Gość: płyń z Wisłą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.07, 23:53 Trzymajmy kciuki, żeby to wreszcie ruszyło! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wacław Piskorski Drogi Budimexu i Dromexu rozpadają się po roku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 00:01 Zonaczcie w jakim stanie jest zbudowana przez te firmy trasa pomiedzy mostem w Zegrzu a Serockiem! To granda! Portugalczycy budowali autostradę koło Opola i Wrocłwawia. Ta trasa nie ma sobie równej w Polsce! Tak powinno się budować drogi. Nienagannie równe, trwałe. Dlaczego więc wybrano wykonawce partaczącego wszystkie poprzednie inwestycje? Nie warto było zapłacić trochę więcej i mieć super autostradę a nie wyboistą jezdnię sypiącą się po tygodniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Drogi Budimexu i Dromexu rozpadają się po rok IP: 85.232.245.* 19.12.07, 10:31 Wiesiu, Nie tylko budimeks to buduje, ale też STTABAG, WARBUD I MOSTOSTAL Więc będzie okej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pk Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.aster.pl 18.12.07, 00:21 nie ta mapa... zmiencie Odpowiedz Link Zgłoś
endzu.1 Start ekspresówki przez Bemowo 18.12.07, 00:28 Nie wiem o co chodzi mowa jest o drodze przez Bemowo a mapka pokazuje drogę do legionowa Odpowiedz Link Zgłoś
ignacy.j.dziamdziak Re: Start ekspresówki przez Bemowo 18.12.07, 00:53 to proste - to jest ilustracja rzetelności, staranności i jakości pracy zarówno dziennikarzy gazety.pl(i/lub GW), jak i drogowców Budimex-Dromex... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klop Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.spray.net.pl 18.12.07, 00:51 Tylko niech mi ktoś powie jak ten ruch samochodowy zmieści sie na trasie AK, na mostach przez Wisłę, zachodzę w głowę i nie mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: huk Re: Start ekspresówki przez Bemowo IP: 85.219.142.* 18.12.07, 10:33 Natezenie ruchu sie wiele nie zmieni - powstanie łącznika nie spowoduje cudownego namnożenia samochodów na AK (one już tamtędy i tak jeżdżą). Most ma byc przebudowywany, tak samo trasa AK. Cudów nie będzie, ale powinno być sporo lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joHN Re: Swietnie!! Czekamy na ta trase! IP: *.chello.pl 18.12.07, 03:16 ciekaw jestem czy budowa tej drogi pozwoli na wybudowanie później linii tramwajowej łączącej Bemowo z Jelonkami w ciągu ulicy Powstańców Śląskich, czy potem możliwa będzie taka budowa by w grę wchodziło tylko ewentualne położenie torów czy też zbudowana trasa będzie przeszkodą za bardzo drogą do pokonania dla takiej tramwajowej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blondynka? bemowo czy jablonna, coś ten schemat nie bardzo IP: *.acn.waw.pl 18.12.07, 06:58 trudno mi odwrocić do kompa góry nogami, ale ta mapka nijak nie pasuje mi do artykułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sos Co mnie obchodzi Jablonna, jelopy z gwnianej ! IP: *.acn.waw.pl 18.12.07, 07:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SomeOne Re: bemowo czy jablonna, coś ten schemat nie bard IP: *.chello.pl 18.12.07, 12:43 Nie trzeba koniecznie odwracac kompa, aby obejrzec obrazek do gory 'nogami'. Monitora tez nie. Duzo prosciej byloby wybrac z menu podrecznego Rotate... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hihi Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 07:14 A co ma do tego mapka obwodnicy Jablonnej? Niedbaluchy z Wyborczj poprawcie to. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Start ekspresówki przez Bemowo 18.12.07, 08:11 Ciekawa wiadomość. Szkoda, że mapka pokazuje Jabłonnę na Pradze. Ale wszyscy jeszcze śpimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k8 Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.impaq.com.pl 18.12.07, 08:22 a co ma wspolego obwodnica jablonnej z Bemowem?? Odpowiedz Link Zgłoś
kruder76 Jabłonną przyłaczyli do Bemowa 18.12.07, 09:16 A może Bemowo do Jabłonny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Orzełek Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.cntk.pl 18.12.07, 09:15 Ta mapka jest z innej bajki. Przecież A2 nie przechodzi przez Jabłonną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poko Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 09:19 Pewnikiem autor artykułu bawił na degustacji u prałata Jankowskiego ,stąd ta mapka...Nie zdziwiłbym się gdyby w rzeczywistości chodziło o drogę Przemyśl -Białystok... Odpowiedz Link Zgłoś
pomysl.po.wypiciu tekst o czym innym niz schemat 18.12.07, 09:21 mam nadzieje ze budowac tej drogi nie beda tacy "fachowcy" jacy pracuja przy tym portalu Odpowiedz Link Zgłoś
mambroz Obwodnica??? 18.12.07, 09:22 Jak można nazywać obwodnicą drogę, która biegnie przez miasto? To chyba jest obwodnica centrum miasta... Plany budowy tej drogi sięgają połowy lat 50-tych, kiedy tu się jeszcze krowy pasły, ale rządzący dotrzymali słowa i trasa będzie. Współczuję okolicznym mieszkańcom... Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Obwodnica??? 18.12.07, 09:26 zamiast budowac metro buduja kolejne miejsce do stania w korkach... Tylko co z ta Jablonna? Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie to nie jest alternatywa metro albo drogi 18.12.07, 11:17 warszawa potrzebuje jednego i drugiego. nie moze byc tak, ze obecnie jadac z tarchomina na ursynów, czy okecie trzeba przejechac przez srodmiescie. narescie ta trasa wyładuje permanentne korki na rondzie zesłańców. doczekac sie nie moge...jako okoliczny mieszkaniec! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: to nie jest alternatywa metro albo drogi 18.12.07, 12:05 drogi jakies mamy a metra nie mamy, metro jest bardziej potrzebne: przewozi wieksza ilsosc tluszczy i jest niepodatne na korki. Niem wiem dlaczego na Ursynow trzeba przez Bemowo z Tarchomina jechac? I ciekawe dlaczego tutaj nie odzywaja sie glosy ze jak sie kupilo mieszkanie na Tarchominie to widzialy galy co braly z dojazdami... W miescie nalezy ukrocic ruch samochodowy!!!!Tak jak sie to dzieje na Zachodzie a nie go zwiekszac. Nic niestety nie zmniejszy korka na Zeslancow. Odpowiedz Link Zgłoś
guyritchie jestem okolicznym mieszkańcem 18.12.07, 11:12 i nie mogę się doczekać tej trasy! tak samo jak nie moge doczekać się kolejnej trasy idacej przez lotnisko na bemowie. a ciagłe współczucie mieszkancom MIASTA, do tego miasta dwumilionowego, ze po ulicach jezdza samochody, duuuzo samochodów jest schizofreniczne. ja nie współczuje jełopom, którym nie chciało sie sprawdzic jakie otoczenie przewiduja plany inwestycyjne... ceny mieszkan sa tak wysokie w wawie, ze po sprzedazy mieszkania w MIESCIE dwumilionowym z łatwoscia kupia sobie cos w wołominie, tłuszczu, grodzisku czy grójcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary Ursusiak Współczucie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 11:43 Przecież od dziesięcioleci przez Bemowo była planowana trasa AK. Miała być wybudowana już w 1980 roku. Jak ktos z mieszkancow udaje, że tego nie wie, to jest smieszne. Podobnie jak przed olimpiadą w Moskwie w 1980 miała być gotowa autostrada przez Ursus, czyli obecnie planowana POW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aurita Re: Współczucie? IP: 212.87.0.* 18.12.07, 12:00 Niestety sprawdza sie teoria ze przecietny Polak nie rozumie tekstu pisanego. Kto udaje ze nie wiedzial o trasie? Chyba nie mnie masz na mysli? Wiedziec a akceptowac nonsens to dwie rozne sprawy. Gość portalu: stary Ursusiak napisał(a): > Przecież od dziesięcioleci przez Bemowo była planowana trasa AK. > Miała być wybudowana już w 1980 roku. > Jak ktos z mieszkancow udaje, że tego nie wie, to jest smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Współczucie? IP: 194.181.0.* 18.12.07, 12:26 No wlasnie dokladnie o to chodzi - ta trasa byla dobra w tym miejscu dziesieciolecia temu, przez te dziesieciolecia wiele sie zmienilo. I "obwodnice" nagle odcinaja np. najwieksza dzielnice mieszkaniowa Warszawy - czyli Ursynow. Predzej, czy pozniej trzeba bedzie budowac prawdziwe obwodnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OldBruno Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.glfd.cable.ntl.com 18.12.07, 10:52 Widać co były warte kolejne administracje, jeżeli trzeba siedmiu lat męczenia wszystkich, aby wreszcie zacząć, to było potrzebne 50 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lemur Żenująca nieudolność poprzednich pokoleń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 11:43 Gość portalu: OldBruno napisał(a): > Widać co były warte kolejne administracje, jeżeli trzeba siedmiu lat męczenia w > szystkich, aby wreszcie zacząć, to było potrzebne 50 lat temu. Dokładnie tak. Śmieszy mnie ta radość, że się oddaje jakiś fragmencik A1. Autostrady w Polsce powinny być gotowe 30 lat temu. To żenujące, że poprzednie pokolenia były tak nieudolne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lkjh Re: Hurrra! Wreszcie coś się dzieje! IP: *.aster.pl 18.12.07, 11:29 nic sie nie dzieje.Sa tylko plany.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JaI A2 ma być przez Ursynów? IP: *.imgw.pl 18.12.07, 14:00 nie chodzi o to by działo się, tylko o to by miało sens. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poko Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 14:13 Jak widzę , ktoś czyta posty na temat artykułu bo mapka się zmieniła na prawidłową... :) A swoją drogą to wszystkie planowane arterie są potrzebne (także ta przez Ursynów)tylel tylko ,że do tego powinno się wybudować prawdziwą obwodnicę Warszawy( z dala od miasta) dla ciężkich samochodów jadących tranzytem z zachodu na wschód.Wpuszczenie ciężkiego transportu do miasta w niedługim czasie przywróci stan dzisiejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marco Re: Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.aster.pl 18.12.07, 14:42 Dzisiaj widziałem koparkę burzącą budynek stojący obok wiaduktu na Powstańców Śląskich pomiędzy bocznicą kolejową huty a Dywizjonu 303- czyżby już zabrali się do roboty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Popak Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 18:05 Teraz czekamy na ekologow blokujacych inwestycje. Widzialem kiedys tam chyba jeża!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EKSPRESóWKI... Start ekspresówki przez Bemowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.07, 22:05 A z Waszą ekspresówkąą... a jeszcze za giga komercyjne ceny- Odpowiedz Link Zgłoś