Dodaj do ulubionych

Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe :)

10.03.07, 17:12
Zakwitlo tych krokusikow cale mrowie, forsycja ma paki, z okna widze "kotki"
na wierzbie sasiadow, weselmy sie wiosna (bo ona nas nie zawiedzie smile)))
Obserwuj wątek
    • mammaja Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 10.03.07, 17:16
      Wpadlam na chwilke - i akurat trafilam w nowa setke smile dzisiaj przyjaciele
      ukradli mi dzien - trzy osoby, kazda zajela mi po 1 i pol godz. Plany byly inne
      - ale z ludzmi tez trzeba przestawac. Wychodze jeszcze, ale wroce smile)))))
    • z.byfauch Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 10.03.07, 20:29
      Pomysł na dzisiaj. smile

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,53600,3973590.html
      Panie! Odwagi! Album czeka! wink
      • mammaja Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 10.03.07, 22:12
        Na dzisiaj to nie mam rurysmile
        • verbena1 Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 10.03.07, 22:32
          Zbych,takich kozaczkow to nie mam,moga byc gumofilce? I rura od kaloryferasmile))

Wiosna przyszla do nas z rana i zostala caly dzien. Wykorzystalam ja do szczetu.
          Skosilam trawe,posypalam trawnik nawozem,scielam zeszloroczne kwiaty hortensji.
          Teraz tylko czekac az roslinnosc ruszy z kopyta i zazielenia sie drzewa.
          Jakies ptaszeta wyspiewywaly caly wieczor. Pewnie tez poczuly wiosnesmile))
      • tusku Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 13.03.07, 10:40
        z.byfauch napisał:

> Pomysł na dzisiaj. smile
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,53600,3973590.html
        > Panie! Odwagi! Album czeka! winkJestem na tak!!!
    • jutka1 Piekna sloneczna niedziela 11.03.07, 10:46
      Piekny dzien. Po wczorajszych ulewach i szarudze fajnie jest zerknac za okno i
      popatrzec na slonce. "Za okno", bo pracuje. Ale moze uda sie wyrwac godzinke na
      spacer.

Milej niedzieli smile
      • mammaja Re: Piekna sloneczna niedziela 11.03.07, 12:54
        No to wymienilysmy sie pogoda, Jutko, bo u nas dzisiaj szaro, chociaz narazie
        nie pada. Mlody wyjechal na weekend, corka ma gosci, pozostaje skromny obiadek
        dwuosobowy i duzo czasu dla siebie smileTez milo smile
      • lablafox Re: Piekna sloneczna niedziela 11.03.07, 12:59
        Dziś , po całym tygodniu biegania i byćia na"usługach" innych , moment przerwy -
        cisza , spokój , wróble awanturują sie z dzwoncem przy karmiku.
        Skowronek wyspiewuje swoje melodyjki , głosno i stanowczo , nad naszym domem ,
        chyba sobie gniazdo gdzies w krzakach za parkingiem zakłada .Bratki nadal
        cieszą oczy.
        Chwilo trwaj, do 15 , potem mąz kształacić będzie muzycznie córeczkę naszego A.-
        klasa 2 , która ma kłopot z wychowaniem muzycznym - paranoja prawda?
        • lablafox Re: Piekna sloneczna niedziela 11.03.07, 13:01
          Zapomniałam , Zbyniu , Ty nie nam mów co mamy robić tylko sam zabieraj sie do
          roboty.Slipy koniecznie skórzane.
          • mammaja Re: Piekna sloneczna niedziela 11.03.07, 16:00
            Lx - jestem bardzo ciekawa na czym polegaja te korki z wychowania muzycznego smile
            Beda grac, spiewac czy teoretyzowac ?
            • joujou Re: Piekna sloneczna niedziela 11.03.07, 17:28
              Dzieńdoberek smile Dzień pochmurny(słońce nawet nas dziś nie
              przywitało),ale z drugiej strony bardzo rodzinny i zarazem przyjemny.
              Poranek rozkosznie leniwy:kawa,książka,książka,kawa...potem smaczny obiadek
              i dalsze lenistwo.Nie chce mi się dzisiaj nigdzie wychodzić,potrzebny mi ten
              spokój i luz.
              Dobrego wieczoru!
              • verbena1 Niedzielny wieczor przy tv 11.03.07, 23:07
                Obejrzalam wlasnie Kube Wojewodzkiego w tvn. Program na granicy dobrego smaku
                ale mozna wytrzymac.Lubie Kube za inteligentne riposty.
                Dzisiejszy gosc, szef Mlodziezy Wszechpolskiej zdolowal mnie a zarazem
                rozbawil. Co za zarozumialy ponurak bez krzty poczucia humoru.
                Wygladal jak syn milosciwie nam panujacego (panujacych)lub ich kopia.
                Widzial ktos?
                • oqo Re: Niedzielny wieczor przy tv 11.03.07, 23:19
                  przyznaję się bez bicia że cód ów widziałem ( nie był to bosak smile
                  • oqo Re: Niedzielny wieczor przy tv 11.03.07, 23:21
                    ale smiechu bylo co nie miara smile
                    • oqo Re: Niedzielny wieczor przy tv 11.03.07, 23:23
                      przepraszam sad pan Krrzystof Bosak .
                      • verbena1 Re: Niedzielny wieczor przy tv 11.03.07, 23:26
                        Przyznaje,nie znalam tego osobnika,polityka to nie moja specjalnosc ale jak
                        taka mlodziez chce rzadzic w Polsce to trzeba zaczac sie bac.
                        Smieszno i strasznosmile
                        • tusku Re: Niedzielny wieczor przy tv 13.03.07, 10:55
                          verbena1 napisała:

> Przyznaje,nie znalam tego osobnika,polityka to nie moja specjalnosc ale jak
                          > taka mlodziez chce rzadzic w Polsce to trzeba zaczac sie bac.
                          > Smieszno i strasznosmileJa już mam schron ,żarcie w puszkach i lalkę dmuchaną .
                          • jutka1 Kolego/kolezanko Tusku :-) 13.03.07, 11:30
                            Po pierwsze witam na forum,

po drugie: jesli odpowiadasz na posty cytujac czyjas wypowiedz, zacznij prosze
                            Twoj wpis od nowej linijki. Bo nie wiadomo, gdzie sie cytat konczy, a gdzie
                            zaczyna Twoja odpowiedz. OK? smile

PS. Skad piszesz, jesli to nie jest niedyskrecja? smile
                            • mammaja Re: Kolego/kolezanko Tusku :-) 13.03.07, 14:14
                              Widze ze mamy fajnego komentatora. Skad nadaje? Oczywiscie ze schronu !
                              Pozdrawiam w sloneczny dzien, chociaz to wszystko mam do zrobienia troche psuje
                              humor. Ale i tak lepiej przy pieknej pogodzie sie meczyc smile Nic rewelacyjnego
                              nie mam do napisania - a nie chce was nudzic. Narka!
                            • joujou Re: Czy dzisiaj na pewno jest 13???? 13.03.07, 15:34
                              bo dzień taki piękny i radosny smileWitam Was serdecznie.
                              Na dworze tak ślicznie,że nie chciało mi się do domu wracać.
                              Wczoraj było podobnie więc od dwóch dni buszuję po sklepach,bo
                              trza coś nowego na grzbiet kupić.Dzisiaj udało mi się dopasować
                              wiosenną kapotkę,tylko zapomniałam,że 13 to nie jest dla mnie
                              najszczęśliwszy dzień (buty kupione w zeszłym miesiącu właśnie w tym
                              dniu nadają się już do reklamacji,mam nadzieję,że z dzisiejszym zakupem
                              tak nie będzie).W pracy miałam dziś urwanie głowy,nie było czasu ani na
                              kawę,ani na nic innego,ale jestem z siebie nawet troszkę dumna.
                              • ewelina10 Re: Czy dzisiaj na pewno jest 13???? 13.03.07, 15:50
                                Joujou, jak dobrze że przypomniałaś mi o imieninach mojej kuzynki,
                                Krystynie ... już lecę zadzwonić z życzeniami, napewno od rana ich oczekuje ode
                                mnie. Tak się przyjęło, że zawsze w tym dniu wydzwaniamy do siebie już od wielu
                                lat smile
                                • joujou Re: Bożeny i Krystyny mają dzisiaj imieniny :-) 13.03.07, 15:55
                                  Dzięki Ewelinko...moja teściowa to Krystyna,a kuzynka Bożena smile)
                                  Też zaraz lecę do telefonu,a wszystkim Krysiom i Bożenom życzę
                                  wszystkiego najlepszego!
                                  • ewelina10 Re: Bożeny i Krystyny mają dzisiaj imieniny :-) 13.03.07, 17:02
                                    ... takie popularne imieniny i jakoś wyleciały z głowy. To chyba przez tę
                                    wiosnę smile))))
                                    • jutka1 Re: Bożeny i Krystyny mają dzisiaj imieniny :-) 13.03.07, 18:49
                                      Tez o maly wlos nie zapomnialam. Ale kolo poludnia zerknelam w kalendarz. smile
                              • jutka1 Re: Czy dzisiaj na pewno jest 13???? 13.03.07, 18:51
                                Caly dzien albo spedzam w urzedach, albo pracuje.
                                Podgrzewam grochowke. Moze mi sil doda i nastroj poprawi. smile
                • ewelina10 Re: Niedzielny wieczor przy tv 12.03.07, 11:56
                  Chociaż nie lubię Bosaka, ale wygląda mi na to, że nieźle sobie wczoraj
                  poradził. Spodziewałam się, że Kuba lepiej zabłyśnie, ale wczoraj, poza
                  przedszkolnymi wygłupami, chyba potencjał życiowy u podstarzającego się pana
                  nie był w najlepszej formie.
                  • tusku Re: Niedzielny wieczor przy tv 13.03.07, 10:50
                    ewelina10 napisała:

> Chociaż nie lubię Bosaka, ale wygląda mi na to, że nieźle sobie wczoraj
                    > poradził. Spodziewałam się, że Kuba lepiej zabłyśnie, ale wczoraj, poza
                    > przedszkolnymi wygłupami, chyba potencjał życiowy u podstarzającego się pana
                    > nie był w najlepszej formie. Robię lepsze numery tylko nie mam jak tego
                    udowodnić!
    • luiza-w-ogrodzie Szary poniedzialek 11.03.07, 23:54
      Po pelnym ogrodowych prac weekendzie wrocilam do biura. Za oknami jest na razie
      szaro, ma popadac mzawka, a poza tym zapowiadaja slonce i 25 stopni. Nie chce
      mi sie pracowac, wolalabym byc w ogrodzie albo na plazy, czyli mam typowe
      objawy mondaitis.

Weekend byl przyjemny, w sobote przywiezlismy 140 kg wklad do kominka, ktory
      zostal rozladowany przez wezwanych do pomocy dwoch znajomych. Teraz dumnie stoi
      na palecie na srodku jadalni. W poludnie pojechalam na kreglowe party corki
      (deczko obsuniete w czasie urodziny) a po powrocie wsadzilam pod plotem
      ostatnie strelicje, przy ktorej to czynnosci zaskoczyli mnie goscie, upaprana
      ziemia i w poplamionych farba robotniczych portkach. Goscie bardzo mili, mlode
      polskie malzenstwo od roku na kontrakcie w Australii, przyniesli wspanialy
      Muscat marki Scion - nowe wino na rynku - i obalalismy je ze smakiem pod serki
      kozie, owcze i krowie. W niedziele musialam pojechac kupic corce szkolny sweter
      i gacie do netballu, bo w sobote nie zdazylam. Po powrocie wiekszosc dnia
      pekala mi glowa - na zmiane pogody, ochlodzilo sie i spadlo cisnienie. Ale pod
      wieczor zebralam sie w sobie i wypielilam frontowy ogrodek oraz trawnik przy
      ulicy a Buszmen go skosil i wyrownal krawedzie. Konczylismy juz po ciemku.
      Usiadlam przed TV, zeby obejrzec nowy odcinek Miss Marple, a tu w polowie
      wysiadl prad w calej okolicy, wiec poszlismy spac o 21:15, co nam wszystkim
      dobrze zrobilo.

Jutro firma organizuje godzinna przechadzke po lesie z przewodnikiem ze State
      Forest, zeby pokazac ciekawe rosliny i drzewa. Mam nadzieje, ze przewodnikiem
      bedzie Graham, z ktorym czesto idac do pracy ucinam sobie dyskusje na temat
      rodzimych roslin australijskich.

Pozdrawiam, zyczac Wam bezbolesnego poniedzialku
      Luiza-w-Ogrodzie
      .¸¸><crying(((º>¸¸.·´¯`·.¸¸><crying(((º>
      Australia-uzyteczne linki
      • monia.i Re: Szary poniedzialek 12.03.07, 00:01
        Luizo - a co z grzybami? Był wysyp?smile
        • luiza-w-ogrodzie Re: Szary poniedzialek 12.03.07, 01:12
          monia.i napisała:

> Luizo - a co z grzybami? Był wysyp?smile

Moniu, przepraszam, ze nie odpisalam od razu, ale blakalam sie po innych forach
          oraz po biurze :o)
          Poniewaz towarzystwo nie dopisalo (jedni chorzy, drudzy zmienili plany), nie
          pojechalam wczoraj na grzyby ale pojade na pewno w sobote 17-go, w dniu Sw
          Patryka, patrona Irlandii, ktory wygnal z niej wszystkie weze.

Pozdrawiam
          Luiza-w-Ogrodzie
          • fedorczyk4 Re: Szary poniedzialek 12.03.07, 07:16
            Coś ten Graham za często się pojawia w Twoich postach Luizosmile
            Nie oglądałam wczoraj Bosaka, bo już nie jestem w stanie patrzeć na to.
            Obejżałyśmy sobie z Dziecinką i z rozkoszą Dumę i Uprzedzenie. Czysta słodych.
            Mniaaam
            • bystra2000 Re: Szary poniedzialek 12.03.07, 08:08
              Fed - co Ty wygadujesz ? nie ma szarych poniedziałków smile
              jest fantastic ,mombastic i w ogóle smilesmile
              jestem z-a-k-o-c-h-a-n-a !!!!!!
              • tusku Re: Szary poniedzialek 13.03.07, 10:53
                bystra2000 napisała:

> Fed - co Ty wygadujesz ? nie ma szarych poniedziałków smile
                > jest fantastic ,mombastic i w ogóle smilesmile
                > jestem z-a-k-o-c-h-a-n-a !!!!!!Kurde!!!ale Ci zazdroszcze bo ja nie znam tego
                uczucia,tylko napisz w kim albo w czym?
            • jutka1 Re: Szary poniedzialek 12.03.07, 08:09
              Tez obejrzalam Dume i uprzedzenia, z wielka przyjemnoscia. smile

Za oknem piekne slonce, mam nadzieje, ze u Was tez.
              Poniedzialek po nie-weekendzie i wypelniony po brzegi. 3 sprawy do zalatwienia
              "w miescie", i praca, praca, praca. Moze dzisiaj skoncze ten projekt, czego
              sobie serdecznie zycze. big_grin

Milego dnia i tygodnia smile
              • fedorczyk4 Re: Szary poniedzialek 12.03.07, 08:55
                Bystra, tytuł został się leżeć australijski. W warszawie pogoda jak drut. Po
                robocie skończę czystki tarasowe. Jutro jadę na giełdę kwiatową i obsadzamsmile)
            • luiza-w-ogrodzie Re: Szary poniedzialek 12.03.07, 13:48
              fedorczyk4 napisała:

> Coś ten Graham za często się pojawia w Twoich postach Luizosmile

Zeby tylko w postach - on sie chyba czai na mnie, gdy ide z parkingu do pracy
              przez las! Kto wie, pewnego dnia moze mnie dopasc, stlamsic i uciec!
              • tusku Re: Szary poniedzialek 13.03.07, 10:48
                luiza-w-ogrodzie napisała:

> fedorczyk4 napisała:
                >
                > > Coś ten Graham za często się pojawia w Twoich postach Luizosmile
                >
                > Zeby tylko w postach - on sie chyba czai na mnie, gdy ide z parkingu do pracy
                > przez las! Kto wie, pewnego dnia moze mnie dopasc, stlamsic i uciec!Ja
                Tarrzan Cię obronie!
                • luiza-w-ogrodzie Re: Szary poniedzialek 13.03.07, 23:00
                  tusku napisał:

> luiza-w-ogrodzie napisała:
                  >
                  > > fedorczyk4 napisała:
                  > > Ja
                  > Tarrzan Cię obronie!

Nienienie, dziekuje za dobre checi, Tusku, ale prosze mnie nie bronic!!!

Luiza-w-Ogrodzie
    • kruszynka415 Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 12.03.07, 08:57
      Wiosenny sloneczny dzien od rana powitał,zycze miłego dnia wszystkim
      forumowiczom
      • bystra2000 Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 12.03.07, 09:21
        Ja namieszałam ? jasne . Luizie szaro smile)))
        Olsztyn też drutem stoi smilesmilesmilesmile
        znaczy się słońcem smile
        • mammaja Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 12.03.07, 11:22
          Cudownie, cieplo, slonecznie. A i tak mi sie wcale nie chce dzialac. Tak milo
          byloby pogapic sie na niebo, niestety przyszla Krasnoludka i od rana wymusza na
          mnie czynnosci porzadkowe. Przynajmniej w nia wstapil demon wiosennych
          porzadkow, zapowiada nawet umycie okien. Moze gdzies wyjde smile
        • ewelina10 Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 12.03.07, 11:58
          Rzeczywiście pogoda jak drut. Najwyższy czas zdjąć otulinę z rododendronów i
          azalii, bo teraz tylko straszy na działce smile
    • luiza-w-ogrodzie Ciemna noc, za 10 minut trzynastego marca 12.03.07, 13:51
      Ciemna noc, za 10 minut zacznie sie trzynastego marca. Nie moglam zasnac
      (dziwne, bylam zmeczona po pieleniu i malowaniu drewnianej kratki), wiec
      siadlam do kompa na 15 minut, bo nie mam nic do czytania. Poczytalam, posmialam
      sie, popisalam, a teraz czas wrocic do lozka. Zglosze sie za osiem godzin z
      biura :o)
      Dobranoc wszystkim!
      Luiza-w-Ogrodzie
      • mammaja Re: Ciemna noc, za 10 minut trzynastego marca 12.03.07, 22:56
        Trzeci raz pisze!!!!! jak nacisne wyslij to znika! Ostatnia proba!
        • luiza-w-ogrodzie Mammaju, tym razem sie udalo. 12.03.07, 23:01
          Mammaju, tym razem sie udalo.
          Ja gdy pisze, dluzsze posty kopiuje do edytora, w ten sposob GW nie zjada mi
          tekstow.
          • fedorczyk4 Na niebie błękit 13.03.07, 07:18
            I ani śladu chmur. Aż nie chce myśleć się o robocie.Coś dziwnego pływa mi w
            kawie, coś dziwniejszego mi się sniło i kot też na mnie dziwnie patrzy. Idę na
            spacer z Krowisią , ta chociaż nie patrzy na mnie dziwnie, tylko z nieukrywaną
            nadzieją. Dobrego dniasmile
            • jutka1 Re: Na niebie błękit 13.03.07, 08:07
              U nas tez blekit. Slonce obudzilo mnie o 7:15 - szkoda, bo chcialam wstac o
              osmej. Znow bede pracowac, walczac z sennoscia.
              Dzien znowu wypelniony. Kiedy to sie skonczy?

Milego dnia smile
              • bystra2000 Re: Na niebie błękit 13.03.07, 10:01
                DŻYSYS - czuję sie świetnie ,ach jak wspaniale smile
                miłego dnia wszystkim smile
              • tusku Re: Na niebie błękit 13.03.07, 10:43
                jutka1 napisała:

> U nas tez blekit. Slonce obudzilo mnie o 7:15 - szkoda, bo chcialam wstac o
                > osmej. Znow bede pracowac, walczac z sennoscia.
                > Dzien znowu wypelniony. Kiedy to sie skonczy?
                >
                > Milego dnia smileJa też.
                >
        • tusku Re: Ciemna noc, za 10 minut trzynastego marca 13.03.07, 10:45
          mammaja napisała:

> Trzeci raz pisze!!!!! jak nacisne wyslij to znika! Ostatnia proba!Czymaj tak!
    • luiza-w-ogrodzie Wtorek po deszczu 12.03.07, 23:00
      Za oknem pochmurno i mokro, w tej chwili jest 20 stopni i 98% wilgotnosci, ale
      prognoza pogody mowi o slonecznym popoludniu i 28 stopniach, a w srode i
      czwartek ponad 30. Ogrod podeschnie, a ja skoncze malowac drewniane kratki na
      pnace karminowe i biale mandeville i wreszcie
      wykoncze pielenie i posadze jedwabisty Albany woollybush ktory dostalam na parapetowce. Mandeville posadze pozniej, chce
      widziec efekt koncowy zanim wyjade - juz gonie Buszmena zeby zrobil rame do
      kratek.

Poza tym ziewam, bo sie nie wyspalam, swiezo zaparzona herbata roztacza zapach
      jasminu, na laptopie gra Wolfmother a za laptopem lezy tacka z wielkim stosem
      papierow do przejrzenia. Eee, chyba polatam po forach, bo mi sie nie chce
      pracowac, jeszcze spie. Pewnie sie obudze kolo poludnia, gdy pojde na firmowa
      wycieczke po lesie z przewodnikiem.

Zycze milego wtorku, gdy juz sie u Was zacznie
      Luiza-w-Ogrodzie
    • luiza-w-ogrodzie Sloneczna sroda 13.03.07, 23:12
      W lesie jeszcze lezy gesta rosa, jaskrawe slonce szybko ja wysuszy. Przez kilka
      dni bedzie cieplo (pod 30 stopni) i sucho, bedzie przyjemnie byc w ogrodzie.
      Wieczorami jest juz chlodno i komary juz tak nie kasaja. Poranki tez chlodne,
      rano najbardziej czuje sie nadchodzaca jesien w powietrzu. Wczoraj jeszcze
      slyszalam koela w ogrodzie sasiadow, ale niedlugo pewnie odleci do
      cieplych krajow. Wiesci z frontu grzybowego z zeszlego weekendu sa malo
      zachecajace: w lasach byly tlumy a grzybow malo. Sprobuje w sobote pojechac w
      mniej oblezone okolice.

A po za tym dzien jak co dzien: joga w czasie lunchu, po poludniu praca w
      ogrodzie i zawiezienie krolika do szczepienia. Odkurzanie walizek i pakowanie
      sie na wyjazd.

Na biurku stoi zaparzona herbata Pu-erh, na laptopie leca tybetanskie mantry,
      pozdrawiam Was z glebi spokoju i znad miseczki z migdalami
      Luiza-w-Ogrodzie
      • mammaja Re: Sloneczna sroda 13.03.07, 23:47
        Wrocilam z imienin bratowej na drugim koncu miasta, ale bardzo chcialam wpasc,
        a teraz padam na nos. Jutro mamy zamiar z corka zrobic 200 pierogow smile Trzeba
        odpoczac smile
        • bystra2000 Re: Sloneczna sroda 14.03.07, 00:10
          Mam swoje forum smile Zapraszam
          • ewelina10 Re: Sloneczna sroda 14.03.07, 08:05
            Bystra: Mam swoje forum smile Zapraszam

Ja tyż. Jest nim 40+

Ostatnio dosyć wcześnie wstaję, bo lubię wiosną słuchać budzące się po nocy
            życie natury. Przed chwilką było pogodnie, ale teraz niebo przybiera ołowiany
            kolor. Mam nadzieję, że to chwilowe, bo dzisiaj jestem umówiona na inaugurację
            sezonu naszych motorków
            • lablafox Re: Sloneczna sroda 14.03.07, 08:57
              Błękitne niebo , słoneczko , od rana ptaki śpiewają swe cudne piosenki.Ja
              wreszcie na chwilę przycupnęłam na 40+ i czytam .Dziś miałam miec wolne
              przedpołudnie ,ale musze do ekelktryka , po tym jak mąz wymieniając mi
              żaróweczke w stopie , zrobil mi spinaka i wyłącza sie swiatł zdejmując kleme z
              akumulatora ( myślałam ,ze go zabiję)potem znowu do kasi i tak w kółko.Zrobiłam
              raniutko hydroponiczną uprawę hiacyntów i już sie ciesze na ich rozkwitanie.
              Miłego dnia.
              • jutka1 Re: Sloneczna sroda 14.03.07, 09:42
                U nas tez slonecznie. Piekny dzien. smile
                Nic specjalnego na dzisiaj nie mam w planach, oprocz pracy i jeszcze jednej
                wycieczki do urzedu. Wieczorem jakies spotkanie quasi-zawodowe.

Milej srody smile
        • joujou Re: Sloneczna sroda 14.03.07, 15:33
          Dzieńdoberek smileU nas słonecznie od rana,choć troszkę chłodniej
          niż wczoraj.W poniedziałek z przyjemnością upchnęłam do szafy
          ciepłe ciuszki i biegam już w bardzo wiosennych ubraniach.Nawet
          jeśli rano zgrzytam zębami z zimna, to nie zamierzam już do nich
          wracać tej wiosny wink
          Właśnie wypiłam z Wami kawkę zagryzając świeżutkim pachnącym
          marcepanem w czekoladzie(kiedyś ich nie lubiłam,ale na stare lata
          jestem coraz mniej wybredna big_grin
          Pozdrawiam słonecznie i życzę przyjemnego popołudnia/wieczoru!
          • joujou Re: Sloneczna sroda-Pierogi :-) 14.03.07, 15:39
            Mammaju aleś mi narobiła smaku...O pierożkach myślę od
            kilku dni.Moja mama robiła wspaniałe,a ja tylko raz się
            odważyłam i nawet mi się dosyć udały.Czas na ponowną próbę,może
            w weekend się zabiorę.Napisz z jakim farszem robiłaś?
            • mammaja Re: Sloneczna sroda-Pierogi :-) 14.03.07, 16:26
              W zwiazku z planowanym najazdem gosci corka wykonala 300 pierogow - ruskie i z
              soczewica. Te z soczewica wyborne, ruskie tez ale to normasmile Ja sie narobilam -
              zagniatalam ciasto i walkowalam - ona farsze i lepienie. Milo bylo, jak za
              dawnych czasow smileNo i zalapalismy sie na te pierogi z obiadkiem i mam jeszcze
              porcyjke zamrozonych. Czasem dobrze posiedziec w kuchni smile
              • bystra2000 Re: Sloneczna sroda-Pierogi :-) 14.03.07, 18:20
                Jesli tak kulinarnie ,to powiem Wam ,że
                wyjęłam boczuś z peklowania i zawiozłam
                do wędzenia ,mniam ,pycha ,mniam smile
                cała kuchnia pachnie .
              • joujou Re: Sloneczna sroda-Pierogi :-) 14.03.07, 20:52
                Takie wspólne prace kuchenne na pewno są miłe,można
                sobie przy tym pogadać.
                Ruskie pierogi lubię bardzo,ale te kupne są zazwyczaj przyrządzane
                na słodko i już mi tak nie smakują.Moja mama robiła też z kaszą gryczaną,ale
                na te miałam 'długie zęby',smakoszem był mój ojciec.Z soczewicą nigdy nie
                jadłam,przyznam się,że jak dotąd niczego jeszcze nie przyrządzałam z
                soczewicy i jestem coraz bardziej ciekawa tych potraw.
                Bystra,już czuję zapach tego boczku,tylko że przy okazji łapię się
                za swoje boczki tu i tam smile
                No to pogawędziłyśmy sobie kulinarnie na dzisiejkach.

W życiu piękne są tylko chwile...
    • kruszynka415 Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 14.03.07, 10:30
      Slonecznie ale chlodniej...milego dnia
      • mammaja Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 14.03.07, 11:22
        Lx, co to za uprawa hiacentow? Uwielbiam ten kwiatek, mozesz cos przyblizyc?
        ochoczo zasuwamy dzisiaj w domku, pierogi sie lepia, okna "sie myja", przelewy
        porobione i to jest ta smutniejsza strona zycia. Ale slonko i piekna pogoda,
        jakos to bedzie smile
        • bodzio49 Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 14.03.07, 18:27
          I u nas już całkiem cieplutko. Kwiatki usmiechają się ze wszystkich stron.
          Dzisiaj po raz pierwszy wystawialiśmy na działce buzie do słońca. Jutro
          zabieram aparat i w drogę. Będę na mazurach do poniedziałku. Taka firmowa
          impreza. Niestety, pewnie łatwiej będzie o obciachowe zdjęcia z imprezy niż o
          fotki z pleneru.
          • joujou Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 14.03.07, 20:56
            Bodziu życzę Ci przyjemnego pobytu na Mazurach i obyś miał trochę
            czasu na łazęgowanie z aparatem,podglądanie przyrody.
          • z.byfauch Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 14.03.07, 21:07
            bodzio49 napisał:
            > Niestety, pewnie łatwiej będzie o obciachowe zdjęcia z imprezy niż o
            > fotki z pleneru.

Dlaczego niestety?
            Takie fotki są najlepsze.
        • lablafox Re: Dzisiejki 217 - coraz cieplejsze i krokusowe 14.03.07, 20:49
          mammaja napisała:

> Lx, co to za uprawa hiacentow? Uwielbiam ten kwiatek, mozesz cos przyblizyc?
          > ochoczo zasuwamy dzisiaj w domku, pierogi sie lepia, okna "sie myja",
          przelewy
          > porobione i to jest ta smutniejsza strona zycia. Ale slonko i piekna pogoda,
          > jakos to bedzie smile

Mammaju , odpowiem na wątku o zielsku.
    • luiza-w-ogrodzie Zimny czwartkowy poranek z widokiem na ogrod 14.03.07, 23:10
      Idzie jesien, to sie czuje po porannych temperaturach. Jest slonecznie,
      rosiscie i rzesko. Nic to, w dzien bedzie prawie 30 stopni. Siedze w pokoju z
      widokiem na ogrod i klikam. Mam strasznie duzo pracy dzisiaj, wiec tylko chwile
      polatam po watkach i zakasuje rekawy.

Milego wieczoru wszystkim...
      Luiza-w-Ogrodzie
      • mammaja Re: Zimny czwartkowy poranek z widokiem na ogrod 14.03.07, 23:24
        Milej pracy Luizosmile Pierogi z soczewicą (i co tu mowic - wyborną przysmazona
        kielbaska) jadlam pierwszy raz, sa swietne, przy okazji podam przepis na
        obiadkach smile
        • luiza-w-ogrodzie Re: Zimny czwartkowy poranek z widokiem na ogrod 14.03.07, 23:29
          mammaja napisała:

> Milej pracy Luizosmile Pierogi z soczewicą (i co tu mowic - wyborną przysmazona
          > kielbaska) jadlam pierwszy raz, sa swietne, przy okazji podam przepis na
          > obiadkach smile

Mniam. Juz widze oczami wyobrazni jak bede karmiona w Polsce :o)
    • jutka1 Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 15.03.07, 08:05
      Dziendobrybardzo smile

Mam dzis zamiar skonczyc moj projekt i wyslac w tzw. cholere. Pardon.
      Wreszcie zlapie chwile oddechu.

Milego dnia smile
      • lablafox Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 15.03.07, 08:19
        Poranny przymrozek zjada słoneczko.
        Niebo błękitne.
        W Parku Sołackim zazieleniły sie krzewy .
        Dziś szachmatuję.
        • fedorczyk4 Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 15.03.07, 08:53
          Jakżesz ja Ci Jutka zazdroszczę tego światełka w tunelu. U mnie ciągle jeszcze
          czarna czarność. Niby lubię być zajęta i mieć napięty gryplan, ale są jakieś
          granice. Marzę o wakacjach, a tu nic, ale to nic na horyzoncie mi się nie
          pojawia. Ni czas, ni piniądz do zużycia dowolnego. Achchch żyzń. A pogoda taka
          ładna. Nawet tarasu jeszcze nie skończyłam myć. Te cholerne tandetne kafelki
          którymi uszczęśliwił nas konstruktor domu, są istnym koszmarem wymagającym
          tarcia zębami każdego kafla osobno. Żeby go obes....Na giełdę kwiatową wybiorę
          sie dopiero za jakieś 10 dni. Nie mam zaufania do tej wiosenki. Nie chcę żeby
          mi przymroziło bratki i inne kwiatki. Ale jakieś mi wyłazi już z ziemi. Takie z
          zeszłego roku. I to nie jedno, więc całkiem ponuro nie jest. Lx, ślicznie
          wyglądają hiacynty w wazonikach. Uwielbiam kobaltsmile
          • joujou Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 15.03.07, 14:59
            Dzieńdoberek smileDzień słoneczny,ale znacznie chłodniejszy
            niż wczoraj i właśnie się zastanawiam czy włazić na okna,czy
            lepiej sobie jeszcze odpuścić to mycie...
            Ewelino sezon jak udała się inauguracja sezonu motorowego?
            • ewelina10 Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 15.03.07, 16:15
              Joujou, frajda była. Do jazdy dla naszych jednośladów mamy takie swoje miejsca,
              w okolicach Bugu bądź Narwi. Są tam duże przestrzenie, porośnięte murawą,
              częściowo lasem, gdzieniegdzie zaś pozalewane wodą.

Okna chyba zostawię na przyszły tydzień, ale muszę kogoś wziąć do pomocy. Ta
              ilość mnie przeraża a i dostęp w niektórych miejscach jest utrudniony, bo część
              z nich jest tylko "wystawą", czyli nie ma możliwości ich otwarcia.
              • jutka1 Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 15.03.07, 18:55
                Melduje poslusznie, ze skonczylam. Po raz pierwszy od paru tygodni czuje sie na
                powrot jak wolny czlowiek. Hip hip!!! smile))

Jutro jade na week-end: dwa posilki para-zawodowe, dwa - stricte towarzyskie, a
                miedzy posilkami zakupy. Pare spacerow. Duzo gadania. Fajnie. big_grin

PS. Dzisiaj zobaczylam paki (ponki) na wisterii i berberysach...
                • verbena1 Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 15.03.07, 21:01
                  Dzis caly dzien w rozjazdach. Mielismy z mezem sprawe do zalatwienia we
                  Fryzji,to jest polnoc Holandii z cudnymi malymi wioseczkami,przestrzenia pol z
                  owieczkami i pieknym kolorem nieba. Zalatwilismy szybko i polazilismy po
                  Leeuwarden,centralnym miescie Fryzji. Maja tam krzywa wieze,zabytkowe
                  domy,uliczki tak waskie ,ze jak wyciagnelam rece to moglam dotykac murow po obu
                  stronach i cudowne male kawiarenki i sklepiki.
                  Zupelnie przypadkowo trafilismy do muzeum - destylarni alkoholu. Stad pochodzi
                  specjalnosc regionu Beerenburger - wodka na ziolach i roznego rodzaju nalewki.
                  Dostalismy pare rodzajow do sprobowania a mily i cierpliwy pan objasnil nam jak
                  powstaje wodka.
                  W uliczce obok trafilismy do malutkiego sklepiku polaczonego z mini kawiarenka
                  na 3 stoly ,gdzie czas zatrzymal sie sto lat temu. Staly tam stare puszki z
                  towarami,waga z szalkami,mozna bylo wejsc do piwniczki i obejrzec przetwory w
                  sloikach i pokryte korzem butelki z winem.
                  Holendrzy uwielbiaja takie starocie,ja tez. Sprzedawczynie,wiekowe strauszki
                  pracuja tam za darmo,sa pelne werwy i entuzjazmu. Maz wdal sie w dyskusje a ja
                  zagladalam do wszystkich katow i chlonelam atmosfere.
                  W drodze powrotnej widzialam kwitnace juz magnolie i rozowo kwitnace drzewa.
                  Piekny dziensmile))
                  • lablafox Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 15.03.07, 23:14
                    Verbeno , piękną mieliście wyprawę.Wydaje mi sie ,ze tem byliśmy te 15 lat
                    temu,bo nazwa nie jest mi obca.
                    Jutko moja wisteria jeszcze w najlepsze śpi ,a na schizandrze pojawił sie tylko
                    1 zielony pączek, mam nadzieje,ze nie będzie to jedyny.
                    Dziś spokojnie , nikt nie przyszedł , nikt za mna nie jechał .
                    Cisza , spokój .
                    Szukamy dla małej rehabilitacji na specjalistycznej sali ,ale okazuje się że
                    trudno o miejsca , a właściwie wolnych miejsc brak.Tak,ze mała jest skazana na
                    rehabilitację w domu.
                    • z.byfauch Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 15.03.07, 23:17
                      lablafox napisała:
                      > (...) moja wisteria (...) na schizandrze(...)

Przepraszam, czy Pani nas nie obraża? wink
                      • lablafox Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 17.03.07, 12:00
                        z.byfauch napisał:

> lablafox napisała:
                        > > (...) moja wisteria (...) na schizandrze(...)
                        >
                        > Przepraszam, czy Pani nas nie obraża? wink

Hahahaha , nie obrażam i nie świntuszę.
                • luiza-w-ogrodzie Re: Czwartek i swiatlo na koncu tunelu :-D 16.03.07, 00:53
                  jutka1 napisała:

> Melduje poslusznie, ze skonczylam. Po raz pierwszy od paru tygodni czuje sie
                  na
                  > powrot jak wolny czlowiek. Hip hip!!! smile))

Jutko, witaj w gronie wolnych ludzi! Masz w planie jakies nowe absorbujace
                  kontrakty na koniec marca? Tak tylko pytam :o)
          • luiza-w-ogrodzie Fed, tez bedziesz miala swiatlo na koncu tunelu 16.03.07, 00:57
            fedorczyk4 napisała:

> Jakżesz ja Ci Jutka zazdroszczę tego światełka w tunelu. U mnie ciągle
            jeszcze czarna czarność. Niby lubię być zajęta i mieć napięty gryplan, ale są
            jakieś granice.

Tyz prowda, co za duzo to niezdrowo.

>Marzę o wakacjach, a tu nic, ale to nic na horyzoncie mi się nie
            > pojawia. Ni czas, ni piniądz do zużycia dowolnego.

Chcesz, to pojawie sie na horyzoncie w celach rozrywkowych. Wakacji niestety
            nie jestem w stanie Tobie dostarczyc.

>Achchch żyzń. A pogoda taka
            > ładna. Nawet tarasu jeszcze nie skończyłam myć. Te cholerne tandetne kafelki
            > którymi uszczęśliwił nas konstruktor domu, są istnym koszmarem wymagającym
            > tarcia zębami każdego kafla osobno. Żeby go obes...

Masz takie same momenty zachwytu jak ja moja kuchnia i pralnia :o)
            Zrezygnowalam z mycia podlog i nie patrze dookola siebie jak tam wchodze.

>Na giełdę kwiatową wybiorę
            > sie dopiero za jakieś 10 dni. Nie mam zaufania do tej wiosenki.

Wiosenki, z minusowymi temperaturami, ha! ladna mi wiosna. Tez bym nie miala
            zaufania...

Trzymaj sie
            Luiza-w-Ogrodzie
    • luiza-w-ogrodzie Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 01:05
      Na zewnatrz jest ponad 30 stopni, na niebie nisko wisza burzowe chmury, paproc
      i akacja za oknem leciutko sie kolysza. Pracuje znowu z domu, boli mnie gardlo,
      obawiam sie ze to angina. Za godzine ide do lekarza. A tak chcialabym porobic
      roznosci w ogrodzie i pojechac jutro na grzyby! Zobaczymy, co z tego bedzie.

Gdybym nie wyjezdzala, to przechodze do planu "B" i pakuje walizki na wyjazd.
      Kupilam juz towary na dostawy zamowione z Polski :o) mam nawet specjalne
      kartony do pakowania butelek. Zestaw lotniczy tez juz jest skompletowany;
      zatyczki do uszu, poduszeczka pod szyje i kosmetyki nawilzajace sa spakowane w
      mala podreczna torebke. Jeszcze doloze walkmana i kilka plyt do medytowania i
      bede gotowa.

A na razie ide po nastepna pajde chleba z czosnkiem w ramach walki z bolem
      gardla.
      Luiza-w-Ogrodzie
      • fedorczyk4 Re: Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 07:18
        Luizo kocham czosnek. W ramach rozrywki i wytchnienia czekam na Ciebie w
        utęsknieniu. Może jak się postaram to nawet uda nam się poklócić? Lx. Twoje
        opisy pchają mnie na giełdę, ale rozsadek mówi stop. A byliny wyłażą z ziemi.
        Lete na konferencję na najwyższym szczeblu naukowymsmile Trzymajcie się wiosennie.
        • jutka1 Re: Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 09:07
          Tutaj w miare slonecznie. Zbieram sie do wyjazdu, na szczescie to tylko 2 dni-2
          noce, wiec nieduzo tego "zbierania".
          Stracilam jednak potencjalnie godzine, bo pani z urzedu rano zadzwonila i
          wezwala mnie do pilnego dostarczenia jakichs papierow. Szlag by trafil. sad

No nic to. W pospiechu, ale dam rade.

Milego dnia zycze smile
          • lablafox Re: Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 10:26
            Jutncjo - spiesz sie powoli.Fedorczyk bratki sa 2 letnie i zimnolubne tez , w
            końcu rosną na polach.Dan i Luizo - zakładam ze hydroponika i tulipany sa
            komatybilnewink)bo w sumie najlepiej rosną w mokrej , podmokłej Holandii.
            U nas ciepło , słonecznie . Ide kończyc prace balkonowe .
            • mammaja Re: Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 11:33
              Melduje sie w przelocie, sprawy jakos sie skumulowaly i ganiam z tzw. ozorem
              wywieszonym. moze wieczorem bedzie chwilka, zeby poczytac i popisac. Narazie
              przelotne pozdrowki !
              • jutka1 Re: Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 12:02
                Mnie ozor juz wisi do kolan. Odcinam kabel i ide sie pakowac. smile
                • luiza-w-ogrodzie Re: Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 12:15
                  jutka1 napisała:

> Mnie ozor juz wisi do kolan. Odcinam kabel i ide sie pakowac. smile

Nie mysl ze sie dam nabrac z tym odcinaniem kabla - przecie masz wireless!
                  Baw sie dobrze i pozdrow ode mnie Stokrote :o)
        • luiza-w-ogrodzie Re: Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 12:13
          fedorczyk4 napisała:

> Luizo kocham czosnek. W ramach rozrywki i wytchnienia czekam na Ciebie w
          > utęsknieniu. Może jak się postaram to nawet uda nam się poklócić?

Na temat czosnku sie nie poklocimy, bo tez kocham :o) a na inne prosze bardzo!
          Byle do wiosny...
      • monia.i Re: Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 13:16
        luiza-w-ogrodzie napisała:

>
        > Kupilam juz towary na dostawy zamowione z Polski :o) mam nawet specjalne
        > kartony do pakowania butelek.
        > Luiza-w-Ogrodzie

surprised Jak to - butelek???
        • z.byfauch Re: Piatek, znowu burza za rogiem 16.03.07, 13:48
          monia.i napisała:
          > surprised Jak to - butelek???

Heloiza zrobi wypad do Lourdes. ;-P
          • joujou Re: Piatek zimny i pochmurny 16.03.07, 16:05
            Słońce pokazało się dopiero w południe i to na krótko,a
            na weekend też niezbyt ciekawe prognozy sad
            Życzę wszystkim przyjemnego weekendu,ciekawych spotkań i udanych
            imprezek.
            • fedorczyk4 Re: Piatek zimny i pochmurny 16.03.07, 17:29
              Ochłodziło się rzeczywiście. Prognozy na week end mam w nosie, bo i tak
              większość czasu spędzę na targach , więc nieba nie uświadczę. Zrobiłam w
              przerwie konferencyjnej zakupy i mam zamiar na kolację w niedzielę, zrobić
              prawdziwy kuskus w wersji algierskiej, bo takim karmiła mnie Teściowa.
              Teraz jeszcze muszę rzucić trochę zdrowia i urody na paszczę i lecę na koktajl.
              Jak by się kto pytał, oczywiście zawodowy.
              • mammaja Re: Piatek zimny i pochmurny 17.03.07, 00:49
                Uff... Mo i bylam taka padnieta, ze chcac rzucic okiem na urocz\ych "piratow na
                Karaibach" oczywiscie przymknelam to oko i ... Wiadomo co... Poza tym goscie z
                Krakowa, mieszkaja u corki bo to jej przyjaciele, ale troche i mnie absorbuja (
                bo i zarazem dzieci moich znajomych, co saie okazalo po dluzszym czasie, zreszta
                _ kto by tam pytal o nazwisko rodzicow ?). Oziebilo sie, mam juz kije do marszy
                norweskichj, zobaczymy jak to dziala smile Dobranoc !
                • bystra2000 Re: Piatek zimny i pochmurny 17.03.07, 07:16
                  Miłego dnia wszystkim życzę smile
                  Podziękowania dla Fed smilesmile składam w imieniu
                  szczęśliwych ludzików smile)))
    • luiza-w-ogrodzie Piatek wieczorem, burza wciaz wisi 16.03.07, 12:18
      Caly dzien byl duszny, zle burzy ni ebylo, tylko chmury sie przewalaly.
      Zdecydowalam sie ze nie bede chora, bo nie! i poszlam do ogrodu pokopac, po
      czym wsadzilam przy tarasie maly zywoplocik z 7 bukszpanow nabytych droga kupna
      razem z paczka cebulek hiacyntow i druga tulipanow.
      Klade sie spac, bo jutro rano jedziemy na grzyby - Buszmen bedzie prowadzil, a
      ja bede spac :o)
      Pozdrawiam
      Luiza-w-Ogrodzie
      • lablafox Sobota wietrzna i ulewna 17.03.07, 11:55
        Wczoraj wypucowałam balkon(czyt. wypucowaliśmy)bo mąż szorowal stolik i fotele,
        no dżwigał to co dla mnie niedźwigalne .
        Dziś czysciutko ,ale aura nie pozwala na wypoczywanie na nim , tylko bratki
        kolorowo drża na wietrze i przemywane sa kolejnymi litrami wody .
        Czas na ciepłą herbatkę i zaszycie sie z ksiązka w fotelu , pod pledem.
        Dobra informacja - śniezyce zakwitły .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka