Dodaj do ulubionych

Dzisiejki 116

22.04.05, 10:27
Kwietniowo - majowe,wiosenne,pelne nadzieji na rozkwitajaca wiosne -
otwieram.....
Obserwuj wątek
    • mammaja Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 10:31
      Troszke slonca widac przez chmury,ale temperatury ciagle beznadziejne.Powoli
      wychodzimy z kataru, ja juz prawie - mzonek na najlepszej drodze. Wczoraj byl
      wspanialy wyklad w Uniwersytecie III wieku,ale gdzie o tym napisac - nie wiem.
      Milego dnia!
      • jutka1 Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 11:02
        U nas ciagle piekne slonce i bezchmurne niebo, ale zimno.

Co do wykladu - moze zaloz watek z tematem owego?
        smile
        • mammaja Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 12:15
          Hurra! Wlasnie przed chwila mialam telefon - Nasz Uniwersytet wystepowal do
          fundcji amerykanskiej przy UJ bez wiekszej nadzieji, ale napisalysmy z
          przyjaciolka projekt - no i dostalysmy! Niby nie wielka suma 10 000 - pozwoli
          nam na przyszly rok zapewnic wykladowcow z wysokim poziomem wiedzy i
          umiejetnosci. A dotychczas wszystko o wlasnych silach ! Nie macie pojecia jak
          sie ciesze - nie zawiedziemy naszych sluchaczysmile
          • mammaja Re: Dzisiejki 116 - do Jutki 22.04.05, 12:38
            Nie wiem Jutko, czy umialabym i chciala otworzyc watek pt." hierarchia
            wartosci". Kazdy ma swoja - i sens ma w oparciu o wlasne przekonania i system
            filozoficzny. Co innego sluchac i brac udzial w dyskusji, a co innego pisac w
            internecie!
            • jutka1 Re: Dzisiejki 116 - do Jutki 22.04.05, 12:51
              Temat zaiste szeroki i do najlatwiejszych nie nalezy smile)

Moze po przemysleniu wysluchanego i przedyskutowanego zrobisz wpis chociaz, gdzies?
              smile
            • kamfora Re: Dzisiejki 116 - do Jutki 23.04.05, 13:20
              mammaja napisała:

> Nie wiem Jutko, czy umialabym i chciala otworzyc watek pt." hierarchia
              > wartosci". Kazdy ma swoja - i sens ma w oparciu o wlasne przekonania i system
              > filozoficzny. Co innego sluchac i brac udzial w dyskusji, a co innego pisac w
              > internecie!

Myślę, że to bardzo dobry temat na wątek, Mammaju smile
              Właśnie dlatego, że każdy ma swoją hierarchię.
              (Przecież nie chodzi o to, żeby udowadniać, czyja lepsza smile
          • ewelina10 Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 12:39
            chociaż nie wiem 10 000 czego, ale i tak gratuluję.
            wyobrażam sobie tę satysfakcję, że się coś samemu dokonało i inni przecież
            mogą też z tego korzystać. Myślę o tym twoim uniwersytecie III wieku - jeśli
            będę miała już więcej czasu to kto wie, czy się tam nie wybiorę smile

MM gratulacje.
            • ewelina10 Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 13:37
              ... ten tydzień - to tydzień szczególny smile
          • jutka1 Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 12:52
            Nawet 10000 PLN podzielone przez srednie honorarium wykladowcy powinno zapewnic
            dobrych specjalistow

gratulacje Mm smile))
            • mammaja Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 13:32
              Tak, chodzi o PLN, nie Euro ani dolce, ale wlasnie jest jak napisalas Jutko smile
      • lablafox Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 14:57
        Załóż specjalny wątek pod tytułem wykładu.
        • lablafox Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 15:00
          Moja wypowiedź , powyzsza , jeszcze raz dowodzi ,iz najpierw trzeba czytac
          wszystko , a potem się odzywać .
          Hierarchia wartości - baaaaaaardzo ciekawy temat.
          • lablafox Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 15:05
            Dzisiaj nasza wnusia została małą kobietką.
            Właśnie wspominamy z mężem , jak to niedawno się urodziła.
            Pierwsza wnuczka w naszej rodzinie, a teraz kobietka.
            Trochę wcześnie , no cóż , stało się.
            • jutka1 Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 15:12
              nie przejmuj sie Lx, to podobno norma, ze coraz wczesniej smile))
              • lablafox Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 15:27
                Wiem Jutencjo ,że norma .
                Nie przejmuję się .
                Myślę sobie jedynie , tak.
                U nas teraz słonecznie i ciepło.
                • jan.kran Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 22:14
                  Ciesze sie z Toba Mamajosmile)) Kran.
                • dado11 Re: Dzisiejki 116 22.04.05, 22:29
                  Czesc Lx, norma - norma, ale tu juz zaczynaja sie schodysad Grymasy, bunty,
                  agresja, itp. atrakcje, ktore niestety trzeba zniesc ze stoickim spokojemsmile
                  U nas tydzien zasuwal jak wsciekly, i komputry zasuwaly pelna para.
                  Mam wrazenie, ze to dobry objaw, choc podskornie przywyklam juz troszke do
                  nerwowego nierobstwa... Teraz nie ma czasu na zycie, ale moze potem zycie
                  bedzie mialo wiecej czasu dla nas??? smile
                  Dziecko dalo sobie spokoj ze studiowaniem, niestety byla to szkola
                  naciagaczysad(( ale znalazla prace i teraz w ostatnich wolnych chwilkach
                  pomagamy sie jej zmierzyc z absurdami doroslego zycia...
                  Klienci pokochali nas miloscia pierwsza, wiec pracujemy od rana do padniecia...
                  Psy nie pamietaja kiedy byly na dlugim spacerze, obiadki z mrozonek tez nie
                  zachwycaja, dobranoc mowimy sobie w lustrze nad umywalka....
                  Ale jest fajnie, jutro weekend, troche rzeski moze, jak na koniec kwietnia,
                  ale weekendsmile Pracujemy dopiero od rana w niedzielesmile
                  Jutro kino i knajpa, dzisiaj trzecia lampka hiszpanskiego wina...i lulusmile
                  Pozdr. D
                  • lablafox Re: Dzisiejki 116 23.04.05, 08:32
                    Dado , norma dot. małej kobietki.
                    Jako starsza , powiem Tobie prawdę autopsyjną - Musi być czas na zycie ,tu i
                    teraz .
                    Nie zostawiaj na potem , bo nie wiesz jakie to potem będzie.
                    Żyj tak jakby potem nie miało prawa istnieć.
                    To tyle wymądrzania się.
                    Dzisiejsza noc była jedna z pierwszych , mam taką nadzieję , która przespałam
                    od zaśniecia do przebudzenia rano- bez bólu i jęków.
                    To jest niesamowite, dla mnie.
                    Dzień słoneczny, chyba będzie ciepły .Jade z mamą na imieniny jej brata -
                    żwawego 84 latka.
                    • jutka1 Re: Dzisiejki 116 23.04.05, 11:32
                      Staram sie tego nastawienia nauczyc, Lx

U mnie slonecznie, potem ma podobno padac.
                      Rano zoczylam pana bociana smile))

Czekam na ucznia
                      • mammaja Re: Dzisiejki 116 23.04.05, 12:49
                        Ciekawe te wasze dzisiejki, a umnie slonce - a zimno jak diabli.Mimo to
                        uparcie rosna listki na zywoplocie i drzewach. Mam tyle prac domowo -
                        ogrodowych,ze rece opadaja. Dado, mimo nawalu prac daj sobie troche luzu.
                        Chociaz w dzisiejszych czasach to jest chyba najwazniejsze - miec prace.Mam
                        nadzieje,ze corka zdecyduje sie na studia w przyszlym roku. Wszystkim dziekuje
                        za gratulacje!
    • ewelina10 Re: Dzisiejki 116 23.04.05, 13:55
      brrrrrr ziiimno ... po tygodniu pełnym wrażeń chętnie posiedziałabym sobie w
      domciu pod ciepłym kocykiem z jakąś dobrą książką, a tu trzeba będzie zaraz się
      szykować na ślub smile
      • jan.kran Re: Dzisiejki 116 23.04.05, 16:45
        Zimno jak pierun bylo dzis o poranku jak wyruszalam do fabryki. Ale za to pieknie i slonecznie.
        Dzis dobry dzien bo cmury mnie otaczjace sie rozproszylysmile))
        Kran.
        • kamfora Re: Dzisiejki 116 23.04.05, 17:58
          Siedziałam dzisiaj w pracy i w pewnej chwili dobiegł mnie
          taki pomruk - coś jakby bombowce nadlatywały (no, nieraz oglądałam
          filmy wojenne - to wiem wink. Skoczyliśmy wszyscy do okien - a tam ulicą
          przejeżdżali harleyowcy. Chyba zlot był w Poznaniu. Niesamowity widok z
          wysokości dwunastego piętra smile
          Samochody stały na skrzyżowaniu, ludzie stali na chodniku a oni jechali i
          jechali...Zawsze kojarzyli mi się z czarnym kolorem - a dzisiaj wielu miało
          elementy czerwone albo zielone w stroju.
    • dado11 Re: Dzisiejki 116 24.04.05, 01:52
      Czesc Kochanismile
      Ja dwa slowa i zmykam spac. Dzien byl pelen zajec, po pachy, a wieczorem kino
      i knajpa. Kino do d... (Tlumaczka), a takie gwiazdy (Kidman, Sean Penn)
      i temat nienajgorszy... Chyba gwiazdom zabraklo na "waciki", a rezyser byl na
      chorobowym... Horrendalna bzdurasad
      Knajpa, owszem, meksykanskie jadlo, calkiem, calkiem + piwko Corona z
      cytrynkasmile i milo bylo pogadac z przyjaciolmismile
      Pozdrawiam i poczlapie siwe oczka stulicsmile D.
      • jutka1 Re: Dzisiejki 116 24.04.05, 12:07
        Dado, bylas kolo Ratusza czy w Blue cactusie? Czy jeszcze jest gdzies dobra
        meksykanska? (pytam powaznie, bo niedlugo bede w Warszawie, a meksykanskie
        szalenie lubie smile)) ok ok, Blue C. to texmex, ale tez lubie smile

Na Tlumaczke nie pojde w takim razie. Dzis z uczniem mamy na tapecie Lost in
        Translation, nie mylic z ksiazka Evy Hoffmann pod tym samym tytulem smile)))
        Film przesmieszny i powazny zarazem, a poniewaz uczen biegly w japonskim, to
        oprocz nauki ang. bedzie miec przyjemnosc, bo rzecz sie w Tokio dzieje. NB,
        wspanialy film, polecam goraco.

dziendobrybardzo, i milej niedzieli zycze smile
    • ewelina10 Re: Dzisiejki 116 24.04.05, 12:52
      dzieńdobry.
      czuję się fajnie, wesele udane ... ale i tak tu kogo to obchodzi.

miłej niedzieli. spędzam ją dzisiaj z powiększoną rodziną.
      • kamfora Re: Dzisiejki 116 24.04.05, 13:22
        ewelina10 napisała:

> dzieńdobry.
        > czuję się fajnie, wesele udane ... ale i tak tu kogo to obchodzi.
        >
        > miłej niedzieli. spędzam ją dzisiaj z powiększoną rodziną.

Wnuczka masz w domu? Ale Ci fajnie smile))
        Jaki jest?
      • jutka1 Re: Dzisiejki 116 24.04.05, 13:23
        mnie obchodzi smile))

i ciesze sie smile
        • mammaja Re: Dzisiejki 116 24.04.05, 14:28
          Mnie obchodzi i ciesze sie zt oba, tylko narazie jestem troszke "na
          chorobowym" smile))) A slonce piekne i coraz wiecej zieleni za oknem.
          • marialudwika Re: Dzisiejki 116 24.04.05, 14:35
            I mnie OBCHODZI.
            U nas pogoda piekna,ale tkwie uwieziona ,jeszcze,w domu.Ptaszki zewnetrzne i
            wewnetrzne treluja.
            Mam migrene,buuuuu!!
            Podrawiam niedzielnie
            ML
            • verbena1 Re: Dzisiejki 116 24.04.05, 16:00
              Ml, piekna pogoda to za malo powiedziane. To prawdziwe lato, 15 stopni w
              cieniu,niebo bez chmurki,cudnie po prostu.
              Od paru dni przebywam wiekszosc czasu na ogrodzie, znow znalazlam sobie robotke
              a mialam odpoczywac.
              Od dluzszego czasu marzyla mi sie laweczka przed domem ale nic ciekawego nie
              moglam wypatrzec. Rozmawialam na ten temat z sasiadem a on na to - mam lawke w
              ogrodzie, chce sie jej pozbyc. Poszlam obejrzec i to byla wlasnie ta moja
              wymarzona laweczka. Boki z kutego zelaza z kwiatowym ornamentem i proste
              drewniane deszczulki.
              Wymagala oczywiscie pomalowania bo kolory byly nie do przyjecia no i wlasnie od
              dwoch dni mecze sie z nia. Trzeba bylo zeszlifowac stara farbe i na nowo
              pomalowac.
              Teraz wlasnie skonczylam robote,jeszcze tylko zlozyc wszystko do kupy i koniec.

Jutro usiade sobie przed domem i bede sie zachwycac smile))
              Mam wreszcie czas na poczytanie forum ,czy zdarzylo sie cos godnego uwagi
              podczas mojej nieobecnosci?
          • jan.kran Re: Dzisiejki 116 24.04.05, 15:42
            Po pierwsze bym sie chciala dowiedziec jakie wesele? Byly tance i swawola ?

Po drugie dzis po raz pierwszy w zyciu bylam w kosciele ewangelickim.
            Pani ksiadz prowadzila msze . Maz ( tez ksiadz) i dwie coreczki siedzieli w pierwszej lawce.
            I komu to przeszkadza?
            W ogrodku przykoscielnym jest niewielki plac zabaw dla ksiezych dzieci.
            To chyba normalniejsze niz celibat.
            Bardzo mi sie wszystko podobalo. W kosciele katolickim czuje sie jak w teatrze,
            a tu prosto i naturalnie a zarazem swojsko. Bog ten sam i modlitwy. Tylko blizej czlowieka.
            Kran.
            • lablafox Poniedziałkowo 25.04.05, 09:58
              Ubiegły tydzień obfity był w wydarzenia u większości z nas.
              Ten zaczyna sie słonecznie , ale z zimnym wiatrem.
              Zaczynamy działać - mąż wybrał się do UM, ciekawe jakie bedą urzędasy miały
              miny.
              Ja dziś odpoczywam, w domu.
              • jutka1 Re: Poniedziałkowo 25.04.05, 10:30
                Dzisiaj mam szczytne postanowienie przeczytania prasowych zaleglosci,
                uporzadkowania papierow bankowo-finansowo-urzedowych, i skrecenia polki na ksiazki.

Za oknem zamglone slonce, ptaki sie dra, kot mi mruczy na kolanach, wiecej
                takich poniedzialkow i porankow smile

Dziendobrybardzo smile
                • skiela1 Re: Poniedziałkowo 25.04.05, 15:14
                  Witam wszystkich w nastepny deszczowy dzien.
                  Ja zabieram sie za pieczenie tortu(lol),mlody obchodzi dzisiaj 23 urodzinysmile

Ps.Jego ulubiony tort to ciasto upieczone z pudelka przelozone kremem
                  czekoladowym tez z pudelka.Nigdy tego swinstwa nie pieke..ale zawsze na
                  urodziny..jak lubi...a dla mnie 20min robotysmile
                  • jutka1 Re: Poniedziałkowo 25.04.05, 15:17
                    Elzbieto, tort przedni wink)

Mlodemu zycz ode mnie naj naj, mimo ze nie znam smile)))))
                    • mammaja Re: Poniedziałkowo 25.04.05, 16:39
                      Wrocilam od dochtora. Jeszcze moze pozyje, narazie wybaczcie slaba aktywnosc
                      na forum ale za pare dni sie poprawie!(mam nadzieje).
                      • jutka1 Re: Poniedziałkowo 25.04.05, 16:41
                        Kuruj sie!
                        Zadnych mam nadzieje, masz sie kurowac i tyle!
                        smile
                        • dado11 Re: Poniedziałkowo (Mammaju, Jutko...) 25.04.05, 21:49
                          Mammaju, mam nadzieje, ze nic powaznego, trzymam kciuki i zdrowka zyczesmile
                          A i ogromne wyrazy uznania dla Twojego zapalu i determinacji w sprawie
                          U III Wiekusmile
                          Jutko, przepraszam, ze dopiero teraz, ale nie doczytalam - knajpa niezla,
                          choc w miejscu niezbyt wyjsciowym (no, chyba zeby laczyc kino z kolacyjka)
                          w Galerii Mokotow, Jeff's sie nazywa (lub jakos podobnie).
                          Jedyna czynna tam po 22-giej. Jedzonko przyzwoite i nie nazbyt kosztowne,
                          atrakcyjna dla meskich oczu obslugasmile ubrana niezbyt skromniewink
                          Dzien byl piekny, od bladego switu robilo sie coraz cieplej, a po poludniu bylo
                          juz prawie 18 st. Wstalam o szostej, a po domu grasowalo przepiekne poranne
                          swiatlo wycinajac na scianach ostre i kontrastowe cienie, podbijajac barwy
                          wszystkiego na co padlo. Jutro znowu pobudka o szostce, wiec szybko sie zwijam
                          do spankasmile Tym bardziej, ze chyba dopadlo mnie cos, co potocznie nazywamy
                          korzonkamisad laze jak pokraka, stekam, a siadanie i wstawanie wydaje sie
                          prawdziwym wyzwaniem... Lyknelam aspirynke i zawinelam sie w cieply kocyk.
                          Moze przejdzie...
                          Pozdrawiam, D.
                          • mammaja Re: Poniedziałkowo - dado 25.04.05, 21:59
                            Wspolczuje i polecam majamil na korzonki. Niestety na recepte.
                            • meg_s Re: wtorkowo :) 26.04.05, 07:30
                              na dworze panoszy się obrzydlistwo
                              niby deszcz potrzebny - ale to jest taka wciskająca się wszędzie wilgotność - i
                              zimno
                              • lablafox Re: wtorkowo :) 26.04.05, 08:50
                                U nas przestał wiac ten pikielny wiatr ze wschodu- przenikliwie zimny.
                                Słońce całą gębą i ciepło , w cieniu już teraz+10C.
                                Dzień zapowiada się pracowicie.
                                • jutka1 Re: wtorkowo :) 26.04.05, 10:01
                                  Tutaj pochmurno i chmurno
                                  Musze wyslac 5 @ w sprawach zawodowych
                                  Musze to i tamto i owanto, a nie chce mi sie ;-(

Spadek formy, ot co

dziendobrybardzo smile))
                                  • verbena1 Re: wtorkowo :) 26.04.05, 15:05
                                    Witam wszystkich , chorym i markotnym podsylam troche cieplejszego powietrza z
                                    zachodu.
                                    Czekam na deszcz ale ciagle przechodzi gdzies bokiem a w ogrodzie sucho.
                                    Wciaz jeszcze jakies prace ogrodowe, dzis skosilam trawe u sasiadki, ktora
                                    pojechala sobie na urlop a ja dobra dusza obiecalam zajac sie gospodarstwem.
                                    Nie narzekam bo ona tez podlewa moje kwiatki gdy wyjezdzam.

Milego popoludnia zycze....
                                    • wenus440 Re: wtorkowo :) 26.04.05, 15:10
                                      Verbeno, ciebie miec za sasiadke
                                      toz to skarb !!!wink))))

-
                                      the space is our future
                                    • marialudwika Re: wtorkowo :) 26.04.05, 15:13
                                      U nas raczej chlodno i lzawo,ale nie pada.W domu wlaczone centralne..
                                      Dzien nastrajajacy depresyjnie,ale wokol pieknie zielono a ptaszki
                                      rozspiewane...
                                      ML
                                      • kamfora Re: wtorkowo :) 26.04.05, 20:35
                                        A ja dzisiaj wyszłam do pracy jeszcze w cienkim wprawdzie ale płaszczu,
                                        a wracałam już niosąc go na ramieniu. Ciepło, zielono, treleliście smile
                                        Nawet koty przestały się gryźć i już od dwóch dni jest spokójwink
                                        • dado11 Re: wtorkowo :) 26.04.05, 21:37
                                          Dzis spedzilam w samochodzie, krazac po miescie i okolicach, prawie 8 godzin,
                                          w sumie nie bylo mnie 12! Padam na dziob, "korzonki" mnie lypia, leb boli,
                                          stolowalam sie "restauracjach innych niz wszystkie", wiec zoladek tez w
                                          kiepskim stanie...sad Pogoda byla chyba dosyc chmurna...
                                          Jutro znowu pobudka o 6! jak ja nie cierpie porannego wstawania!!!!
                                          Pozdr. D
                                          • lablafox Środowo 27.04.05, 09:31
                                            Leniwie , domowo, papierkowo.
                                            Odpoczywamy po wczorajszym dniu.
                                            Słoneczko przygrzewa , więc bedzie i spacerkowo.
                                            Wczoraj wieczorem uczestniczyliśmy w pierwszym słowiczym koncercie - na 3
                                            gardziołka. Pięknie było.
                                            • jutka1 Re: Środowo 27.04.05, 10:34
                                              Slonce, ale juz niedlugo - widze chmurzyska, ktore niedlugo zdominuja.
                                              Mam dzis pare spraw do zalatwienia, poczta, bank, biuro jedno, biuro drugie.
                                              Czesc mialam zrobic wczoraj, ale sie nie udalo ;-(

dziendobrybardzo smile))
                                              • mammaja Re: Środowo 27.04.05, 11:02
                                                Witam, jest piekny dzien, przyszla Krasnoludka po dlugiej nieobecnosci i
                                                idziemy siac fasole kolorowa przy siatce i inne jednoroczniaki!Milego dnia!
                                                • jan.kran Re: Środowo 27.04.05, 21:11
                                                  Milo Mamajo ze brzmisz lepiejsmile))
                                                  U mnie dzien jak codzien. Oprocz tego ze norweska przyroda szalejesmile) Wszystko w kwiatach paczkach, z ziemi wylaza jakies dziwne , blizej mi nieznane polnocne kwiaty. Bardzo sliczne. Cieplo.
                                                  Pozdrawiam . Kran.
                                                  • mammaja Re: Środowo 27.04.05, 23:15
                                                    Witaj wieczornie ,Kranie! U nas strasznie sucho! Deszcz potrzebny od zaraz - w
                                                    Wiadomosciach pokazywali oizary lasow - a mi tez przydaloby porzadnie podlac
                                                    ogrod! dopiero by roslo! Pozdrawiam! (PS, Zawsze chcialam mieszkac w Norwegii smile
    • luiza-w-ogrodzie Czwartek bardzo letni 28.04.05, 01:33
      W tym roku po chlodnym lecie nastapila dluga i ciepla jesien. Tegoroczny
      kwiecien jest jednym z najcieplejszych zanotowanych w kronikach
      meteorologicznych. Dzisiaj w mojej dzielnicy ma byc 29 stopni (w cieniu).
      Niezorientowanym przypominam ze kwiecien w Australii jest odpowiednikiem
      pazdziernika na polkuli polnocnej.

Poranek wstal sloneczny, z ciezkimi, szarymi mglami zalegajacymi w dolinach,
      ktore szybko opadaja zostawiwszy na trawie gesta rose. Siedze przy laptopie i
      bije sie z myslami - jechac po pracy nad ocean zeby poplywac, czy nie? Po
      wakacyjnym wyjezdzie w gory na 8 dni stesknilam sie za woda. Ocean ma wciaz
      okolo 24 stopni, plaze sa prawie puste. Plywanie o zmroku to piekna rzecz, po
      plywaniu biore prysznic na otwartym powietrzu, patrzac na fale... Oj,
      rozmarzylam sie, ale z drugiej strony wciaz mnie swedza niezagojone od dwoch
      tygodni oparzenia po malenkiej meduzie jimble, kontakt z ktora czuje sie i
      wyglada jak oparzenia rozpalonym do czerwonsci drutem (ponizej link dla
      znajacych angielski).
      faunanet.gov.au/wos/factfile.cfm?Fact_ID=12
      Pozdrawiam tych, ktorzy mnie pamietaja - milego dnia wszystkim
      Luiza-w-Ogrodzie

><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      .·´¯`·.. ><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      • dado11 Re: Czwartek calkiem wiosenny:) 28.04.05, 11:03
        Czesc Luizo, nasza zgubosmile Wspolczuje z powodu meduzy, ale szczerze
        zazdraszczam oceanusmile
        Za to u nas wiosenka, piekna, po nocnym deszczu w ogrodzie umyte powietrze,
        umyta trawa i drzewa, paskudny kurz zniknal, oddychac mozna pelna piersiasmile
        Slonko wychyna zza chmur.
        Zaraz lece do pracy, pozdrawiam wszystkich, D.
        • jutka1 Re: Czwartek calkiem wiosenny:) 28.04.05, 11:48
          Rzeczywiscie, wiosna w pelni...
          Nawet slonce sie zdecydowalo na pokazanie paru promykow.

Niedlugo wycieczka "do miasta", jeszcze pare spraw zostalo z wczoraj do odhakowania.

Dziendobrybardzo smile
          • mammaja Re: Czwartek calkiem wiosenny:) 28.04.05, 11:57
            Witam wsrod obmytej nocno - porannym deszczem zieleni! Bardzo dobrze,ze
            wczoraj posialam troche - akurat mi podlalo! Poza tym trzeba wyruszyc "w
            miasto" - ciesze sie,ze na forum ciekawe tematy, milego dnia wszystkim!
    • ewelina10 Re: Dzisiejki 116 28.04.05, 12:53
      za oknem ołowiane niebo ... oddalam się do obowiązków, do których raczej muszę
      mieć spokojną głowę, nie zaś potarganą duszę wink
    • luiza-w-ogrodzie Lato nadal trwa i weekend sie zbliza! 29.04.05, 01:15
      Dzien zapowiada sie taki jak wczoraj, choc po poludniu ma przyjsc zimno z
      poludnia i przelotne deszcze. Wieczorem odstawie corke na zbiorke skautow
      (wyjezdza na dwudniowy oboz) a sama pogonie na polnoc przez Wollemi National
      Park (zabiwakujemy gdzies na noc, moze w samym Wollemi). W sobote rano
      pojedziemy dalej, za Scone, zeby zobaczyc slynna Burning Mountain (Plonaca
      Gora), ktorej podziemne poklady wegla pala sie od 6 tysiecy lat.
      www.walkabout.com.au/locations/NSWBurningMountain.shtml
      Wroce pewnie w niedziele rano, zeby zajac sie ogrodem. Ostatnio bylo tak
      cieplo, ze chwasty wyskoczyly spod ziemi jak dzikie. Trzeba tez dosadzic do
      kapusty wiecej turkow i nagietkow. Przerzedzic ogrodek ziolowy (szalone oregano
      i wybujala bazylia). No i zabejcowac stolik kupiony na "garage sale".

Pozdrawiam i zycze mniej zdyszanego weekendu niz moj
      Luiza-w-Ogrodzie

><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      .·´¯`·.. ><crying(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      • jutka1 Re: Lato nadal trwa i weekend sie zbliza! 29.04.05, 10:18
        Luizo, rzeczywiscie zadyszany week-end przed toba. Mnie by taka ilosc rzeczy do
        zrobienia chyba przytloczyla... smile

Piatek przed dlugim week-endem na razie sloneczny, doniesienia meteo na
        najblizsze dni sa na razie sprzeczne. Zobaczymy.
        Dzisiaj mam znowu mnostwo na palecie, na szczescie jest to mnostwo malych, prostych rzeczy..

dziendobrybardzo smile
      • jutka1 Re: Lato nadal trwa i weekend sie zbliza! 29.04.05, 10:18
        Luizo, rzeczywiscie zadyszany week-end przed toba. Mnie by taka ilosc rzeczy do
        zrobienia chyba przytloczyla... smile

Piatek przed dlugim week-endem na razie sloneczny, doniesienia meteo na
        najblizsze dni sa na razie sprzeczne. Zobaczymy.
        Dzisiaj mam znowu mnostwo na palecie, na szczescie jest to mnostwo malych, prostych rzeczy..

dziendobrybardzo smile
        • mammaja Re: wiosna trwa i weekend sie zbliza! 29.04.05, 12:57
          Rano zerwalam sie pojechac z corka do przychodni, bo zgubli wynik badania
          (wrrrr)i trzeba powtorzyc. A jak sie juz puscilam w swiat pelen wiosny,
          swiezutkiej zieleni to i na bazarek - rozbuchany przed wolnymi dniami i az mnie
          zatkalo ile kwiatow, krzewow, bylinek, oj majatek od razu moglabym tam
          zostawic.Ale rozsadnie dokupilam tylko "przedpoludniki" na wolne miejsce na
          sklaniaku i floks amarantowy do mojej kolekcji.Potem zajelam sie wsadzaniem
          roslinek, no i juz po poludniu!
          Fajnie,ze tyle piszecie, jak "sie wyrobie" to tez dolacze! Pogoda - rewelka!
          • fedorczyk4 Re: wiosna trwa i weekend sie zbliza! 29.04.05, 17:30
            Dziendoberek Wszystkim, ja szaleje z robotą i opedzam sie przed dziećmi , ktore
            francuskim zwyczajem znowu mają wakacje i żeby uprościć mi zycie to corka ma
            jeszcze kilka dni a syn ponad tydzien, więc w sumie trzy tygodnie w domu tyle
            że po tygodniu solo. Oczywiście przewala sie po chałupie tabun kolegow i
            koleżanek, a ja jak na złosc pracy mam jak diabli. No nic kiedyś to się uspokoi
            i wrócę na łono forumowe, na razie pozdrowienia i dobrego week endu życzenia.
            • jan.kran Re: Meteopata. 29.04.05, 21:07
              Chyba zmienie zawod i z pracownika fizycznego przerzuce sie na metereologie.
              Dwa dni temu w Oslo byl kolejny piekny , cieply sloneczny dzien. Natomiast ja
              mialam taki bol glowy i zle samopoczucie ze szkoda gadac.
              I zgodnie z przewidywaniami dzis pogoda sie zalamala. Leje , szaro i ponuro...
              Poza tym w moim zyciu slonecznie . I to najwazniejsze smile)) Kran.
            • jutka1 Re: wiosna trwa i weekend sie zbliza! 30.04.05, 10:02
              Fed. ! smile
              Witaj, wczoraj bylam w rozjazdach, wrocilam pozno, i nie doczytalam, ze sie
              pojawilas.. pracuj szybko i efektywnie, bo czekamy na powrot! smile
              • no_no Re: wiosna trwa i weekend sie zbliza! 30.04.05, 10:04
                Baju baj, baju bajsmile)...

no_nowink
                • jutka1 Sobota... pracowita 30.04.05, 10:12
                  jakos tak szaroburo dzisiaj
                  za chwile przyjedzie Rodzicielka i wespol w zespol wink oddamy sie pracom
                  ogrodowym: sa do zasadzenia gladiole, borowka amerykanska, troche skalniakow com
                  w prezencie przedwczoraj dostala... Musze napelnic ziemia dwa stare kamienne
                  koryta kupione u rolnika we wrzesniu: w jednym beda wlasnie skalniaki, w drugim
                  malwy i inne kwiaty.

dziendobrybardzo smile)
    • no_no Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 09:56
      Czy, jak inne dziewczęta....?smile
      Pozdrawiam wszystkich zgromadzonych przed ekranamismile (W tym miejscu o uśmiech
      poproszęsmile) )
      Życzę pięknej pogody i nieustająco zdrówka (szczególnie Wojciechowi-Jowojowi.
      Czym się mocno nasz forumowy Bracie)

Pozdrawiam i kłaniam się nisko....

no_no - tylko bez przesadyzmusmile - w końcu mój kark nie jest aż tak giętkismile
      Całuję dłoń Madame...
      --
      • jutka1 Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:07
        Nonononononono..... Wielki Zaginiony sie pojawil smile))

Czesc No_no, Ty tak tylko ad hoc, czy na dluzej? brakuje Cie smile

Mam nadzieje, ze u Ciebie wszystko OK, bo juz sie zaczynalam martwic

no ciesze sie, no, ze Cie widze!
        J. smile)
        • skynews Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:12

Dzien dobry wszystkimsmile
          • jutka1 Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:22
            czesc Niebianski, Nocny Marku smile

czy u Was pada??
            • skynews Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:25

Nie pada,blue sky (troche chmur jest) i 21°C.
        • no_no Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:13
          Kochana jesteś Jutencjo...i to tak mocno, że dopchać się:--) do ciebie trudno,
          taki wokół wielbicieli tłum....
          Hmmm, dobre i to, że w ogóle mnie dostrzegłaśsmile... dziękuję Ci o Pani...
          Kłaniam się ad hock, tak spontanicznie, że aż po samo stopkesmile
          • jutka1 Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:21
            No bo jak cie bezlep zdziele, No no! wink
            Nie kryguj sie!
            Brakowalo Cie tu i juz! (sorry, Adzielcu... smile))

Uwazaj na kregoslup z tym adhokowaniem ort.zam. wink

Cmok! J. smile))
            • no_no Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:33
              jutka1 napisała:

> No bo jak cie bezlep zdziele, No no! wink
              > Uwazaj na kregoslup z tym adhokowaniem ort.zam. wink
              >
              > Cmok! J. smile))
              ----

Jutko, nie biezspakojsia o mój kręgo słup. Na szczęście nie szczykasmile
              Nie oddam cmoka, bo wpadnę jeszcze w jakieś uczuciowe turbulencje i cio?wink
              No, no, a bo to wiadomo, czy sie z tego cmokania jeszcze sie jakaś panie miełość
              nie przypa łenta, albo mówiąc bardzi alegancko - sie nie urodzi?smile Hmm, może i
              towink nie byłoby złe, ale kto owoce tej pani "M" miałby wychowywać? Ja tam sie
              panie do tego już nienada jesmile
              Odpozdrawiam na wszelki sluczaj bez cmoka:0)

no_no - dmucham przezornie na zimnesmile)
              • skynews Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:41

Racja,
                dobrze ze dmuchasz przezornie na zimne,Ona moglaby byc twoja corkasmile))
                • no_no Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 11:08
                  skynews napisał:

>
                  > Racja,
                  > dobrze ze dmuchasz przezornie na zimne,Ona moglaby byc twoja corkasmile))
                  ----
                  Sky, czyżbyś nie wiedział, że miłość nie zna granic?smile

no_no - kajne grencensmile)
                  • skynews Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 11:17

Znowu masz rację No_no: złe smoki i piękne księżniczki ciągle jeszcze istnieją...
                    • no_no Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 11:23
                      skynews napisał:

>
                      > Znowu masz rację No_no: złe smoki i piękne księżniczki ciągle jeszcze istnieją.
                      > ..
                      ----
                      Pienkni książeta też...

no_no - Ksionże Pomorski...też pienkny, a jakżeby inaczej? Nowink?
                      • skynews Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 11:43

no_no napisał:
                        "no_no - Ksionże Pomorski...też pienkny, a jakżeby inaczej? Nowink?"

No_ mam nadzieję że nie jesteś smokiem w książecej skórze i nie wbijesz w jej
                        szyje jadowitych klów,"pienkny Ksionże Pomorski"smile?
                        • no_no Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 12:31
                          skynews napisał:

> No_ mam nadzieję że nie jesteś smokiem w książecej skórze i nie wbijesz w jej
                          > szyje jadowitych klów,"pienkny Ksionże Pomorski"smile?
                          ----
                          Sky, bez obaw proszę. Jestem bardzo delikatny, nawet jak się wbijam w kobiecą
                          szyję, czy w jakąkolwiek inną część kobiecego ciała - staram się robić to z
                          wyczuciem...Nowink A serce me wielkiej i niezmierzonej dobroci...

U mnie piękna pogoda. Słoneczko, bryza od morza i muzyka...
                          Czegóż można chcieć więcej? Aaaaa! Chyba że więcej łona... natury ma sie rozumiećsmile

No_no - ja i smok? Ha! Chyba raczej smoczeksmile)

baju, baj....miłego dnia i nie tylko...
                • jutka1 Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 11:18
                  skynews napisał:

> Racja,
                  > dobrze ze dmuchasz przezornie na zimne,Ona moglaby byc twoja corkasmile))
                  znowu kurdebalans wiek wypominaja! sad

chociaz jak tak pomyslec, to nawet jakby sie baaaardzo sprezyl, w podstawowce
                  zaczal sie udzielac itepe, to mialby No_no trudnosci zeby moim tatusiem zostac
                  smile))))

Sie chodzilo na matme, to sie umie liczyc wink)
                  • skynews Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 11:49

Są jeszcze czary i zaklęcia...
              • jutka1 Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 11:11
                Eee, turbulencje od razu! smile
                No ale jak nie nada, to nie nada, wycofuje cmoka smile
                I tylko z dalekiego Dolnego Slaska macham lapko wink

Machumach, J. smile)))
        • fedorczyk4 Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:17
          Dzień dobry, piekny słoneczny i taki miły bo to przecie początek tego dlugiego
          week endu. Dzieki Jutko za dobre słowo. Robie co mogę czyli haruje jak para
          wołów. W ramach roboty na zmiane rozjeżdzam sie albo komputerze i trochę od
          tego głupieje. Ale co tam mój lekarz twierdzi że to odwracalne! Pozdrowienia
          dla Wszystkichsmile))))
          • lablafox Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 10:41
            Witam słonecznie .
            Cieplutko , zielono , a ja dziś robię za kierowcę , zawoze mojego ojca z żoną
            na wesele, aż 100 km od Poznania , w tereny bliskie Bodziowi.
            Jako towarzysza podrózy zabieram mego męża.
            Wrócę późnym wieczorem .
            Trzymajcie się - papapa , trututu.
            No_no , jeśli nie obetrzesz się z obrzydzeniem , to buziaka przesyłam za to ,że
            się pojawiłeś, a zresztą , co mi tam .
            Ja przesyłam , a Ty zrobisz z nim co zechcesz- cmok.
            Może Ewa za Tobą przyfrunie?
            • no_no Re: Dzisiejki 116 - Czy mnie jeszcze pamiętasz? 30.04.05, 11:00
              lablafox napisała:

> No_no , jeśli nie obetrzesz się z obrzydzeniem , to buziaka przesyłam za to,
              >że się pojawiłeś, a zresztą , co mi tam .
              > Ja przesyłam , a Ty zrobisz z nim co zechcesz- cmok.
              > Może Ewa za Tobą przyfrunie?
              ----
              Dziękuję za pamięć i za buziaka. Miło mi...
              Pozdrowienia dla Poznania i poznaniaków. Mam szczególny sentyment do tego miasta.
              Pojawiłem się na chwilę tylko. 'Narozrabiałem' deczkosmile?

no_no - już znikam...p..a...aaaaasmile
              3mcie się
    • ewapf Re: Dzisiejki 116 - Tańcząca z myslami... 30.04.05, 11:06

RANO - zapach mielonej kawy i jasne okna raniące zaspany wzrok..

WIECZOR - spowalniający się CZAS...kiedy zachodzi słońce... a ciepło dnia
      pozostaje tylko w doniczkach...

WE DNIE - bycie staje się tym samym co doświadczanie; hałasem,
      ruchem, milionem czynności bez znaczenia... Dla jednych-
      bazarem, dla innych - teatrem... A człowiek pozostaje nadal
      figurą, która przemieszcza rzeczy w czasie i w przestrzeni...

W NOCY - łóżko zranione nocną bezsennością... osamotnione w ciemności
      światło..

TY zawsze przy mnie stój...

Pozwolą Państwo, że sie przywitam ..smile))
      • no_no Re: Dzisiejki 116 - Tańcząca z myslami... 30.04.05, 11:14
        ewapf napisała:

> TY zawsze przy mnie stój...
        ---

Aniele stróżu mój....
      • jutka1 Re: Dzisiejki 116 - Tańcząca z myslami... 30.04.05, 11:14
        Ooooooo smile))))
        Czesc Szwagierko! smile

Gdzie bywalas jak Cie nie bylo?...
        Fajnie, ze sie zjawilas smile))

Ja zaraz w rekawice ogrodnicze sie przyobleke wink i oddam sie zen czyli ogrodowi...

Wpadne pozniej smile
        • ewapf Re: Dzisiejki 116 - Tańcząca z myslami... 30.04.05, 11:50
          jutka1 napisała:

> Ooooooo smile))))
          > Czesc Szwagierko! smile
          >
          > Gdzie bywalas jak Cie nie bylo?...

I have been here...
          and
          I have been there...
          and
          I have been... in between smile))

Poza tym... na pięciolinii palców grałam koncert w samych mollach...
          Sluchalam takiej muzyki, przy której... drzewa rozwijają pąki..będąc w niepokoju
          - i płyciutkim, kokieteryjnym, ale też bolesnym i nie do zniesienia...

> Fajnie, ze sie zjawilas smile))
          >
          > Ja zaraz w rekawice ogrodnicze sie przyobleke wink i oddam sie zen czyli ogrodow

La finta gardiniera smile)

> i...
          >
          > Wpadne pozniej smile
          >
      • kamfora Re: Dzisiejki 116 - Tańcząca z myslami... 30.04.05, 13:06
        ewapf napisała:

> Pozwolą Państwo, że sie przywitam ..smile))

Witaj! smile))
        (odpowiadam, chociażem nie z Państwa wink

i BĄDŹ...
        • mammaja Re: Dzisiejki 116 - Tańcząca z myslami... 30.04.05, 14:37
          Witam wszystkich obecnych i nieobecnych! Wybralismy sie na Powazki zrobic
          porzadki u naszych "drogich nieobecnych". Piekny dizen, wiewiorki przybiegaly,
          ptaki spiewaly, zaduma.... Mlody pojechal do Gdanska, w lipcu znowu wyrusza w
          bardzo daleki rejs....
          • marialudwika Re: Dzisiejki 116 - Tańcząca z myslami... 30.04.05, 14:52
            Mam u siebie mego jedynaka,wiec ponurawa,choc ciepla,pogoda,nie powoduja
            dolkow.
            Wirtualnie tez jestem aktywna..Pozatym juz zakwitly bzy!!!!!!!!!!!
            ML
            • jan.kran Re: Dzisiejki 116 30.04.05, 16:35
              U mnie wiosna, taka prawdziwa norweska czyli wszystko rosnie w oczach, Dwa dni popadalo i teraz mocne polnocne slonce. Pojawia sie mase roznych kwiatow, niektore wystepuja tylko na polnocy.
              Na wiele rzeczy mozna tu narzekac , ale nie na przyrodesmile))
              Kran.
              • kornikuno Re: Dzisiejki 116 30.04.05, 17:02
                Witam w to okrutnie cieple popoludnie...okrutnie
                bo kocham cieplo,ale bez przesady o tej porze roku....26°C.
                Pozdrawiam i milego dlugiego week-endu (w Polsce) zycze
                IzaBella
                • mammaja Re: Dzisiejki 116 30.04.05, 20:58
                  Przesadzilismy dwa rododendrony z miejsca, gdzie nie bylo im dobrze. Mam
                  nadzieje, ze teraz poczuja sie lepiejsmile Za to w tamto miejsce wsadzilismy
                  jalowce.Mila praca. Dlaczego nikogo nie ma na forum? Wyjechali?
                  • lablafox Re: Dzisiejki 116 30.04.05, 21:44
                    Wróciłam , własniejako kierowca z miedzychodu. Miły dzień , bardzo.
                    Jutro powtórka trasy.
                    • mammaja Re: Dzisiejki 116 30.04.05, 21:50
                      MIlo Lx, ze sie odzywasz bo tu pustki smile Wszyscy znikneli,a Jej-maz w ogole o
                      nas zapomnial smile
                      • lablafox Re: Dzisiejki 116 30.04.05, 21:59
                        Może dopieszcza jego_żonę, wiesz przecież,że maj to czas amorów, może w
                        Kanadzie wczesniej zaczynają.
                        Większośc powyjezdżała , a reszta widac ma inne zajęcia. Zakładaj nowy wątek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka