Dodaj do ulubionych

Ludzie!Chodzcie na spacer!

15.08.03, 12:38
Kolo poludnia wpadlam tu zajrzec czy Mark nadawal z Kanady po awarii
pradu.Tymczasem tu rozmowa na calego i nie sposob sie nie wlaczyc!Moze
jakies godziny przerwy zarzadzic?Bo czeka nas przedwczesny uwiad starczy!
Zwlaszcza konczyn dolnych!
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 12:41
      Wlasnie wybieram sie na spacer z psiarnia by nabrac apetytu na drugie
      sniadanie!Pierwszego nigdy nie jadam,ja glupia
      ml
      • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 12:44
        Dobra!To ja biore swojego i idziemy razem na spacer.ObmYslajac rewelacYjne
        watki na przyszlosc !
        • glodn-y Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 12:48
          to ja tez biore pieska i ide
          pozdrowienia od mojej suczki dla waszych kundelkow
          • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 13:39
            Spacer byl udany,zwlaszcza dla mojej "sforki".Dwa mlode biegaly za krolikami a
            najstarszy pilnowal dzielnie swego piszczacego jezyka i dawal nim "koncert"..
            A my z "malzonem" spacerowalismy w milczeniu..nie mam humoru/pomysl
            przeprowadzki/ i sie nie wysilam.Pogoda jest tzw."spiaca".
            ml
            • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 15:57
              U nas dzisiaj cudowna pogoda,nie ma upalu tylko wiatr szaleje w sosnach - jak
              u Galczynskiego w "Nocach Aninskich",wszyscy chyba powyjezdzali,w lesie
              spotkalam tylko 1 czlowieka.Obloki gnaja po niebie jak szalone,ech......
          • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 15:40
            ale moja to tez sunia!
            • glodn-y Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 17:38
              wrociłem ,moje panie (mzonka i sunia)zostały na działce
              będzie piekielko, może nawet kastracja netu
              ps
              dziewczyny podobno tolerancyjne jesteście?
              PODOBNO hi.hi.hi.?
              • warum Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 19:13
                Dobry jestes!smileI jak one teraz same wroca???Eh... nie zdziwie sie jak bedziesz
                wieczorem obity.
                • glodn-y Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 19:18
                  wrocą ,zostawilem im fure w postaci sejczento
                  a lanie ,nie pierwszxy i pewnie nie ostatni raz
                  najbardziej sie boje aby nie wziela nozycek i
                  ciach po kablach netu
                  • warum Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 20:12
                    glodn-y napisał:

> > najbardziej sie boje aby nie wziela nozycek i
                    > ciach po kablach netu
                    O prosze! Nowa bron? odlaczyc kabelek i juz- po przyjemnosciachsad((
                    • glodn-y Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 15.08.03, 20:34
                      Nie wiem co byloby gorsze, kabelek netu ,czy moj wlasny
                      pewnie poświęcił bym ten uzywany raz na miesiąc
                      ps
                      dziewczyny wam co obciąć
                      • mammaja Re: Ludzie!Glodny litosci! 15.08.03, 20:57
                        Nie poswiecaj zadnych kabelkow !Dopiero mzonka by ci dala!Miesiac szybko mija
                        a zawsze jest jeszcze nadzieja na nieoczekiwane zmiany (patrz watek o viagrze!)
                        A za takie obiadki powinna ci net odpuscic !smile))))))
    • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 29.08.03, 23:35
      Bylam niedawno na wieczornym spacerze z psami, w powietrzu czuje sie
      jesien,spotkalismy pare jezy.Zwijaly sie w kulki i wygladaly jak gigantyczne
      kasztany.Po spacerze odrazu lepiej sie poczulam,nie ma lepszego zakonczenia
      dnia.A teraz zycze Wam dobrej nocy,ciekawe kto z Was mi sie przysni??
      Popaye'ku sen o Tobie z fajka etc. byl bardzo fajny,ale o dziwo miales w nim
      jeszcze dodatkowo dwoch roslych synow...
      ml
      • wedrowiec2 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 29.08.03, 23:37
        Tez bym chciała iść z psami na spacer. Ale nie mam psów a samej spacerować o
        tej porze nie jest bezpiecznie. Charakter mam bojowy, ale lepiej nie kusic
        losu. Pójdę zaraz spać. Dobranoc Wszystkim
      • popaye Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 11:08
        marialudwika napisała:

> Bylam niedawno na wieczornym spacerze z psami, w powietrzu czuje sie
        > jesien,spotkalismy pare jezy.Zwijaly sie w kulki i wygladaly jak gigantyczne
        > kasztany.Po spacerze odrazu lepiej sie poczulam,nie ma lepszego zakonczenia
        > dnia.A teraz zycze Wam dobrej nocy,ciekawe kto z Was mi sie przysni??
        > Popaye'ku sen o Tobie z fajka etc. byl bardzo fajny,ale o dziwo miales w nim
        > jeszcze dodatkowo dwoch roslych synow...
        > ml

ML - Sympatio moja,-

napisz jeszcze iz wszyscy trzej mielismy wytatuowane na rekach i torsie kotwice
        typu: admiralicji, Danfoth lub Bruce to... uwierze w kobiece extra zmysly
        i sennik egipski -smile)
        Buziak!
        • mammaja Re: Ludzie!Czy u Was tez tak wieje? 30.08.03, 11:22
          Wprawdzie nie snil mi sie wytatuowany PopayE (buuuusad),ale dziwne zjawiska
          przyrody w ogole otrudnialy spanie,burza z piorunami a potem deszcz,gwaltowny
          i dlugotrwaly,wdzierajace do domu poszumy i trzaski.Dzis od rana
          wichura,drzewa przygiete szaleja w uklonach.Taki niepokoj w naturze dziala
          niepokojaco ? Czy cos wydarzy niezwyklego?Czy bedzie to kolejna sobota
          przedreptana w okol naszych malych spraw bytowych?A moze na forum cos sie
          wydarzy?Zycze bardzo interesujacego dnia!
          • trium Re: Ludzie!Czy u Was tez tak wieje? 30.08.03, 11:31
            tez tez. Po nocnej burzy, za oknem nie wyglada ciekawie. Nie mam zamiaru
            nigdzie wychodzic. I już sama nie wiem, czy z powodu pogody, choroby czy
            swiadomosci przegrania wlasnego zycia. Ale was zachecam, pa.
            • popaye hu-hu-ha,- idzie Zima ZLA -: ))) 30.08.03, 11:43
              Mila Trum,-
              Jesli Ciebie to "pocieszy" - wiekszosc z nas ma (miala) takie refleksje.
              Usmiechnij sie! - to tylko POGODA!.

Juz Genneralissimus Stalin w jednym z przemowien dokonal "epokowego odkrycia"
              mowiac: " I na naszej ulicy kiedys zaswieci slonce" -smile)

U mnie jest ladny wczesno-jesienny poranek i przedpoludnie, slonecznie i prawie
              bezwietrznie. Jezeli cos "zmarnowalem" to..kilka godzin czasu na oddawanie sie
              przyjemnosciom zamiast zabrac sie do pozytecznej pracy -smile

eeeh - kazdy weekend kiedys mija -smile
              • trium Re: hu-hu-ha,- idzie Zima ZLA -: ))) 30.08.03, 11:58
                dzieki, pocieszyles mnie. Wszystkiemu winna pogodawink
                A tak a propos, ktore ze zjawisk atmosferycznych dzialaja na was najbardziej
                drazniąco? Bo ja najbardziej nie znosze wiatru, juz wole trzaskajace pioruny i
                zaby lecace z nieba, niz wiatr. Wprowadza zawsze we mnie dziwny niepokoj
                • mammaja Re: hu-hu-ha,- idzie Zima ZLA -: ))) 30.08.03, 12:08
                  No wiec mnie tez i stad ten temat,ale nie jest to zly niepokoj!Tylko takie
                  uczucie niewiadomej!A ty,droga trium,nie pisz o zmarnowanym zyciu!Skad
                  wiesz,ze wlasnie za chwile nie spotka cie najwspanialsze!Nie poddawaj sie!
                  Wietrzne pozdrowienia!
                • marialudwika Re: hu-hu-ha,- idzie Zima ZLA -: ))) 30.08.03, 12:23
                  Nienawidze wiatru!!!!!!!!!Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr1Dostaje od niego bolu glowy
                  albo,co gorsza migreny.Tutaj tez wieje i zapowiadali burze.
                  Moja "sfora" bez wzgledu na pogode gania za krolkami a ja za nia az dostje
                  zadyszki/papieroski,hm/
                  ml
              • mammaja Re: hu-hu-ha,- idzie Zima ZLA -: ))) 30.08.03, 12:02
                Te kilka godzin na oddawanie sie przyjemnosciom to sa ,moim zdaniem,te
                wlasciwie spedzone!Zmarnowane sa te poswiecone na "rzeczy pozyteczne"!!! Bo
                wlasnie ostatnio zastanawiam sie czesto czy mam juz prawo wysunac glowe z tego
                chomata i swiadomie i dobrowolnie pouzywac zycia?(Oczywiscie w sposob
                nienaruszajacy przyjetych standartow ).Nie pracowac w sobote!
            • marialudwika Re: Ludzie!Czy u Was tez tak wieje? 30.08.03, 12:20
              Cos Ci dolega? Czy smuteczki Ciebie dotruly?Znam ten bol/smuteczki,nostalgia../
              Usmiechnij sie!
              Podobno dzien zaczynac trzeba od usmiechu,mnie jakos to nie wychodzi,niestety
              ml
          • lablafox Re: Ludzie!Czy u Was tez tak wieje? 30.08.03, 12:01
            Gdzie tak wieje i piorunuje ?
            Pozdrawiam lablafox
            • mammaja Re: Ludzie!Czy u Was tez tak wieje? 30.08.03, 12:03
              W stolycy i okolycy!
            • marialudwika Re: Ludzie!Czy u Was tez tak wieje? 30.08.03, 12:52
              W A-damie wieje tez,dobra pogoda na gazety i internet,ale po krasnoludce..
              ml
    • ewelina10 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 11:27
      Na spacer ???
      Szykowałam się o 6-tej rano na wyjazd rowerem, no i co...?
      Już w nocy strachała mnie burza, a teraz pada i pada i ....
      Rowery stoją oparte na podpórkach gotowe do drogi....
      A właścicielka ich chodzi naburbuszona i czepia się wszystkich dokołasad((

Telefon ....- bąble zaraz będą. Och, oni potrafią mnie rozweselić. Zaraz będzie
      kochana mamusia... co my byśmy... i kto by nas poratował.... Dobrze, że jeszcze
      chcą i mają po co przychodzić. Gorzej, jak już nie będzie po co przychodzić smile)
      Sierpień i wolna sobota a ja w domu siedzę - ... oj nie podoba mi się to, nie
      podoba....a drinki chyba za wcześnie smile)) Nie, nie nie nie lubię piwa.
      • lablafox Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 12:08
        W Poznaniu tylko wieje i STRASZLIWIE zimno po tych upałach, oprócz tego
        szaro , pochmurnie , ale nie pada, nadal wszystko przywiędłe i czeka na
        odżywcze krople deszczu.
        Co Wy tak o zmarnowanym życiu ? Wszystko ma swój sens.
        Oddawanie się przyjemnościom jest marnowaniem czasu ? No wiesz Popeyu , jak
        możesz .
        • popaye Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 12:31
          Bo ja... chcialbym byc... KRASNOLUDKIEM! -smile)))
          • lablafox Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 12:35
            popaye napisał:

> Bo ja... chcialbym byc... KRASNOLUDKIEM! -smile)))
            Tym co sprząta u naszych dziewczyn , które sprzątaja przed jego przyjściem ?
            Ciekawe , ciekawe.
            pozdrawiam lablafox
          • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 12:35
            A ja ufoludkiem
            ml
            • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 12:46
              PopayE chcialby byc krasnoludkiem,ale po obejrzeniu KingSize wiemy ze zycie
              krasnoludkow wcale nie jest latwe i Szuflandia tez ma problemy!Chyba ze tym w
              ogrodku - to zapraszam!
              • popaye Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 13:56
                Krasnoludkiem - w rozumieniu jako: pracowite TO-TO, zawsze zadowolone,
                usmiechniete i... nie rzuca sie "w oczy" - nie wywolujac agresji i polemicznej
                zajadlosci -smile)
                • lablafox Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 15:56
                  popaye napisał:

> Krasnoludkiem - w rozumieniu jako: pracowite TO-TO, zawsze zadowolone,
                  > usmiechniete i... nie rzuca sie "w oczy" - nie wywolujac agresji i
                  polemicznej , zajadlosci -smile)
                  Sądzę ,że agresja i polemiczna zajadłość są to subiektywne odczucia , zbyt
                  bardzo wszystko przyjmujesz do siebie .Naczytałam sie od wczoraj mnóstwa
                  postów i aż takiej zajadłości i agresji w stos. do Ciebie nie zauwazyłam ,
                  raczej a i s podbarwiona mocno sympatia. odpuść sobie to i wyimaginowany
                  przeciwnik odpuści.
                  Twoja żona ma rację mówiąć,iż w sklepie obuwniczym w rozmiarach nr 36 nie ma
                  nic ciekawego - znam to z autopsji , tez mam nr 36 i barozo trudno znaleźć nie
                  tylko cos interesującego ale i w tym rozmiarze, w Polsce oczywiście.
                  Pozdrawiam lablafox

• mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 17:17
                    Za to w Niemczech latwo kupic duze numery i wygodne 39!
                    • popaye Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 19:17
                      mammaja napisała:

> Za to w Niemczech latwo kupic duze numery i wygodne 39!

Ja - chyba jestem z Marsa - nosze buty czarne albo odmiany brazu.
                      Do "rozpaczy" doprowadza moja Mzonke - bo mnie jest OBOJETNE czy modne to czy
                      nie - pasuja! - jest OK, placimy i...do widzenia!.

Te z "Venus" - potrzebuja do kazdych majtek inny kolor butow i do tego w
                      roznych odcieniach! he-he.
                      Takie "problemy" to i ja bym chcial miec -smile)))))
                      • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 21:43
                        Ano pasowac musi Popaye'ku,zniesc nie moge jesli niewymowne maja inny kolor
                        jak koszulka etc,a buty inny niz np.torebka,hi,hi.Jest to pewnie idiotyczne bo
                        naogol chodze jak dresiara/psy i mieszkam "na" wioskowym osiedlu,wiec
                        casual../.
                        Chyba zostalam tak wychowana,nie wiem."Malzon" tych rozterek nie rozumie bo
                        on "stroi" sie wylacznie na wyjscia "sluzbowe"..wtedy dobiera godzine krawat
                        do marynarki,koszuli ..az jest to nieraz podejrzane,hm.
                        A co do butow,nosze TEZ 36 i czesto nic na moje nogi nie ma.Natomiast w
                        rozmiarach 40 jest mnostwo.
                        ml
                        • wedrowiec2 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 21:47
                          Rękawiczki też dobieram tak, by pasowały do butów i torebki. Nawet gdy chodzę w
                          dżinsach lub spodniach sztrukowych, to zamiast torebki biorę odpowiedni
                          kolorystycznie i fakturowo plecaczek.
                        • popaye Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 22:18
                          marialudwika napisała:

> Ano pasowac musi Popaye'ku,zniesc nie moge jesli niewymowne maja inny kolor
                          > jak koszulka etc,

To jest klasyczny dowod na slusznosc powiedzenia iz "Dziewczyny nie zanaja dnia
                          i...godziny..." - po co sie maja "w razie czego" krepowac? -smile))

> A co do butow,nosze TEZ 36 i czesto nic na moje nogi nie ma.Natomiast w
                          > rozmiarach 40 jest mnostwo.
                          > ml

Smieszne w tym jet to iz - gdyby sie spytac tych co nosza Nr. 40-ci,
                          powiedzialy by iz:" w numeracji 36 to jest WSZYSTKO - jak ma sie wieksze stopy -
                          to NIC -sad(.

Kobiety - hmmm... maja cos " w sobie" , ze bez Nich - zle, z Nimi - jeszcze
                          gorzej -smile.
                          Zrobcie Dziewczyny COS z tym i... przytulcie do serca biednych marsjan - bo to
                          proste stworzenia i ... myslenie pod katem 90° (typowe dla Pan) sprawia im
                          odrobine problemow -smile)
                          • wedrowiec2 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 22:21
                            Święte słowa - noszę nr 38, ale bardzo wąskie, a te co noszą 40 albo 36 to
                            dopiero mają wybór smile)))
                            • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 22:26
                              A ja 36,szersze i z bardzo wysokim podbiciem i nic nie ma,w H.nasze 36/23/=38
                              ml
                              • lablafox Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 23:07
                                marialudwika napisała:

> A ja 36,szersze i z bardzo wysokim podbiciem i nic nie ma,w H.nasze 36/23/=38

ML a może moje nogi są Twoimi , albo Twoje moimi, albo jesteśmy 2 na 1 nogach ?
                                Najtrudniej dobrać kozaczki.
                                Pozdrawiam lablafox
                                • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 23:30
                                  Tak,bo przez to cholerne podbicie "wejsc" nie chca.Pozatym sposrod kilku..par
                                  butow tak malo mam wygodnych,w sklepie dobre w "praniu" cisna,uwieraja,oj
                                  dolo,dolo!
                                  ml
                          • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 22:24
                            Te kolorki Popaye'ku najbardziej niezbedne sa mnie,nawetjesli nikt ich nie
                            widzi.To samo dotyczy makijazu,torebek...etc.A Wy prozni wszystko widzicie pod
                            swoim katem..
                            ml
                          • ewelina10 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 22:47
                            Dziś na forum była pracowita sobota, choć ją zwą "wolną" Szkoda, że nie mam
                            siły i cierpliwości teraz wieczorem przeczytać tego wszystkiego, Pewno w
                            wolnych chwilach wrócę do dzisiajszej lektury.
                            Ale coś niecoś udało mi się wyczytać.
                            Kiedyś samiec coś wspomniał na ten temat - jestem "TAM" widzę kobitki, jestem
                            obok "TAM" też kobitki i jestem tu też... "seksmisja" jaka.
                            Biedny popay przeszedł bojowe zadanie. Dawał sobie jak mógł radę i wcale mu to
                            źle nie wyszło. Określiłabym nawet celująco. A z tymi wypowiedziami o ubiorach
                            pań ich odcieniach i doboru kolorów i znakomitej znajomości numeracji
                            damskich ...
                            Przyszło mi teraz do głowy - czy Mikołaj Kopernik też był kobietą. smile))

Póki co - założyciel tego forum jakoś mało energii i czasu poświęca temu forum.
                            Może zawiedziony, a może taki zapracowany. ???
                            • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 23:33
                              Nie moge Ci za Niego odpowiedziec bo nie uchodzi,ale zaloze sie,ze jest
                              zapracowany albo poprostu odpoczywa od kompa!!!Zdal sie na nas i radzimy sobie
                              dobrze..mysle,ze jak wroci to nas pochwali.
                              ml
    • dab12 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 19:00

miedzy poduszką ,która spadła na podłoge, wiszącym kwiatkiem i stojacym rowerem
      mały pajączek przez noc utkał misterną pajeczynę. długo dochodzilismy jakich
      akrobacji musiał dokonać, żeby to dzieło stworzyć. to prawdziwa "inżynierska"
      robota. zal bylo zniszczyc. normalnie boje sie pajaków ale to było takie
      ładne. chyba jesien przyszła. babie lato w domu?
      potem wszystko wróciło na miejsce- pajączek na balkon, poduszka na tapczan,
      rower "na spacer". jeszcze troche lata będzie smile
      • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 21:45
        Pajeczynki w domu sa i u mnie,ale pajaczki sa pozyteczne bo lapia muszki!A
        znasz te przesady,ze" matin-chagrin,midi plaisir a soir-espoir"????
        ml
        • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 22:32
          Polecam wieczorny spacer,psiarnia sie zaczyn tu wdzierac na klawiature..ide
          wiec na spacerek,ale jeszcze do Was zajrze...do niebawem
          ml
          • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 22:49
            Mam nadzieje ze spacerek sie udal!Zycze milych snow!
            • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 23:40
              Owszem spacerek byl nader udany,ale zglodnialam po nim ide na papu,filmik
              angielski wspanialy serial,z BBC o jednostce M15/antyszpiegowskiej/
              Buona notte,buonas noces,bonne nuit,nie wiem czy pisownia dobra..
              niech Wam sie przysni,co chcecie..
              Do jutra
              ml
        • lablafox Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 23:14
          marialudwika napisała:

> Pajeczynki w domu sa i u mnie,ale pajaczki sa pozyteczne bo lapia muszki!A
          > znasz te przesady,ze" matin-chagrin,midi plaisir a soir-espoir"????
          > ml
          Po francusku troszeczkę , w południe przyjemność ? a rano i wieczorem ?
          przetłumacz proszę .
          Znam częściowo niemiecko-polskie, babcia zawsze tak mówiła - Ranny pająk
          boski , przynosi smutek i troski ....któryś dobre wiadomości , ale nie
          pamiętam który .Chyba babie lato omotało mą pamięć . Babie lato , babia
          pamięć, a mężczyźni po 40 + maja dziadzie lato ???
          Pozdrawiam lablafox
          • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 30.08.03, 23:36
            Rano-smutek,poludnie -przyjemnosc.wieczorem-nadzieja..nauczyla mnie
            moja "madamka" 100lat temu na lekcjach,urocza starsza pani,rodowita Francuzka.
            ml
            P.S.Dziadzie lato nie byloby pewnie takie ladne!!!!
            • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 31.08.03, 10:51
              Z tym poludniem to nie jest calkiem tak,"naprawde" to bylo midi -
              maladie,czyli w poludnie ten biedny pajaczek mial zwiastowac chorobe,totez
              bardziej optymistyczni mowia "midi - appetit",czyli w poludnie raczej dobry
              apetyt,czego wszystkim zycze na nadchodzace poludnie! PS.Mysz calkowicie
              odmowila mi posluszenstwa!Musze sterowac kulka od spodu.Ciekawe,czy bedzie mi
              sie chcialo pojechac do suoermarketu po nowa w niedziele!Pewno tak!
              • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 31.08.03, 10:58
                Czesc,moja mysz czesto nie dziala,jak sie zatka w srodku kurzem i popiolem..
                ale po oczyszczeniu "chodzi" z powrotem dobrze....krasnoludka nie wpuszczam na
                moje biurko,ona tak wszystko przeklada,ze rok mozna szukac.Mowisz o poludniu a
                ja niedawno wstalam i pije kawusie..
                ml
                • wedrowiec2 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 31.08.03, 11:08
                  Witajcie - myszy to delikatne stworzonka i trzeba zapewnić im staranną opiekę.
                  Moja kiedyś zbuntowała się (coś się w niej zwarło) i każde przesunięcie
                  powodowało otwieranie potwornych ilości okien. Niektóre z tych okienek były
                  widoczne tylko fragmentarycznie np. prawy dolny róg. Komputer nie chciał przjąć
                  mowej myszy, tylko prosił o jej dyskietkę. Nie można było mu dać znać, że ma
                  już dyskietkę, bo tej funkcji nie dało się wykonac z klawiatury, amysz nie
                  działała.... W końcu przyszedł fachowiec i cały zierzyniec doprowadził do
                  porządku.
                • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 31.08.03, 11:09
                  Ale akurat mam w domu eksperta (kolega corki),ktory ja rozebral i zlozyl i
                  stwierdzil ze trzeba kupic naowa!Narazie krece kulka recznie od spodu!
    • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML 31.08.03, 11:12
      PS.Wlasnie moje sprzatanie przed krasnoludka polega na pochowaniu
      papierow,ktore moglaby mi poprzekladac i tez blagam o nieruszanie na stole,do
      pracy!
      • wedrowiec2 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML 31.08.03, 11:20
        W domu nie mam tego problemu (krasnoludy przychodza tylko do cięzkich prac),
        ale gorzej jest w pracy. Sprzatające osoby (o blizej nieokreślonej płci)
        przychodza o świcie. Juz mam na stałe przygotowane kartki -"tego biurka prosze
        nie sprzatać" i "stoły w tej pracowni sprzatamy same". Pomaga czasami sad((
        • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML-PYTANIE!! 31.08.03, 11:26
          Chyba cierpie na wtorny alafabetyzm,ale to wszystko przez te panike z choroba
          szalonych krow...nie wiem jak zrobic te zrazy wolowe?Mieso obrumienic i..?
          Dalej pusta glowa...Pomocy!
          ml
          • wedrowiec2 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML-PYTANIE!! 31.08.03, 11:33
            Spieszę z pomocą (i radością). Mięso musisz pokroić na plastry, stłuc
            tłuczkiem i obtoczyć w mące. Na rozgrzanym tłuszczu (dowolny, ja stosuję oliwę)
            zrumienić z obu stron plastry mięsa. Wyjąć z naczynia i na tym samum tłuszczu
            (juz lekko zanieczyszczonym mąką) przesmażyć pokojona w grubą kostkę cebulę.
            Połączyć wszystko razem albo w wysokiej patelni, albo w garnku z grubym dnem.
            Ja robię to w wokusmile) Zalac wodą, dodac sól, pieprz czarny, suszone grzybki i
            dusić na wolnym ogniu. Moga się przypalać - przewracaj je z boku na bok co
            pewien czas. Do 13 jestem przy komputerze - służe pomocą wirtualna
            • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML-PYTANIE!! 31.08.03, 11:48
              No i patrz!Napisalysmy taki sam przepis!Pozdrawiam!
          • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML-PYTANIE!! 31.08.03, 11:35
            Napisze w pieprzu i bazylii!
          • popaye Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML-PYTANIE!! 31.08.03, 11:39
            Czesc Dziewczyny -smile

Dobra jestes ML !
            z tymi... zrazami -smile))

Jutro przerobimy problem: gotowanie wody na herbate -smile)
            Sukcesow "przy patelni" -smile)
            -
            • marialudwika Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML-PYTANIE!! 31.08.03, 12:00
              Dzieki Dziewczyny,jestescie WSPANIALE !!!!!!
              A Ty Popaye'ku nie badz taki zlosliwy od rana,hm!
              Slyszalam,ze tylko glupi ludzie nie pytaja..zrazow nie robilam chyba 10
              lat/pisalam dlaczego! Mozna chyba wyjsc z wprawy,a ja jak juz cos robie to
              robie dobrze.
              ml
              • popaye Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML-PYTANIE!! 31.08.03, 12:09
                ML,-
                zbyt Cie cenie, lubie i szanuje
                bym nawet smial pomyslec o urazeniu Ciebie!.
                Nie mialem takiego zamiaru - sorry jak tak zrozumialas!
                Tylko hmmm... Ty masz NAPRAWDE 40-ci lat? i... prowadzisz dom i... nie jestes
                NAPEWNO spokrewniona z moja Zona?
                Hmmm... wydawalo mnie sie iz tylko jeden taki "egzemplarz" jest na Swiecie
                i akurat "na mnie" padlo -smile)
                Buziak
                • lablafox Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML-PYTANIE!! 31.08.03, 21:10
                  Hurra !!! Wyprowadziłam , a właściwie wywiozłam mojego męża na spacer.
                  Spacerowaliśmy po prawdziwym polskim lesie prawie godzinę . Było cudownie ,
                  pachniało żywicą i sosną , cieplutko choc suchutko .Grzyba nie uświadczysz ,
                  ale kwitną poziomki. Nie padł (mąż , nie grzyb)choć to był jego pierwszy
                  dłuuuugi spacer od czasu szpitala.Obu nam sie przydała zmiana otoczenia.
                  Pozdrawiam lablafox
                  • ewelina10 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer!PS do ML-PYTANIE!! 31.08.03, 21:20
                    lablafox napisała:
                    > Hurra !!! Wyprowadziłam , a właściwie wywiozłam mojego męża na spacer.

Życzę Wam dużo i długich takich spacerów. Buziaki przesyła ewelina
                    • lablafox Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 31.08.03, 21:22
                      Dziękuję Ewelino ! labla
                      • mammaja Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 31.08.03, 21:30
                        A pogoda byla naprawde spacerowa i odemnie tez gratulacje i pozdro!
                        • wedrowiec2 Re: Ludzie!Chodzcie na spacer! 31.08.03, 21:32
                          Gratuluję - ruch przywraca zdrowie!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka