jej_maz 14.11.03, 04:20 Radze odwiedzic strone i zapoznac sie z tym co juz jest, gdyz w najblizszym czasie bedzie tyle nowego materialu, ze moze troche zajac aby wszystko na raz obejrzec )) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warum Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 17:52 Przeczytalam andro i meno) Andro bylo bardziej dowcipne((a pytanko brzmi- czy..."praktykowanie"/....no wlasnie tego co kazdy pomyslal/ ma wplyw na "spowolnienie" nadejscia tego nieuchronnego okresu w naszym zyciu po....40+++, ewentualnie.. jak ci gwiazdorzy robia,ze w wieku 60+ i 70+ zostaja tatusiami / wiem,ze wlasciwie to jakosc ich "przekazu materialu" w niewielkim stopniu pogarsza sie/ no ale wlasnie dlaczego? czy to cwiczenie czyni mistrzem czy jednak sila wlasnych genow?Bo paniom chyba trudniej oszukac czas..: (Pozdrawaim i czekam na nastepne odcinki!!! Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 18:01 Slowko wyjasnienia; mam poprawiona i uzupelniona wersje andro, ale nie mialem kiedy ja wrzucic. Sorki Feline... poprawie sie niebawem Odpowiedz Link
felinecaline Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 18:55 Dowcipniejsza bylam w "andro" pewnie dla potwierdzenia zasady, ze latwiej jest zartowac z problemow, ktore nas bezposrednio nie dotycza (meno tez zreszta dotyczy mnie w niemal "0"-owym stopniu, oczywiscie jestem wierna adeptka HTZ). O tych sprawach, o ktorych wspominasz mam zamiar pogawedzic z wami w "Demonie poludnia". Cierpliwosci,n jak sie przyznalam wczoraj jestem na etapie konsultacji ;-P Odpowiedz Link
warum Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 19:31 We mnie masz wierna czytaczke czekam na cdn. Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 20:28 Felinko!! Czy melatonina w tabletkach jest wskazana?By lepiej spac..... Pozdrowka ml Odpowiedz Link
felinecaline Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 20:44 Wskazane jest wszystko, co pomaga lepiej: spac, trawic, widziec, MMZ dorzucilby jeszcze ...baiser.)) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca- do Felinecaline- pytanko:) 14.11.03, 20:54 Zdania uczonych są tu bardzo podzielone - kolejny temat na wątek na stronie www Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 14.11.03, 22:56 Czytalam rozne artyluly n.t.melatoniny w tresci calkowicie sprzeczne ze soba... Jedni zachwalaja pod niebiosy inni twierdza,ze jej zazywanie jest bardzo niebezpieczne...Moja przyjaciolka-farmaceutka "eksperymentuje" na sobie i jest zachwycona,twierdzi,ze nigdy w zyciu tak dobrze nie spala.....Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
warum Re: www.40plus.ca-pytanie do Em-Em:) 15.11.03, 19:02 Czy... mozna dosylac materialy?))Bo juz nic nie mowisz na forum, moze przygniotla Cie nasza poczta? Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca-odpowiedź do Warum 15.11.03, 19:25 warum napisała: > Czy... mozna dosylac materialy?))Bo juz nic nie mowisz na forum, moze > przygniotla Cie nasza poczta? a jak dawno temu mówiłam, że czekam ze słoneczkiem - to byłaś w ferworze )))) jasne że przysyłaj Odpowiedz Link
warum Re: www.40plus.ca-odpowiedź do Warum 15.11.03, 20:38 A czy doszla i czesc3? ale zaszalalam)) bo chce jeszcze dorzucic czesc 4-ta: (ale mi poczta sie zaciela na GW( Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca-odpowiedź do Warum 15.11.03, 21:03 coś przyszło - otworzyłam - a to jakieś dziwne szyfry, aż się nastraszyłam że to wirus jaki albo co :-9 Odpowiedz Link
warum Re: www.40plus.ca-odpowiedź do Warum 15.11.03, 21:08 zawislo mi w trakcie wybierania zalacznika zrobie przerwe i wysle za ok godzinke- beda 2 Odpowiedz Link
warum Re: do Em-em:((( 15.11.03, 23:17 Poddaje sie- chyba niechcacy zapchalam Ci skrzynke, bo 3 x wyslalam i nie wiem co doszlo z tej proby. jutro przed wyjazdem sprobuje pojedynczo. Odpowiedz Link
em_em Re: do Em-em:((( 15.11.03, 23:39 spoko - moja krzinka nie taka skora do zapychania się doszedł nr 3 i takie coś This message is an automatic warning that you need to reduce disk usage you should read and delete messages from your inbox or other folders. If your mail client is set to ignore messages over a certain size, or leave messages on the server then changing that setting might be in order Odpowiedz Link
warum Re: do Em-em:((( 16.11.03, 11:47 Ze swojej skrzynki usunelam wszystkie kobyly i dalej nie moge wyslac((tak chyba ma byc- wiec moja czesc odloz do archiwum, niech czeka na lepsze czasy i resztePozdrawiam serdecznie wszystkich. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: do Em-em:((( 16.11.03, 11:54 Mam problem z Outlook Express. Poczta przychodzi, ale nie mogę z niego jej wysłać. Cały czas pojawiają się komunikaty o "hostiach" Mam już dosyć walczenia z Outlook Express. Wcześniej tych problemów nie było. Pocztę wysyłam bezpośrenio ze strony na której zakładałam swoje konto. Jest OK Odpowiedz Link
marialudwika Re: do Em-em:((( 16.11.03, 11:58 Ew zainstaluj sobie Incredimail!!!! Nie bedziesz miec klopotow z wysylaniem poczty!!!! Pozdro ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Zmień ustawienia 16.11.03, 12:01 Spróbuj zmienić ustawienia: 1. otwórz "narzędzia", wybierz konto, z którego wysyłasz pocztę 2. otwórz "własciwości" 3. kliknij w lewym górnym rogu nowo otwartego okienka "serwery" 4. zaznacz w lewy dolnym rogu "serwer wymaga uwierzytelnienia" Potem OK OK To są rady, gdy wysyłasz z Outlook Express Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: do Em-em:((( 16.11.03, 11:56 Nie wiem dokładnie o czym mówicie)), ale skrzynka może zapychac się na kilka sposobów. Jeśli odbierasz (wysyłasz) pocztę z OutlookExpress, to samo oczyszczenie jego pamięci (usunięcie elementów wysłanych, odebranych, i usuniętych) może nie wystarczyć. Wszystko zalezy jak masz ustawioną opcję skrzynki w Poczcie Gazety. Wchodzisz przez "sprawdź pocztę" na stronie Gazety, i widzisz czy przypadkiem nie masz tam zapchanej pamięci. Jeśli tak, to usuwasz do kosza i oprózniasz kosz. Ja mam ustawione "usuń po trwałym usunięciu z komputera" (nie pamiętam dobrze brzmienia) ale to nie działa. Musze co pewien czas oczyszczać skrzynkę Gazetową. Druga sprawa, to objętość jednorazowo wysyłanej poczty. To tez jest ograniczone. Czasami trzeba dzielić korespondencję na mniejsze porcje. Odpowiedz Link
warum Re: do Em-em:(((- poczta 16.11.03, 20:18 Juz znalazl sie winowajac moich pocztowych problemow - zawiodl jakis madry element w naszej siecipoczte dokoncze pewnie jutro wieczorem Emem. Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:27 www.40plus.ca/ZdjeciaMyzForumOkno.htm następny dział "o nas" - na stronie Odpowiedz Link
omeri Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:34 Bardzo fajne te widoki z okien, szczególnie zas górki. Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:37 SuPER!!Widoczki zimowe i gorskie i wogole,jakos sie tak swojsko robi!!! ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:39 Piękne zdjęcia - wiemy jak mieszkamy (lub mieszkaliśmy( i ... co robił jej- maz przez weekend. Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:53 Em-emko , jak zwykle jestem pod wrażeniem Twojego notowania świata . Kontrast między granatowym niebem a pastelowymi kamienicami rewelacyjny. Wędrowcze niesamowite ujęcie burzy , pozostałe też mi się podobały , ale zdjęcie burzowe zawiera w sobie grozę. Marioludwiko - wspaniały masz balkon , dzięki Twoim zdjęciom będę już widziała oczyma wyobraźni i Twój dom i balkon i okolice . Bardzo "zbliżyłaś "mi się . Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 16.11.03, 21:59 Moze nasza em_em umiesci jeszcze jakas fotke z "mojego" parku,w ktorym mieszkam??Z pewnoscia dojda tez dalsze fotki widokow z okien!!Okropnie jestem ciekawa ich. Niebo przed burza wyglada bardzo groznie!!Jak sie robi takie zdjecie? ml Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:07 marialudwika napisała: > Moze nasza em_em umiesci jeszcze jakas fotke z "mojego" parku,w ktorym > mieszkam?? na razie był wstępny "limit" 4 fotki na osobę )))) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:10 Udało mi się - za pierwszym podejściem pięć zdjęć)) Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:13 hihi - ale czujna, odpowiedziałyśmy w tym samym momencie ML - Twój park napewno się doczeka - jeżyk też Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:10 OOO!!!! Wędrowcowi się udało )) - bo "parujące śniegi" i "burza" miały iść do innego działu Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:00 A twoje lablafox cztery pory roku - to nic? Kolorystyka jest piękna. Strona nabiera coraz bardziej "naszego" charakteru. Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:04 Hihihi 2 pory roku , ale 4 zdjęcia , na jednym latarnia , z której wrony sygnalizują ,że chcę jeść. Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:08 Zgadzam się na trzy pory roku. Coś, co zapewne uważasz za wczesną jesień, ze względu na radosną zieleń uważam za wiosnę o zachodzie żółtego słońca) Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:10 Oki , dozwolona jest interpretacja własna odbiorcy. Lx Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:26 A na moj balkon,zwany przeze mnie "szumnie" tarasem/ czym wlasciwie sie jedno od drugiego rozni?? bo nie wiem?/ przylatuja stada ptactwa,o ktorym pisalam. Teraz maja go do calkowitej dyspozycji i jest to rodzaj woliery otwartej.Co najwazniejsze wszystko jest jeszcze zielone i nadal kwitna pelargonie i roze!!! Pozdrawiam ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:20 Gwoli wyjaśnienia - w Szczecinie, gdzie obecnie mieszkam nie ma gór, ani śniegu, ani widoków. Nawet nie mam tarasu i ogródka.... Wolałam oszczędzić wszystkim widoku blokowiska i przesłałam zdjęcia robione 5 lat temu. Straszne, już tyle czasu nie mieszkam w górach( Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:25 Powiedz mi , jeśli możesz , jak to się stało,że góry zamieniłaś na Szczecin. Czy zaaklimatyzowałaś się już ?Jak długo mieszkałaś w górach ? Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:40 W wieku 5 lat przyjechałam do Szzcecina (uprzednio mieszkałam w dwóch innych miastach). I spokojnie mieszkałam do 36 roku życia. Nie, to nie było spokojne mieszkanie - góry ciągnęły zawsze. Po osiągnięciu pewnej stabilizacji zawodowej (znaczne podniesienie kwalifikacji, które umożliwiło mi otrzymanie pracy) sprzedałam mieszkanie, kupiłam znacznie mniejsze w Zakopanem. Po roku rodzice sprzedali swoje mieszkanie i razem kupiliśmy to, z którego widoki już znacie. Mieszkałam w Zakopanem 7 lat. Co skłoniło nas do powrotu? Trudy życia codzienngo? Nie mam na myśli klimatu, bo ten, łącznie z zimami nam odpowiadał. Na pewno przeraźliwa drożyzna - ceny dla ceprów. Taniej było 2-3 razy w miesiącu jeździc do Krakowa po wielkie zakupy niż kupować na miejscu. Choroba, która dopadła kogoś z rodziny, a którą lepiej było leczyć w Szczecinie. Brak perspektyw zawodowych? Może stosunki ogólnoludzkie - mentalność małomiasteczkowa i specyficzny charakter tubylców. Trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Przyjaciół mam tam do teraz. Im więcej czasu mija od mojego wyjazdu, tym więcej ludzi (z Zakopanego)mówi mi "wracaj do nas, tu jest twoje miejsce". W każdym razie wróciłam na swoje poprzednie miejsce pracy i ciągle tęsknię za górami. Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:45 Dziękuję . Tęsknota za miejscem , w którym czuliśmy się dobrze , jest nieuleczalna .Pocieszające jest to ,że zawsze możesz tam wrócić , choćby tylko na wypoczynek. Pozdrawiam , sennie już , lablafox Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:45 Chociaż już ledwo się trzymam ze zmęczenia ....musiałam wejść na stronę. Czuję, że coraz bardziej się do siebie zbliżamy. Te zdjęcia są tą nicią łączącą. Brakuje mi tylko jednego, jakieś zdanka pod zdjęciem. Resztę jutro skomentuję, kiedy będę bardziej wypoczęta. Odpowiedz Link
lablafox Re: www.40plus.ca 16.11.03, 22:52 Zdanka zawsze można dopisać . Wysłanie zdjęć , to tyle emocji , a oprócz tego ja jestem bardzo posłuszna . Polecenie brzmiało "zdjęcia do em_em " , to wysłałam zdjęcia i tylko zdjęcia . hahahaha Lx Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 16.11.03, 23:16 kurcze - kto by pomyślał - tyle posłusznych ludzi w jednym miejscu ))) jasne że przysyłajcie opisy - tylko prosze z numerami, jak dla blondynki, żebym nie pomieszała Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 17.11.03, 01:30 www.40plus.ca/KulturaSzufladyLX.htm i jeszcze jeden nowy dział Odpowiedz Link
warum Re: www.40plus.ca 17.11.03, 06:51 Tego mi brakowalo!Poranna zmiana wita Spiochow Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 17.11.03, 08:11 www.40plus.ca/Aktualnosci.htm - opowieść o bursztynie + nowe nogi, zwierzęta i różności Odpowiedz Link
marialudwika Re: Do Omeri 17.11.03, 16:06 Czy to Meksyk??? Czy .....????? Okropnie ciekawa ml P.S. Nozki slicznie opalone! Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:21 Na forum coraz bardziej kap, kap, kap.... powolutku, spokojniutko a czasami zupełnie cicho ... Za to strona www coraz obszerniejsza. Bursztyn Lablafox ... muszę koniecznie zrobić sobie tę naleweczkę ze spirytusem i po kropelce dolewać do herbatki. Może uda się przetrwać bez szczepionek zimę A na prezent sobie zażyczę bursztynową bransoletkę, uchroni mnie przed skutkami komputera Tylko brakuje mi przynajmniej kilku zdjęć tego pięknego bursztynu. A te 4 rzuty z okna oznaczają, że masz okna w mieszkaniu na 4 strony świata ? Jeśli tak, to "bąba" Em_Em Twoje zdjęcie "Ulica przed burzą" przyciąga wzrok. Te kamieniczki stojące przy rynku z elewacją w pastelowych kolorach tworzą kontrast z granatowo- popielatym niebem, oznajmującym nadchodzącą burzę. Nie można tego zdjęcia przeoczyć. Maria-Ludwika - "Widok z biura" podobny do mojego. Raczej mi kojarzy się z wiosną, chociaż wiem, że niedawno robione są zdjęcia, a alejki między igliwiami raczej zachęcają do spacerów niż do pracy. ML jak będę w Holandii będę już wiedziała jak to Ciebie trafić Po tarasie i balkonie widać, że kochasz naturę. Tyle kwiatów. Wedrowiec - ja też nie zapomniałabym takiego widoku gór z okna. Takiego śniegu parującego za oknem to nie zostawiłabym Pewno już nie ma śladu po tej szopie rozpadającej się na zdjęciu "Krokusy po drugiej stronie" Odpowiedz Link
em_em Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:36 ewelina10 napisała: > ... Te kamieniczki stojące przy rynku z elewacją w pastelowych kolorach jeśli kiedyś przypadkiem przyjedziesz w te strony - to pamiętaj: nie pytaj w Zabrzu o rynek, a w Czeladzi o dworzec kolejowy )))))))))))) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:49 Dworzec ??? Zawsze dworzec w mniejszych miejscowościach widzę jako ponury i nieprzyjemnie pachnący. Jak będę w okolicy może go odwiedzę A propos, chyba już minęły te szaro-ponure kolory elewacji z okresu komunistycznego. Na budynkach coraz odważniejsze, czyli bardziej jaskrawe i nasycone widać kolory elewacji. Nareszcie będzie bardziej kolorowo Mieszkałam na Muranowie, niestety nawet i dziś te szare bloki są takie jak dawniej. Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:56 Czeladz nie ma dworca a Zabrze rynku... maja za to kompleksy z tych powodow ) Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 17:55 ewelina10 napisała: > Marku, czy mi się zdaje, że Ty od dzisiaj już na urlopie ? > Gdy jestem już na urlopie, to tylko mi w głowie "różowe migdały" A slyszalas kiedys o zboczeniach zawodowych, totalnej glupocie, itp itp? Mam kliniczne objawy tychze )) Moze dlatego siedze nad dzialem "Zdrowia"? Wlasnie skonczylem ogolny wzor i czekam na opinie naszych ekspertow zdrowotnych czy moze byc. Poprzenosilem tez snieg i burze do "Urokow natury", nowe okna... w sumie za duzo zmian aby wymieniac. Urolp taki niewyjazdowy, raczej aby nadgonic zalegle sprawy (nadganiam ) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca 17.11.03, 18:00 Do Feline caline To "blokowisko" ma bardzo ciekawą architekturą. Nie wiem jak często jesteś w Polsce, ale i u nas się w tej dziedzinie zaczyna robić coraz ciekawiej. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, dlaczego ty widzisz "blokowiec" z dołu a Gary z ujęcia panoramicznego. A może to jest bez znaczenia ? Odpowiedz Link
marialudwika Re: www.40plus.ca 17.11.03, 18:21 Bursztyny sa fascynujaco opisane!!! Mam ich dwa sznury,ale jakos nie nosze..pewnie powinnam dla zdrowia.Sprobuje je sotografowac,jak mi chandra minie ale kiedy,gdy tak ponuro na swiecie? Lece na strone patrzec co nowego!!Przybywa super szybko! Pozdro ml Odpowiedz Link
omeri Re: www.40plus.ca 17.11.03, 18:29 Także z wielka przyjemnościa przeczytałam o bursztynie, ale martwię się, gdzie sie podziały teksty o zdrowiu? Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 19:04 omeri napisała: > Także z wielka przyjemnościa przeczytałam o bursztynie, ale martwię się, gdzie > sie podziały teksty o zdrowiu? Sa juz pod "Zdrowiem" a oprocz tego jak zawsze; pod "Aktualnosciami" Odpowiedz Link
wedrowiec2 Bursztyn 17.11.03, 21:38 Nalewki na bursztynie były modne w latach siedemdziesiątych. Pamiętam, że leczyłam nimi róznego rodzaju neuralgie, i pomagały. Pod wpływem ostatniego pobytu w Gdańsku, i rozmów na ten temat z LX, znów zaczęłam nosić "bursztynów sznur". Wyraźnie czuję, jak dobrze działają na kręgosłup szyjny. LX - dzięki za piekny tekst. Odpowiedz Link
marialudwika Re: Bursztyn 17.11.03, 23:06 W takim razie i ja jutro wkladam na ma szyje bursztynow sznur!!!!! Pozdro ml Odpowiedz Link
felinecaline Re: www.40plus.ca 17.11.03, 18:28 Maaaarku! Teraz ludzie beda mysleli, ze bywasz u mnie za plecami mojego_meza LOL Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 19:08 felinecaline napisała: > Maaaarku! Teraz ludzie beda mysleli, ze bywasz u mnie za plecami mojego_meza LO > L Ehh. szkoda ze to "tylko" kilka tysiecy kilometrow... na pewno bym sprobowal ) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Do Bodzia 17.11.03, 19:49 Bodziu - ale nam dałes ambitny program. Chcesz bysmy nie ruszały się z bólu mięśni po cwiczeniach!!! Jesteś barbarzyncą Może za rok, przy usilnych treningach dojdziemy do wprawnego wykonania Twoich zaleceń. Można zacząć od 1/10 programu i to wykonywach w godzinach popołudniowych? Obiecuję ćwiczyć, ale jeśli zobaczycie, że mam rozchwiane pismo, to znaczy, że moje mięśnie nie wytrzymały treningu dla marines Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Do Bodzia 17.11.03, 19:53 Już są ćwiczenie rechabilitacyjne ? Idę sobie. Jak długo nie będę wracała, to może ktoś tam do mnie zajrzy. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: Do Bodzia 17.11.03, 19:54 Rehabilitacja - z tego pośpiechu byka strzeliłam Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Do Bodzia 17.11.03, 19:55 to efekt nadmiernego stresu spowodowanego samą myslą o ćwiczeniach) Odpowiedz Link
glodn-y Re: www.40plus.ca.Ludzie!!!!! 17.11.03, 20:11 Czy Wy nie macie nic do roboty???????????)))))))))))))))) Prdukujecie na akord? Ja mam tylko 2 no góra 3 godzinki w necie,kochanieńkie weżcie na wstrzymanie Te wpisy,strona,zdjęcia(a jeszcze ta franca net o tej porze wolno działa} Przecież nie dam rady,jeszcze kolacji nie jadłem a nawet do połowy nie doszedłem.Cholera te wasze prochy będe musiał łykać,jekieś tam raniiiiii?? Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca.do Bodzia 17.11.03, 20:33 Bodziu, nie widać Ciebie ostatnio, może nas chociaż czytasz. Dzięki ci za tę rehabilitację. Napewno zajęło Ci to wiele czasu, aby jakoś te ćwiczenia razem ująć i poszeregować. Czuję się odpowiedzialna za to Ciekawa jestem - jak długo wykonujesz te ćwiczenie ? Ile razy w zestawie ? Ćwiczenia tak - nie skorzystam jednak podczas ich wykonywania, o myśleniu o >>planach na dzień << Z biegów jednak nie zamierzam zrezygnować. Robię to od kilkunastu lat. Lekarz tylko chwilowo mi zabronił. Ciekawa jestem też, jak odnosisz się do pływania ??? 1-2 razy na tydzień pływam po 2 kilometry: 1 km żabką i 1 km kraulem. Kiedy miałam ból w łopatce, ortopeda zalecał pływanie tylko żabką. PS. mam nadzieję, że będę pojętną uczennicą. Zwłaszcza, że te ćwiczenia mogę wykonywać w domu Odpowiedz Link
bodzio49 Re: www.40plus.ca.do Bodzia 17.11.03, 21:11 Witam wszystkich. Rzeczywiście rzadziej bywam ponieważ mam teraz w pracy trochę więcej niż zwykle zajęć. Ale to minie. Dodatkowo tyle ciekawych rzeczy na naszej stronce. Nic dziwnego, że na forum zostaje niewiele czasu. Ale stronka super. Ćwiczenia wykonuję codziennie rano raz w tym samym zestawie. Więc nie myślałam długo. Dodatkowo jeszcze wykonuję kilka siłowych. Ale tych już nie polecam. Przynajmniej damom Co do biegów to może jesteś Ewelinko tym wyjątkiem, któremu to nie zaszkodzi. Jeśli już musisz to truchcikiem i w dobrych butach na grubych, miękkich podeszwach. Za to pływanie w każdej postaci jest dla nas po prostu lekarstwem. Jeśli coś boli to oczywiście ograniczammy. Żabka jest rzeczywiście bardzo neutralna i równie dobra jak inne style. Polecam gorąco. Sam pływam co najmniej raz w tygodniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca.do Bodzia 17.11.03, 21:16 Cześć Bodziu. Nie biegam oczywiście wyczynowo, taki sobie malutki jogging. Muszę się nauczyć Twojego zestawu ćwiczeń na pamięć. Jestem dopiero adeptką Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: www.40plus.ca.do Marka 17.11.03, 21:19 Toć to chyba żarty jakie czy cosik takiego ??? Komputera z monitorem nie uda mi się wsadzić pod kołdrę, tak jak kiedyś książkę, którą czytało się do późna z latarką. Tylko Ty masz chyba teraz urlop )) Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca.do Bodzia 17.11.03, 21:21 Napiszę suplement do Twojego tekstu, dlaczego (z biochemicznego punktu widzenia) szkodliwy jest bezruch i nadmierny wysiłek, bez odpowiedniego przygotowania. Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca.Ludzie!!!!! 17.11.03, 20:46 Toc ja az tydzien wolnego musialem wziasc aby nadarzyc wklejac ))) Polecam swietny tekst Wedrowca o rodnikach na "Zdrowiu" - "Zdaniem Eksperta" Odpowiedz Link
glodn-y Re: www.40plus.ca.Ludzie!!!!! 17.11.03, 20:54 A moja Pani chce mi do wyra monitor wsadzic,a to nie przelewki Odpowiedz Link
bodzio49 Re: www.40plus.ca.do wędrowca. 17.11.03, 21:30 Będzie mi bardzo miło jeśli wzbogacisz mój tekst. Świetny pomysł. Nie mam nic przeciwko. Nie ma to jak wespół Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: www.40plus.ca.do wędrowca. 17.11.03, 21:35 Zrobię to dopiero jutro. Dziś musze zająć się czymś bardziej przyziemnym, czyli przygotowaniem się na jutro do pracy. Dobranoc (prawie) Odpowiedz Link
krwawy Re: www.40plus.ca 17.11.03, 21:49 A może nasze zdjęcia z dzieciństwa. Ja mam całkiem śmiszne i wysyłam właśnie adminowi. Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 17.11.03, 22:48 Ciekawy temat. Nie moge otworzyc zdjecia .tif plik? Mozesz jako .jpg? Odpowiedz Link
krwawy Re: www.40plus.ca 18.11.03, 07:52 jej_maz napisał: > Ciekawy temat. Nie moge otworzyc zdjecia .tif plik? Mozesz jako .jpg? Przepraszam, walnąłem się. Miało być .jpg i 800*600 a przez nieuwagę wysłałem pierwotną wersję. Wieczorem przyślę .jpg. Odpowiedz Link
omeri Re: www.40plus.ca do wedrowca 17.11.03, 22:30 Dzięki za ten tekst o wolnych rodnikach. Muszę sporo przemyśleć. Odpowiedz Link
jej_maz Re: www.40plus.ca 18.11.03, 22:37 Kochani... kupa zmian. Lablafox dostala do swojej dyspozycji dzial po "Rozne" - bedzie nam opowiadac o rzeczach dziwnych i ciekawych. Zmienilem ustawienie strony pierwszej w sensie ze po prawej stronie mamy zawsze nowosci a aktualnosc przeszly na prawo, jako ze dostepne z kazdej strony. Te denerwujace komputerki zostaly tylko na pierwszych dwoch tematach w Kulturze - to nalezy do Mammaji i czekamy na matrerialy. Znaki zapytania pod Rozne... to wolne tematy "na zas"... moze jakies propozycje. Wszystko wymaga wygladzeniu (zwlaszcza opisy wprowadzajace), ale widac koniec organizacji... pozniej tylko wrzutki nowych materialow Pozdrawiam i zapraszam PS. Swietna podroz Em - Em po Italii Odpowiedz Link
jej_maz PS 18.11.03, 22:39 jej_maz napisał: > Lablafox dostala do swojej dyspozycji dzial po "Rozne" - sorki... powinno byc "pod" Rozne... Odpowiedz Link
lablafox Re: PS 19.11.03, 00:06 Dziękuję za zaufanie i szczodrość , hihihi, nie wiem czy sprostam . Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: PS 19.11.03, 00:19 No bo ja sie bardzo zastanawiam co w te Kulture wladowac. Trudno zebym sama dawala materialy.Z drugiej strony bardzo dobrze ,ze zostala otwarta szuflada i tam zmiesci cala tworczosc, bez obaw o profesionalizm. Natomiast sciagniecie materialow nie jest latwe - jezeli jak zlozyles maja to byc nasze orginalne zdjecia . Mam wielka ochote na kilka slow o grafice, bo widze ze ten dzial tworczosci plastycznej jest u nas traktowany w sposob calkiem niezgodny,mowiac delikatnie, z istota grafiki ,jaka jest i byla zawsze mozliwosc jej powielania na prawach orginalu i w te strone rozwijaly sie techniki graficzne - metal,drzeworyt,litografia. Mysle ze o tym moglabym ciekawie napisac - ale czy kogos to obchodzi? Czekam na opinie. Odpowiedz Link
em_em Re: PS 19.11.03, 00:28 mammaja napisała: > Mysle ze o tym moglabym ciekawie napisac - ale czy kogos to obchodzi? > Czekam na opinie. MNIE OBCHOOOOOOOOODZI !!!!!!!!!!!!!!! ) Odpowiedz Link
lablafox Re: PS 19.11.03, 00:34 Trudno jednak będzie o własne prace chyba ,że poprosimy Durera i innych. Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: PS do Lbx 19.11.03, 13:10 lablafox napisała: > Trudno jednak będzie o własne prace chyba ,że poprosimy Durera i innych. > Lx Otoz wczoraj w nocy zrobilam w mysli intwentaryzacje posiadanych przezemnie grafik i spokojnie jestem w stanie zrobic prezentacje technik przy pomocy posiadanych przeze mnie prac.Moich ,przyjaciol i profesorow.Problem tylko ze skanowaniem duzych formatow - korzystam z firmy,ktora dosc drogo sobie liczy. Musze sie zorientowac.Durera kazdy moze sobie obejrzec w necie - moge ewent. podawac linki. Odpowiedz Link
jej_maz Mammaja 19.11.03, 01:16 Zgadzam sie, ze nie jest to temat najlatwiejszy do prezentacji dla grona o tak szerokim przekroju jak tutaj. Jedynie wiek nas laczy a reszta w sumie nieznana. Wydaje mi sie jednak, ze wlasnie ten wiek powoduje, ze z czasem wszyscy mamy wiecej wolnego i mozemy poddawac sie rozszerzaniu wiadomosci, lub nawet probowaniu tworzenia czegos samemu jako hobby. Mysle, ze wielu z nas juz cos tam rysuje, maluje, pisze, rzezbi i kazda uwaga kogos, co z racji pracy wie wiecej na dany temat jest cenna. Mamy juz szuflady, jest galeria, przyznam ze pomysl "porad" o grafice, nie tyle nawet technicznych (chociaz w miare mozliwosci!!) ile charakterystyka, podzial, najlepsi przedstawiciele czy historia kazdego gatunku, zainteresowalaby wszystkich. A co powiesz na "zywa" sztuke? Teatr, kino, muzyka... sa w koncu dwa dzialy do uzupelnienia. Zgodze sie, ze opracowanie takiej ilosci materialu samemu jest ogromna praca; podobnie jak w innych dzialach, mysle, ze kazdy kto ma cos do powiedzenia, powinien sie sprezyc. Uwazam jednak, ze aby to mialo rece i nogi, ktos kto zna sie na czyms najlepiej, powinien przejac cos w rodzaju... protekcji. Kazdy na przyklad moze pisac o zdrowiu, ale jak pokaze sie to na stronie zdrowia, gdzie Feline i Wedrowiec sa zawodowcami, to ja czytajac, chce miec minimum pewnosci, ze nie sa to mandrony, tylko uwagi i porady z sensem, ktore moge wykorzystac. Podobnie na Twojej sztuce ) Odpowiedz Link
jej_maz PS 19.11.03, 01:24 Dodam jedynie, ze szykuje sie nowa wystawa w naszej galerii... jak wiec widac, zapotrzebowanie na fachowe uwagi jest ) A tak w ogole, to jak sie czujesz? Mam nadzieje ze juz lepiej. Odpowiedz Link
foxal Re: Komentarze o zawartosci dzialow strony 40+ 19.11.03, 02:20 Te osoby ktorym powierzono opieke na jakims dzialem, pytaja o komentarz/zyczenia zawartosci. Ja np bylbym zainteresowany materialem jak kolwiek krotkim na temat "stain glass" czyli po naszemu "kolorowe witraze" - jak sie robi i kilka przykladow wlasnych. Moje zainteresowanie wynika stad, ze mam okolo 12 okiem do zrobienia w moim "zamku" i nigdy nie moge sie do tego zabrac, wiec moze jakies kilka uwag moze mnie zmobiizowac - czy to jest dobry argument za? Promowanie takiego hobby jest chyba dobra inicjatywa takiej strony - co wy o tym myslicie? Odpowiedz Link
mammaja Re: Komentarze o zawartosci dzialow strony 40+ 19.11.03, 13:15 Amator - witrazysta? to ciekawe, ale obawiam sie ze trudno w technice klasycznego witrazu byc amatorem. Znam kilka prawcowni, naogol pilnie strzega swoich sekretow ,bo konkurencjA duza. Ale zaytam. Ja robilam projekty - strone techniczna realizacji wykonywal kto inny. Odpowiedz Link
lablafox Re: Komentarze o zawartosci dzialow strony 40+ 19.11.03, 13:19 Mammajko , pisząc to co napisałam zupełnie nie wzięłam pod uwagę ,ześ Ty plastyczka i cóż dla Ciebie są rodzaje grafik . Durerem zareagowałam jak odzewem na hasło . Lx Odpowiedz Link
mammaja Re: Mammaja - do Marka 19.11.03, 13:20 Chodzi o to tylko,ze nie sa ustalone zasady opracowywaniu materialow.Przeciez kazdy moze napisac na powyzsza skrzynke pocztowa do mammaji i skonsultowac sie co do tematu. Bo tak to ja w koncu nie wiem jaka ma byc moja rola. Napisze do ciebie na ten temat.Dziekuje za pytanie o zdrowie, mam sie lepiej ,ale jeszcze troche potrwa nim wroce do formy.To tez ogranicza moja wydajnosc - ledwo nadazam ze sprawami niezbednymi. Odpowiedz Link
em_em Re: Mammaja 19.11.03, 14:22 jej_maz napisał: > Mysle, ze wielu z nas juz cos tam rysuje, maluje, pisze, rzezbi i kazda > uwaga kogos, co z racji pracy wie wiecej na dany temat jest cenna. Mamy juz > szuflady, jest galeria, przyznam ze pomysl "porad" o grafice, nie tyle nawet > technicznych (chociaz w miare mozliwosci!!) ile charakterystyka, podzial, > najlepsi przedstawiciele czy historia kazdego gatunku, zainteresowalaby > wszystkich. szczerze powiedziawszy zupełnie sobie nie wyobrażam "internetowego kursu drzeworytnictwa" - liczyłam raczej na "poszerzanie horyntów", ale decyzja należy do Mammaji poza tym proponuję zostawić tylko jedno okienko na działalność amamtorką, a pozostałe zostawić kulturze "wyższej" Odpowiedz Link