ancza7 31.10.11, 21:38 To jak? Czytamy "Wigilię Wszystkich Świętych"? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kindov Re: Halloween 01.11.11, 00:35 Można też oglądać, akurat ta ekranizacja jest udana, ale co książka,to książka, oczywiście :) A ja dzisiaj jednak obejrzałem nie Agathę, tylko z moich ulubionych sci-fi: Gattaca. Zupełnie nie w klimacie Halloween, ale warto było sobie przypomnieć :) Odpowiedz Link
nchyb Re: Halloween 02.11.11, 06:17 ekranizację przegapiłam, na płytce nie mam, więc nie oglądała m. A książkowo też w innych klimatach byłam :-) Odpowiedz Link
kindov Re: Halloween 02.11.11, 19:14 Jak gdzieś spotkasz (np. na allegro), to polecam :) A ja odświeżyłem sobie wczoraj "Zło czai się wszędzie" z Davidem Suchetem - fajne :) Muszę sobie poodświeżać resztę tych starszych filmów. Następne w kolejce może Morderstwo w Mezopotamii...? Książkowo też jestem ostatnio w innych klimatach (choć też kryminalnych) - mrocznej Skandynawii :) Odpowiedz Link
nchyb Re: Halloween 04.11.11, 08:45 poszukam, poszukam :-) A ja ostatnio znów na Ale kino obejrzałam francuską wersję jednej z ksiażek... Odpowiedz Link
kindov Re: Halloween 04.11.11, 15:00 Z francuskich widziałem ekranizację Niedzieli na wsi (jako Alibi), Dom nad kanałem (jako Dom niespokojnej starości) i ostatnio na nfilmhd Śledztwo na cztery ręce. Ta ostatnia jest dopiero dziwna, bo ze zbiorkiem opowiadań Agathy nie ma zbyt wiele wspólnego - tylko parę bohaterów, a treść od początku do końca z... 4.50 z Paddington. Ale pomijając fakt zastąpienia Panny Marple Tommym i Tuppence (o fajnych francuskich imionach, Tommy to Belizariusz, haha), jest to bardzo udana ekranizacja. Tyle, że moim zdaniem należało ten film nazwać po prostu 4.50 z Paddington :) W każdym razie, polecam. Odpowiedz Link
nchyb Re: Halloween 04.11.11, 15:49 właśnie oglądałam Śledztwo na 4 ręce... Też mnie imiona bawiły :-) Zamiana starszej Miss Marple na wychudząną panią Beresford aż taka zła nie była, ekranizacja podobała mi się, ale zmiany tytułu też nie rozumiem... Odpowiedz Link
ancza7 Re: Halloween 04.11.11, 22:54 Ciekawie brzmi to "Śledztwo na cztery ręce" :) Niestety nie mam tego kanału w tv. Czy w tej ekranizacji występuje Lucy Eyelesbarrow ? To jedna z moich agatkowych ulubienic! Odpowiedz Link
nchyb Re: Halloween 05.11.11, 09:46 nie występuje... tu grają Francuzi: www.filmweb.pl/film/%C5%9Aledztwo+na+cztery+r%C4%99ce-2008-481240 Odpowiedz Link
kindov Re: Halloween 05.11.11, 10:26 Pomyliłem kanały, to nie było nfilmhd tylko HBO (wkrótce powtórki np. na HBO Comedy): www.hbo.pl/movie/sledztwo-na-cztery-rece_-70223 Odpowiedz Link
nchyb Re: Halloween 26.10.13, 11:00 odświeżam, bo to już lada dzień. Czytamy? Ja przeczytam... Odpowiedz Link
nchyb Re: Halloween 31.10.13, 09:02 nikt w nastrój wigilii wszystkich świętych się nie wprawia?... :( Odpowiedz Link