22.04.06, 19:47
Zapraszam na maly spacer.
40plus.ca/cuba.asp
Obserwuj wątek
    • bodzio49 Re: Cuba 22.04.06, 20:10
      Bardzo interesujące miejsce. Od dawna planowałem odwiedzenie Cuby ale zbyt
      drogo kosztowała. Ale ceny nieco spadły i pojawiają się możliwości więc pewnie
      niedługo skorzystam z jakiejś okazji. Jeśli pojadę to będę chciał przyjrzeć się
      życiu tubylców. Widziałem takie zdjęcia. Bardzo przejmujące. Opinia, że bieda
      jest wynikiem dzialan USA to chyba duże uproszczenie.
      • ord Re: Cuba 22.04.06, 20:49
        Jak nie embargo to co?

PS - dorzucilem jeszcze jedno fajne (moim zdaniem) zdjecie
        40plus.ca/images/Cuba/kubanka.jpg
        • ewelina10 Re: Cuba 22.04.06, 21:09
          Niektóre miejsca wydają się takie znajome, jakbym cofnęła się w czasie o
          dwadzieścia parę lat, i te schody do Capitolio przypominają mi wejście do
          PeKiNu w Warszawie. Aż boję się pomyśleć, w jakim stanie mogłaby (nie)trwać
          jeszcze nasza gospodarka. Poletko demagogiczne kreatywnej ekonomii.

Dzięki za fotki.
    • jutka1 Re: Cuba 22.04.06, 20:56
      A kogoz to moje kaprawe i zaspane oczki widza??? smile))

W adremie: ja tam na Kube nie pojade. Nie bede kiesy nabijac Fidelowi.
      big_grin
      • oqo Re: Cuba 22.04.06, 21:01
        jak Lepper zostanie prezydentem to Cubę bedziemy mieć na miejscu smile sad
        • ord Re: Cuba 22.04.06, 21:04
          ...i wowczas nikt sobie nie pozwoli na komentarze o psich odchodach i Polskiej
          fladze...

Kwestia podejscia do tematu - ja osobiscie bedac zmuszony do wyboru wybiore
          Leppera... chcialem napisac Castro.
      • ord Re: Cuba 22.04.06, 21:05
        Tez jestem zdziwiony wink)
        • jutka1 Re: Cuba 22.04.06, 21:15
          Zdziwiony, ze wszedles? (wreszcie), czy zdziwiony, ze mnie widzisz? wink)))
          • ord Re: Cuba 22.04.06, 21:19
            Ze Ciebie widze to sie ciesze, a zdziwiony ze ten... jak mu tam... jej_maz(?)
            ciagle adminuje.
            • jutka1 Re: Cuba 22.04.06, 21:20
              Jas Ci sie rozdwoil? wink)))))))))
              • ord Re: Cuba 22.04.06, 21:25
                smile) nie - wlasnie siedzi nad taxami ojojoj sad( to i Ord zaglada w komputer wink
                Poza tym ktora inna by chiala takiego glupka - zlapal to i trzyma bo takie
                szczescie jak jego_zona nie trafia sie dwa razy w zyciu wink
                • ord Re: Cuba 22.04.06, 21:26
                  cholra - zle przeczytalem; myslalem ze napisalas ze jej_maz sie rozwodl nie
                  rodwoil... totlnym ci ja glupek sad(
                  • mela42 Re: Cuba 22.04.06, 21:37
                    Po dłuższej nieobecności podczytuję sobie (czekając na Jutkę), żeby nie usnąć
                    na siedząco i muszę przyznać, ze świadomością, że narażam się Założycielowi...
                    ORD JESTEŚ DOBRY!! Kurczaki wyszło to nieskładnie. Chyba jednak muszę iść
                    spać. Podtrzymuję kwintesencję mojej wypowiedzi.
                    • ord Re: Cuba 22.04.06, 21:52
                      Jezeli kwintesensja Twojej wypowiedzi bylo stwierdzenie ze jestem dobry, to
                      jestes odpowiedzilana za jedyny usmiech na mojej twarzy tak smutnym dniu jak
                      przygotowywanie papierow podatkowych dla ksiegowego. Nawet nie pytam dlaczego bo
                      to juz ma dla mnie znaczenie drugorzedne, chociaz ciekawosc mnie zzera wink)
                      (zzera przez z czy rz?).
                      • mela42 Re: Cuba 22.04.06, 21:59
                        Z całą pewnością przez ż! Mam 40+ i życie nauczyło mnie, że nie można mężczyzn
                        rozpuszczać komplementami. Jeden na wieczór powinien Ci wystarczyć smile
                        Swoją drogą, humor przy przygotowywaniu papierów podatkowych traci przeważnie
                        ten kto płaci duże podatki, czyt. dużo zarobił. Nie współczuję, też chcę tracić
                        humor z takich powodów! Dobranoc, bo padam. Nie spałam 20 godzin, a czuję, że
                        to było 100.
                        • ord Re: Cuba 22.04.06, 22:08
                          Dobranoc, a adminem sie nie przejmuj: to niegrozny okaz wink)
                          • mela42 Re: Cuba 22.04.06, 22:18
                            Pewnie tak, znacie się dobrze i pewnie długo. Ale od rozwodu "jej mąż" brzmi
                            dla mnie ... hm.. jak to nazwać? ... ostrzegawczo! Może stąd te niepotrzebne
                            uprzedzenia smile
                            Ord, proszę nie odpisywać mi, bo nigdy nie pójdę spać!
                            • ord Re: Cuba 22.04.06, 22:22
                              OK - nie bede odpisywal smile)) ale spac tak wczesnie toz to grzech...
                              • mela42 Re: Cuba 22.04.06, 22:23
                                Dzięki, że nie odpisałeś. Mogłam pójść spać.
                                • dado11 Kuba???? 22.04.06, 23:00
                                  oooopppssss.....smile
                                  • ord Re: Kuba???? 22.04.06, 23:03
                                    W orginale jest bez tego oooopppssss...

wink
                                    • dado11 Re: Kuba???? 22.04.06, 23:21
                                      Wcięło mój post, ale tak generalnie ocochodzi?????
                                      • ord Re: Kuba???? 22.04.06, 23:59
                                        Codzi o Kube, ktory odwiedzil Cube
                                        Jaki post?
                    • jutka1 Re: Cuba 22.04.06, 23:31
                      mela42 napisała:

> Po dłuższej nieobecności podczytuję sobie (czekając na Jutkę),
                      O kurcze. Przepraszam.
                      Przyjmowalam sasiada-rolnika.
                      Po czym zostalam opieprzona za bratanie sie. Oj.
                      smile)))))))))))))
                      • jakotakot pytanko 22.04.06, 23:38
                        Nie miales klopotow z dostaniem wizy ?
                        • jutka1 Re: pytanko 22.04.06, 23:43
                          Kanadyjczycy moga wize dostac.
                          smile))
                          • jakotakot Re: pytanko 22.04.06, 23:47
                            A Polacy? Odnowie paszport smile
                            • ord Re: 22.04.06, 23:58
                              Na Kubie spotkasz wielu obywateli US. Nawet bardzo welu. Nie moga oni wjezdzac
                              bezdposrednio z US, ale jakiz to problem wybrac sie na wycieczke do Meksyku lub
                              Kanady a z tych krajow nie ma juz problemow. Kubanczycy nie wbijaja wizy jako
                              pieczatki do paszportu - jest ona taka mala karteczka/wkladka, ktora jest
                              odbierana przy wyjezdzie. Nie ma wiec najmniejszego sladu ze dany zawodnik byl w
                              Castrolandzie. Niby mala rzecz ale ogromne udogodnienie dla zaiteresowanych no i
                              niezly doplyw zieloych dla miejscowych.
                              • jakotakot Re: 22.04.06, 23:59
                                dzieki za tip smile
                                • ord Re: 23.04.06, 00:02
                                  Zapomnilalem dodac, ze wszystko zalatwia sie na lotnisku przy wlocie i wylocie
                                  czyli bez zadnych wizyt w jakichkolwiek konsulatach czy innych biurach. Kosztuje
                                  jedyne 50 Convertible Pessos, czyli 50US$ plus 10% podatku wink
                                  • antyproton Re: 23.04.06, 10:48
                                    A co to za fotoreportaz o Kubie bez zadnego zdjecia najwiekszego bogactwa
                                    naturalnego tego kraju ??!!
                                    Strach przed zona czy cenzura ?
                                    Ja rozumiem ze my 40+ , ale nie lezymy jeszcze pod kroplowka
                                    i nie ma obawy ze nam moze cisnienie skoczyc.

P.S. Mam na mysli banany , of course .
                                    wink)))

wink)

• jutka1 Re: 23.04.06, 11:59
                                      Heheheheheheheeeeeeee........................
                                      wink))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka