Dodaj do ulubionych

Ale kino z Agathą...

16.09.12, 10:29
wczoraj spędziłam cudowny dzień przed telewizorem.
Na Ale kino od rana puszczali na zmianę Miss Marple z Margaret Rutherford oraz Poirota z Peterem Ustinovem.
Akurat żadnej z tych wersji nie widziałam, więc nie mogłam się oderwać. Będą powtórki wszystkich filmów, całe szczęście, bo za późno się zorientowałam i nie oglądałam od początku.

Ale tak w nawiązaniu do odcinków z Margaret Rutherford. Podobały mi się, ale jednak te późniejsze Miss Marple bardziej zbliżone do tej od Agatki wydały mi się...
Obserwuj wątek
    • f6f Re: Ale kino z Agathą... 03.10.13, 20:15
      w piątek 11 października ale kino pokaże najnowszą Pannę Marple.będzie to Karaibska Tajemnica.
      • hanulek83 Re: Ale kino z Agathą... 04.10.13, 20:51
        Teraz właśnie puszczają "Wielką Czwórkę" z Poirotem :D Powtórka w niedzielę ;)
        • nchyb Re: Ale kino z Agathą... 05.10.13, 09:38
          No to trzeba obejrzec :-)
    • nchyb Re: Ale kino z Agathą... 07.10.13, 09:48
      Świadek oskarżenia - z Marleną Dietrich w niedzielę był...
      warte uwagi, oj warte, reżyseria Billy Wildera plus Marlena i nawet zakończenie inne niż w książce przebaczę :)
    • tuppence82 Wielka Czwórka 07.10.13, 19:58
      Cóż za rozczarowanie. Początek idealny, a później już coraz gorzej. Książka była taka sobie, ale miała swoje plusy (brat Poirota i Vera Rossakoff). Tutaj tego wszystkiego zabrakło i jak dla mnie jest to Wielki Błąd! Jedyne plusy to powrót panny Lemon, Jappa i oczywiście Hastingsa :) A mogło być tak pięknie ...
      • hanulek83 Re: Wielka Czwórka 07.10.13, 21:23
        Książkę pamiętam słabo. To jedna z tych, do których chyba nigdy nie wrócę ;)
        Film mam nagrany, jeszcze go nie widziałam. Ale mimo pewnych braków i niedociągnięć (niestety żaden z filmów o Poirocie czy pannie Marple nie jest w 100% wierny książkom...) obejrzę go z przyjemnością :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka