zbyfauch 19.01.07, 10:52 Słowo.....no, może nie na niedzielę, choć dość długie. www.przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=2621&Itemid=48 Ciekawe, kiedy Gośkę poddadzą egzorcyzmom, wyrokiem sądowym oczywiście, albo ukamienują. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 19.01.07, 11:18 Artykuł był na pierwszej stronie Onetu. Już zniknął. Czyżby telefon? Odpowiedz Link
jutka1 Re: Prasowalnia nr 2. 19.01.07, 12:00 Artykul wyraza wiele z moich mysli i odczuc, o czym zreszta niejednokrotnie tu pisalam. Ze zdjeli z onetu? Coz, niewiele mnie juz dziwi w tym kraju. Opuszczam rezydencje Rodzicielki wraz z uzywana drukarka i jade na poczte wyslac wezwanie do zaplaty. Poleconym z potwierdzeniem odbioru oczywiscie. )) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 19.01.07, 12:27 serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34174,3860982.html Kolej żelazna przestała w nocy działać. Chaos totalny. Ja też ucierpiałem. Przekrzywiło mi antenę satelitarną. Będę się musiał teraz zdrowo namęczyć, żeby ponownie zobaczyć ukochaną twarz Leppera. )) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 19.01.07, 18:49 zbyfauch napisał: > Słowo.... Na wszelki wypadek zapisałem artykuł w komputerze. Nie wiadomo czy z "Przekroju" też nie zniknie. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Prasowalnia nr 2. 19.01.07, 19:25 Mam nadzieję że nie. Chyba są jakieś granice. Odpowiedz Link
joujou Re: Prasowalnia nr 2. 19.01.07, 20:27 Już się przestraszyłam,że nie uda mi się przeczytać tego pierwszego art. gdyż przez moment był problem z wejściem na stronę. Przyznam,że jestem wstrząśnięta.Zwłaszcza informacjami związanymi ze szkolnictwem np. tym: "...Nauczyciele z Łodzi od diecezjalnego egzorcysty uczyli się, jak rozpoznawać złe duchy..." W życiu piękne są tylko chwile... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 19.01.07, 20:33 joujou napisała: > "...Nauczyciele z Łodzi od diecezjalnego egzorcysty uczyli się, jak rozpoznawać > złe duchy..." O tym było też w telewizorze. Naprawdę, koniec świata. Odpowiedz Link
joujou Re: Prasowalnia nr 2. 19.01.07, 20:53 Wolałabym,żeby instruowano nauczycieli,jak postępować z dilerami narkotyków,którzy w zasadzie oficjalnie działają w szkołach,klasach.Po ostatnim zebraniu wyszłam oburzona,gdyż wychowawca mojego syna wręcz ubolewał nad takim handlarzem iż ten zabrał dokumenty ze szkoły i olał naukę.Myślę,że to są te złe duchy wśród młodzieży.Nauczyciel woli tego nie widzieć,bo jak widzi to ma problem. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 20.01.07, 21:30 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3863762.html Ciekawe czy i ile sterotypów znajdzie odzwierciedlenie w pomniku. Nie jestem pasjonatem pomników, szczególnie jeśli powstają za publiczne pieniądze, ale nie mam najmniejszego problemu z faktem, że obiektem ma być właśnie prostytutka. P.S. Czy nie denerwuje Was określenie "najstarszy zawód świata"? Przecież to kompletna bzdura! To prawda, że kobiety, zresztą nie tylko kobiety, udzielały usług seksualnych odkąd seks między ludźmi przestał funkcjonować jedynie w wymiarze prokreacyjnym. (Na pewno istnieje jakaś literatura na ten temat.) Przecież tego typu usługi, posługi, czy jak to zwał, miały i mają też swoją odmianę sakralną. Ale w klasycznym wydaniu profesji, pojawiła się prostytucja na pewno dużo później. Odpowiedz Link
mammaja Re: Prasowalnia nr 2. 20.01.07, 22:10 Pomysl pomnika tez wydaje mi sie przesadzony - w koncu jest wieke zawodow, ktore nie doczekaly sie nawet posazka, a sa niewatpliwie spolecznie potrzebne Odpowiedz Link
dado11 Re: Prasowalnia nr 2. 20.01.07, 23:13 Ja tam nie widzę problemu, jeśli będzie piękny w rozumieniu estetycznym, jeśli jest umiejscowiony tu, a nie tam, jeśli ma aprobatę okolicznej społeczności, i w końcu jest poświęcony istocie, człowiekowi, osobie, która ma znaczenie dla tej społeczności, i na dodatek nie pochłania funduszy na leczenie ciężko chorych dzieci... no... to czemu nie? To ich prawo, chcieć i mieć...)) Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 20.01.07, 23:35 dado11 napisała: > Ja tam nie widzę problemu, jeśli będzie piękny w rozumieniu estetycznym, jeśli > jest umiejscowiony tu, a nie tam Pomnik mógłby stanąć na Wiejskiej, tudzież przed siedzibą każdej partii politycznej Tylko, że wtedy nie mógłby się nazywać pomnik prostytutki a pomnik kurwy. Odpowiedz Link
dado11 Re: Prasowalnia nr 2. 20.01.07, 23:48 Taki pomnik, obecny skład naszego parlamentu już sobie wystawił, za publiczne pieniądze w postaci imć Dmowskiego, tuż przy Placu Trzech Krzyży... no i jakoś nie mieli wątpliwości... (tu nastąpił odruch, zwany potocznie "pawiem") Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 21.01.07, 00:08 dado11 napisała: > (tu nastąpił odruch, zwany potocznie "pawiem") To Ty też masz ogon??? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 25.01.07, 12:46 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3875054.html Cieszę się, że to nie moje pieniądze. Odpowiedz Link
zbyfauch Pedofil czy nekrofil??? 26.01.07, 17:21 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3877743.html Lokalny szeryf powiedział, że Rodreickowi udało się przekonać Stifflera i Snowa, że jest dzieckiem. Według policji obaj bardzo się zdenerwowali, gdy powiedziano im, że utrzymywali kontakty seksualne nie z 12-latkiem, ale z dużo starszym mężczyzną. Rodreick poznał swoich "opiekunów" dwa lata temu przez internet. Przed pierwszym spotkaniem ogolił całe ciało, by wyglądać bardziej przekonująco. Co za bzdury. DD Szkoda, że nie opisał tego Urban. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 26.01.07, 19:36 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3875821.html Mój osobisty faworyt, Since I've Been Loving You, niestety dopiero na 53-cim miejscu. Ale cóż....tu chodzi bardziej o emocje niż jakieś welkości mierzalne. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 30.01.07, 09:13 "Jeśli chcemy, aby rodzina była zdrowa moralnie, nie widzę możliwości, aby matka pracowała - argumentuje Anna Sobecka, posłanka niezrzeszona." wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3884183.html Dwie bestie inteligencji i rozsądku, Marian-z-piłką-zamiast-głowy i Ania z Pomylonego Wzgórza - Sobecka dali znowu czadu. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Prasowalnia nr 2. 30.01.07, 09:21 Nie ma to jak niepracująca matka wieloródka z wyższym wykształceniem, w końcu po to je zdobywała żeby teraz dziciom wiedze przekazać. Niedługo pieniądze na stypendia dla studentek przerzucą na becikowe, a potem zamkną uczelnie przed kobitami. Za to taki mąż z ósemką dzieci i dodatkowym tysiącem do 2-3tysięcy pensji normalnego wykształciucha to się uturla w dobrobycie i szczęściu rodzinnym. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Prasowalnia nr 2. 30.01.07, 10:35 A bezdzietni to juz w ogole maja przechlapane. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Prasowalnia nr 2. 30.01.07, 11:05 Bezdzietne jako gorszycielki zostana wytepione. Pierwsze z wyzszym wyksztalceniem! Nastepne z matura. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Prasowalnia nr 2. 30.01.07, 12:41 Bezdzietnych odstrzelic, jak dobiegna piecdziesiatki i zaczna chorowac. Przedtem niech placa podatki (podwojne) i na ZUS dla wielodzietnych, zeby starczylo na becikowe, darmowe bilety do kina i inne dodatki. Malodzietnych opodatkowac +50%. Bardzo proste. Moze wyjade na Wyspy Wielkanocne czycus. Odpowiedz Link
dha_tomciaj Re: Prasowalnia nr 2. 30.01.07, 16:52 w artykule piszą o zachęcanie a nie o zmuszaniu....ale kto wie,skoro Wy uważacie inaczej)). ps.Może posłankę Sobecką-bezdzietną chyba-ktoś zacznmie zmuszać?)) Odpowiedz Link
lablafox Re: Prasowalnia nr 2. 05.02.07, 19:04 Jutkaaaaaaaaaa, no co Ty , tak mi źle życzysz? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 30.01.07, 09:34 wiadomosci.onet.pl/1475226,69,item.html "I tak obok Zofii, Darii oraz Romana i Hliba (Gleba) ukraińskie urzędy stanu cywilnego zarejestrowały w r. 2006 imię Czeresznia (Czereśnia), Caryca, Pryncesa (Księżniczka), Atlantyda, Madagaskar i Tajmer (od ang. timer)." To ostatnie imię wymyślił zapewne ojciec Cajmer. Odpowiedz Link
dado11 Re: Prasowalnia nr 2. 31.01.07, 20:01 www.youtube.com/watch?v=ro_rlphazH4 baaardzo polecam, nie trzeba czytać, pan prezes sam się skompromituje!!! tylko czym prędzej jakiś stabilny, europejski bank trzeba znaleźć...((( Odpowiedz Link
dha_tomciaj Re: Prasowalnia nr 2. 01.02.07, 10:28 dado11 napisała: > baaardzo polecam, nie trzeba czytać, pan prezes sam się skompromituje!!! > tylko czym prędzej jakiś stabilny, europejski bank trzeba znaleźć...((( może ten??)) wiadomosci.onet.pl/1476212,69,item.html Odpowiedz Link
jutka1 Re: Prasowalnia nr 2. 01.02.07, 10:54 (( wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3888822.html Pozostawie bez komentarza, zeby nie zlamac netykiety bluzgami. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 02.02.07, 20:37 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3882465.html Fajnie macie. Ja mogę tylko mieć nadzieję, że świętojebliwa "TV Polonia" zdecyduje się na powtórki. Ewntualnie kumpel mi nagra. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 05.02.07, 00:14 zbyfauch napisał: > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3882465.html Jednak chyba obejrzę. 22:20 w Piątek program.tvp.pl/1,5,000000.html Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 02.02.07, 21:09 Knajpa prezydencka - Roman Maliszewski Burza mózgów w ławach poselskich. Sprawa jest poważna, bo chodzi o nowo otwartą restaurację w Sejmie. Przez ostatnie 16 lat parlamentarzystów karmił Roman Maliszewski, który wcześniej żywił partyjnych działaczy w gmachu KC PZPR. Teraz jego epoka w parlamencie dobiegła końca, a nowy ajent chce odciąć się od przeszłości grubą kreską. Rozpisał więc konkurs na nazwę lokalu. Są już pierwsze propozycje: Złota Kaczka, Sejmówka, Zioberko oraz Korytko i Chlebogryzarka. Ponoć największe szanse ma wersja prezydencka: Wpieprzaj, dziadu. newsweek.redakcja.pl/wydania/artykul.asp?Artykul=17532 Dostępne po zalogowaniu, dlatego wkleiłem w całości. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 02.02.07, 21:53 Cafe Newsweek Posłowie na drzewa - Arkady Fiedler W całym kraju trwa łapanka na agentów, ale poseł PO Arkady Fiedler (syn pisarza i podróżnika o tym samym imieniu) wszczął śledztwo w sprawie zaginionego ducha życzliwości w Sejmie. Poseł znalazł przyczynę agresji posłów i dał receptę, jak przywrócić miłą atmosferę na Wiejskiej. W specjalnym oświadczeniu zaproponował, by wyciąć cisy rosnące wokół Sejmu, gdyż "emanują bardzo niekorzystną dla ludzi energię, mogącą źle wpływać na ich reakcje i zachowania". Cisy najlepiej zastąpić choinkami, bo świąteczny nastrój sprawi, że Niesiołowski z Kurskim będą sobie pić z dziobków przez cały rok. Knajpa prezydencka - Roman Maliszewski Burza mózgów w ławach poselskich. Sprawa jest poważna, bo chodzi o nowo otwartą restaurację w Sejmie. Przez ostatnie 16 lat parlamentarzystów karmił Roman Maliszewski, który wcześniej żywił partyjnych działaczy w gmachu KC PZPR. Teraz jego epoka w parlamencie dobiegła końca, a nowy ajent chce odciąć się od przeszłości grubą kreską. Rozpisał więc konkurs na nazwę lokalu. Są już pierwsze propozycje: Złota Kaczka, Sejmówka, Zioberko oraz Korytko i Chlebogryzarka. Ponoć największe szanse ma wersja prezydencka: Wpieprzaj, dziadu. Kaczyński podbija Turków - Lech Kaczyński Polski prezydent dołączył do elitarnego grona ludzi sukcesu w Turcji. Zrzeszenie Tureckich Kobiet Biznesu wspólnie z tamtejszym magazynem "True" przyznało Kaczyńskiemu tytuł Europejski Mąż Stanu Roku 2006 za działania na rzecz rozszerzenia UE. Kaczyński, który oficjalnie poparł kandydaturę Turcji do członkostwa w Unii, odbierze ten zaszczyt osobiście 24 stycznia w Ankarze. Sobieski wygnał Turków z Europy. Teraz dzięki Kaczyńskiemu Polska ma szansę się zrehabilitować w ich oczach. Odpowiedz Link
dha_tomciaj Re: Prasowalnia nr 2. 05.02.07, 08:58 miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,3896272.html My im fachowców,oni nam ...?)) Odpowiedz Link
jutka1 Re: Prasowalnia nr 2. 05.02.07, 10:04 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3896221.html Najpierw pan nauczyciel fizyki zrobil z siebie ekonomiste, ba! bankowca i finansiste, a teraz jest niby ww. tylko miedzynarodowo... Ciekawe w jakim jezyku by tam w EBOiR-ze pracowal. W esperanto chyba. Odpowiedz Link
jutka1 Re: Prasowalnia nr 2. 05.02.07, 10:05 Tanie Panstwo: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3896775.html Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 05.02.07, 10:40 jutka1 napisała: > Tanie Panstwo Podoba mi się tytuł. Ciekawe czy Pan Prezytent lądował na Monciaku czy na molo. )) Odpowiedz Link
lablafox Re: Prasowalnia nr 2. 05.02.07, 19:10 Odszedł ostatni normalny człowiek z rządu - wysoki był , wzrostem , rozum miał , mówi płynnie po polsku i angielsku , porozumiewał się bez tłumacza i płacze nosił w angielskim stylu . Odszczepieniec jeden. Wreszcie urawniłowka. Hmm gdyby pretendował do roli prezydenta w nastepnych wyborach , chyba bym więła jego kandydature pod uwage. Odpowiedz Link
dha_tomciaj Re: Prasowalnia nr 2. 06.02.07, 10:27 Wesołe jest życie... fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/uczniowie-buduja-trumne-dla-swojej-nauczycielki,867314,2943 Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 06.02.07, 16:01 wiadomosci.onet.pl/1480095,16,item.html Na pewno. Szczególnie Lepper. Odpowiedz Link
bystra2000 Re: Prasowalnia nr 2. 06.02.07, 17:07 Powinny dostać zakwaterowanie w hotelu sejmowym ! Odpowiedz Link
dado11 Re: Prasowalnia nr 2. 06.02.07, 22:00 Taaaaanie państwo!!!!! wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3899516.html i jaaaakie bezpieczneeee!!!! Odpowiedz Link
dado11 Re: Prasowalnia nr 2. 14.02.07, 00:18 Ojjjj, ale jaja)))))) blogfm.blox.pl/html Odpowiedz Link
verbena1 Re: Prasowalnia nr 2. 14.02.07, 20:58 www.gazetawyborcza.pl/1,75968,3919518.html Zgadzam sie z tym artykulem,cos mi tu nie gra w tej calej aferze. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: Prasowalnia nr 2. 14.02.07, 21:41 Szkoda że nie widziałaś dzisiaj Ziobry. Słabo się robiło od słuchania. Odpowiedz Link
dha_tomciaj Re: Prasowalnia nr 2. 15.02.07, 08:59 fedorczyk4 napisała: > Szkoda że nie widziałaś dzisiaj Ziobry. Słabo się robiło od słuchania. Faktyczne robi się słabo,mam tylko nadzieje,że nie każdemu z tego samego powodu) serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3920170.html Odpowiedz Link
dha_tomciaj słabo sie robi nadal 15.02.07, 09:10 Niezależnie czy Ziobro czy dziennikarze na ten temat się wypowiadają.Mnie smuci postawa tych,którzy dla walki politycznej chcą zrobić z tego lekarza ofiarę.Bo nawet jeżeli tylko część zarzutów się potwierdzi,to jest to straszne.Myślę,iż żeby być dobrym lekarzem,nie wystarczy być rzemieślinkiem,trzeba jeszcze być człowiekem... serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3917980.html Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 16.02.07, 12:20 Ale wkoło jest wesoło... serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34309,3922354.html Eks poseł Grucha udawał, że pije, potem udawał, że uciekał... Może To w ogóle nie jest Grucha tylko jakiś Grek udający Gruchę? Swoją drogą, skoro rządzący udają, że rządzą to co się czepiać jakiej marnej gruszki. I z innej beczki. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3923332.html Gwiazda polskiej myśli filozoficznej zwyemitowała kolejne dzieło spod znaku "on_nie_z_naszej_wsi". Szkoda, że nie zrobił tego pod znakiem Coca-Coli bo po wyroku żywiłby się jedynie korzonkami i mieszkał pod mostem. Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 17.02.07, 13:33 Gdzie diabeł nie może.... wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3926715.html Niesamowite. Odpowiedz Link
joujou Re: Prasowalnia nr 2. 18.02.07, 09:29 Miłość nie wybiera... pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070216/FELIETONY/70215030&SearchID=73272533438355 W życiu piękne są tylko chwile... Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 18.02.07, 10:05 Przez ponad rok zwłoki starszego mężczyzny leżały w jego domu w stanie Nowy Jork, przy włączonym na pełny regulator telewizorze, zanim odkryła je przypadkiem policja. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3927383.html Telewidz do grobowej deski? Odpowiedz Link
zbyfauch Re: Prasowalnia nr 2. 18.02.07, 20:50 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3928512.html A jak to jest z Wami? Czujecie się uzależnieni? Niekoniecznie od wirtualnego seksu. Odpowiedz Link
dha_tomciaj A gdyby to on był agresorem?;))) 19.02.07, 10:08 Australia: Seks w samolocie ze znanym akrotem Australijska stewardesa, która opowiedziała mediom o swoim gorącym seksie z aktorem Ralphem Fiennesem w toalecie samolotu, straciła pracę. Linie lotnicze Quantas poinformowały, że 38-letnia Lisa Robertson została zwolniona ze skutkiem natychmiastowym. Początkowo Lisa Robertson zaprzeczała, jakoby miała podniebną aferę z aktorem, znanym m.in. z roli w 'Angielskim Pacjencie'. - Nie chciałam zaszkodzić Ralphowi - powiedziała czasopismu 'Woman's Day'. Ostatecznie zdecydowała się jednak ujawnić pikantne szczegóły. Była już stewardesa zaangażowała menadżera ds. PR, żeby jak najlepiej zdyskontować swój powietrzny romans. Tymczasem rzeczniczka Fiennesa powiedziała mediom, że aktor został uwiedziony. To Lisa Robertson była 'agresorem' - cytują rzeczniczkę australijskie czasopisma. (ks, PAP) Odpowiedz Link
jutka1 Re: A gdyby to on był agresorem?;))) 19.02.07, 10:45 Zgwalcila biedaka czy jak? )) Odpowiedz Link