em_em 06.12.03, 13:56 "Uwielbiam odkrywać, bez jak wielu rzeczy jestem doskonale szczęśliwy" - Sokrates (ściągnięte z innego forum) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maya_may Re: motto na dziś 06.12.03, 14:06 Jest to moje motto zyciowe. Juz dawno odkrylam , ze im mniej mam tym szczesliwsza jestem. poz*** Odpowiedz Link
bodzio49 Re: motto na dziś 07.12.03, 16:48 maya_may napisała: > Jest to moje motto zyciowe. Juz dawno odkrylam , ze im mniej mam tym > szczesliwsza jestem. > poz*** Szczególnie w kontekście posiadania kilku kredytów ) Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: motto na dziś 06.12.03, 14:45 Mniej posiadać to mniej obowiązków Mniej obowiązków - większa wolność. PS' to moje "myślunki" Odpowiedz Link
lablafox Re: motto na dziś 06.12.03, 17:03 Julian Tuwim powiedział kiedyś "Krytyk jest jak samochód : im gorszy , tym więcej robi chałasu" mgrLx Odpowiedz Link
ewelina10 Re: motto na dziś 06.12.03, 20:23 Po przeszukaniu zakurzonych szuflad z dzieciństwa: - Mądry głupiemu ustępuje, a głupi się z tego raduje. Odpowiedz Link
omeri Re: motto na dziś 06.12.03, 23:39 Leben und leben lassen, czyli życ i dać innym żyć. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: motto na dziś 07.12.03, 11:35 Myśl i nigdy nie pozwól aby inni to za Ciebie robili. A jeśli stwierdzisz, że ktoś Ciebie w tym wyręczył - nie istniejesz już. Chyba moje ? przyszło mi do głowy po ostatnich wydarzeniach tu na forum. Odpowiedz Link
em_em Re: motto na dziś 28.01.04, 07:10 "Błogosławiony ten, który nie mając nic do powiedzenia nie ubiera tego w słowa" Julian Tuwim (motto z dzisiejszego programu "Kawa czy herbata") Odpowiedz Link
rudakitka Osobiste 28.01.04, 08:12 Po przeżyciach wczorajszego dnia doszłam do wniosku(niezbyt odkrywczego) ) że: Życie jest piękne,kobiety sa mądre,a mężczyżni....bywają użyteczni! Odpowiedz Link
em_em Re: Osobiste 28.01.04, 08:25 rudakitka napisała: > Po przeżyciach wczorajszego dnia doszłam do wniosku(niezbyt odkrywczego) ) > że: > Życie jest piękne,kobiety sa mądre,a mężczyżni....bywają użyteczni! zwłaszcza punkt 2 !!!!! Odpowiedz Link
glodn-y Re: motto na jutro 28.01.04, 22:09 Są dwa gatunki ludzi dobrych: ci,co umarli, i ci, co się nie urodzili. Odpowiedz Link
mammaja Re: motto na jutro 28.01.04, 22:19 Wszystko co dobre jest nielegalne,niemoralne albo powoduje tycie! Odpowiedz Link
monia.i Re: motto na jutro 28.01.04, 23:03 Lepiej grzeszyć i potem żałować, niż żałować, że się nie grzeszyło )) Odpowiedz Link
roomtsays Re: motto na jutro 28.01.04, 23:23 Jak sie nie ma co sie lubi to sie lubo co sie ma. Pozdr. ;o))) Odpowiedz Link
ada296 Re: motto na jutro 28.01.04, 23:37 napis z kuchennej makatki "DOBREJ GOSPODYNI CIASTO W RĘCE ROŚNIE" pozdrawiam Odpowiedz Link
ewelina10 Re: motto na jutro 29.01.04, 07:02 Najgorsze jest nie móc komuś pomóc. Bezradność powoduje nasze zagubienie. Odpowiedz Link
lablafox Re: Pierwsze motto w dniu 29 tego miesiąca 29.01.04, 18:57 ewelina10 napisała: > Najgorsze jest nie móc komuś pomóc. > Bezradność powoduje nasze zagubienie. bezradność faktycznie obezwładnia, natomiast wówczas należy szukać tych , którzy mogą pomóc . Wówczas , wspólnymi siłami mozemy i góry przenosić. Lx Odpowiedz Link
bepeef Re: motto na dziś 29.01.04, 07:33 "obróć twarz ku słońcu - cień zostanie w tyle" B. Odpowiedz Link
mammaja Re: motto na dziś 29.01.04, 12:56 "Wszystko jest mozliwe pod warunkiem ,ze nie wiesz o czym mowisz" Odpowiedz Link
marialudwika Re: motto na dziś 29.01.04, 13:37 "Kon ma cztery nogi i tez sie potknie"/Niderlandzko-polski slownik przyslow" ml Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: motto na dziś 29.01.04, 16:18 "Świat należy do entuzjastów, którzy umieją zachować zimną krew" J.Tuwim Odpowiedz Link
lablafox Re: motto na dziś 29.01.04, 16:23 "Życie jest cenne, zatroszcz się o nie". Matka Teresa Lx Odpowiedz Link
glodn-y Re: motto na dziś 29.01.04, 18:50 Myślę ,że ciekawiej będzie,jak zaczniemy "motto na dziś" rozbierać na czynniki pierwsze,a nie przerzucać się mottami. Kto danego dnia podsunie motto pierwszy ,tego temat będzie rozdrapywany. ps chyba że ,trzem forumowiczom się nie spodoba,proponują wtedy następne motto. Odpowiedz Link
lablafox Re: motto na dziś ps 29.01.04, 18:54 Głodniaczku, moim zdaniem jesteś genialny, propozycja mi się podoba. Lx Odpowiedz Link
wedrowiec2 W kwestii formalnej 29.01.04, 19:09 Z wielu róznych powodów proponuję ustalić godzinę, od której liczony jest dzień dla motta. Czy będzie to czas Nocnych Marków, czy czas posennych koszmarów. Może inne propozycje? Odpowiedz Link
glodn-y Re: W kwestii formalnej 29.01.04, 19:24 Rzdzielanie włosa na czworo))))) No dobrze! 00:00 to dziś,00:01 to jutro. ps Wedrowcze !!Poddałaś jeszcze jeden pomysł na podkręcenie forum. Będzie zabawa ,kto 00:01. Weżmiesz odpowiedzialnośc za nie wyspanych???? Odpowiedz Link
mammaja Re: W kwestii formalnej 29.01.04, 19:33 A moze alfabetycznie? Mamy kogos na a ? Ovzywiscie zartuje, ale czy ma to byc na zasadzie : kto wstrzeli sie w godz. 00.01 tego post wygrywa? Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: W kwestii formalnej 29.01.04, 19:35 Nie, nie, nie niewyspanym! Jutro muszę wstać bladym świtem Przed północą muszę iść spać. Odpowiedz Link
glodn-y Re: W kwestii formalnej 29.01.04, 19:49 Nie trzeba się wstrzelać w 00:01 ,kto pierwszy ten .... Ale myśle ,że damy szansę każdemu,nawet "tym jak im tam, a,klonowe liście" Odpowiedz Link
glodn-y Re: W kwestii formalnej ps 29.01.04, 19:54 Acha!!! i nie ciągajmy jednego wątku,motto ,temat,będzie bardziej przejrzyście. Odpowiedz Link
glodn-y Re: W kwestii formalnej ps 29.01.04, 19:59 NP: Mottobez diś)Na miłość sześćdziesięcioletniego nie ma lekarstwa. Odpowiedz Link
ewelina10 Re: motto na dziś 29.01.04, 20:38 Motta, aforyzmy, powiedzonka, cytaty i inne mądrości...... Powiedzonka są odbiciem nastroju uczuć, stanu duszy w jakimś momencie, w jednej krótkiej chwilce życiowej. Czasami już za moment, po wypowiedzeniu tych słów nasza wola działania może ulec przemianie z nastroju melancholijnego do pełnego wzniosłości, z osamotnienia do towarzyskiego.... Pomysł Glodnego, uważam za bardzo fajny i trafny, pod warunkiem, że nasze "analizy" nie będą ranić czyichś uczuć, pod wpływem których próbować będziemy naszych "opini" słownych. Zawsze przyklasnę działaniom, które wprawią nas w dobry nastrój. "Dążenie do szybkiego przekonania drugiego człowieka jest z natury nieuczciwe. Przekonać drugiego człowieka można jedynie przekształcając jego świat psychiczny, na co potrzeba wiele czasu i środków. Doraźne przekonywanie partnera polega na narkotyzowaniu go słowami". Odpowiedz Link
glodn-y Re: motto na dziś 29.01.04, 20:55 >Powiedzonka są odbiciem nastroju uczuć, stanu duszy w jakimś momencie, w jednej krótkiej chwilce życiowej. < I tak I nie. Czasami są (były),wynikiem lat przemyśleń,(myślę więc jestem), czasami błysku (eureka),ale w większości przypadków,na ten jeden błysk to lata pracy,przemyśleń itd. A na "mądrści ludowe" pokolenia pracowały .(baba z wozu,koniom lzej) EW tylko nie weż tego do .... słownie Odpowiedz Link
ewelina10 Re: motto na dziś 29.01.04, 21:01 Właśnie o tym myślałam pisząc o przyklaśnięciu Twoim pomysłom. Odpowiedz Link
instant Re: motto na dziś 29.01.04, 23:57 marialudwika napisała: > Trzeba umiec cieszyc sie malym.... > ml Sw. Augustyn? czy jakies forum erotyczne? ) A ja proponuje : Ciezka praca kiedys zaprocentuje. Lenistwo daje efekt natychmiastowy. Odpowiedz Link
mammaja Re: motto na dziś 30.01.04, 22:08 Mielismy dyskutowac na temat motta - no i co? nikt nie pojal wyzwania? To moze chociaz jutro! Odpowiedz Link
jej_maz Re: motto na dziś 30.01.04, 22:11 marialudwika napisała: > Trzeba umiec cieszyc sie malym.... > ml ))) jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ) Odpowiedz Link
glodn-y Re: motto na dziś Felinecaline! 30.01.04, 22:39 Zaradzisz coś na toto motto???? )) Odpowiedz Link
ewelina10 Re: motto na dziś Felinecaline! 30.01.04, 22:45 Lepszy gołąb w garści niż wróbel......... Odpowiedz Link
warum Re: motto na koniec dzis 30.01.04, 22:50 Moze to juz bylo zapodane, ale jako proba wyzwolenia z kompleksow : "Wrzuć szczęściarza do wody a wypłynie z rybą w zębach" - ale juz bez mojego komentarza Odpowiedz Link
jej_maz moze ja? 30.01.04, 22:55 glodn-y napisał: > Zaradzisz coś na toto motto???? )) Dobrej gospodyni ciasto samo w rekach rosnie ))) Odpowiedz Link
warum Re: moze ja?:) 30.01.04, 22:59 Glodnemu ch. zawsze na mysli Ale to juz bylo.... Ada zapodala 28.- tez na dobarnoc Odpowiedz Link
mammaja Re: moze ja? 30.01.04, 22:59 A moze w tej przykrej sytuacji pomoze : "lepszy wrobel w garsci niz kanarek na dachu ". Odpowiedz Link
jej_maz Re: szukamy rady... 30.01.04, 23:02 eh ten pospiech i literki skacza juz przed oczami... Odpowiedz Link
jej_maz Re: motto na dziś 30.01.04, 23:17 omeri napisała: > Zaczęłam ferie!!! Fajnie masz... jakie motto na ten okres? Odpowiedz Link
omeri Re: motto na dziś 30.01.04, 23:30 Z tego sie nie wyrasta,to tylko kwestia nazwy. Mam jeszcze dyżur dla studentów, ale to betka. Odpowiedz Link
ada296 Re: motto na dziś 30.01.04, 23:40 każdy ma prawo do szczęścia ale nie każdy ma szczęscie do prawa Odpowiedz Link
mammaja Re: motto na dziś 31.01.04, 14:46 To motto,aczkolwiek zapewne sluszne,zupelnie nie sprawdza sie w dzisiejszych czasach.Ta refleksja nasunela mi sie po wysluchaniu przemowienia p.Leppera w sejmie. Ten ton, ta oracja! Zloty czlowiek.O najwazniejszych sprawach ludzkich pamieta.Broni pokrzywdzonych. No, poprostu - gdyby czlowiek nie znal pojecia "populizm" i nie wiedzial kto to jest - moglby doprawdy widziec meza opatrznosciowego. I sondaz idzie w gore! Bez "gadanego" nic dzis nie zalatwisz. Odpowiedz Link
marialudwika Re: motto na dziś 31.01.04, 16:53 Masz racje Mm,jak go slucham to nieraz mysle..on ma racje,hi,hi..ale oglupic sie nie dam,o nie...Pozdro ml Odpowiedz Link
ada296 Re: motto na dziś 03.02.04, 00:07 nie daję się ogłupić ale mam paru "faworytów" politycznych do nich należy Lepper który (jak znam ten dziwny kraj) zostanie KIMŚ WAZNYM motto moje Przyjaciel, to taki dziwny człowiek, który wie o Tobie wszystko, a mimo to Cię lubi Odpowiedz Link
bodzio49 Re: motto na dziś 03.02.04, 11:08 A ja lubię się pocieszać słowami: nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej. Czasem pomaga. Odpowiedz Link
marialudwika Re: motto na dziś 03.02.04, 13:57 Usmiechnij sie,jutro bedzie lepiej!!! ml Odpowiedz Link