antyproton 06.11.05, 17:02 Zauwazylem , ze na niektorych forach mozna wkleic fotografie bezposrednio do postu. W pomocy przeczytalem ze mozna to robic na specjalnych forach - galeriach . Pytanie : czy nie mozna nadac forum 40+ status galeri ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelina10 Re: Do admina 06.11.05, 17:45 Wątki ze "szpileczką" by nie spadały w dół. Sposób na to, aby interesujący wątek nie zagubił się w gąszczu innych wątków. Ot, chociażby Jutki "Ktogdziejak..." (o ile czegoś nie pokręciłam) Odpowiedz Link
mantra1 Re: Do admina 06.11.05, 18:20 Nie wiem, czy te fora-galerie to moga byc fora prywatne. Chyba tylko na gazetowych jest taka opcja. P.S. A co chcialbys wkleic, Antyprotku? ) Odpowiedz Link
antyproton Re: Do admina 06.11.05, 18:32 A tak sobie pomyslalem ze jak ktos cos ugotuje (moze nawet ja ?) to moglby fotke potrawy wkleic , bez komplikacji z wklejaniem do albumu. Albo jakas roslinke z ogrodu lub spaceru . Taka fotka przyszyta do watku ma wiekszy wyraz i odbior , jej wartosc to aktualnosc i logiczny zwiazek z tematem. Fajnie by bylo , co nie ? )))) Odpowiedz Link
mammaja Re: Do admina 06.11.05, 18:46 To wlasnie widzi sie na foeum kuchnia w galerii potraw: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=777&w=31552663 ale to nie jest forum prywatne, tylko gazetowe. Odpowiedz Link
joujou Re: Do admina 06.11.05, 21:32 >nie wiem jak, ale z całą pewnością można na forach prywatnych wklejać fotki pod postem,sama to widziałam. Odpowiedz Link
joujou Re: Do admina 06.11.05, 21:38 >Chciałabym też wiedzieć,czy istnieje jakiś kącik poezji,ewentualnie,czy można go założyć? Lubię poezję,może ktoś jeszcze? Możnaby umieścić czasami jakiś piękny wiersz,może poprawi komuś nastrój na chwilę? Odpowiedz Link
mantra1 Re: Poezja 06.11.05, 22:10 Wiersze czasami zamieszcza nasza forumowa poetka w Kawiarence, albo w Dobranockach, ale nie ma zadnych przeszkod, zebys Żużu zalozyla taki watek. Bardzo chetnie poczytam i ewentualnie dolacze) Odpowiedz Link
joujou Re: Poezja 06.11.05, 22:17 mantra1 napisała: > Wiersze czasami zamieszcza nasza forumowa poetka w Kawiarence, albo w > Dobranockach, ale nie ma zadnych przeszkod, zebys Żużu zalozyla taki watek. > Bardzo chetnie poczytam i ewentualnie dolacze) > >Pomyślę o tym Niestety sama nie potrafię tak pięknie pisać,ale poezja osładza mi życie.Jeśli ktoś z forum pisze wiersze,tym lepiej... Odpowiedz Link
wywrot53 Re: Do admina 06.11.05, 21:46 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=29792060&v=2&s=0 forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2752102.html Odpowiedz Link
antyproton Re: Mark & company 09.11.05, 17:29 Dzieki wywrot ) Zacytuje jedna z wypowiedzi , mysle ze osobe odpowiedzialna za forum na gw : Nie można, ale można napisać do nas i przekonać nas abyśmy założyli forum ze zdjęciami, które będzie "podłączone" do forum prywatnego podpis : jakbur - kolor czerwony = redakcja . Czyli moja prosba do Marka lub kogos kto ma jego uprawnienia : Wystosujmy prosbe do redakcji . Kto za ? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Mark & company 09.11.05, 23:48 Podłączone drugie forum oznacza, że będzie link do drugiego forum taki jak do albumu. Czyli będzie coś jak drugi album tylko z wolnym wstępem. Będzie zamieszczał kto chce i co chce. Czy warto? Odpowiedz Link
antyproton Re: Mark & company 10.11.05, 15:06 To niezupelnie mialoby wygladac tak jak myslisz. Link do galeri odnosilby sie bezposrednio do jednego zdjecia , stanowilby oprawe graficzna postu. Oczywiscie mozna osiagnac to samo uzywajac prywatnych galeri , ale nie wszyscy maja je zalozone i wiedza jak sie nimi poslugiwac. Natomiast rola naszego albumu jest zupelnie inna. Sa tam nasze prywatne zdjecia , ktore nie chcemy aby byly widoczne dla wszystkich oraz sa tez reportaze i albumy skladajace sie z wiekszej ilosci zdjec zgrupowanych tematycznie . ) Odpowiedz Link
oqo Re: Mark & company 10.11.05, 22:09 a na szybko można sie wkleić tu to jest do nicka ludzie.gazeta.pl/0,0.html Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Mark & company 11.11.05, 00:24 też można Już zrobiłem sobie wizytówkę. Na jedno zdjęcie wystarczy. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Mark & company 11.11.05, 18:58 Zdaje się, że nikt nie kuma o co chodzi Trzeba uzupełnić sobie profil na portalu gazety (link oqo)i tam można wkleić jedno zdjęcie. Może być dowolne. Na razie wkleiliśmy, ja i oqo swoje. Tylko trwa trochę długo zanim się pokaże. Każdy zalogowany może liknąć na nasz nick i zobaczy zdjęcie. Odpowiedz Link
petromin Re: Bodzio49 12.11.05, 23:20 Przeglądałem forum ze zdjęciami z okolic Gorzowa forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=704 czy są tam też Twoje? uczciwie przyznaje nie wszystkie oglądałem. Może autorowi wątku o takie forum chodziło? Moje ze zdjęciami z Francj też na takiej zasadzie funcjonuje: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=705 Odpowiedz Link
lablafox Chyba chodzi o coś takiego 13.11.05, 07:25 forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12827 Jestem za , dlatego ,że może być to bieżąca ilustracja naszych słów , dostępna dla każdego użytkownika forum. Jedyna dla mnie niedogodnośc to wymiary dzdjeć - 64 MB, chyba,do których muszę każdą fotkę sprowadzić , a czasami mi się niechce. Odpowiedz Link
antyproton Re: Chyba chodzi o coś takiego 13.11.05, 12:45 Sprawdzilem Lx , to forum o ptakach to jest forum prywatne a na prywatnych nie mozna dolaczac bezposrednio fotografi. Szkoda , bo to na pewno jest ciekawe rozszerzenie komunikowania na forum. Pozostaja dwie drogi , albo zwrocimy sie do redakcji o przyznanie nam forum rownoleglego gdzie by bylo mozna umieszczac zdjecia i w postach podawac link , lub uzywac naszych prywatnych galeri , prawdopodobnie mozna je sobie otworzyc w Polsce na niektorych portalach . Odpowiedz Link
lablafox Re: Chyba chodzi o coś takiego 13.11.05, 12:50 No jakże Antyprotonie. Wejdź tam jeszcze raz i kliknij we wstępie na "Zdjęcia ptaków"- jest to ilustracja tego o czym tam sie rozmawia i rozmów jakby ciag dalszy. Zajrzyj tam jeszcze raz. Odpowiedz Link
antyproton Re: Chyba chodzi o coś takiego 13.11.05, 13:06 Oops , masz racje Lx , nie zwrocielm uwagi na preambule. Tak , to jest wlasnie dobry przyklad . ) Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Bodzio49 13.11.05, 13:39 petromin napisał: > Przeglądałem forum ze zdjęciami z okolic Gorzowa czy są tam też Twoje? ----------------- Dzięki za link. Moich tam nie ma ale niedługo już będą. Zraziłem się kiedyś do forów miejskich i nie wiedziałem, że są ze zdjęciami bo ni zaglądałem tam. Odpowiedz Link
bodzio49 Forum ze zdjęciami 13.11.05, 22:11 Jest jeszcze jedna niedogodność z wklejaniem zdjęć na forum. Chyba na wszystkich takich forach po wysłaniu admin musi przejrzeć i zaakceptować każdy taki wpis i ukazuje sie najwcześniej na drugi dzień. Tak więc najlepsze z tego wszystkiego to nasz album. Sam wklejasz zdjęcia o dużej nawet pojemności, ukazują się natychmiast, można korespondować, pisze i wkleja tylko zamknięte grono przyjaciół. Naprawdę nie rozumiem protonka co ma przeciwko albumowi. Co za nieśmiałość Odpowiedz Link
joujou Re: Do admina 18.12.05, 16:41 >Nie mogę dostać się do albumu, chyba muszę znać jakieś hasło? Możesz mi pomóc? Odpowiedz Link
skynews Re: Do admina 18.12.05, 16:59 ...chyba manager albumu musi Cie najpierw wpisac na liste aktywnych uczestnikow i przejdziesz "skomplikowana" procedure rejestracji. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Do admina 18.12.05, 20:53 Nie mam nic przeciwko joujou. Dla formalności pytam "albumowiczów" czy mogę wysłać zaproszenie. Brak odpowiedzi (może być w albumie) uznam za zgodę. Nikogo nie naciskamy joujou ale mamy zwyczaj żeby wszyscy którzy do albumu trafiają też swoje podobizny zamieszczali. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mammaja Re: Do admina 18.12.05, 21:04 Ja tez nie mam nic przeciwko joujou, tylko nie pamietam czy okreslalismy jakos czas stazu na forum? Odpowiedz Link
verbena1 Re: Album 18.12.05, 21:21 Podzielam poglad Bodzia w sprawie aktywnego uczestnictwa w albumie. Czekam cierpliwie na obiecane zdjecia Fedorczyk. Wiem ,ze jestes zalatana ale po Swietach juz nie wymigasz) Mysle ,ze Joujou ma juz wystarczajacy staz na forum. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Album 19.12.05, 22:13 Zaproszenie do joujou wysłane. Jutro powinno być w skrzynce. Odpowiedz Link
joujou Re: Do admina 20.12.05, 09:18 >Zerknęłam tylko do skrzynki i widzę,że doszło.Dziękuję. Odpowiedz Link
jej_maz Re: Do admina 21.12.05, 03:29 A moze by tak wyjasnic o co tu chodzi z tym "okresem probnym" tak dla przypomnienia, zwlaszcza naszym nowym uczestnikom? Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Do admina 21.12.05, 07:23 jej_maz napisał: A moze by tak wyjasnic o co tu chodzi z tym "okresem probnym" tak dla przypomnienia, zwlaszcza naszym nowym uczestnikom? ------------------------- Okres próbny to niezbyt szczęśliwe określenie. Nikt z uczestników tego albumu nie został jeszcze wykluczony. Po prostu do albumu zapraszamy stałych i lubianych uczestników naszego forum 40+, którzy chcieliby poznać się z nami nieco bliżej. Ponieważ jednak poznanie się w założeniu ma być obustronne to nie wszyscy chcą aż tak blisko. W albumie znajdują się poza różnymi innymi ciekawymi zdjęciami także fotki nasze i naszych najbliższych, które sami wklejamy i kasujemy, pisujemy także podobnie jak na forum. Teraz właśnie uświadomiłem sobie jak takie bliższe poznanie się na nas wpływa. Mam wrażenie że spotykam tam prawdziwych przyjaciół. Nikt nikogo nie atakuje. Można liczyć na życzliwość i dyskrecję. Jest naprawdę fajnie. Prawie TWZ Jeśli jeszcze ktoś ze stałych uczestników chciałby dołaczyć to proszę o deklarację. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
monia.i Re: Do admina 05.03.06, 23:43 Czy ja też mogę poprosić o kluczyk do albumu? Obiecuję się wkleić (albo Jutka mnie wklei, jak nie podołam zawiłościom technicznym) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Do admina 05.03.06, 23:53 Monieczku, wydaje mi sie, ze Bodzio Ci dal kluczyk, cos mi mignelo, ale niech Bodzio potwierdzi Odpowiedz Link
jutka1 Do Bodzia :-) 05.03.06, 23:57 Moniek jest niesmiala, wiec za Monie prosze o kluczyk )) O ile oczywiscie jeszcze go nie ma Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Do Bodzia :-) 06.03.06, 16:04 Już wysyłam Moniu. Jutro będzie w skrzynce. Tylko uwaga. Jeśli zarejestrujesz się Juteczko w MSN ze swojego kompa a tylko na inny nick to Monia dostanie tyle limitu ile Tobie zostało. Tak zrobiłem z joujou i ma mały limit. Może wystarczy jak Monia założy sama nowe konto na GW (albo udostępni Juteczce swoje z hasłem) a Jutka tylko zaloguje się na to konto i skorzysta z tego linku jaki wyślę i zaloguje Monię w MSN. Więc jeśli nie uda ci się wejść Moniu to albo zakładaj nowe konto i prześlij haslo Jutce albo udostępnij jej hasło do swojego. Mam nadzieję, że nie zagmatwałem za bardzo. Napisz Moniu na priv jak ci poszło. Odpowiedz Link
bodzio49 Re: Do Bodzia :-) 06.03.06, 16:16 Jak już będziesz Moniu w albumie to wyslę Tobie instrukcję jak poruszać się w albumie, wklejać i kasować. Fed też dostanie. Zaraz nad tym popracuję. Komu jeszcze wysłać? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Do Bodzia :-) 06.03.06, 16:17 Jak Monia zechce, tak bedzie i tak zrobie. I pomoge oczywiscie, jesli bedzie potrzeba Dzieki, Bodziu Odpowiedz Link
monia.i Re: Do Bodzia :-) 06.03.06, 19:57 Dzięki, Bodziu Chyba mi się udało zalogować w albumie Ale się nie naoglądam - bo internet mi coś dzisiaj muli... P.S. Jutek - Tobie, słonko, oczywiście też dziękuję - kochana jesteś Odpowiedz Link