          • fedorczyk4 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 16:01
                                            ewapf napisała:

>
                                            >
                                            > MarioLudwiko i Ciebie "tłucze"?smile)
                                            >
                                            > Cały czas mnie wylogowuje, dlaczego?
                                            Witajcie, mnie tez, w ciagu pol godziny logowalam sie chyba szesc razy. A
                                            telepac i mnie telepie, chyba zaparze sobie herbate. Zebym ja jeszcse lubila
                                            herbate.
                                        • fan-j23 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 16:38
                                          a ja prosze dwie wódki i to szybko!jestem tak wsciekła,ze wypijam
                                          na stojeco i lece dalej,bo jeszcze kogoś pogryzęsad(.
                                          Dzień dobry wszystkim!
                                          • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 17:15
                                            Owszem,telepie!
                                            Moze i ja zamowie sobie dwie setuchny,z zakaskasmile
                                            ml
                                            • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 17:20

No, zaraz prywatkę zrobimsmile
                                              Albo raczej sabat czarownic...
                                              Co za dzieńsad
                                              • fedorczyk4 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 17:22
                                                Jestem za! Przynosze zakaski i piwko.
                                          • no_no Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 17:33
                                            fan-j23 napisała:

> a ja prosze dwie wódki i to szybko!jestem tak wsciekła,ze wypijam
                                            > na stojeco i lece dalej,bo jeszcze kogoś pogryzęsad(.
                                            ----

W moim rodzinnym mieście, knajpa, gdzie tak szybko dawali setę, galaretę,
                                            i często po mordzie - w żargonie wszystkich spragnionych - nazywała się
                                            "Na stojaka"smile) Raz nawet tam byłem (w celach zwyczajnie turystycznychsmile,
                                            ale jak mi jakiś menel zwędził sprzed nosa piwo i na moich - szeroko ze
                                            zdziwieniasmile otwartych źrenicach - jednym haustem połknął złocisty napój,
                                            dałem se spokój z finansowaniem czyichś nigdy do końca niezaspokojonych pragnieńsmile

no_no - a ty nie dobrysmile)
                                            • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 18:33
                                              no_no napisał:

> dałem se spokój z finansowaniem czyichś nigdy do końca niezaspokojonych pragnieńsmile
                                              z finansowaniem to rozumiem,
                                              jak z zaspokajaniem, no jak?
                                              wink)))
                                      • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 18:30
                                        Głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku
                                        głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku głasku
                                        ........

wink)))))))))))
                                        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 18:34

Nareszciesmile)))
                                          JUZ lepiejsmile)

Ten swiat jest jednak straszna nawałnicąsmile)

Sądzisz, ze jest coś po drugiej stronie "lady"? smile)
                                          • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 23:41
                                            Kumo po drugiej stronie lady jest pani Dziunia i rozdaje wodeczkie wink))

Nasze nieustajace.... wink))
                                            • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 23:44
                                              Choc nie jestem Kuma,niestey,ale strzemiennego wychylam.By lepiej spac!
                                              ml
                                              • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 23:46
                                                ML, wychyl ze mna!
                                                Na zdroweczko i na po(c)hybel
                                                ps. jak sie to pisze???
                                            • mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 23:45
                                              To mordownia przeniosla sie do kawiarenki ? Prosze bardzo - mozecie nawet
                                              striptis (ladnie napisalam?) na rurze i bez rury, poprosze grzanca i chyba
                                              pojde sie polozyc.Za duzo emocji na jeden dzien smile))))
                                              • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 23:47
                                                Mammajko!!!
                                                Moj striptis wink na rurze chcesz przegapic???
                                                No wiesz....
                                                wink)))))
                                                • mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ 10.03.05, 23:49
                                                  Nie!!!! No tego sobie nie daruje, zebym miala pasc na pysk smile)))
                                                  • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 00:02
                                                    Uokurcze...
                                                    czyli musze tenteges... zapodac??...wink)))

ok, uwaga!
                                                    Jutylda na rurze sie striptizuje!
                                                    (panowie kochani moi.... bez komentarzy prosze... merci... wink)))))))))))))
                                                  • monia.i Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 00:28
                                                    O - jak tu przyjemnie smile))
                                                    Jutyldo - riplej, pliiiz smile
                                                  • ada296 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 00:33
                                                    dla mnie też ripleja proszę smile
                                                  • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 00:33
                                                    Riplejuje na wniosek Moni wink))

czarne boa na leoparda zamieniam wink

Panowie, prosba j.w. smile)))))))))0
                                                  • ada296 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 00:39
                                                    a jaki ripleluj dla mnie ?
                                                  • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 00:44
                                                    dla Ciebie Adzielcu?...

oj..
                                                    ok juz wiem
                                                    flamenco purro zatancze, jeno buciki wloze jak trza, w rytm Montse Cortez

I tyle.... smile))))
                                                  • ada296 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 00:49
                                                    no to niech będzie flamenco smile
                                                    znajoma była na jakimś kursie tegoż i po dwóch dniac uciekła smile
                                                    a ona zawzięta jest smile
                                                    podobno ten taniec bardzo męczący i cała energię zabiera sad
                                                    Jutylda - dzięki Ci za Twoje poświęcenie smile
                                                    tańcz chwilkę tylko smile

nooo
                                                    już przestań smile
    • skaarby Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 20:08
      popijam colę z brandy - wolałabym z rumem, ale rum mi się wyrumił
      pewno krasnoludki >:[
      • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 20:42
        O!!Wrocilas juz na forumowe lono!
        Jednak z rumem lepsza!
        ml
        • skaarby Re: KAWIARENKA 40+/21/ 11.03.05, 21:31
          ależ mi miło, ML smile)
    • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 12.03.05, 05:48
      Otwieram drzwi o dziwnej porze
      Zasnelam kolo 20:00, to i obudzilam sie o 4:30.

W Zetce Martyna Jakubowicz spiewa W domach z betonu..
      Druga kawe sacze.
      Za oknem jasnieje.

Ide na gore w kominku rozpalic, i skoncze rozpakowywanie walizek.

Dzien dobry smile
    • jutka1 Poniedzialek 14.03.05, 12:14
      Siadam w kacie dla palacych ze sterta prasy: nadrabiam szesciotygodniowe
      zaleglosci the Economist, New York Review of Books, Polityki, Przekroju.
      Dzis chyba nie skoncze, strasznie duzo sie tego nazbieralo…
      Nazbieralo sie tez sporo rzeczy do zalatwienia, telefony, maile, jakies sprawy
      male i wieksze, z reguly male. Ale kazda wymaga czasu, choc troszke.

Na chwilke wiec wpadam, szostke zywca stawiam na stole – prosze sie czestowac,
      puszczam Anne Marie Jopek, i pozdrawiam kawiarniowiczow smile
    • skaarby Re: KAWIARENKA 40+/21/ 14.03.05, 23:15
      przychodzę z kieliszkiem czerwonego wina
      i dziś chyba wyjątkowo wcześnie - lulu...
    • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ - Posłuchamy ?:)) 15.03.05, 19:15

W kawiarence "Sułtan"
      przed panią róża żółta,
      a obok pan, co miał
      tę różę i pani dał...

W cichym kąciku, w blasku lampy naftowej, wysupłują - pani i pan - z pamięci
      Kruchy Okruch...

Nadchodzi wieczór... Nadlatuje sroka...smile

Zwabiona blaskiem błyskotki - nutki, unosi jeden lśniący okruszek tej muzyki
      daleko... Daleko... aż...smile)

Tam moszcząc gniazdo, gubi.... i znajduje go...
      Kto?
      Nie wiem...

Ten.. który MYSLI wymyśla,
      jakby wiersze
      na maszynie do szycia...
      pisał...
      • mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ - Posłuchamy ?:)) 15.03.05, 19:57
        Chetnie poslucham, Ewo twojej poezji smile
      • no_no Re: KAWIARENKA 40+/21/ - Posłuchamy ?:)) 15.03.05, 20:15
        ..Tak?smile....słucham...a nawet wyobrażam sobie...
        Panią, Pana, herbacianą różę uśmiechającą się płatkami...wieczór...
        stolik przykryty czyściutkim, białym obrusem...
        Ona... i On...ich oczy pełne ciekawości i zachwytu sobą...
        ...drgające zapachem wiosnysmile i muzyki powietrze...i dźwięki fruwające,
        niczym radosne ptaki...a wśród nich, srokę - śmieszkę i złodziejkęsmile)
        kradnącą nutkismile)....
        I co tam jeszcze?...
        Ach! Przez roztargnienie i burzę włosówsmile zapomniałbym, że to tylkosmile o poezję
        chodzismile)...
        Tak?smile...słuchamsmile)...ładnie piszesz Pani...nie przeszkadzamsmile)

no_nosmile)
        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ - Posłuchamy ?:)) 15.03.05, 20:20

Co jeszcze moze byc...smile)?

Mammajo, No_no...smile) Zasiadam do fortepianu... z nadzieja, ze sasiedzi wybaczą...

A saksofonosta... gra ze mną ...z zamkniętymi oczami...
          Jak ja...
          Teraz....smile)
          • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ - Posłuchamy ?:)) 15.03.05, 20:28

Dalej...? smile)

I już ten pan i pani
            zostali w tej kawiarni -
            bo gdyby nie zostali,
            to by tę nić zerwali,
            Na kształt anioła stróża właściciel ich odkurza
            jeść daje im i pić i tak powinno być, smile

że.....smile))
      • skaarby Re: KAWIARENKA 40+/21/ - Posłuchamy ?:)) 15.03.05, 21:04
        ewapf napisała:

>
        >
        > W kawiarence "Sułtan"
        > przed panią róża żółta,
        > a obok pan, co miał
        > tę różę i pani dał...
        >

Oo, jak miło, że przypomniałaś ten fragment! Wciąz mam przed oczami czarno-biały
        Kabaret Starszych Panów, Kalinę Jędrusik, śliczne teksty i melodyjki... I tę
        piosenkę o kawiarence "Sułtan"...
        Dzięki, Ewo smile
        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ - Posłuchamy ?:)) 16.03.05, 20:46

Prosze uprzejmie, Skaarbysmile)

Niestety, nie pamietam wykonania Kaliny Jedrusik, bo... nie moge pamietaćsmile
          Słucham tych piosenek w wykonaniu Grzegorza Tsmile) Maestria...

Chociaż...?

Wyobrażam sobie Kalinę Jędrusik, wkraczającą na scenę....
          Panom smile) zapewne mrówki pełzały po plecach, jak myślę smile), a dzielne ich
          towarzyszki narzucały na ramiona waciaki zamiast etol i szeptały cichutko: "Było
          kiedyś prawdziwe państwo" smile))....
          Pozdrawiam...

• mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ - Posłuchamy ?:)) 16.03.05, 21:33
            Cisza w kawiarence? A ja wlasnie siadam przy pustym stoliku - i czekam na
            symfonie Haydna, ktora za chwile transmitowac bedzie radio smile Symfonietta
            Cracovia chyba nie bedzie tu przeszkadzac?
    • skaarby Re: KAWIARENKA 40+/21/ 16.03.05, 23:45
      przyniosłam chałwę smile
      • mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ 17.03.05, 00:11
        Chalwe! Ach, tak przed spaniem ? Troszeczke poproszesmile
        Obejrzalam film "Inwazja barbarzyncow", obsepany nagrodami.Oglada sie
        doskonale - ale wolalabym dzisiaj cos weselszego....
        • skaarby Re: KAWIARENKA 40+/21/ 17.03.05, 00:41
          przed snem smakuje szczególnie - częstuj się, proszę

ja obejrzałam "Małżeństwo z rozsądku" Barei - z tańczącym i śpiewającym
          Olbrychskim, uroczą Elżbietą Czyżewską, chłopaszkami Zaorskim i Łazuką...
          aach, była tam lodówka igloo, tańczono let's kissa (czy jak to się tam pisze)...
          śpiewałam na głos wszystkie piosenki, bo je zapamiętałam z dzieciństwa (rodzice
          mieli adapter Bambino - jak chyba wszyscy - i mieli też płytę z piosenkami z
          tego filmu)
          ileż fajnych wzruszeń!
    • monia.i Re: KAWIARENKA 40+/21/ 18.03.05, 11:21
      Muszę się kawy napić, bom strasznie senna dzisiaj. To chyba przez tę barową
      pogodę za oknem. Całe szczęście, że już piątek smile
      No, dobrze..To teraz sobie poczytamy. Byle nie o chorobach - żeby wilka z lasu
      nie wywoływać. Rodzinny medyk straszy grypą. Twierdzi, że teraz dopiero się
      zacznie...Nie wiem, czy to jeszcze realizm, czy już pesymizm..
      • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ 18.03.05, 12:24
        Czesc Moniu smile
        Skromnie z kawka sie dosiade - za oknem wichura, szaro, tez barowa pogoda.
        O 13:00 sobie do obiadu lampke wina strzele smile)
    • jej_maz Re: KAWIARENKA 40+/21/ 18.03.05, 15:17
      ML - jak tam Twoje zdrowie? Gdzies wyczytalem o Twoich problemach - juz lepiej?
      • jan.kran Re: KAWIARENKA 40+/21/ 18.03.05, 18:12
        Przychodze zmarznieta z cafe au lait i podpalam w kominku. Slucham sobie
        Mozarta i sie ciesze z dwoch dni wolnych.
        Zapada zmierzch.. Kran.
        • mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ 18.03.05, 18:43
          Zapadl. Przynioslam pyszne ciasteczka cynamonowe i mysle - napic sie kawy o
          tej porze czy nie warto? Moze jednak herbatka.....
          • jan.kran Re: KAWIARENKA 40+/21/ 18.03.05, 18:46
            Zaparzam wiec herbate jasminowa i stawiam ciasteczka rozane ze sklepu na rogu.
            Moje ostatnie odkryciesmile))
            Dla reszty parze mocna aromatyczna kawe, bo wiecvzor dlugi.
            I wlaczam na odmiane Prince`a. Kran.
      • felinecaline Re: KAWIARENKA 40+/21/ 18.03.05, 19:00
        jestem w kontakcie z ML telefonicznie i przez "malpia poczte". Ciagle jest w
        szpitalu po ataku "hexy", przechodzi badania . Pozdrawia Was i dziekuje za
        pamiec.
        • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ - feline 18.03.05, 19:03
          usciskaj ML, STP
          J.
          • ewapf Re: KAWIARENKA 40+/21/ - feline 18.03.05, 19:07

I ja bardzo prosze o to samosmile)
          • felinecaline Re: KAWIARENKA 40+/21/ - feline 18.03.05, 19:08
            Dosc trudno mi bedzie przez telefona w ogole to przy takiej hexie, jaka Ja
            zlozyla lepiej jej nie tykac. Ale pozdrowic nie omieszkam.
            • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ - feline 18.03.05, 19:10
              pozdrow wiec.
              merci.
              J.
              • jan.kran Re: KAWIARENKA 40+/21/ - feline 18.03.05, 19:22
                Dplaczam sie do pozdrowien.
                Czy hexa to tzw Hexeenschuss ? Kran.
                • felinecaline Re: KAWIARENKA 40+/21/ - feline 18.03.05, 20:34
                  Ci z was, ktorzy chcieliby pozdrowic Malutencje bardziej osobiscie moga
                  ewentualnie przeslac na moj adres maila do niej, ktory przekieruje. Jej komp
                  jest zamkniety na klodke a do dawania adresu Jej Malzona (ani jej zreszta tez)
                  nie jestem upowaniona. Jestem pewna, ze to zrobiloby jej przyjemnosc.
                  • felinecaline Re: KAWIARENKA 40+/21/ - feline 18.03.05, 20:35
                    zapomnialam dodac, ze Fred je wydrukuje i doniesie na jutrzejsze odwiedziny.
                    • skaarby Re: KAWIARENKA 40+/21/ - feline 19.03.05, 15:21
                      spóźniłam się? pozdrowienia dla ML, ciepło i pogodę przesyłam - pogodę ducha
                      także smile)))
                    • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+/21/ - feline 19.03.05, 15:28
                      Wyslalam.
                      Merci.

smile))
    • jej_maz Re: KAWIARENKA 40+/21/ 19.03.05, 14:37
      Nie, jednak nim zaczne cos robic musze napic sie kawy - czyzby to juz bylo ze
      mna az tak zle? sad
      • skaarby Re: KAWIARENKA 40+/21/ 19.03.05, 15:16
        a coś ty - po prostu wiesz, co dobre smile
        też piję kawę; kolejną, bo zaczęłam od kawy
        • mammaja Re: KAWIARENKA 40+/21/ 19.03.05, 15:33
          Dopiero teraz dowiedzialam sie o biednej ML, ktora wyladaowala w szpitalu!
          bardzo wspolczuje, Feline - pozdrow odemnie tez koniecznie.I rozsiadam sie z
          rysowaniem w kawiarence - w koncu tu tez jest tworcza atmosfera smile
          • jan.kran Re: KAWIARENKA 40+/21/ 21.03.05, 19:10
            Przychodze z kafka i muzyczka w postaci Toma Waitsa. Atmosfera jak najbardziej
            tworcza wiec proponuje rozlozyc sie z rysowaniem , czytaniem , szydelkowaniem
            i innymi niepotrzebnymi acz tworczymi zadaniami.
            Zapraszam na nalesniki z konfitura z rozy . Kran.
            • skaarby Re: KAWIARENKA 40+/21/ 21.03.05, 19:12
              z trudem hamuję pożądliwośc wobec naleśniczków - zooostaw mi jeden, pliiiizzz....
              wrócę to z rozkoszą wchłonę
    • jutka1 Wtorek 22.03.05, 08:29
      Za oknem slonce, ptaki sie wydzieraja, przedsmak prawdziwej i wyczekiwanej wiosny..
      Z pierwsza kawa zasiedlam sekcje dla palacych; zaraz zabiore sie za prase, w
      oczekiwaniu na panow, ktorzy maja dzis zrobic hokus-pokus i stale lacze mi
      zainstalowac. Trzymajcie kciuki, bo bez niego zaczynaja sie schody, przede
      wszystkim zawodowe, jako ze z domu pracuje a przesylanie dokumentow etc. po
      linii telefonicznej wyglada jak wyglada...

ps. FC, czy Gospodyni kawiarenki czuje sie lepiej?
      • ewapf Re: Wtorek 22.03.05, 08:42

Mozna ? smile)

Trzymam jeden kciuk smile, drugim pijąc kawę i paląc.
        Dzien dobry Kumosmile)
        • ewelina10 Re: Wtorek 22.03.05, 08:49
          ... no to zaciskam te swoje kciuki. kawka musi poczekać, troszkę za wcześnie
          jak dla mnie. dobra, to że w pracy mam wolne nie oznacza, że mam się lenić.
          uciekam do roboty.
          • jutka1 Re: Wtorek 22.03.05, 09:35
            Dzien dobry, Kuzynko smile)
            Witaj, Ew. smile)

Trzy kciuki plus 2 moje: 5 kciukow powinno pomoc wink

Druga kawa, tym razem z mlekiem, bo kupilam przed chwila w sklepiku - wczoraj
            "wyszlo" wink

Jestem dzis uwiazana w domu, nie tylko z powodu panow od netu, ale rowniez
            dostawy instalacji przedziwnej dla kotki (polki, drapaki, schowki, budki...)
            Kociak przybedzie w czwartek smile))
            • mammaja Re: Wtorek 22.03.05, 09:43
              Dziendobry - oby byl lepszy niz wczorajszy! Jutko - wspaniale ze instalujesz
              te "kocie szlaki" - strasznie mi sie podobaja! Koty beda szczesliwe!
              Takze niepokoje sie o ML - moze Feline cos napisze ? Kawa wystygla, ale co
              tam...
            • ewelina10 Re: Wtorek 22.03.05, 10:20
              Myślałam też o ML ... nie wiem co się z nią dzieje ...

... już jestem ciekawa tych budek i schowków dla kotka...

Okazuje się, że dzisiaj chyba nie dam rady przemienić się w gospodynię
              domową ... wygląda na to, że będę miała zaraz spotkanie buuuu ... a tak sobie
              wszystko ładnie obcykałam ...
              • felinecaline Re: Wtorek 22.03.05, 11:21
                Dziendoberek pochmurny ale cieply - wszystko kielkuje i paczkuje.
                O MLce mam wiadomosci pocztowe przez Jej Osobistego i bezposrednio telefoniczne
                od niej samej, klapiemy dziobami plusk-minusk dwa razy dziennie, usiluje wlac w
                nia troche optymizmu, bo ciagle jest bolesciwa i w , dodatku ma niezlego
                stracha przed czekajacymi ja badaniami (maja ja m.in przeciagnac przez skanner
                (TK), czego biedne dziewczatko strasznie sie boi. przekazalam jej wasze
                pozdrowienia i dalej moge robic za "donosiciela". Po badaniach pewnie bedzie
                miala rehabilitacje, wiec o wyjsciu mowy jeszcze nie ma.
                Mnie osobiscie zafrapowala dzis metoda picia kawy kciukiem - transdermiczna
                jakas a cyco????????
                Na forumnie "zdrowie" ktos uczony zaleca kawowe wlewy ...z przeciwleglego
                konca. Zapisujemy sie?
                • jutka1 Re: Wtorek 22.03.05, 18:48
                  Dzieki za wiesci, FC. Sciskam kciuki (oba) i moze jeszcze pozniej wieczorem cos
                  skrobne.

A kciuki moge sciskac, bo oba wolne: mam stale lacze. smile))

Na razie popijam aperitif, czekajac na zurowych (czyt. rzurowych wink gosci.
                  Mysle, ze damy rade, gar nie taki znowu duzy.... smile
                • fan-j23 Re: Wtorek 22.03.05, 19:06
                  felinecaline napisała:

> Dziendoberek pochmurny ale cieply - wszystko kielkuje i paczkuje.
                  > O MLce mam wiadomosci pocztowe przez Jej Osobistego i bezposrednio
                  telefoniczne
                  >
                  > od niej samej, klapiemy dziobami plusk-minusk dwa razy dziennie, usiluje wlac
                  w
                  >
                  > nia troche optymizmu, bo ciagle jest bolesciwa i w , dodatku ma niezlego
                  > stracha przed czekajacymi ja badaniami (maja ja m.in przeciagnac przez
                  skanner
                  >
                  > (TK), czego biedne dziewczatko strasznie sie boi. przekazalam jej wasze
                  > pozdrowienia i dalej moge robic za "donosiciela". Po badaniach pewnie bedzie
                  > miala rehabilitacje, wiec o wyjsciu mowy jeszcze nie ma.
                  Felinko kochna!
                  Pozdrów ML z całego serca od rudejkitki,która chyba znowu cos przegapiła i nic
                  nie wiem o jej -ML-boleściach i wypisuje do niej na skrzynkę.Ucałuj ją mocno i
                  powiedz,ze będzie dobrze!!!!!smile)))
                  • lablafox Re: Wtorek 22.03.05, 19:14
                    Pozdrów ode mnie Ml również.
                    • mammaja Re: Wtorek 22.03.05, 21:11
                      To moze ktos otworzy nowa kawiarenke w imieniu ML ?
                      • monia.i Re: Wtorek 22.03.05, 22:12
                        ...to ja jeszcze w tej "starej" swego drinka dopiję smile
                        • ada296 Feline 22.03.05, 22:36
                          przekaż i ode mnie uściski dla ML smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka