Dodaj do ulubionych

www.40plus.ca

14.11.03, 04:20
Radze odwiedzic strone i zapoznac sie z tym co juz jest, gdyz w najblizszym
czasie bedzie tyle nowego materialu, ze moze troche zajac aby wszystko na raz
obejrzec wink))
Obserwuj wątek
    • warum Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 17:52
      Przeczytalam andro i menosmile) Andro bylo bardziej dowcipnesad((a pytanko brzmi-
      czy..."praktykowanie"/....no wlasnie tego co kazdy pomyslalsmile/ ma wplyw
      na "spowolnienie" nadejscia tego nieuchronnego okresu w naszym zyciu
      po....40+++, ewentualnie.. jak ci gwiazdorzy robia,ze w wieku 60+ i 70+ zostaja
      tatusiami / wiem,ze wlasciwie to jakosc ich "przekazu materialu" w niewielkim
      stopniu pogarsza sie/ no ale wlasnie dlaczego? czy to cwiczenie czyni mistrzem
      czy jednak sila wlasnych genow?Bo paniom chyba trudniej oszukac czas..:
      (Pozdrawaim i czekam na nastepne odcinki!!!
      • jej_maz Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 18:01
        Slowko wyjasnienia; mam poprawiona i uzupelniona wersje andro, ale nie mialem
        kiedy ja wrzucic. Sorki Feline... poprawie sie niebawem smile
        • felinecaline Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 18:55
          Dowcipniejsza bylam w "andro" pewnie dla potwierdzenia zasady, ze latwiej jest
          zartowac z problemow, ktore nas bezposrednio nie dotycza (meno tez zreszta
          dotyczy mnie w niemal "0"-owym stopniu, oczywiscie jestem wierna adeptka HTZ).
          O tych sprawach, o ktorych wspominasz mam zamiar pogawedzic z wami w "Demonie
          poludnia". Cierpliwosci,n jak sie przyznalam wczoraj jestem na etapie
          konsultacji ;-P
          • warum Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 19:31
            We mnie masz wierna czytaczkesmile czekam na cdn.
            • marialudwika Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 20:28
              Felinko!! Czy melatonina w tabletkach jest wskazana?By lepiej spac.....
              Pozdrowka
              ml
              • felinecaline Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 20:44
                Wskazane jest wszystko, co pomaga lepiej: spac, trawic, widziec, MMZ dorzucilby
                jeszcze ...baiser.wink))
              • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 20:54
                Zdania uczonych są tu bardzo podzielone - kolejny temat na wątek na stronie www
    • marialudwika Re: www.40plus.ca 14.11.03, 22:56
      Czytalam rozne artyluly n.t.melatoniny w tresci calkowicie sprzeczne ze soba...
      Jedni zachwalaja pod niebiosy inni twierdza,ze jej zazywanie jest bardzo
      niebezpieczne...Moja przyjaciolka-farmaceutka "eksperymentuje" na sobie i jest
      zachwycona,twierdzi,ze nigdy w zyciu tak dobrze nie spala.....Pozdrawiam
      ml
      • warum Re: www.40plus.ca-pytanie do Em-Em:) 15.11.03, 19:02
        Czy... mozna dosylac materialy?smile))Bo juz nic nie mowisz na forum, moze
        przygniotla Cie nasza poczta?sad
        • em_em Re: www.40plus.ca-odpowiedź do Warum 15.11.03, 19:25
          warum napisała:

> Czy... mozna dosylac materialy?smile))Bo juz nic nie mowisz na forum, moze
          > przygniotla Cie nasza poczta?sad

a jak dawno temu mówiłam, że czekam ze słoneczkiem - to byłaś w ferworze smile))))
          jasne że przysyłaj
          • em_em Re: www.40plus.ca-odpowiedź do Warum 15.11.03, 20:09
            już mam ....
            • warum Re: www.40plus.ca-odpowiedź do Warum 15.11.03, 20:38
              A czy doszla i czesc3? ale zaszalalamsmile)) bo chce jeszcze dorzucic czesc 4-ta:
              (ale mi poczta sie zaciela na GWsad(
              • em_em Re: www.40plus.ca-odpowiedź do Warum 15.11.03, 21:03
                coś przyszło - otworzyłam - a to jakieś dziwne szyfry, aż się nastraszyłam że
                to wirus jaki albo co :-9
                • warum Re: www.40plus.ca-odpowiedź do Warum 15.11.03, 21:08
                  zawislo mi w trakcie wybierania zalacznikasad zrobie przerwe i wysle za ok
                  godzinke- beda 2smile
    • wedrowiec2 Do MArka 15.11.03, 21:15
      Marku - odbierz pocztę.
      • warum Re: do Em-em:((( 15.11.03, 23:17
        Poddaje sie- chyba niechcacy zapchalam Ci skrzynke, bo 3 x wyslalam i nie wiem
        co doszlo z tej proby. jutro przed wyjazdem sprobuje pojedynczo.
        • em_em Re: do Em-em:((( 15.11.03, 23:39
          spoko - moja krzinka nie taka skora do zapychania się wink
          doszedł nr 3 i takie coś
          This message is an automatic warning that you need to reduce disk usage
          you should read and delete messages from your inbox or other folders.
          If your mail client is set to ignore messages over a certain size, or leave
          messages on the server
          then changing that setting might be in order
          • warum Re: do Em-em:((( 16.11.03, 11:47
            Ze swojej skrzynki usunelam wszystkie kobyly i dalej nie moge wyslacsad((tak
            chyba ma byc- wiec moja czesc odloz do archiwum, niech czeka na lepsze czasy i
            resztesmilePozdrawiam serdecznie wszystkich.
            • ewelina10 Re: do Em-em:((( 16.11.03, 11:54
              Mam problem z Outlook Express. Poczta przychodzi, ale nie mogę z niego jej
              wysłać. Cały czas pojawiają się komunikaty o "hostiach"
              Mam już dosyć walczenia z Outlook Express. Wcześniej tych problemów nie było.
              Pocztę wysyłam bezpośrenio ze strony na której zakładałam swoje konto. Jest OK
              • marialudwika Re: do Em-em:((( 16.11.03, 11:58
                Ew zainstaluj sobie Incredimail!!!! Nie bedziesz miec klopotow z wysylaniem
                poczty!!!!
                Pozdro
                ml
              • wedrowiec2 Zmień ustawienia 16.11.03, 12:01
                Spróbuj zmienić ustawienia:
                1. otwórz "narzędzia", wybierz konto, z którego wysyłasz pocztę
                2. otwórz "własciwości"
                3. kliknij w lewym górnym rogu nowo otwartego okienka "serwery"
                4. zaznacz w lewy dolnym rogu "serwer wymaga uwierzytelnienia"
                Potem OK OK
                To są rady, gdy wysyłasz z Outlook Express
            • wedrowiec2 Re: do Em-em:((( 16.11.03, 11:56
              Nie wiem dokładnie o czym mówiciesmile)), ale skrzynka może zapychac się na kilka
              sposobów. Jeśli odbierasz (wysyłasz) pocztę z OutlookExpress, to samo
              oczyszczenie jego pamięci (usunięcie elementów wysłanych, odebranych, i
              usuniętych) może nie wystarczyć. Wszystko zalezy jak masz ustawioną opcję
              skrzynki w Poczcie Gazety. Wchodzisz przez "sprawdź pocztę" na stronie Gazety,
              i widzisz czy przypadkiem nie masz tam zapchanej pamięci. Jeśli tak, to usuwasz
              do kosza i oprózniasz kosz. Ja mam ustawione "usuń po trwałym usunięciu z
              komputera" (nie pamiętam dobrze brzmienia) ale to nie działa. Musze co pewien
              czas oczyszczać skrzynkę Gazetową.
              Druga sprawa, to objętość jednorazowo wysyłanej poczty. To tez jest
              ograniczone. Czasami trzeba dzielić korespondencję na mniejsze porcje.
              • warum Re: do Em-em:(((- poczta 16.11.03, 20:18
                Juz znalazl sie winowajac moich pocztowych problemow - zawiodl jakis madry
                element w naszej siecisadpoczte dokoncze pewnie jutro wieczorem Emem.
    • em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:27
      www.40plus.ca/ZdjeciaMyzForumOkno.htm
      następny dział "o nas" - na stronie
      • omeri Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:34
        Bardzo fajne te widoki z okien, szczególnie zas górki.
        • marialudwika Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:37
          SuPER!!Widoczki zimowe i gorskie i wogole,jakos sie tak swojsko robi!!!
          ml
      • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:39
        Piękne zdjęcia - wiemy jak mieszkamy (lub mieszkaliśmysad( i ... co robił jej-
        maz przez weekend.
        • lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:53
          Em-emko , jak zwykle jestem pod wrażeniem Twojego notowania świata . Kontrast
          między granatowym niebem a pastelowymi kamienicami rewelacyjny.
          Wędrowcze niesamowite ujęcie burzy , pozostałe też mi się podobały , ale
          zdjęcie burzowe zawiera w sobie grozę.
          Marioludwiko - wspaniały masz balkon , dzięki Twoim zdjęciom będę już widziała
          oczyma wyobraźni i Twój dom i balkon i okolice . Bardzo "zbliżyłaś "mi się .
          Lx
          • marialudwika Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:59
            Moze nasza em_em umiesci jeszcze jakas fotke z "mojego" parku,w ktorym
            mieszkam??Z pewnoscia dojda tez dalsze fotki widokow z okien!!Okropnie jestem
            ciekawa ich.
            Niebo przed burza wyglada bardzo groznie!!Jak sie robi takie zdjecie?
            ml
            • em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:07
              marialudwika napisała:

> Moze nasza em_em umiesci jeszcze jakas fotke z "mojego" parku,w ktorym
              > mieszkam??

na razie był wstępny "limit" 4 fotki na osobę wink))))
              • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:10
                Udało mi się - za pierwszym podejściem pięć zdjęćsmile))
                • em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:13
                  hihi - ale czujna, odpowiedziałyśmy w tym samym momencie

ML - Twój park napewno się doczeka - jeżyk też
              • em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:10
                OOO!!!! Wędrowcowi się udało wink)) - bo "parujące śniegi" i "burza" miały iść
                do innego działu
          • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:00
            A twoje lablafox cztery pory roku - to nic? Kolorystyka jest piękna. Strona
            nabiera coraz bardziej "naszego" charakteru.
            • lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:04
              Hihihi 2 pory roku , ale 4 zdjęcia , na jednym latarnia , z której wrony
              sygnalizują ,że chcę jeść.
              Lx
              • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:08
                Zgadzam się na trzy pory roku. Coś, co zapewne uważasz za wczesną jesień, ze
                względu na radosną zieleń uważam za wiosnę o zachodzie żółtego słońcasmile)
                • lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:10
                  Oki , dozwolona jest interpretacja własna odbiorcy.
                  Lx
              • marialudwika Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:26
                A na moj balkon,zwany przeze mnie "szumnie" tarasem/ czym wlasciwie sie jedno
                od drugiego rozni?? bo nie wiem?/ przylatuja stada ptactwa,o ktorym pisalam.
                Teraz maja go do calkowitej dyspozycji i jest to rodzaj woliery otwartej.Co
                najwazniejsze wszystko jest jeszcze zielone i nadal kwitna pelargonie i roze!!!
                Pozdrawiam
                ml
    • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:20
      Gwoli wyjaśnienia - w Szczecinie, gdzie obecnie mieszkam nie ma gór, ani
      śniegu, ani widoków. Nawet nie mam tarasu i ogródka.... Wolałam oszczędzić
      wszystkim widoku blokowiska i przesłałam zdjęcia robione 5 lat temu. Straszne,
      już tyle czasu nie mieszkam w górachsad(
      • lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:25
        Powiedz mi , jeśli możesz , jak to się stało,że góry zamieniłaś na Szczecin.
        Czy zaaklimatyzowałaś się już ?Jak długo mieszkałaś w górach ?
        Lx
        • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:40
          W wieku 5 lat przyjechałam do Szzcecina (uprzednio mieszkałam w dwóch innych
          miastach). I spokojnie mieszkałam do 36 roku życia. Nie, to nie było spokojne
          mieszkanie - góry ciągnęły zawsze. Po osiągnięciu pewnej stabilizacji
          zawodowej (znaczne podniesienie kwalifikacji, które umożliwiło mi otrzymanie
          pracy) sprzedałam mieszkanie, kupiłam znacznie mniejsze w Zakopanem. Po roku
          rodzice sprzedali swoje mieszkanie i razem kupiliśmy to, z którego widoki już
          znacie. Mieszkałam w Zakopanem 7 lat. Co skłoniło nas do powrotu? Trudy życia
          codzienngo? Nie mam na myśli klimatu, bo ten, łącznie z zimami nam odpowiadał.
          Na pewno przeraźliwa drożyzna - ceny dla ceprów. Taniej było 2-3 razy w
          miesiącu jeździc do Krakowa po wielkie zakupy niż kupować na miejscu. Choroba,
          która dopadła kogoś z rodziny, a którą lepiej było leczyć w Szczecinie. Brak
          perspektyw zawodowych? Może stosunki ogólnoludzkie - mentalność
          małomiasteczkowa i specyficzny charakter tubylców. Trudno jednoznacznie
          odpowiedzieć. Przyjaciół mam tam do teraz. Im więcej czasu mija od mojego
          wyjazdu, tym więcej ludzi (z Zakopanego)mówi mi "wracaj do nas, tu jest twoje
          miejsce". W każdym razie wróciłam na swoje poprzednie miejsce pracy i ciągle
          tęsknię za górami.
          • lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:45
            Dziękuję . Tęsknota za miejscem , w którym czuliśmy się dobrze , jest
            nieuleczalna .Pocieszające jest to ,że zawsze możesz tam wrócić , choćby tylko
            na wypoczynek.
            Pozdrawiam , sennie już , lablafox
          • ewelina10 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:45
            Chociaż już ledwo się trzymam ze zmęczenia ....musiałam wejść na stronę.
            Czuję, że coraz bardziej się do siebie zbliżamy. Te zdjęcia są tą nicią łączącą.
            Brakuje mi tylko jednego, jakieś zdanka pod zdjęciem.
            Resztę jutro skomentuję, kiedy będę bardziej wypoczęta.
            • lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:52
              Zdanka zawsze można dopisać . Wysłanie zdjęć , to tyle emocji , a oprócz tego
              ja jestem bardzo posłuszna . Polecenie brzmiało "zdjęcia do em_em " , to
              wysłałam zdjęcia i tylko zdjęcia . hahahaha
              Lx
    • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:54
      Ja też - zdjęcie i tytuł.
      • em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 23:16
        kurcze - kto by pomyślał - tyle posłusznych ludzi w jednym miejscu smile)))

jasne że przysyłajcie opisy - tylko prosze z numerami, jak dla blondynki, żebym
        nie pomieszała
        • em_em Re: www.40plus.ca 17.11.03, 01:30
          www.40plus.ca/KulturaSzufladyLX.htm
          i jeszcze jeden nowy dział
          • warum Re: www.40plus.ca 17.11.03, 06:51
            Tego mi brakowalo!smilePoranna zmiana wita Spiochowsmile
          • em_em Re: www.40plus.ca 17.11.03, 08:11
            www.40plus.ca/Aktualnosci.htm - opowieść o bursztynie

+ nowe nogi, zwierzęta i różności

• wedrowiec2 Do Omeri 17.11.03, 15:57
      A dokąd Cię nogi zaniosły?
      • marialudwika Re: Do Omeri 17.11.03, 16:06
        Czy to Meksyk??? Czy .....?????
        Okropnie ciekawa
        ml
        P.S. Nozki slicznie opalone!
      • omeri Re: Do Omeri 17.11.03, 18:12
        Do Bizerty w Tunezji.
    • ewelina10 Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:21
      Na forum coraz bardziej kap, kap, kap.... powolutku, spokojniutko a czasami
      zupełnie cicho ...smile
      Za to strona www coraz obszerniejsza.
      Bursztyn Lablafox ... muszę koniecznie zrobić sobie tę naleweczkę ze spirytusem
      i po kropelce dolewać do herbatki. Może uda się przetrwać bez szczepionek
      zimę wink A na prezent sobie zażyczę bursztynową bransoletkę, uchroni mnie przed
      skutkami komputera smile
      Tylko brakuje mi przynajmniej kilku zdjęć tego pięknego bursztynu.
      A te 4 rzuty z okna oznaczają, że masz okna w mieszkaniu na 4 strony świata ? smile
      Jeśli tak, to "bąba"

Em_Em Twoje zdjęcie "Ulica przed burzą" przyciąga wzrok. Te kamieniczki stojące
      przy rynku z elewacją w pastelowych kolorach tworzą kontrast z granatowo-
      popielatym niebem, oznajmującym nadchodzącą burzę. Nie można tego zdjęcia
      przeoczyć.

Maria-Ludwika - "Widok z biura" podobny do mojego. Raczej mi kojarzy się z
      wiosną, chociaż wiem, że niedawno robione są zdjęcia, a alejki między igliwiami
      raczej zachęcają do spacerów niż do pracy.
      ML jak będę w Holandii będę już wiedziała jak to Ciebie trafić wink Po tarasie i
      balkonie widać, że kochasz naturę. Tyle kwiatów. smile

Wedrowiec - ja też nie zapomniałabym takiego widoku gór z okna. Takiego śniegu
      parującego za oknem to nie zostawiłabym wink
      Pewno już nie ma śladu po tej szopie rozpadającej się na zdjęciu "Krokusy po
      drugiej stronie" smile
      • em_em Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:36
        ewelina10 napisała:

> ... Te kamieniczki stojące przy rynku z elewacją w pastelowych kolorach

jeśli kiedyś przypadkiem przyjedziesz w te strony - to pamiętaj: nie pytaj w
        Zabrzu o rynek, a w Czeladzi o dworzec kolejowy wink))))))))))))

• ewelina10 Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:49
          Dworzec ??? Zawsze dworzec w mniejszych miejscowościach widzę jako ponury i
          nieprzyjemnie pachnący.
          Jak będę w okolicy może go odwiedzę
          A propos, chyba już minęły te szaro-ponure kolory elewacji z okresu
          komunistycznego. Na budynkach coraz odważniejsze, czyli bardziej jaskrawe i
          nasycone widać kolory elewacji. Nareszcie będzie bardziej kolorowo smile
          Mieszkałam na Muranowie, niestety nawet i dziś te szare bloki są takie jak
          dawniej. smile
          • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:56
            Czeladz nie ma dworca a Zabrze rynku... maja za to kompleksy z tych powodow wink)
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:55
      ewelina10 napisała:

> Marku, czy mi się zdaje, że Ty od dzisiaj już na urlopie ?
      > Gdy jestem już na urlopie, to tylko mi w głowie "różowe migdały" smile

A slyszalas kiedys o zboczeniach zawodowych, totalnej glupocie, itp itp? Mam
      kliniczne objawy tychze wink)) Moze dlatego siedze nad dzialem "Zdrowia"? Wlasnie
      skonczylem ogolny wzor i czekam na opinie naszych ekspertow zdrowotnych czy
      moze byc. Poprzenosilem tez snieg i burze do "Urokow natury", nowe okna... w
      sumie za duzo zmian aby wymieniac.

Urolp taki niewyjazdowy, raczej aby nadgonic zalegle sprawy (nadganiam wink)
    • ewelina10 Re: www.40plus.ca 17.11.03, 18:00
      Do Feline caline
      To "blokowisko" ma bardzo ciekawą architekturą. Nie wiem jak często jesteś w
      Polsce, ale i u nas się w tej dziedzinie zaczyna robić coraz ciekawiej. smile
      Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, dlaczego ty widzisz "blokowiec" z dołu a
      Gary z ujęcia panoramicznego. A może to jest bez znaczenia ? smile
      • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 18:04
        Feline mieszka na III pietrze a Gary na IX
        • marialudwika Re: www.40plus.ca 17.11.03, 18:21
          Bursztyny sa fascynujaco opisane!!! Mam ich dwa sznury,ale jakos nie
          nosze..pewnie powinnam dla zdrowia.Sprobuje je sotografowac,jak mi chandra minie
          ale kiedy,gdy tak ponuro na swiecie?
          Lece na strone patrzec co nowego!!Przybywa super szybko!
          Pozdro
          ml
          • omeri Re: www.40plus.ca 17.11.03, 18:29
            Także z wielka przyjemnościa przeczytałam o bursztynie, ale martwię się, gdzie
            sie podziały teksty o zdrowiu?
            • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 19:04
              omeri napisała:

> Także z wielka przyjemnościa przeczytałam o bursztynie, ale martwię się,
              gdzie
              > sie podziały teksty o zdrowiu?

Sa juz pod "Zdrowiem" a oprocz tego jak zawsze; pod "Aktualnosciami"
          • wedrowiec2 Bursztyn 17.11.03, 21:38
            Nalewki na bursztynie były modne w latach siedemdziesiątych. Pamiętam, że
            leczyłam nimi róznego rodzaju neuralgie, i pomagały. Pod wpływem ostatniego
            pobytu w Gdańsku, i rozmów na ten temat z LX, znów zaczęłam nosić "bursztynów
            sznur". Wyraźnie czuję, jak dobrze działają na kręgosłup szyjny.
            LX - dzięki za piekny tekst.
            • marialudwika Re: Bursztyn 17.11.03, 23:06
              W takim razie i ja jutro wkladam na ma szyje bursztynow sznur!!!!!
              Pozdro
              ml
        • felinecaline Re: www.40plus.ca 17.11.03, 18:28
          Maaaarku! Teraz ludzie beda mysleli, ze bywasz u mnie za plecami mojego_meza LOL
          • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 19:08
            felinecaline napisała:

> Maaaarku! Teraz ludzie beda mysleli, ze bywasz u mnie za plecami mojego_meza
            LO
            > L

Ehh. szkoda ze to "tylko" kilka tysiecy kilometrow... na pewno bym sprobowal smile)
    • wedrowiec2 Do Bodzia 17.11.03, 19:49
      Bodziu - ale nam dałes ambitny program. Chcesz bysmy nie ruszały się z bólu
      mięśni po cwiczeniach!!! Jesteś barbarzyncąsmile Może za rok, przy usilnych
      treningach dojdziemy do wprawnego wykonania Twoich zaleceń. Można zacząć od
      1/10 programu i to wykonywach w godzinach popołudniowych? Obiecuję ćwiczyć, ale
      jeśli zobaczycie, że mam rozchwiane pismo, to znaczy, że moje mięśnie nie
      wytrzymały treningu dla marinessmile
      • ewelina10 Re: Do Bodzia 17.11.03, 19:53
        Już są ćwiczenie rechabilitacyjne ? Idę sobie. Jak długo nie będę wracała, to
        może ktoś tam do mnie zajrzy. smile
        • ewelina10 Re: Do Bodzia 17.11.03, 19:54
          Rehabilitacja - z tego pośpiechu byka strzeliłam smile
          • wedrowiec2 Re: Do Bodzia 17.11.03, 19:55
            to efekt nadmiernego stresu spowodowanego samą myslą o ćwiczeniachsmile)
    • glodn-y Re: www.40plus.ca.Ludzie!!!!! 17.11.03, 20:11
      Czy Wy nie macie nic do roboty???????????smile))))))))))))))))
      Prdukujecie na akord?
      Ja mam tylko 2 no góra 3 godzinki w necie,kochanieńkie weżcie na wstrzymaniesmile
      Te wpisy,strona,zdjęcia(a jeszcze ta franca net o tej porze wolno działa}
      Przecież nie dam rady,jeszcze kolacji nie jadłem a nawet do połowy nie
      doszedłem.Cholera te wasze prochy będe musiał łykać,jekieś tam raniiiiii??
      • ewelina10 Re: www.40plus.ca.do Bodzia 17.11.03, 20:33
        Bodziu, nie widać Ciebie ostatnio, może nas chociaż czytasz.
        Dzięki ci za tę rehabilitację. Napewno zajęło Ci to wiele czasu, aby jakoś te
        ćwiczenia razem ująć i poszeregować. Czuję się odpowiedzialna za to smile
        Ciekawa jestem - jak długo wykonujesz te ćwiczenie ? Ile razy w zestawie ?
        Ćwiczenia tak - nie skorzystam jednak podczas ich wykonywania, o myśleniu o
        >>planach na dzień smile<<
        Z biegów jednak nie zamierzam zrezygnować. Robię to od kilkunastu lat. Lekarz
        tylko chwilowo mi zabronił.
        Ciekawa jestem też, jak odnosisz się do pływania ??? 1-2 razy na tydzień
        pływam po 2 kilometry: 1 km żabką i 1 km kraulem. Kiedy miałam ból w łopatce,
        ortopeda zalecał pływanie tylko żabką.
        PS. mam nadzieję, że będę pojętną uczennicą. Zwłaszcza, że te ćwiczenia mogę
        wykonywać w domu smile
        • bodzio49 Re: www.40plus.ca.do Bodzia 17.11.03, 21:11
          Witam wszystkich. Rzeczywiście rzadziej bywam ponieważ mam teraz w pracy trochę
          więcej niż zwykle zajęć. Ale to minie.
          Dodatkowo tyle ciekawych rzeczy na naszej stronce. Nic dziwnego, że na forum
          zostaje niewiele czasu. Ale stronka super.
          Ćwiczenia wykonuję codziennie rano raz w tym samym zestawie. Więc nie myślałam
          długo. Dodatkowo jeszcze wykonuję kilka siłowych. Ale tych już nie polecam.
          Przynajmniej damom wink Co do biegów to może jesteś Ewelinko tym wyjątkiem,
          któremu to nie zaszkodzi. Jeśli już musisz to truchcikiem i w dobrych butach na
          grubych, miękkich podeszwach. Za to pływanie w każdej postaci jest dla nas po
          prostu lekarstwem. Jeśli coś boli to oczywiście ograniczammy. Żabka jest
          rzeczywiście bardzo neutralna i równie dobra jak inne style. Polecam gorąco.
          Sam pływam co najmniej raz w tygodniu.
          Pozdrawiam.
          • ewelina10 Re: www.40plus.ca.do Bodzia 17.11.03, 21:16
            Cześć Bodziu.
            Nie biegam oczywiście wyczynowo, taki sobie malutki jogging.
            Muszę się nauczyć Twojego zestawu ćwiczeń na pamięć. Jestem dopiero adeptką smile
            Pozdrawiam serdecznie.
          • ewelina10 Re: www.40plus.ca.do Marka 17.11.03, 21:19
            Toć to chyba żarty jakie czy cosik takiego ???
            Komputera z monitorem nie uda mi się wsadzić pod kołdrę, tak jak kiedyś
            książkę, którą czytało się do późna z latarką.
            Tylko Ty masz chyba teraz urlop smile))
          • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca.do Bodzia 17.11.03, 21:21
            Napiszę suplement do Twojego tekstu, dlaczego (z biochemicznego punktu
            widzenia) szkodliwy jest bezruch i nadmierny wysiłek, bez odpowiedniego
            przygotowania.
      • jej_maz Re: www.40plus.ca.Ludzie!!!!! 17.11.03, 20:46
        Toc ja az tydzien wolnego musialem wziasc aby nadarzyc wklejac wink)))

Polecam swietny tekst Wedrowca o rodnikach na "Zdrowiu" - "Zdaniem Eksperta"
        • glodn-y Re: www.40plus.ca.Ludzie!!!!! 17.11.03, 20:54
          A moja Pani chce mi do wyra monitor wsadzic,a to nie przelewkismile
          • bodzio49 Re: www.40plus.ca.do wędrowca. 17.11.03, 21:30
            Będzie mi bardzo miło jeśli wzbogacisz mój tekst. Świetny pomysł. Nie mam nic
            przeciwko. Nie ma to jak wespółwink
            • wedrowiec2 Re: www.40plus.ca.do wędrowca. 17.11.03, 21:35
              Zrobię to dopiero jutro. Dziś musze zająć się czymś bardziej przyziemnym, czyli
              przygotowaniem się na jutro do pracy. Dobranoc (prawie)
    • krwawy Re: www.40plus.ca 17.11.03, 21:49
      A może nasze zdjęcia z dzieciństwa. Ja mam całkiem śmiszne i wysyłam właśnie
      adminowi.
      • jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 22:48
        Ciekawy temat. Nie moge otworzyc zdjecia .tif plik? Mozesz jako .jpg?
        • krwawy Re: www.40plus.ca 18.11.03, 07:52
          jej_maz napisał:

> Ciekawy temat. Nie moge otworzyc zdjecia .tif plik? Mozesz jako .jpg?

Przepraszam, walnąłem się. Miało być .jpg i 800*600 a przez nieuwagę wysłałem
          pierwotną wersję. Wieczorem przyślę .jpg.
    • omeri Re: www.40plus.ca do wedrowca 17.11.03, 22:30
      Dzięki za ten tekst o wolnych rodnikach. Muszę sporo przemyśleć.
    • jej_maz Re: www.40plus.ca 18.11.03, 22:37
      Kochani... kupa zmian. Lablafox dostala do swojej dyspozycji dzial po "Rozne" -
      bedzie nam opowiadac o rzeczach dziwnych i ciekawych. Zmienilem ustawienie
      strony pierwszej w sensie ze po prawej stronie mamy zawsze nowosci a aktualnosc
      przeszly na prawo, jako ze dostepne z kazdej strony. Te denerwujace komputerki
      zostaly tylko na pierwszych dwoch tematach w Kulturze - to nalezy do Mammaji i
      czekamy na matrerialy. Znaki zapytania pod Rozne... to wolne tematy
      "na zas"... moze jakies propozycje. Wszystko wymaga wygladzeniu (zwlaszcza
      opisy wprowadzajace), ale widac koniec organizacji... pozniej tylko wrzutki
      nowych materialow smile

Pozdrawiam i zapraszam

PS. Swietna podroz Em - Em po Italii wink
      • jej_maz PS 18.11.03, 22:39
        jej_maz napisał:

> Lablafox dostala do swojej dyspozycji dzial po "Rozne" -

sorki... powinno byc "pod" Rozne...
        • lablafox Re: PS 19.11.03, 00:06
          Dziękuję za zaufanie i szczodrość , hihihi, nie wiem czy sprostam .
          Lx
          • mammaja Re: PS 19.11.03, 00:19
            No bo ja sie bardzo zastanawiam co w te Kulture
            wladowac. Trudno zebym sama dawala materialy.Z drugiej
            strony bardzo dobrze ,ze zostala otwarta szuflada i tam
            zmiesci cala tworczosc, bez obaw o profesionalizm.
            Natomiast sciagniecie materialow nie jest latwe - jezeli
            jak zlozyles maja to byc nasze orginalne zdjecia . Mam
            wielka ochote na kilka slow o grafice, bo widze ze ten
            dzial tworczosci plastycznej jest u nas traktowany w
            sposob calkiem niezgodny,mowiac delikatnie, z istota
            grafiki ,jaka jest i byla zawsze mozliwosc jej powielania
            na prawach orginalu i w te strone rozwijaly sie techniki
            graficzne - metal,drzeworyt,litografia. Mysle ze o tym
            moglabym ciekawie napisac - ale czy kogos to obchodzi?
            Czekam na opinie.
            • marialudwika Re: PS 19.11.03, 00:22
              Mnie obchodzi i bardzo interesuje
              ml
            • lablafox Re: PS 19.11.03, 00:26
              Tak , obchodzi i to bardzo.
              Lx
            • em_em Re: PS 19.11.03, 00:28
              mammaja napisała:

> Mysle ze o tym moglabym ciekawie napisac - ale czy kogos to obchodzi?
              > Czekam na opinie.

MNIE OBCHOOOOOOOOODZI !!!!!!!!!!!!!!!

smile)
              • lablafox Re: PS 19.11.03, 00:34
                Trudno jednak będzie o własne prace chyba ,że poprosimy Durera i innych.
                Lx
                • mammaja Re: PS do Lbx 19.11.03, 13:10
                  lablafox napisała:

> Trudno jednak będzie o własne prace chyba ,że poprosimy
                  Durera i innych.
                  > Lx
                  Otoz wczoraj w nocy zrobilam w mysli intwentaryzacje
                  posiadanych przezemnie grafik i spokojnie jestem w stanie
                  zrobic prezentacje technik przy pomocy posiadanych przeze
                  mnie prac.Moich ,przyjaciol i profesorow.Problem tylko ze
                  skanowaniem duzych formatow -
                  korzystam z firmy,ktora dosc drogo sobie liczy. Musze sie
                  zorientowac.Durera kazdy moze sobie obejrzec w necie -
                  moge ewent. podawac linki.
            • jej_maz Mammaja 19.11.03, 01:16
              Zgadzam sie, ze nie jest to temat najlatwiejszy do prezentacji dla grona o tak
              szerokim przekroju jak tutaj. Jedynie wiek nas laczy a reszta w sumie nieznana.
              Wydaje mi sie jednak, ze wlasnie ten wiek powoduje, ze z czasem wszyscy mamy
              wiecej wolnego i mozemy poddawac sie rozszerzaniu wiadomosci, lub nawet
              probowaniu tworzenia czegos samemu jako hobby. Mysle, ze wielu z nas juz cos
              tam rysuje, maluje, pisze, rzezbi i kazda uwaga kogos, co z racji pracy wie
              wiecej na dany temat jest cenna. Mamy juz szuflady, jest galeria, przyznam ze
              pomysl "porad" o grafice, nie tyle nawet technicznych (chociaz w miare
              mozliwosci!!) ile charakterystyka, podzial, najlepsi przedstawiciele czy
              historia kazdego gatunku, zainteresowalaby wszystkich. A co powiesz na "zywa"
              sztuke? Teatr, kino, muzyka... sa w koncu dwa dzialy do uzupelnienia.

Zgodze sie, ze opracowanie takiej ilosci materialu samemu jest ogromna praca;
              podobnie jak w innych dzialach, mysle, ze kazdy kto ma cos do powiedzenia,
              powinien sie sprezyc. Uwazam jednak, ze aby to mialo rece i nogi, ktos kto zna
              sie na czyms najlepiej, powinien przejac cos w rodzaju... protekcji. Kazdy na
              przyklad moze pisac o zdrowiu, ale jak pokaze sie to na stronie zdrowia, gdzie
              Feline i Wedrowiec sa zawodowcami, to ja czytajac, chce miec minimum pewnosci,
              ze nie sa to mandrony, tylko uwagi i porady z sensem, ktore moge wykorzystac.
              Podobnie na Twojej sztuce wink)
              • jej_maz PS 19.11.03, 01:24
                Dodam jedynie, ze szykuje sie nowa wystawa w naszej galerii... jak wiec widac,
                zapotrzebowanie na fachowe uwagi jest wink)

A tak w ogole, to jak sie czujesz? Mam nadzieje ze juz lepiej.
                • foxal Re: Komentarze o zawartosci dzialow strony 40+ 19.11.03, 02:20
                  Te osoby ktorym powierzono opieke na jakims dzialem, pytaja o
                  komentarz/zyczenia zawartosci.

Ja np bylbym zainteresowany materialem jak kolwiek krotkim na temat "stain
                  glass" czyli po naszemu "kolorowe witraze" - jak sie robi i kilka przykladow
                  wlasnych. Moje zainteresowanie wynika stad, ze mam okolo 12 okiem do zrobienia
                  w moim "zamku" i nigdy nie moge sie do tego zabrac, wiec moze jakies kilka uwag
                  moze mnie zmobiizowac - czy to jest dobry argument za?

Promowanie takiego hobby jest chyba dobra inicjatywa takiej strony - co wy o
                  tym myslicie?
                  • mammaja Re: Komentarze o zawartosci dzialow strony 40+ 19.11.03, 13:15
                    Amator - witrazysta? to ciekawe, ale obawiam sie ze
                    trudno w technice klasycznego witrazu byc amatorem. Znam
                    kilka prawcowni, naogol pilnie strzega swoich sekretow
                    ,bo konkurencjA duza. Ale zaytam. Ja robilam projekty -
                    strone
                    techniczna realizacji wykonywal kto inny.
                    • lablafox Re: Komentarze o zawartosci dzialow strony 40+ 19.11.03, 13:19
                      Mammajko , pisząc to co napisałam zupełnie nie wzięłam pod uwagę ,ześ Ty
                      plastyczka i cóż dla Ciebie są rodzaje grafik . Durerem zareagowałam jak
                      odzewem na hasło .
                      Lx
              • mammaja Re: Mammaja - do Marka 19.11.03, 13:20
                Chodzi o to tylko,ze nie sa ustalone zasady opracowywaniu
                materialow.Przeciez kazdy moze napisac na powyzsza
                skrzynke pocztowa do mammaji i skonsultowac sie co do
                tematu. Bo tak to ja w koncu nie wiem jaka ma byc moja
                rola. Napisze do ciebie na ten temat.Dziekuje za pytanie
                o zdrowie, mam sie lepiej ,ale jeszcze troche potrwa nim
                wroce do formy.To tez ogranicza moja wydajnosc - ledwo
                nadazam ze sprawami niezbednymi.
              • em_em Re: Mammaja 19.11.03, 14:22
                jej_maz napisał:

> Mysle, ze wielu z nas juz cos tam rysuje, maluje, pisze, rzezbi i kazda
                > uwaga kogos, co z racji pracy wie wiecej na dany temat jest cenna. Mamy juz
                > szuflady, jest galeria, przyznam ze pomysl "porad" o grafice, nie tyle nawet
                > technicznych (chociaz w miare mozliwosci!!) ile charakterystyka, podzial,
                > najlepsi przedstawiciele czy historia kazdego gatunku, zainteresowalaby
                > wszystkich.

szczerze powiedziawszy zupełnie sobie nie wyobrażam "internetowego kursu
                drzeworytnictwa" wink - liczyłam raczej na "poszerzanie horyntów",
                ale decyzja należy do Mammaji

poza tym proponuję zostawić tylko jedno okienko na działalność amamtorką, a
                pozostałe zostawić kulturze "wyższej"
                • em_em errata 19.11.03, 15:08
                  amamtorka = amatorska

(palce mi zgrabiały)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka